רציתם תרבות עברית?

וַיַּעַן אֱלִיפַז הַתֵּמָנִי

וַיֹּאמַר: דבריי הוצאו מהקשרם !!!

תמר,

New member
גם בירושלים יש צדיקים

המוסכניק שלנו עשה לי כבר כמה תיקונים בחינם.

orlyt

New member
עכשיו הכל ברור..

המוסכניק שלי גובה תשלום גם עליכם! משום כך, גומיה מטופשת (שבלעדיה, כמובן, האוטו-יקיר-לי לא נוסע..) עולה לי 1500 שקל לפני עבודה!

אטיוד5

Active member
צודקת

בחורות נחמדות אומרות פאק! בלי הנד עפעף. ואם הן נחמדות-נחמדות באמת הן אפילו עושות את זה.

nutmeg

New member
בעניין הזבל

אני מאלו שחורה להם, מאלו שמרימים אל תוך שקית את צרכיו של הכלב, לא יורקת ולא דורכת על הדשא... הקיטורים שלי על ישראלים ירדו פלאות אחרי הביקור בסין. הבנתי שהכל יחסי, ושיש יותר גרוע (שלא לומר ממש מסוכן לבריאות). עדיין חורה לי - אינמלגיד, אבל הכנסתי את הזבלנות בפרהסיה לקטגוריה הרבה יותר רחבה אותה אני מכנה "אני ואפסי": אותו זלזול עמוק וחוסר כבוד לזולת ולמקום שפושה במחוזותנו.

אטיוד5

Active member
בעיניין דריכה על הדשא

אני מהדרכנים הגאים בדריכתם על הדשא. זה הכל עיניין של תיכנון. אני זוכר מדשאה אחת באוניברסיטה. פנימית, בין שני בניינים מחויתים (בצורת ח') שכיתרו אותה מכל עבריה. היית יוצא מבנין א' בפינת המדשאה והיתה מדרכה מסביב שהיתה מובילה אל פתח בנין ב' באלכסון ממול. כמובן שהסטודנטים חתכו הישר באלכסון דרך המדשאה. מי הטמבל שילך מסביב כשאפשר ללכת ישר? מה עשו חכמי התחזוקה? מיסדו את השביל החדש, שמו שם אבני מדרכה. אה, שכחתי לציין - זה היה במיניאפוליס. ומה היו עושים החכמים בארץ? שמים שם שלט - נא לא לדרוך על הדשא.

nutmeg

New member
גם בסירקיוז

באוניברסיטה - כשבנו מתחם חדש זרעו דשא ברחבה הפנימית בלי שבילים - ואחר כך היכן שנוצר שביל טבעי, סללו. אבל זה לא חדש באמריקה - שבילי האינדיאנים העתיקים הם עד היום הכבישים הראשיים שלהם מחוף אל חוף ומצפון לדרום.

אלי ו.

New member
דורכים על הדשא בגמרא מסכת עירובין

פרק ה דף נג ב סיפורו של ר' יהושע שנהג לדרוך על הדשא פעם אחת הייתי מהלך בדרך והיתה דרך עוברת בשדה והייתי מהלך בה אמרה לי תינוקת אחת רבי לא שדה היא זו, אמרתי לה לא דרך כבושה היא, אמרה לי ליסטים כמותך כבשוה.

אפשר להציע סימני פיסוק?

פעם אחת הייתי מהלך בדרך, והיתה דרך עוברת בשדה, והייתי מהלך בה. אמרה לי תינוקת אחת: רבי, לא שדה היא זו? אמרתי לה: לא. דרך כבושה היא. אמרה לי: ליסטים כמותך כבשוה. יצא לי בסדר?

קטן

New member
שאלה לגבי הפיסוק

"פעם אחת הייתי מהלך בדרך, והיתה דרך עוברת בשדה, והייתי מהלך בה." האם יש כללים לגבי : "ו" אחרי פסיק? זכור לי במעורפל, אבל לא ממש. אשמח אם תוכלו להאיר את עיני בנושא. תודה

תמר,

New member
פסיקים

כאשר אתה מונה, לא שמים פסיק לפני ו', וה-ו' מופיעה רק באיבר האחרון: ראובן, שמעון, לוי ויהודה כאשר מדובר במשפט (לואי?), מופיע פסיק לפני ה-ו'.

גנגי

New member
אפשר להניח במקום?

התכוונת למשפט כולל לעומת משפט מחובר (או מאוחה, בשפת המורים ללשון ימ"ש).

מנסה להאיר

אם ו' החיבור מחברת בין שני משפטים, יש פסיק לפניה. כמו למשל: "פעם אחת הייתי מהלך בדרך, ולהקת ינשופים חצתה את הרקיע, ובדיוק הסלולרי צילצל". אם יש רשימת פריטים, תבוא ו' החיבור לפני הפריט האחרון ברשימה, ללא פסיק לפניה. למשל: "אדום, כחול, ירוק וארטישוק". ואם טעיתי, יבואו גנגי ושיבולת ושאר המומחים, ויעמידו הדברים על דיוקם. ... בקושי גמרתי לנסח כלל, וכבר הספקתי לשבור אותו. אז מה אומרים המומחים, ו' החיבור לפני שיבולת תקין או לא? ניסיתי לשים פסיק שם במקום ו' החיבור, אבל זה נראה לי מבלבל. והאם זה תקין להתחיל משפט חדש (אחרי נקודה) בו' החיבור?

אלי ו.

New member
שברת כלל שונה

לעניות דעתי (כן, אותו אחד שמפחד לפסק) ה ו' לפני שיבולת מיותרת. צ"ל גנגי, שיבולת ושאר המומחים. תודה לך ולתמר על ההסבר בקשר לפיסוק לפני ו החיבור. הכלל אכן לא היה ברור לי, החכמתי!

גנגי

New member
למה הערתם אותי?

שבע וחצי בבוקר, יום ראשון הטוב והמיטיב, ואני מתוך הכרית שומעת "צריך שגנגי תבוא...". אז אם אני כבר כאן... פשוט לא שמים ו' שם, וכך פותרים את הבעיה. כלומר: "דוד, יונתן, רות ונעמי יספרו לנו עכשיו על רעות בתנ"ך", ולא "דוד, יונתן ורות ונעמי יספרו לנו..." וגו'. ~ כבר צריך להתעורר (כבר צָ) ~

ניסיתי

אבל אז יצא לי ככה: "אם טעיתי, יבואו גנגי, שיבולת ושאר המומחים, ויעמידו הדברים על דיוקם." וזה קצת מבלבל (אותי) כי בניסיון הראשון לקרוא את זה, ה"יבואו גנגי" נדבק לתחילת המשפט במקום להמשכו. לפי הבנתי הדלה, פסיק משמש בעיקר כהזמנה לשאוף אוויר ולעשות פאוזה. הפסיק הראשון והשלישי הם בסדר, אבל לעשות פאוזה אחרי "גנגי" - לא בא בחשבון. (פאוזה זה מה הוא? מַפסֶקֶת אולי?)

גנגי

New member
אחרי גנגי חובה לקחת פאוזה

וגם במקרה הדקדוקי, אגב.
פאוזה? הֶפְסֵק. מונח עתיק בעברית, אגב.

למעלה