רציתם תרבות עברית?

רציתם תרבות עברית?

קיבלתם
הלכתי היום לטייל בחירבת מדרס - מערת מיסתור מעניינת ופופולרית לחובבי זחול. האתר לאחרונה הפך למסודר מאוד (אני לא מת על זה, אבל זה נושא לדיון בפני עצמו) עם סימון שבילים, חנייה, שלטי הסבר וכו'. בכניסה לאתר יש חוברות הסבר, שכל אחד יכול לקחת לשימושו. אז היום, או אולי אתמול, מישהו שביקר שם הוציא את כל החוברות ויצר שביל ניירת, כאשר כל 3 מטר הוא משליך חוברת נוספת, וכך כ 200 מטר עד שנמאס לו ואז הוא פיזר את כל החוברות שנשארו לו ביד במקום שאליו הוא הגיע. לאחר שאספתי את החוברות משביל הנייר, הצטברה לי ערימה של מאה בערך... אה, ואם זה לא מספיק, אז כל התוכן של פח האשפה שהציבו שם היה מפוזר על האדמה. כל כך עצוב.

אטיוד5

Active member
אבן אחת ...

וגו'. אבל לצערי זאת לא אבן אחת. מזמן נואשתי. זוכר שפעם עוד הייתי מעיר לזורקים זבל ברחוב בנוסח הקישוני המקובל - "סליחה אדוני, נפל לך משהו". הפסקתי להעיר כאשר כמה מהם ידעו להתחכם בחזרה: "לא נפל. זרקתי!" או "הכביש של אבא שלך?". אז אם חוצפתם גואה בציבור, קל וחומר שבסתר, כשאין ולו אחד בסביבה - מי ימנע מהם לטנף? ואולי אפילו ברוב גאווה פוזרו כל העלונים? כמו במשחק הילדים "מצא את המטמון".

גרי רשף

New member
חוויה מתקנת: תייר בעירי

לפני שנים היה לי חבר ירושלמי שגר יחד איתי במעלות שבצפון (הוא נשאר שם עד היום אבל אני חזרתי בסוף לחיפה), ושתמיד אמר לי שהוא נשאר ירושלמי חרף העתקת מקום המגורים. לי זה נשמע כפלצנות טיפוסית לתושבי אזור חיוג 02 (יש להודות שהייתה בהם מידה של יהירות), אבל התחלתי לשנות מעט את דעתי כאשר עברתי מחיפה לכפר ויתקין לפני כשלושה חודשים, והתחלתי לגלות שכל ביקור בחיפה הופך לחוויה מרגשת (ושלא תהיה טעות- כיף ונעים בכפר). אתמול נסעתי באופן רישמי לביקור שנתי אצל רופא השיניים והשיננית (יכול היה גם להיות רופאת שיניים ושינן אבל זה מה שהיה): מצאתי חניה בקלות, הסתובבתי מאושר בחולצה קצרה ברחובות הדר החורפיים, בהמון חצרות ראיתי חתולים שניכר שאנשים טובים מטפלים בהם, הנוף של הכרמל מזה ושל המפרץ מזה נשקף מחלונות המרפאה (בשעה שהצוות המקצועי נאלץ להתענג על מראה הסתימות שלי), השירותים הציבוריים במקום היו נקיים & מעוצבים & ריחניים יותר מאלו שבביתי, ירדתי לעיר לקנות שלל מצרכים שאין להשיג בסופרמרקט (קפה ערבי שחור שנקלה ונטחן במקום? גרגרי חומוס בלאדי להכנת חומוס אמיתי למפגש הפורום ביום חמישי?), ערכתי קניות לשבת בסופר בו הייתי קונה תמיד, וסיימתי בארוחת שרצים ב-55 ש"ח (מסעדת ג'אקו). או שהחורף הופך אותנו לאירופאים יותר, או שאני התחרפנתי. היה כיף.

shellyland

New member
זאת לא פלצנות ולא יהירות, גרי

זאת תחושת שייכות שהיא חזקה מהרבה תחושות אחרות. אפשר להקביל את זה ל"ישראלים בחו"ל", שלא חשוב כמה שנים הם כבר גרים בקנדה, בבאזל או בבוסטון - עדיין הם מרגישים ישראלים לכל דבר. אבא של המוזרה כבר תבע בעבורנו את המונח "ירושלמי גולה" במקום "ירושלמי לשעבר" ועכשיו אתה בדרך לתבוע את המונח "חיפאי גולה". ברכותי הכנות

אטיוד5

Active member
ככה זה כשתובעים

רק רציתי לומר בעיניין ישראלים בחו"ל שאי אפשר לקחת מהיורדים את תחושותיהם, אבל אפשר בפרוש לראות, באמריקה לדוגמא, כיצד הם מתאמרקנים משנה לשנה. ישראלי שבא אך חדש, ונקלע לחברתם, צופה בהם ובכלל לא מבין כיצד הם בכלל מרגישים ישראלים. נכון שנשאר בהם קורטוב של ישראליות לתמיד, אבל במערך ההתנהגותי שלהם הם כבר לא ישראלים, ולו, למצער, משום ששרידי הישראליות שלהם מותאמים ונכונים לעשור שנים אחורה. כל זה קורה בלי דעת. לדוגמא, אני זוכר שכשחזרתי לארץ אחרי 7 שנים שם, האינטונציה בעברית שלי הסגירה את המוצא המחודש שלי תיכף ומיד.

גנגי

New member
תגיד לו שהוא טעה בשם, גרי.

מסעדת שרצים צריכה להיקרא "ג'וקי" ולא "ג'אקו".

הישראלים האלה

לפני מספר שבועות גיליתי שהן מכסחת הדשא והן החרמש המכני שלי התקלקלו, ירדתי לקרית שמונה והבאתי אותם לבעל המקצוע היחידי שם שמטפל בציוד גינות, הכנתי עצמי למהלומה ניצחת לכיס שלי מכיוון שיש לו מונופול והוא יודע את זה. בעל הבית בדק אותם, קודם כל הוא גילה שמכסחת הדשא לא עובדת בגלל שטילטלתי אותה מוטית הצידה ומלאתי את ראש המנוע בשמן (פדיחה!), הוא ניקה את ראש המנוע ווידא שהיא עובדת, אחר כך הוא בדק את החרמש וחשף את העובדה שאני בכלל לא משתמש בו נכון (איי, כואב!). אחרי כל הווג'ה ראס וההשפלה הזאת הגעתי לשאלת מליון השקלים, הוא נפנף אותי באלגנטיות והסביר לי בקצרה שעל עבודה כזו קצרה ובלי החלפת חלקים אין מה לקחת כסף. וכמו שאמר פעם איבגי בפרסומת: מה? גם זה אנחנו?

אטיוד5

Active member
באמת משפיל

טללי, יש לך חרמש מכני? אתה בטוח? קשה למצוא בימינו. יש מוטורי ויש חשמלי. החרמש המכני זה ההוא שאתה רואה בציורים של ברויכל.

Mנטה

New member
תמונה יפה, מה שמה ?

והנה תמורה קטנטנה וממש
לאטיוד

Mנטה

New member
כן, וסבא שלי עליו השלום, היה מעמיד

אותנו מולה ומבקש שנספור כמה אנשים מופיעים בה. אלפי פעמים ספרתי מאז וכל פעם התוצאה שונה
אם יש משהו שחקוק לי בזיכרון כ"הולנדי" זה התמונה הזאת.

hillelg

New member
רגע, אתה רוצה לומר שהוא יצא צדיק?

חביבי, הוא פשוט פחד שיש מצלמה נסתרת שמה...

אני חושבת שזה משהו שקשור בצפון

לפני כחצי שנה נסעתי מראש-פינה לשאר ישוב בלילה חשוך ופתאום באמצע הדרך - פאק! כבו לי האורות! למחרת שלחו אותי לחשמלאי רכב בכפר גלעדי, שעשה כל מיני דברים משונים עם החוטים עד שזה הסתדר ואמר לי "סעי לשלום". כששאלתי אותו כמה אני חייבת לו על העבודה, אמר "זה שבחורה נחמדה כמוך (
) מבקרת אצלנו זה כבר תשלום מספיק בשבילי" וסירב לקחת כסף.

מארסו

New member
מעיר מתים מרבצם

תגידי, איך זה שמשפט כזה לא מעיר את הפמיניסטית שבך ?

גנגי

New member
ההנחה מוטעית

כלומר - עשו לה הנחה בטעות. אבל מה שקרה בפועל זה שהיא כל כך הוקסמה מזה שלא צריך למשכן את הבית בשביל התיקון - שלא שמה לב לשאר המשמעויות החבויות במשפט, שכבר כתובות הלא בספר הספרים... שכבר נאמר באיוב כ"ב: וכסף תועפות לך. (כו) כי-אז, על-שדי תתענג;

למעלה