רציתם תרבות עברית?

lexigali

New member
מקבלת ומתנצלת בעניין חילול השם -

הביטוי הנ"ל קצת שונה בעולם המושגים שלי (ולכן תופס, מבחינתי), אבל אני מבינה את המשמעות בעיניך. דע שלא הייתה כאן כוונה לפרובוקציה בכל אופן. לגבי השקפותי הדמוגרפיות - הם כנראה אכן שונות משלך. העניין הוא, שאני חושבת שבכל מקרה נדונו כאן לכליה. גם אם השקפותי הדמוגרפיות והאחרות היו כשלך. ואם נרחיב את זה: אני בכלל חושבת שלעולם כולו אין עוד הרבה שנות קיום (אז אל תתרגש ממני
).

hillelg

New member
אכן, השקפת עולם פטליסטית נאה

אך אם כך, מדוע להתאמץ? למה לא לנקוט בגישה 'אכול ושתו' וגו'?

פלפל.

New member
חרדים לבקבוקי השתייה גדולים

חה"כ אברהם רביץ הוא בין התומכים בחוק ומקדם אותו בועדת הכלכלה של הכנסת משנת 99' עד היום, בדיונים על הרחבת החוק למיכלים הגדולים ומעיון בפרוטוקולים אתה יכול לראות שהוא מלין על כך שלא הוצבו בשכונות החרדיות מכונות לאיסוף בקבוקים והחזרת הפקדון. אל המתנגדים להרחבת החוק למיכלים הגדולים (תאגיד המיחזור, ייצרניות המשקאות) הצטרפה בזמנו ש"ס בטיעון שהפקדון ייקר במאוד את ההוצאה של המפשחה החקדית הצורכת בקבוקים רבים. כיום נושא הרחבת החוק נמצא "בהקפאה" כיוון שתאגיד המיחזור עצמו נמצא בקשיים כלכליים ועל סף פשיטת רגל ולא מצליח להתגבר על העומס הקיים כיום עם המיכלים הקטנים. את ההערה על הסכנה שבהשקפות הדמוגרפיות לא הבנתי. האם המצב הדמוגרפי בקרב האוכלוסיה החרדית יוביל לאסון או השקפותיה של גלי? ומה בדבר האסון האקולוגי שבהטמנת טונות של פלסטיק באדמה לעולמי עד? האין מדובר בהשחטת אדמות ארץ הקודש לדורי דורות?

hillelg

New member
תודה על המידע!

ולעניין הדמוגרפי - ההשקפה שבאזור שלנו אפשר להסתפק בילד אחד (א ו ל י שניים, ב י ו ם), בלי להסתכן בכליה דמוגרפית גמורה - היא הבעייתית. במיוחד אותה התנשאות (שאותה ביטא היטב שר האוצר שלנו) ש"מי שלא יכול לפרנס, שלא ילד"; בדיוק להיפך - הילודה צריכה להיות הפרוייקט הלאומי שלנו. כפי שאמר שר האוצר בהקשר אחר (זה היה אותו שר אוצר??), ש"התרומה של אברך עם 15 ילדים דומה לתרומה של לוחם בסיירת". [תקנוני אם אני טועה. אני מניח שכך.] ולגבי הררי הפלסטיק - זה אכן מדאיג ובעייתי, ולא אמרתי שאני נגד מחזור וכו' (רק הצגתי את הגישה הנ"ל, שטענו נגדה שהיא "חילול השם" או משהו). השאלה היא באמת של מחירים לכאן ולכאן. ועד כמה זה באמת נורא, הררי פלסטיק על אדמת הקודש. יש דברים גרועים מזה בהרבה.

פלפל.

New member
בבקשה...

השרשור ארוך ומבולגן גם כך. הבה נקדיש לנושא הדמוגרפיה שרשור נפרד.

ואני חושב ../images/Emo141.gif

אלף, אני חושב שעתיד המדינה תלוי ביכולת הצבאית והכלכלית שלה (ואין יכולת צבאית בלי יכולת כלכלית), ולא בריבוי הטבעי של אזרחיה היהודים. בלי הגרוטאה מדימונה, גם עשרים ילדים לכל אישה לא יועילו. בית, אני חושב שמי שמצבו הכלכלי באמת קשה שותה מים מהברז בבית. אם יש לו בית, זאת אומרת. וגימל, אני באמת חושב שלא היה מזיק לשמוע קול רבני תקיף וברור נגד השחתת הסביבה, במיוחד נגד הדבקת כרוזים וריסוס סיסמאות במקומות שלא נועדו לכך. אם כבר יש רב שמתבטא ברוח זו (והיו כמה כאלה, לא זוכר שמות), מיד מכריזים עליו כ"שמאלני", וממילא דבריו מאבדים כל השפעה.

בהחלט הגיע הזמן שהרבנים

וצאן מרעיתם יאמצו להם אג'נדה סביבתית. הרפורמים עשו זאת כבר מזמן. וגם הפכו את טו בשבט ליום שמירת הטבע. אצל הדתיים לאומיים רואים פה ושם ניצוצות בכיוון.

אלי ו.

New member
ענין של סדרי עדיפויות ומצב כלכלי

המודעות לסביבה גבוהה יותר בשוויץ מאשר בברזיל, וזה לא רק בגלל שהשוויצרים הם אנשים נאורים יותר.

תירוצים תירוצים תירוצים

כל מה שנדרש זה שהרבנים והקהילה יכירו בחשיבות הנושא הסביבתי, וזה יהיה נושא שמדברים עליו ומתייחסים אליו. למה הם עוצמים עיניים לנוכח החרבתו של העולם המקסים שאלוהים ברא בשבילנו? לרבנים הפתרונים.

אלי ו.

New member
לא תירוצים, סדרי עדיפויות

לא טענתי שה"הישג" של ש"ס נאה או ראוי בעיני. אני גם לא חושב שחרדים לא יכולים להחזיר בקבוקים. מדובר ביחצ"נות של ש"ס לעצמה, ולא בבעיה אמיתית של הציבור אותו ש"ס מייצגת. מה שאני כן אומר זה שמודעות לאיכות הסביבה זה דבר שנוצר רק על בטן מלאה. אנחנו מדברים על המגזר העני ביותר בארץ (הסיבות אינן חשובות) שחי בצפיפות ובדוחק. סדרי העדיפות שם קצת שונים.

לא סדרי עדיפויות, תירוצים

ומה שאני אומר מתייחס בעיקר למנהיגים, ש"ס וכו', ולרבנים. אני לא חושב שמנהיגי ש"ס סובלים מחרפת רעב, כך שה"הסברים על רקע סוציואקונומי" לא תופסים. אם הם יניפו את הדגל הסביבתי, הקהל החרדי יצטרף.

hillelg

New member
אז

אלף, אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך. המצב הדמוגרפי בין הים לנהר, ידוע לכולנו היטב. וכן גם אחוז הריבוי שלנו ושל בני דודינו. בית, יש גם אנשים בין לבין, תתפלא לשמוע. [ואגב, אתה לא היית רוצה לשתות את המשקאות הקלים שהם שותים, בדיוק בגלל העניין הכספי.] גימל, צודק. אלא שיש אידיאלים גדולים וחשובים מזה, ובאידיאל הזה כבר מטפלים (אמנם לא מאנ"ש). אבל שוב, אתה צודק. ויה"ר שירבו כמותם בישראל.

renjintso

New member
ואני חושבת

שבלי קשר למצב כלכלי קשה או קל: בריא, חסכוני וטעים יותר לשתות מימהברז. באשר לחרדים: במסגרת סמינר מעשי באונבירסטיה, עבדתי פעם עם עמותה לאיכות הסביבה בירושלים. הפתעה, הפתעה - משרדי העמותה היו בשכונת הר-נוף, והיו"ר היתה אשה חרדית, אמא ל-7 ושאקלית עולם ממוצא אמריקאי. הם יזמו כלמיני פעילויות מיחזור בשכונה, כולל איסוף בקבוקים, ונענו בהתלהבות גדולה (הן גם קישרו את כל הנושא למקורות הלכתיים, וכך יצרו מחויבות יותר גדולה אצל קהל היעד). לחברה החרדית דווקא יש פונציאל עצום בנושא שמירת הסביבה, כי הן מאורגנים בקהילות מאד יעילות ומגובשות. גם לדעתי חבל שקולם של הרבנים לא נשמע בנושא, וחבל לא פחות שפעילי איכות הסביבה נוטים להשתלח בחרדים במקום למצוא דרך לרתום אותם לעניין. ויש לי הערה קטנה לאירופאים שבינינו, ולכל המתלהבים מהמחוייבות למיחזור. זה מאד יפה, וחשוב גם בעיני, אבל כדאי לראות איך רוב האירופאים מתנהגים בעניין מחוץ לאירופה (דהיינו, ב"עולמשלישי"), לפני שרוטנים על חוסר התרבות הישראלי.

../images/Emo128.gif לא ולא! גמני

ובן זוגי שותים
מהברז. (אבל לילדים אנחנו קונים מימינרליים..)

למעלה