רעיון

GreatGTM

New member
יירוט רקטות

הרשה לי לצחקק, קטיושה לא נשארת באוויר זמן רב... בכל מקרה אם תחשוב על זה שוב תגלה שהצבא שהיה פרוס בגבולות המדינה ב-73 היה קטן ובעל עדיפות טכנולוגית כפי שהגדרת והוא לא היה מחזיק מעמד יותר מיומיים אילולא כוחות המילואים שהיית מעדיף לפטר.

niv1990

New member
אני מרשה לך לצחקק

אבל המערכת כבר הוכחה ביירוט רקטות שנחשבות קשות יותר ליירוט. מלבד זאת המצב ב73 לא היה זהה לזה של היום בהרבה אופנים.

niv1990

New member
אם תרצה קישורים אשמח לתת

על אף שחיפוש על מערכת אטלנטיס ליירוט רקטות ופגזי ארטילריה אמור להעלות לך כמה דברים בגוגל.

GreatGTM

New member
לא מעלה כלום

אבל אנחש שאתה מדבר על אותה מערכת שמותקנת על טנקים וכלי רכב ויצרת סביבם מגן, לא? אם כן אז היא מותאמת רק לכלי רכב... משל יום הכיפורים: תסתכל על המלחמה, היה לנו צבא קטן אותו יום, הטכנולוגיה הייתה טובה יותר משל כולם והייתה פשלה במודיעין. תסתכל על חזונך: יהיה לנו צבא קטן, הטכנולגיה תיהיה טובה יותר משל כולם. וא תיהיה פשלה במודיעין והפעם לא יהיו מילואים לגייס. או הבה ננסה משהו אחר: לישראל יש 3 פיקודים, לא? למעשה יש לנו 4 סוגים של שטחים לאורך הגבולות; מדבר, בזלת, שיחים ומה שיש בגדת הירדן (לא מעניין אותי אז לא חקרתי). עם זאת, היום, במצב הנוכחי (כפי שראית במלחמת הלבנון השנייה), יש לנו רק יחידה אחת, יחידת אגוז, שמסוגלת להתמודד עם תוואי השטח הלבנוני. כל השאר רגילים לעזה ולגדה. כרגע צה"ל לא סובל באופן קריטי ממחסור בכח אדם. היה אפשר לוותר על חלק מהכוחות של עזה כדי להעביר אותם צפונה ואז לגייס מילואים ולהשלים פערים. אבל צה"ל, בחילו הסדיר נטול המילואים (זה מה שאתה מציע, לא?) יהיה חסר אונים במצב כמו שהיה לנו הקיץ.

niv1990

New member
לא, לא על TROPHY

שזו המערכת למיגון טנקים, אלא על http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1_(%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%A0%D7%A9%D7%A7) מי יפלוש לישראל קרקעית?

זסבה5

New member
אתה ממש מפחד מהם

אז זה הפחד הגדול של השמאלנים מצפון תל-אביב שיהיו כאן ערבים ויהיה כאן רוב ערבי (מזרחי) מוחלט . רק לגרש .

בכל אופן

זאת טעות חמורה לומר שאתה מוזמן להחליף שלטון\\לקחת את התחת שלך ולעוף למקום אחר, אם השלטון הנוכחי לא מוצא חן בעיניך. העיקר להפסיק להתלונן. מי ישמע.

niv1990

New member
אז הם ירצו להשאר בתור פליטים

כי נוח להם שאין שום שלטון והם חיים בעוני?

אני מעדיפה שהם יחיו בעוני ע"פ שיהיו

אזרחים איתי באותה מדינה. ואם נחיה ע"פ האידיליה שלך, אפשר לקבל אזרחות בדנמרק?

niv1990

New member
כן כמובן

אני תומך בזכות של כל אדם לגור איפה שהוא רוצה ללא תלות במשטר או אנשים אחרים.

niv1990

New member
אז ככה

האנושות של היום טבועה עמוק מדי בתפיסות של עמים, דתות ושאר מרעין בישין. אני חושש שעד שלא תיהיה מלחמה גדולה, שתגרור אחריה תקופה של אנרכיה או אי-יציבות גדולה, זה לא יוכל להעשות. אשמח מאוד אם יות אנשים היו חושבים כמוני ואז יוכל להיות מעבר שקט למצב הזה, אך אני פסימי בעניין. אבד באידיליה כן - אתה תוכל לחיות בדנמרק, או אפילו בצפון קוריאה אם יתחשק לך.

niv1990

New member
לא אני חש טוב עם עצמי

מונע על ידי ההיגיון ולא נתון לכל מיני דתות ורעינות שהומצאו כדי לגרום לי לפעול לפי אינטרסים של אחרים ורעינות שאין מאחוריהם שום הצדקה. עוד משהו?

Continuum

New member
אתה חמוד ותמים (=

זה לא קונה אותי בדרך כלל, אבל משום מה אני מתייחס לכל מה שאתה כותב באהדה מסויימת.

niv1990

New member
תודה

אבל אני לא מבין מה חמוד או תמים בזה שאני לא מאמין בקיום אוביקטיבי של ערכים?

איש לא מאמין בזה.

חמוד ותמים לחשוב שאתה יכול להתחמק מהאינטרסים של גדולים וחזקים ממך. שאני ואתה נשנה את העולם, נחבק עצים ונחשוב שאין הבדל בין בני-אדם.

niv1990

New member
שלא יאמינו

אני אחיה את החייים שלי כמו שאני רוצה, אם אנשים אחרים רוצים למות למען דברים שלא קיימים, או להתעלם מההיגיון שנעלם ולחיות על פי מה שלימדו אותם עד שימותו שיהיה להם בהצלחה. את הקטע עם לחבק עצים לא הבנתי, אבל אשמח לנסות :)

למעלה