רעיון

niv1990

New member
רעיון

שלי הוא כזה רעיון: למה שלא יעשו על כל שטח מחולקת פשוט הצבעה בין התושבים תחת איזה שלטון הם רוצים לחיות? כשתיהיה הבטחה ואבטחה שכל מיעוט יזכה לזכויות אזח בכל שילטון.... כך יהודים יוכלו להצביע למדינה אחרת אם הם חושבים שהמדינה בגדה בהם במקום להתלונן... אני במקום תושב ערבי בשטחים (לא שאני חושב שזה משנה מה הלאום) הייתי מצביע לישראל, כי מובטח לי שם עתיד כלכלי טוב יותר. בכל מקרה זה גם יעביד את הכדור לאוכלוסיה שבאמת מושפעת מזה, לא לכל מני אנשים שלא קשורים לענין אבל נורא אוהבים להעסק בזה, לא משנה לאיזה צד ולא משנה אם הם מתל אביב או מבגדד. אשמח לשמוע תגובות :)

niv1990

New member
חח בסדר זה הרבה יותר ממה

שיש לשאר הפתרונות, אז הולכים על זה?? :)

niv1990

New member
בשמחה

כמובן שמרגע שהם בחרו שהם רוצים את השלטון, הם יהיו אזחרים, ולה יהיה שום מקום לטיעונים מדוע מותר להם להלחם על האדמה. ודרך אגב איני מאמין בשום הבדל מולד בין ערבי ליהודי, ואם אני מוכן לקבל יהודים לארץ אני לא רואה סיבה הגיונית מודע לא לקבל ערבים. אני לא חושב שיש כאן הרבה יותר ממיליון, מה גם שחלקם ירצו אולי ללכת לירדן או לבנון (ואם לא אז ברוכים הבאים). ואני חושב שהם רוב בשטחים, אז לא בלתי סביר שהם יחד עם היהודים יבחרו שלטון עצמאי, ירדני או מצרי.

אבל למה שנרצה לקבל חבורה

של ערבים מפגרים שאינם דוברים עברית ללא כל השכלה בסיסית?

niv1990

New member
אין לי שום בעיה

אם ישראל לא תציע את עצמה כרוצה לשלוט שם...

niv1990

New member
אני לא מבין למה...

אם היא לא תציע אז אין לה אינטרס לשלוט שם, והיא פשוט תתפנה והאזרחים משמם שירצו לעבור לארץ יוכלו. ללא התנתקות וללא כינוס, מי שירצה להשאר ישאר ומי שירצה לבוא לארץ יבוא - לאחר שיראל תכריז שאינה מעונינית לשלוט שם.

Continuum

New member
בגלל השואה כמובן!

זה שאתה לא רואה שום הבדל בין ערבי ליהודי לא אומר שאנחנו לא מתים מפחד לוותר על ישראל כמדינה יהודית ריבונית שהיא הדרך שלנו לוודא שאף אחד לא יקבל רעיונות משונים לגבי הקיום שלנו.

niv1990

New member
כל עוד יש תפיסה של עמים

ישראל היאלא איזה יוצא דופן שצריך להלחם בו לדעתי.. אם יחיו פה ערבים, זה לא ימנע מישראל להמשיך לקבל לארץ יהודים, או אנשים אחרים.

Continuum

New member
....

מה שאתה מציג פה זהה לחלוטין לגישה הפציפיסטית. הגישה הפציפיסטית אומרת: "אני לא אלחם כי אם כולם יעשו כמוני אז לא יהיו מלחמות." וזה גם נכון, אגב. רק שבפועל, גם אתה וגם אני וגם כולנו אנושיים וכשמישהו תוקף אותך ברחוב אתה תילחם בין אם תאמין בזה ובין אם לא. אז "העם שלנו" עושה מה שהוא צריך לעשות בשביל לשרוד, לא כי הוא רוצה לשרוד - אלא כי ככה העולם פועל. שמע, הרעיונות האלה שלך לא חדשים. עברו 30 שנה או יותר מאז "אימאג'ין" של לנון, עברו מעל 100 שנה מאז "אבות ובנים" של טורגנייב או "כתבים מן המרתף" של, איך לא, דוסטוייבסקי ואני אפילו לא יודע כמה זמן עבר מאז גיתה, אבל מאז סוקראטס עברו איזה אלפיים שנה ומאז בודהה וילדי הפרחים הראשונים עברו כבר כמה אלפי שנים ואנחנו עכשיו ומאז ומתמיד יודעים את כל זה ולא פועלים על פי זה.

Continuum

New member
וכן,

דוד וליתיום ואנה וכל המעוניין, יש כאן ניים-דרופינג רפטטיבי מודע לעצמו. אני מנסה להעביר נקודה, למען השם.

niv1990

New member
איך הגעת לזה שאני פציפיסט?

דיברתי על התפיסה חסרת הביסוס של עמים, אני חושב שיש להלחם במי שכוונתו לפגוע בך! ובטח באנשים שעושים זאת בגלל רעיונות דתייים ולאומנים.

Continuum

New member
..

לא אמרתי שאתה פציפיסט, אמרתי שההיגיון שלך זהה לחלוטין להיגיון הפציפיסטי.

niv1990

New member
אה אוקי..

אבל זה לא ממש נכון.. אם מישהו בא להרוג פציפיסט והוא פשוט מחכה שיהרגו אותו אז הוא ימות (זה די טריוויאלי אבל כנראה שמקרה הזה יש צורך להדגיש). איזה נזק קורה לי אם אני מוכן שיחיו ערבים בארץ?

Continuum

New member
ובכן,

התפיסה (הדי רווחת) היא שאיבוד הריבונות היהודית על א"י מהווה סכנה קיומית לכולנו ושלאפשר ליותר מדי ערבים לגור פה היא לקיחת סיכון דמוגרפי שעשוי להוביל לאובדן אותה ריבונות יהודית. לכן אנחנו "עושים משהו לא בסדר" כדי להגן על עצמינו. כמו במלחמה.

למעלה