רעיון

הבדל גדול

באנו לפה לחיות במדינה יהודית אם אני רוצה לחיות בסביבה ערבית אני יכול לעבור לצרפת.. אני לא בעד להכניס את הערבים לתוך תאי גזים אבל שלא יהיו חלק מהמדינה היהודית הנקראת ישראל

niv1990

New member
למה אתה ממשיך לדבר על מדינה

כאילו היא שייכת לך? אתה יכול להקים איזה ארגון שאתה רוצה ולהכניס לתוכו את מי שאתה רוצה. אתה לא יכול לשלול מאדם להיות במקום מסוים, ובטח שלא על רקע של מוצא, אם המצאותו שם לא פוגעת בזכויות היסוד שלך.

ומי אמר שיש לך זכויות יסוד?

מה זה המושג הזה של זכויות יסוד? יש לך זכויות יסוד כל עוד "כח" חזק ממך בוחר שלא לשלול לך אותם. ברגע שכן, כל דיבור על זכויות יסוד הוא ריק מתוכן.

niv1990

New member
אז ככה

אני לא אפגע במישהו אחר כי זה פוגע בהשרדות שלי. עקרונות כמו זכויות היסוד אלה מגבירים את השרידות ורמת החיים של כל האנושות. אם מישהו ינסה לשלול מאנשים זכויות יסוד (בלי קשר אם הם הוגדרו או לא), מהר מאוד הגנים שלו יעלמו מהעולם.. מלבד זה יש את הענין של ההתאגדות, מעין חברת ביטוח לזכויות שכזאתי :)

Continuum

New member
...

"מגבירים את השרידות ורמת החיים של כל האנושות." האם הערך שאתה פועל לטובתו הוא ה"שרידות", אם כך? האבולוציה? כי תדע לך שזוהי מערכת שיפוט חיצונית לסובייקט. עוד מערכת שיפוט חיצונית לסובייקט היא למשל אלוהים. וזה בכלל לא משנה מי מהם קיים או לא - משנה הרצון הלא רציונאלי שלך לשרת אותו\אותה. למה אתה חושב שאנחנו צריכים לשרת את האבולוציה? ולגבי רמת החיים - רמת חיים זה דבר שהוא, שוב, סובייקטיבי לחלוטין. אתה ממש לא יכול להגיד שאתה מעלה את רמת החיים אם אתה משרת את הרצונות של כולם. לא כולם רוצים מה שטוב בשבילם, את זה אני לא צריך להגיד לך. באופן כללי, אני לא חושב שאתה יכול להגיד שרמת החיים היא גבוהה יותר תחת תנאים מסויימים.

iknow

New member
ואוו, מה קורה פה?

אתה מתחיל לכפור ביותר מידי דברים. הרצון והצורך לשרוד, הוא מנת חלקם של כל בני האדם. אם נתחיל לכפור בכל דבר, כל אימרה שתצא מפיך, או מפי, תהפוכנה לחסרת משמעות לחלוטין. לצורך העניין, ההבנה שאין "אמת אובייקיטיבית", היא חסרת כל משמעות מעשית.

iknow

New member
לעיתים קרובות מידי קורה שאין לי

שמץ של מושג מה הכוונה של ההודעות שלך. זו, כמובן, דוגמא קלאסית למקרה שכזה. עכשיו נשאלת השאלה, איפה הבעיה, בך או בי?

Continuum

New member
...

"לצורך העניין, ההבנה שאין "אמת אובייקיטיבית", היא חסרת כל משמעות מעשית." מעולם לא אמרתי שיש לה משמעות מעשית. אבל הילד טוען לאובייקטיביות, ואני מתקן אותו.

niv1990

New member
אתה טוב...

שאלה: מה אתה מציע? להשאר במקום ולחכות למוות? : סיום שאלה. הרצון שלי לשרוד הוא חלק ממני כמו הריאה שלי הוא הטחול, גם אין לי רצון אוביקטיבי שהם יפעלו. כבר אמרתי שהרצונות הם סוביקטיבים ולא רציונאלים? אבל בהינתן הרצון שלי, אני מסיק ממנו דברים אוביקטיבים על איך צריך לנהוג כדי להגיע אליו. אין דרך להוכיח שכדאי שאני אעשה משהו, אבל בהינתן מה שאני מנסה לעשות, אני יכול להראות דרכים שיהיו נכונות אוביקטיביות כדי לקבל את מה שאני רוצה.

Continuum

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo45.gif

ממש התרגשתי לקרוא את זה. זה מה שאמרתי כל הזמן! סוף כל סוף מישהו מודה באמת הלא רלוונטית!!

GreatGTM

New member
מוזר

מדבריך אפשר להבין שהיית רוצה לראות את האדם חוזר לדחף הראשוני שלו- לחיות. אם אכן נחזור לדחף הזה אז אתה יכול להגיד שלום לאוטופיה שלך. תזכור: כששניים רבים השלישי לוקח, המוסר אולי מונע זו אבל חזרה לדחף שצויין לעיל תגרום לו להיעלם.

niv1990

New member
המוסר הוא לא מטרה

במקרה הטוב הוא כלי שמאפשר לאנשים לממש את רצונותיהם. מה שיש לבני אדם זה התכונות המולדות שלהם והסביבה. הייתי רוצה לראות את אנשים שרוצים מה שהם שיחברו, לא מה שיגידו להם, ופועלים על פי מה שהחליטו להאמין בצורה הגיונית. אני אשמח כמובן אם זה יסתדר גם אם מה שאני רוצה :) לאוטופיה שלי אמרתי שלום מזמן, מה גם שהיא לא ממש אוטופיה, זה לא עולם שכולו טוב, רק עולם שמאפשר לאנשים לשפר את מצבם (כמובן על פי השיפוט על עצמם). לא הבנתי מי הנמשל לשניים שרבים ומי לוקח :\

המדינה שייכת לי לך ולכל אזרח יהודי

אני ועוד רבים לא רוצים לגור בסביבה ערבית בתוך המדינה שלי ואני כבר מזהה שערביי ישראל יהיו גורם גדול בנסיון להפלת מדינת ישראל

niv1990

New member
מה לא בסדר בסביבה ערבית?

השפה שהם מדברים? המאכלים שלהם? הדת? ההיסטוריה? כי זה פחות או יותר ההבדל שנראה לעין... יש עוד משהו נסתר אצלם? אף אחד אחד מכריח אותך לגור לידם, ואף אחד לא מכריח את ישראל להציע את עצמה, היא יכולה להגיד שלא מענין אותה לשלוט שם וזהו.

niv1990

New member
ומה אם

ערבי ממיר את דתו? או שלא מאמין בדת כלל? מדוע אתה חושב שיש להם אידאולגיה אחידה??? אם אני אמיר את דתי לאסלאם, תשלול ממני הזכות לחיות בארץ? ומה רע בתרבות שלהם?

למעלה