ריטלין..שוב...

° זואי °

New member
ורק לספר לך

שאני בתור ADHD בעצמי, לא אובחנתי מעולם. וסיימתי תיכון עם בגרות עלובה ובכלל מזל שהייתה לי בגרות. לפני 6 שנים אובחנתי. כן, רק 6 שנים, וזה לא משהו שנולד לי לפני 6 שנים, אלא משהו שהיה איתי מהיום שנולדתי. רק כשהייתי ילדה, אמרו עלי שאני שובבה, עצלנית וכו', אף אחד לא יחס את זה לליקו. לפני 6 שנים קיבלתי ריטלין והעולם שלי השתנה. הצלחתי ללמוד מקצוע, לנצל את הכישורים שלי, להשתלב בעולם ההי טק לקבל עבודה בהתאם לכישורים האמיתיים שלי ולשמור עליה עד היום. יכלתי סוף סוף לנצל את האיקיו היותר מבודד שלי ולנצל את אותו פוטנציאל שכל הזמן טענו שאני לא מנצלת ואני לא הבנתי על מה מדברים בכלל. מעולם לא היו לי תופעות לוואי רעות, רק טובות. היום לא לומדת ולוקחת ריטלין רק כשיש קורסים או דברים שדורשים ממני ריכוז רב. אבל יכולה לספר לך שאני, בלי ריטלין, אפילו עוזרת בית לא הייתי היום (ויש לי המון כבוד לעוזרות בית).

יודעת זואי..סיפרת לי פעם

באיזה שירשור עצבני.. אני אומרת שוב..אם אובחנת נכון ..או כל אדם אחר..כן..לקחת מה שעוזר. למרות שיש אלטרנטיבות אחרות היום. אם זה מה שעוזר לך..אחלה. את מכירה את העמדה שלי. אני רוצה דרך למנוע כל אפשרות מתן התרופה הזו לילד שלי..במידה וזה מה שיקבע.. והאם נתקלת במשהו שמנע זאת בצורה משפטית.? אם הם לא ישאלו לחתימה שלי..איך אפשר למנוע את זה? לא אסכים לעולם שיובל ישתמש בזה.

° זואי °

New member
כאן אמרת את משפט המפתח

"אם אובחנת נכון" משמע, חייבים לאבחן. חושבת שבכלל לפני שאת מתחילה עם המחשבה שלא נותנת תרופות, בכלל לאבחן אם יש בעיה ומה היא, ורק אחרי זה להלחץ. לא יודעת איך זה הולך עם הורים גרושים מבחינה משפטית. חושבת שעל דברים רפואיים, שני ההורים חייבים להסכים, אבל אני לא עו"ד ומעולם לא הייתה לי בעיה כי אני והאקס בדרך כלל מסכימים על אותן דרכי פעולה לגבי הילדים. כדי או לשאול את נקלעת (אם זה בתחום שלה), או בפורום של חוק ומשפט.

תודה רבה..ככה אעשה

דווקא במקרה הזה שהרמתי מייד טלפון אל האקס שלי הוא הרגיש כמוני..טוב הוא היה שם שזה קרה עם רועי. שנינו מודעים שיובל ילד עצבני. הוא לקח אותו לשיאצו..ורכיבה על סוסים.. עכשיו ניראה מה האבחון הנוירולוגי יביא.. אולי זה בכלל משהו אחר.

החתולית

New member
מיכלי, את עושה הכללות מיותרות

ובמקום לפנות לגורם מקצועי, עוסקת בדברים אחרים. בעניין המורים - אני חוזרת, הם רק מורים ולא רופאים. הבן שלי לומד בבי"ס קיבוצי, קיבל את כל תשומת הלב שבעולם כולל טיפול באמנויות בבית הספר, ובכל זאת, במשך ארבע וחצי שנים לא עלה על דעתו של אף אחד שיש לו בעיית ADD. הוא החל לקחת SR ריטלין באמצע כיתה ה', וראה זה פלא - הילד פתאום לומד, ונהנה מהלימודים. בכל העולם עדיין נותנים ריטלין או קונצטרטה - זו נחשבת לאחת התרופות הכרוניות המצליחות ביותר, אבל זו עדיין תרופה כרונית. בישראל כיום עובדים על תרופה חלופית לריטלין, שמקורה באומגה 3 ובאומגה 6, אבל עד שיהיה משהו אחר - זו התרופה היחידה שמסייעת לאנשים שלוקים ב ADD או ADHD. אני יכולה להבין את הדאגה שלך, וגם את הכעס על המורה המתיימרת לחלק תרופות. למרות זאת, כדאי לתת למי שמומחה לעניין לטפל בזה, ולא להישען על מה שהמורים בארה"ב היו אמורים לאבחן.

רועי שמכיר את אחיו..

אמר לי דבר אחד: הוא צריך להחליט שהוא לומד. מרגע שחזר לארץ..אין לו את ההחלטה הזו. פאק ריטאלין. אין לו כלום..גאון הילד הזה..ורק עצבני צריך ANGER MANAGMENT..וזו התשובה הממצה ביותר שקבלתי..יודעת שהוא צודק. לא עושה הכללות..מספרת על הנסיון שלי. וחתולית ברוב המקרים המורים הם הראשונים לגלות שיש בעייה..משם זה מתגלגל..

° זואי °

New member
תוהה מה הקשר

בין זה שהילד גאון להפרעות קשר וריכוז? יודעת שאיינשטיין היה עם הפרעת קשב וריכוז?

אנסה להסביר

ילד שאינו מרוכז ולא מסוגל לשבת וללמוד..לעשות עבודות של שעות.. ילד שכל רעש מפריע לו..שיש לו קוצים בתחת..זה ילד שאולי יש לו סמני ADD במקרה הזה: זה ילד שמסוגל לשבת שעות על אותו נושא בלי ששום דבר יזיז לו.. זה ילד שאין לו קוצים מסוגל לשבת ולהתרכז ולהקשיב בכל מצב. מעולם לא היתה שם בעייה. הבעייה היא ב DISTRUCTIONS שיש לו מסביב..כאן זה לא היה..שם יש. דרך אגב זה היה ידוע לי..הזכרתי לו את זה.. אוהב את הבאלאגאן בכיתה..אוהב את הרעש..חברים..חופש .. פה הוא לא יכל לעשות את זה.. זה כל ההבדל. בנוסף זה שיש לו סף גירוי נמוך ומתעצבן בקלות..זה כבר סיפור אחר..

° זואי °

New member
את יודעת שילדים עם ADHD קשה

מסוגלים לשבת שעות על גבי שעות מול מחשב ושם דבר לא יוציא אותם מהריכוז? למה את עושה ספקלוציות? ברור שכולנו היינו רוצים שהילד שלך יהיה ללא ליקויים. אבל כל הספקולציות האלו שלך לא יגרמו לזה. תקחו אותו לאבחון, שיגיד לכם נוירולוג, שחור על גבי לבן שאין לילד בעיה. עם זה תוכלו לבוא למורה ולהראות לה שאין לו בעיה ושצריך להתמודד עם זה בדרכים אחרות.

° זואי °

New member
ואני אתן לך דוגמה קלה

הבת שלי, הוציאה את הציונים הכי גבוהים בארץ במבחני הדסה. השבוע התקבלה לב"ס הכי נחשב בירושלים. ויודעת מה אמרו לה בראיון? המליצו לה לעשות איבחון מכיוון שהצינוים שלה במבחני הדסה באלגברה הם רק 8 (מתוך 9) ויחסית לשאר הציונים שלה יש פער ויתכן שיש לה איזו בעיה בתפיסה מתמטית. חושבת שנלחצתי? שישר חשבתי שרוצים לדחוף לנו ריטלין? בסך הכל רצו לעזור לה, כי אחרי איבחונים, אם מקבלים תוצאה שיש בעיה, בדרך כלל מתאימים את תוכנית הלימודים שלה לבעיה ונותנים לה הקלות במבחנים. מכיוון שזה תורשתי ואמא שלה בורה גמורה בחישובים, זה בהחלט יתכן שיש לה בעיה. אין הרבה קשר בין רמת אינטלגנציה להפרעות קשב וריכוז או ליקויים נוירולוגים אחר, הקשר היחיד הוא שבדרך כלל בעלי ההפרעות האלו, הם עם אייקיו הרבה יותר גבוה מהממוצע (לא הפוך).

זואי תודה על כל הערות

דעי לך שכל מי שכתב כאן לקחתי לתשומת ליבי כל אחד תרם מהידע והנסיון שלו.. לא שוללת כלום אבל נניח במקרה הכי גרוע יש לו אבחנה..גם אז ריטאלין לא יכנס לפה שלו.. כמו שאמרתי מאמינה שיש אלטרנטיבות אחרות שאפשר אחרת.. וברגע שיהיו תוצאות לפחות של שני אבחונים תאמיני לי..את תהיי בין הראשונות שאתייעץ חוץ מגורמים מקצועיים.. הדיעה שלך חשובה.

"המורים כאן..הם הראשונים שיודעים ..

למה זה מרגיז אותי? מה אנחנו סוג ב'? הרמה שלנו נמוכה יותר? המקצועיות שלנו בינונית ומטה? מה זה? "כאן". סליחה. מצטערת. מסכימה עם זואי. ותאמיני לי- אין לנו מה להתבייש ביכולת שלנו. גם כשיש 30 תלמידים!

° זואי °

New member
אבחון נורולוגי

מכיוון שADHD ו ADD הם ליקויים נורולוגיים, יש בדיוק שני אנשי מקצוע שרשאים ואבחן את זה - נוירולוגים ופסיכיאטרים. האבחון הנורולוגי רק מציין האם יש לילד את הליקוי או לא. בדרך כלל אם זה איבחון ראשונה, מתץבצע גם אבחון טובה שנעשה מול מחשב, פעם אחת בלי ריטלין ופעם אחת עם כדי לבדוק את ההבדלים. מעבר לזה, מכיוון שאבחון נורולוגי מזהה רק את ה ADHD ולא את כל הליקויים שיכולים להגיע יחד עם זה (כמו, דיסגרפיה, דיסלקציה, דיסקלקוליה, בעיה בתפיסה חזותית, בעיה במספרים), לוקחים את הילד לאיבחון פסיכודידקטי, שבודק אילו ליקויים מצתרפים להבעיות קשב לריכוז. יחד עם כל המידע הזה אפשר לגבש דרכי טיפול (שלא תמיד מחייבים ריטלין).

שני ילדים מאובחנים

עם זיכרון חזותי..שנחשב לבעייה לימודית ויש דרך לטפל בה. אסף קבל כאן הדרכה ..ובאמת האירגון עלה..שיפור עצום בלימודים..יכולת גבוהה לכתיבה..(עד היום לומדים בחטיבה את המאמר שכתב במבחן ארצי).. היתה לו הדרכה צמודה כאן. בארץ לא יודעת מה מקבל..גם טוען שקשה לו בלימודים שם..אבל הם ידעו את זה שהחליטו להשאר..וגם אני ידעתי. יובלי תלמיד למופת..שהוא כאן..לא היו לו מצבים לא נעימים בבית הספר ומשום מה..היה מרוכז,שקט..למד כמו שצריך..אז מה ההבדל? למה שם פתאם זה אחרת? נוח למורים ילדים מלאים תרופות?

° זואי °

New member
זה יכול להיות נוח למורים מהיום

עד הודעה חדשה. זה לא המורים שקובעים האם הילד צריך או לא צריך. מקסימום הם יכולים לרמז שיש בעיה, היחידי שיכול להחליט הוא נוירולוג או פסיכיאטר. זיכרון חזותי זה לא בעיה, אולי את מתכוונת לבעיה בזיכרון החזותי שלהם?

VISUAL MEMORY

וכאן הם רואים את זה כבעייה לימודית. אז יש לתלמידים כאלו עזרה ענקית. גם ילדים עם דילקסיה .. זו בעייה לימודית. בארץ שהבאתי את האבחונים לא ידעו איך להתמודד עם זה...וגם אמרו שאין תקציב.. אז זה מה שהיה.

1סינדרלה

New member
בנוגע לאבחון

אני רק רוצה להוסיף שהעובדה שלא אבחנו אותו בגיל קטן לא מעידה על כלום, יש אנשים שמאובחנים רק בתור בוגרים בעקבות אבחון של הילד שלהם. בכל אופן אף אחד לא יתן לילד שלך ריטלין ללא אבחון מסודר ומרשם, כך שלא המורה ולא האבא יחליטו על כך. יש הרבה מאד סיבות להפרעות בריכוז ולא כל ילד לא מרוכז הוא באמת סובל מהפרעת קשב וריכוז. אבל אם אכן יש ילד שסובל מכך לדעתי חייבים לעזור לו וריטלין היא התרופה היעילה ביותר למיטב ידיעתי. ממליצה לך לבקר בפורום הפרעות קשב כאן בתפוז, יש שם הרבה מאד חומר בנושא.

למעלה