ריטלין..שוב...

ניראה לי את מה זה צוחקת עלי

היה לי רופא משפחה מעולה. הייתי אצל רופא אחד הלכתי למה שניקרא סיכופארמאקולוג'סט.. הלכתי לפסיכולוג עשיתי מבחינה רפואית כל מה שיכול היה להיות.. אבל בדיעבד..האבחון היה שגוי.. ידוע לי מאבחונים אחרים שליקוי זיכרון חזותי דומה במהותו באיבחונים ל ADD והטיפול כל כך שונה. אז הלכתי..בדקתי..רצתי..ובסוף קבלתי את הילד שלי חזרה. ועד היום הוא מודה לי על שהצלתי אותו.

° זואי °

New member
אמרתי כאן למישהו פעם

אצלי אין מה לחפש בין השורות, לא כתוב שם כלום. בנושאים רציניים כאלו, לא צוחקת בכלל. קשה לי מאוד עם דאות קדומות שמבוססות על עובדות לא נכונות. ואני חושבת שעם למישהו יש את התואר ד"ר, זה לא עושה אותו אוטומטית מבין בהכל... כל מה שכתבת כאן, רק הוכיח את מה שאמרתי, כשנותנים ריטלין כשלא צריך אז נגרמים דברים רעים. את מתאר מצב שבו הילד אובחן בטעות. הבעיה היא באיבחון ובהליכה העיוורת אחרי כל מה שאמרו לכם, לא בתרופה.

אמן!!!!

יושבת כאן במרחק רב.. ששוחחתי עם יובל הוא היה במצוקה.. אז שוחחתי עם האבא שלו.. מאוד קשה לקבל דברים ממרחק. יודעת שנשמעת אולי היסטרית.. לא רוצה להשמע ככה..אבל אני מאוד מאוד מודאגת עכשיו.. יש בעייה משפטית שעוצרת אותי מלעלות על הטיסה הבאה.. העו"ד שלי אמר שיקח זמן עד שזה יפתר.. ומצד שני..לא יודעת הראש קצת שוחה לכיוונים לא טובים. בכל אופן לא רציתי שתתעצבני מזה יודעת כמה הנושא הזה רגיש ומבקשת ממך סליחה עם עצבנתי..לא זו היתה הכוונה. רוצה להגיד לך תודה על כל תגוכה ותגובה זה תמיד פתח לי עיניים. גם אם יש דברים לא נעימים לשמוע..זה מעמיד אותך בתלם..אז כרגע לוקחת נשימה ארוכה ארוכה..הולכת לעשות התעמלות כי הרופא אמר לי..שהחזה שלי..לא הציצי..זקוק לאשפוז מיוחד..למה ממשיכה לעשן.. אז..תודה רבה וכל דבר שאמרת ואחרים נכנסים ללב ולראש.

° זואי °

New member
חלילה

לא עצבנת לרגע (אמרתי לא לחפש לי בין השורות לא?), קשה מאוד לעצבן אותי בכתובים בפורום (אפילו שהפסיכולוגית של הפורום מנסה לפעמים
) ומבינה גם את ההסטריה. בסך הכל אומרת שההסטריה כאן לא תעזור. ומנסה להרגיע בכך שאומרת שלא סתם ככה מחלקים ריטלין לכל אחד שהמורה שלו אמרה שצריך.

מעבר לזה

קודם כל תלכו לאיבחון,מה יש להפסיד? ואחרי האיבחון תשבו עם הניורולג או הפסיכאטר(שניהם מאבחנים ADD)ותתחילו לחשוב, במידה והאיבחון יצא חיובי כמובן, איך עוזרים לילד.יש המון שיטות תמיכה(כי טיפול ממשי אין)לADD מעבר לריטלין ולא כולם זקוקים לו ולא לכולם הוא יעיל. בלי לקפוץ למסקנות חפוזות,לאט לאט ביחד עם אנשי מקצוע לבדוק איך אפשר לעזור לו. אבל הכי חשוב צאי מהפאניקה.

כן ריטלין...

לא ריטלין... זה יקבעו נוירולוג ופסיכיאטר לאחר האבחונים שלהם. לא המורה ! בכל מקרה... ריטלין...מתי ניתן ללא טיפול תומך ריגשי והתנהגותי... לא מוביל לכלום. במקסימום מביא לשקט תעשייתי לאותה תקופה בה הוא ניטל. המטרה... ללמד את הילד דרכים לעקוף את הבעיה האובייקטיבית...על מנת שיוכל להתמודד בעתיד,ללא הריטלין.

מצוטטת

New member
את שלי את גם מכירה הרי.........

עכשף נותר רק להמתין בסוֹבלנות של מי הנקישה תהדהד רחוק יותר

אכן..

ריטאלין הוא רק תרופה נקודתית לבעיות קשב. ההתנהגות צריכה להיות משולבת בטיפול פסיכולוגי.. (אחחחחחחחחח כמה עשינו 4 שנים עם הגדול..כל יום חמישי ..ואללה בחיים לא אשכח את זה) אך: ד"ר ברוק..הגדול מכולם בנושא הזה..במדיקל ניו אנגלנד..בדק ואבחן..ושוב היה מדבר אל הטייפרקודר שלו כל פעם שראה את רועי..זוכרת שזה ממש קומם אותי) אבחון שלא מאבחן דברים אחרים עם ה ADD לא קיים..איך נוצרה טעות כזו? ואני הקשבתי לרופא..אולי בגלל שנחשב לאלוהים בקטע הזה.. ונילחמתי על הילד שלי ובסוף בגיל 12 הלך לבית ספר ציבורי..ולא נתתי לו לקחת את התרופה והפלא ופלא..ציוץ אחד לא שמעתי מבית הספר..כלום. את יודעת מה זה עשה לי ולאקס שלי? דחפנו לו 4 שנים ריטאלין מכל הסוגים והמינים..

רק רגש

New member
בכל מקרה מורה לא קובע אם צריך

לתת ריטלין, קשה מאד לקבל ריטלין היום בישראל!!! הרופאים לא נותנים את התרופה לפי המלצות מורים!! בכדי שילד יקבל ריטלין הוא צריך לעבור סדרת בדיקות ואיבחונים, יש גם את המבחן החדש יחסית, מבחן טובה שבו בוחנים את תפקודי הילד ללא ריטלין ולאחר מכן עם ריטלין, במידה ובמבחן זה לא רואים שינוי משמעותי בביצועי הילד סביר שלא יקבל ריטלין. בכל מקרה אני לא רופא ולא ממומחה לריטלין, רק חוזר ואומר שמאד קשה לקבל ריטלין היום בארץ!! בעיקר לילדים.

לא קשה ולא נעליים...

לצערי הרב... פסיכאטרים מחליטים גם ללא בדיקה נוירולגית כי יש לקחת ריטלין. קלי קלוטו להשיג מרשם...תלוי ברופא. ומבחני T.O.V.A לא חדשים כלל וכלל.

בבקשה ...../images/Emo9.gif

ראשית עלי להבהיר שאני לא נגד ריטלין. ובכל זאת, אני חושב שיש לא מעט מורים או אנשים שבהינף יד מחליטים שרק הכדור הזה הוא שיפתור את כל הבעיות.. ריטלין נועד לפתור הפרעת קשב וריכוז!! אין שום תחליף להשקעה של מורה בתלמידים שלה, והיום נדמה לי שמורים משקיעים בתלמידים שלהם הרבה הרבה פחות, ובמקרה ונתקלים בתלמיד קצת יותר איטי מבחינתם, הם בוחרים בפיתרון הקל שאומר הפנייה לטיפול רפואי.. לטיפול רפואי יש תופעות לוואי, מה גם שלכאורה טיפול שכזה "משחרר" הן את התלמיד והן את כל הצוות סביבו מאחריות...למה להתאמץ??..למה לעבוד קשה, הרי יש כדור פלא, שהוא יעשה את העבודה. אני סבור, שהפיתרון הרפואי צריך להיות הדבר האחרון לאחר שמוצו כל דרכי הטיפול ההתנהגויות... עכשיו אני יותר ברור ??

למעלה