ריטלין..שוב...

° זואי °

New member
שוב פעם מורים?

מורים יכולים להחליט מהיום עד הודעה חדשה לתת מליונים של ריטלין, הם עדין לא רופאים ולא רושמים מרשמים, בלי מרשם אי אפשר לקנות ריטלין. כדי לקבל מירשם הולכים לנוירולוג או פסיכיאטר, והם מחליטים אם יש צורך. הם מחליטים על סמך בדיקה נוירולוגית ולא על סמך "המרה של הילד שלי אמר". לא יודעת באיזה ב"ס אתה ראית ילדים עם ריטלין, אבל מה שאני ראיתי רחוק מלהיות "משחרר מטיפול" אם הורים נותנים ריטלין וחושבים שבזה נגמר הטיפול מי שכאן דפוק זה ההורה, לא הכדור. אם אתה חושב שריטלין זה כדור פלא שפותר את כל הבעיות, יש לך טעות ענקית (לא קטנה, ענקית). הקלות הבלתי נסבלת של לדבר על דברים שלא מכירים רק כי ככה נוח לחשוב....

אנחנו מסכימים כמעט על הכל..../images/Emo9.gif

לא כתבתי שמורים כותבים מרשמים, מה שכתבתי הוא " שהם בוחרים בפיתרון הקל שאומר הפנייה לטיפול רפואי.."... ידוע לי שבלי מרשם אי אפשר לקנות ריטלין, ואני מניח שלא אחדש לך, אם אגיד שגם עם מרשם מאוד קשה לקנות ריטלין מה גם שאי אפשר למצוא אותו בכל בית מרקחת.. מכיר את כל ההליך (ולא באופן אישי), פסיכאטר, נוירולוג, מבחני TOVA..להמשיך?? מסכים עם ההנחה שלך!! לצערי יש כאלה שחושבים שהכדור ישחרר אותם מהשקעה בילד.... וברור שמי שדפוק כאן זה לא הכדור אלא מי שחושב כך.. ריטלין זה כדור פלא, על זה אין ויכוח, והוא ממש לא פותר את כל הבעיות. ההשפעה שלו מוגבלת בזמן, לפעמים יש תופעות לוואי, ריבאונדים וכו', ולמצוא את המינון המתאים זו משימה מאוד לא פשוטה.. אההה, ואני עדיין חושב שיש קלות בלתי נסבלת מצד מורים בהפנייה לטיפול תרופתי, ופחות מצד רופאים לרשום ריטלין..

החתולית

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לגמריי עם זואי

ריטלין אינה תרופת פלא, היא מיועדת אך ורק לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז ו/או היפראקטיביות. מורים והורים שחושבים שזו תרופת פלא שתפתור את כל הבעיות - טועים. הורים שלא טורחים לחפש מידע אחרי שילדיהם מאובחנים - טועים בגדול. הורים שהולכים כעוורים אחרי מה שאומרים מורים / סבים וסבתות / חברים / שכנים וכו' - טועים עוד יותר בגדול. שום דבר אינו תורה מסיני, וצריך לבדוק במקומות הנכונים, על-ידי אנשי המקצוע הנכונים.

destiny36

New member
ריטלין

לא מדבר אליי לא פעם שאלו אותי אם עשיתי לבן שלי בדיקה. ואז חשבתי שאולי אעשה. ושוב זה לא עלה אפילו. לפי הסימנים שאתן כאן מעלים. לא נראה לי שהייתי חושבת שזה מתאים. גם לא לסיפור שלך. לא יודעת בן כמה הילד. וכמה שנים הוא בארץ בלי שראה אותך. אבל יתכן רק יתכן שזה בכלל קשור לדברים ריגשיים שעוברים עליו בנושא זה או בכלל בנושא גיל ההתבגרות. אז מי באמת מקבל ריטלין? ילד עצבני? ילד עצבני תמידי? ילד שהפך מרגוע לעצבני? הפרעות קשב וריכוז. נשמע לי קצת רחב מידי ומתאים לרוב הילדים. אז מה זה אומר? שחלק גדול מאתנו היה צריך לקבל לפני 30 שנה?

מיכלי היקרה

ילדים שסובלים מבעיות קשב והתנהגות ואת הבעיה הזו הרפואה המערבית לא יודעת לפתור ריטלין שהמורה תיקח אולי זה ירגיע אותה ואת תבקשי שיבדוק אותו מומחה תזונה עדיף אם רקע אלטרנטיבי לפעמים דברים פשוטים כמו חוסר באבץ גורם לעליה דרמתית של מתכות כבדות אחרות בגוף והשתחררות של הרבה רדיקלים חופשיים דבר שבמקרה זה יגרום לבעיות קשב ולמידה מתמשכות ואם והמצב ניהיה קשה גם להתפרצויות אלימות אבל בשום אופן לא ריטלין ודומיו זה רק יגרום לביעה להפוך לחמורה יותרלתווך הרחוק ביי ובהצלחה

רעיון. ../images/Emo51.gif

אשלח את זה לאקס. מאידך חושבת שהילד באמת לא עשה החלטה ללמוד. יש יותר מידי פתויים.. וגם חסר לו ANGER MANAGMENT חושבת שהוא זקוק לטיפול הרגעתי מכיוון שהכל לחוץ לו..רגשות רגשות..לוקח הכל נורא קשה..ודורש מעצמו המון..לא יודע להתפשר או להתאזן עם הסביבה במילים אחרות לזרום. אז האקס יקח ומשם אני אחליט מה אני עושה ואתייעץ אם האקס..מקווה שיסכים ושלא תהייה מלחמה..במקרה כזה תמיד היתה הסכמה בנינו.

../images/Emo51.gif לכל מי שתרם מנסיונו

ותרם לי את דעותיו..רוצה לומר תודה. זה היה חשוב לשבת ולהרהר בכל מה שנאמר. אחרי לפחות שני אבחונים אדע יותר. שוב תודה רבה.

למעלה