ריטלין..שוב...

ריטלין..שוב...

יובלי מתקשר..אמא..אני לא מרוכז בכיתה..לא מוציא ציונים..לא לומד. המורה אמרה לאבא שאני צריך רטיאלין.. סליחה??????????? חטפתי עכשיו את הקריזה של חיי.. הילד הזה למד באמריקה מגיל קטן..כבר אז היו מאבחנים אותו עם היה לו ADD אבל מעולם לא ראו צורך לאבחן אותו..תמיד היה תלמיד טוב. היה כאן שנה שעברה..מאפס הגיע ל 4 GPA הניקוד הכי גבוהה בלימודים. קיבל HONOR RALL וגם הביא מדליה לבית הספר על תחרות כתיבה איזורית.. אז עכשיו בארץ הוא יושב בכיתה וחולם..לא מסוגל להתרכז..(חושבת שיש בעייה אחרת..והוא לא יודע להגיד למה..והם רוצים לדפוק לו ריטאלין? כמה נוח!) איך אפשר למנוע מהאקס לתת לו ריטאלין? צריך לגשת לעו"ד? לא יקום ולא יהיה שהוא יקח ריטאלין.

פיקסון

New member
לאיבחון צריך חתימת 2 הורים

ואסור לתת לילד טיפול\לאבחן ללא הסכמת 2 ההורים כל זאת במידה והמשמורת לא ניקבעה כמישמורת יחיד (כונה שהבן זוג לא מתפקד )

אין משמורת קבועה בחוק

המשמורת בעצם שלי..וגם שלו..החלטה של שנינו..שמה שהם רוצים כך יהיה. אז בן אחד אצלי שניים חזרו לארץ. אצל מי שהם נמצאים שם המשמורת.. אבל אם צריך שני הורים לחתימה מיכלי לא חותמת.

° זואי °

New member
חושבת אתה מתבלבל

בין משמורת לאפוטרופוסות. רוב הגרושים בארץ מגדלים את ילדהם במשמורת יחיד - הילדים גדלים בחזקתם. וזה כלל לא מעיד על הצד השני או על יכולתו לגדל את הילדים, רק על חוסר יכולת הזוג להסכים על דרך הגידול ולהדברות בינהם. את האפוטרופוסות אי אפשר לקחת.

מה חושב הEX על זה?

למה ישר עו"ד? מה, המורה הוא גם מאבחן, גם רופא , וגם רושם מרשם שישר רצים לתת לו ריטלין
? בכל מקרה הוא החלטה כזו צריכה להעשות דרך מסלול מקצועי אבל לפני שזה בכלל יקרה, קודם לכן הEX שלך צריך בכלל לחשוב שזה כך וללכת לכזה איבחון מה? הוא כזה שישר מקבל מה שאומר המורה? אין לא דיעה משלו? האם את יכולה לשוחח איתו? אתם הורים לאותו ילד.. האם הנתק בינכם הוא כזה שאינו מאפשר החלפה של כמה מילים בנושא כה חשוב? בכל מקרה מאחל הצלחה. יניב

כרגע דיברתי עם האקס

שנינו זוכרים מה קרה לפני 10 שנים עם הבן רועי.. איך היה להם נוח להגיד שיש לו ADD כי לא היה קוקי קאטר כמו כל התלמידים והביע את דעתו בצורה שונה..היה ילד שונה מאחרים..ואנחנו כמו שני אדיוטים הלכנו לאבחון..מלאנו שאלון..ובום..הילד יש לו ADD. לקח 4 שנים ריטאלין..ובסוף התברר בכלל שיש לו זיכרון חזותי..כמה נוח למורים לשלוח תלמיד לקבל ריטאלין שיהיה להם שקט. זוכרת את הריצות ואת הבדיקות בניו אנגלדנד מדיקאל אחד הבתי חולים הטובים ביותר..וגורנישט..הילד לא היה צריך ריטאלין..והוא סבל.. עכשיו..דברתי עם האקס..כן הילד לא מרוכז..אבל מהגן עם היתה לו בעייה היו מוצאים אותה..באמריקה הם על הדופק..והם מומחים לADD ..הזכרתי לו איזה ציונים הביא כאן.. אז שם יש לו כל מיני דברים שמפריעים לו להתרכז..לא מסוגל ללמוד.. כל היום בחוץ..לא עושה שעורים ..חולם בהקיץ..יש לו בעייה אחרת ועדיף למצא מה היא..שוחחנו והוא אמר שאין לו מושג..הילד לא מתלונן על בעייה ריגשית..רק שאין לו יכולת להתרכז בכיתה. האקס אמר שיקח אותו לאיבחון נוירולוגי..מה זה בדיוק?

פיקסון

New member
איבחון נורולוגי

זה איבחוןם פעילות עצביות שבא הרופא בודק את פעילות ותפקוד עצבי הילד

האם הכוונה

שהילד עצבני..כי יובל הוא ילד עצבני..רגיש מאוד..ועצבני מאוד.. אולי יש משהו באיבחון כזה? היכן אפשר למצא חומר על הנושא? לפני שאני עולה על טיסה לא כפת לי מצו עכוב..אף אחד לא ייתן לילד שלי ריטאלין!!!

° זואי °

New member
ילד שצריך ריטלין ולא מקבל אותו

שקול לילד שיש לו סכרת ולא מקבל אינסולין. אם הילד שלך לא צריך, באמת אין סיבה לתת לו. לא כדאי קודם כל לבדוק לפני שנכנסים להסטריה?

זואי

באמריקה (לפני שבארץ נעשו מודעים "לתרופת הפלא") כבר מגיל קטן היו מוצאים שאין לו ריכוז או קשב. הילד הוכיח אחרת. מעולם לא היתה הפנייה בכיוון הזה. זה שזה נוח למורים..יופי. הילד הוכיח כאן שוב ושוב לאיזו רמת השגים הוא יכול להגיע. אז בארץ הוא לא מרוכז ולא לומד. ידעתי את זה..אבל לא בגלל ADD אלא, בגלל בעיות אחרות שיש לו. ובהן צריך לטפל. לא כל דבר זה ריטאלין..ובמקרה שלי כבר טעו פעם אחת. ברור שיש ילדים שבאמת יש להם חוסר איזון כימקלי במוח ..והריטאלין עוזר. לא במקרה הזה. את לא חושבת שאם היתה לו בעיית ריכוז..אז זה היה מופיע בכל מקום..בגיל צעיר..אמריקה..ישראל.. מה הקשר? הילד עצבני ורגיש..ומגיב לא טוב ..צריך לבדוק דברים אחרים. ריטאלין איננה תרופת פלא. ואת מכירה את העמדה שלי בנושא.

° זואי °

New member
לא

לא תמיד זה מופיע בגיל צעיר, בדרך כלל ילדים עם ADHD עם ילדים עם מנת משכל מאוד מאוד גבוהה, וחלקם מספיק חכמים בשביל לכסות על הבעיה שלהם ורק בגיל מאוחר הבעיה שלהם מתחילה להוות בעיה. ריטלין אינה תרופת פלא, ואם ניתנן לילד הלא נכון, גורמת לתוצאה הפוכה ולכן מי שמקבל ריטלין בדרך כלל זה מי שצריך אותו. כשנתנים ריטלין לא מתיחסים אל זה בתור תרופת פלא ותמיד לחייבים לעקוב אחרי הילד במאתים עיניים (לא מספיק 7). רמת ההשגים של הילד, בכלל לא באה בתור הוכחה שאין לו בעיה. מצד שני, רמה נמוכה של השגים לא מעידה שש בעיה. הריטלין יכול להיות נוח למורים אבל שוב (בפעם השלישית) - מורים לא רושמים ריטלין!!!! ואין לי מושג לגבי הילד שלך, גם לך אין מושג לגבי הילד שלך, וגם לאבא שלו, בגלל זה לוקחים לאבחון. האבחון אומר אם יש בעיה או לא וגם אז, אם מגלים שיש בעיה, אף אחד לא יכריח את הילד לקחת ריטלין, זאת החלטה של ההורים שלו בלבד אם הם מסכימים לתת לילד. מבינה שזה הילד שלך, מבינה שקשה לך בגלל שהוא רחוק, אבל ההסטריה מיותרת, לילד יש בסך הכל בעיות, לשמחת כולנו, לא מתים מזה, יש ילדים עם צרות הרבה יותר גדולות, קצת פרופורציות לא יזיקו.

החתולית

New member
את יודעת מיכלי

הבן שלי אובחן רק באמצע כיתה ה'. במשך שנים אמרתי שאילו היה לו ADD, בטח היו שמים לב בבית הספר קודם. אמרתי לעצמי שהיות שהיה בטיפול פסיכולוגי, יש לשער שהפסיכולוגית המאד מנוסה שלו, תדע לאבחן את זה. אבל מה ? מורים לא מאבחנים ADD וליקויי למידה, פסיכולוגים לא מאבחנים ADDוגם הורים אינם מאבחנים. במקום לכעוס ולהתעצבן, צריך ללכת אך ורק לנוירולוג (היות ש- ADD היא בעיה נוירולוגית של תפקוד מוחי), והוא יפנה לבדיקה הנכונה במקום הנכון. זה שהמורה אמרה שהוא צריך ריטלין, שווה בדיוק לזה שהיא תגיד שהוא צריך לקבל אנטיביוטיקה אם הוא מצונן. את לא יודעת אם יש לו בעיית קשב וריכוז, בדיוק כפי שאביו לא יודע והמורה שלו לא יודעת - בשביל זה יש אנשי מקצוע.

מורים כאן

המורים כאן..הם הראשונים שיודעים שיש בעייה. ואז יש הפנייה לפסיכולג בית הספר.. ומשם זה מגיע לאיבחון של פסיכולוג האיזורי בשיתוף כל המורים. מכאן זה עובר לרופא מומחה לאיבחון. אחרי זה יש ישיבה של כל הנוגעים בדבר ועושים אבחון נוסף. זה תהליך של בערך חודש ימים. ואחרי שיש את כל הנתונים בית הספר יחד עם האבחון מחליט על סוג עזרת הלמודים. אם לילד היתה בעייה כזו..מזמן מזמן היו מוצאים אותה.,המערכת פה מאוד מודעת..ומעולם לא היתה כאן בעייה עם ריכוז .. הילדים כאן בכיתה של 20..הם לא הולכים לאיבוד..על כל ילד יש שתי מורות עם זוג עיניים..

יערית

New member
ואת כ"כ צודקת!!!

רטלין כבר לא נהוג לתת אותו באמריקה.הכיתות קטנות יותר מה שמאד משפיע על רמת הריכוז של הילד ושל המורה,טיפולי ביופידבק באים בטרם נבלעים כדורים ובכל זאת...פה זה ישראל וכאן יש קלות{ואולי לאור העובדות ותאי הלימוד במערכת החינוך שלנו}לשלוח לאיבחון ובקלות לקבל מרשם. בקלות גם מעלים במינון הכדורים-זה עושה פלאים אבל לא מעלים את הבעיה,הבעיה היא לכל החיים ,עם השנים הילדים מפתחים שיטות וכלים שיעזרו להם לעבור קשיים.

יערית

אומרת שוב..ילד שבאמת זקוק לזה..צריך לקחת. אבל הקלי קלות של מתן התרופה הזו היא עוול לילד שלוקח..כשלא זקוק לה. שיש בעייה מאובחנת כמו שצריך יש כל מיני שיטות לעזרה. ואני לא מאמינה בתרופה פסיכיאטרית..לאורך שנים..זה הכל. חושבת שכל הורה צריך לעשות את המחקר האישי שלו. בזמנו ישבתי מאות של שעות במחקרים הלכתי למומחים..וזה היה סבל מיותר. הילד שלי לא יקבל ריאטלין..נקודה. ואם היה צורך ..יש אלטרנטיבות אחרות.

° זואי °

New member
ריטלין כבר לא נהוג לתת באמריקה?

מענין, אני חברה בכמה פורומים של ADHD אמריקאים, לא שמעתי את זה מהם. באמת אני אנזוף בהם שלא עדכנו אותי.

יערית

New member
ככה אמרו לי

לא שביררתי את זה לעומק-תעשי טובה על תינזפי,חיוך יפה לך יותר!

נותנים ריטאלין עם כי הרבה מאמינים

היום שיש אלטרנטיבות טובות יותר מריטלין. אם תעלי על כמה אתרים תראי כמה התנגדות יש לתרופה הזו אחרי מחקרים שנעשו על אנשים שלקחו אותה לשנים ארוכות.. לכן מציעה שכל הורה יעשה את המחקר שלו יחשוב טוב טוב ויישם לפי האחריות שלו.

איך מונעת מבחינה משפטית

לא באתי לבלבל לך את הראש. רק רוצה עכשיו לדעת אם יש מצב שאומרים הילד זקוק לריטאלין איך אני מונעת את זה? האם עו"ד מטעמי יכול להתנגד בשמי או האם צריך לבוא לארץ על מנת למנוע אישורו של האקס..(למרות שאמר שאין כל סיכוי שיסכים עדיין יש הפתעות בחיים) אני רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות למנוע את זה. יש לך תשובה או הפנייה למי צריך לפנות?

למעלה