ריטלין לילד עם פדד?

yuliyuli1

New member
ל ADHD טיפול התנהגותי ממש לא יעיל כמו ריטלין

אפילו לא קרוב.

מה שכן, רצוי מאוד שיהיה טיפול התנהגותי בנוסף לריטלין אם יש בעיות התנהגות.

הטיפול ההתנהגותי רצוי גם מסיבות נוספות

מי שסובל מהפרעת קשב ולא טופל מטפח לא פעם גם דימוי עצמי ירוד, מתחבר לאנשים מסוימים וכן הלאה.... הריטלין משפר את ההישגיות ולא פעם מתנגדים לכך כי זה כרוך גם בתהליכים נוספים של שינוי דימוי עצמי ושינוי חברתי...

TikvaBonneh

New member
זה מה שלימדו אותנו באוניברסיטה

ואם זה מעניין אותך, אני יכולה לבקש את המאמרים המדעיים שהתבססו עליהם. הכוונה לתשלום תגובה.
על סמך מה את קובעת שטיפול התנהגותי יעיל פחות מריטאלין?

yuliyuli1

New member
אוי כמה שאני קראתי על זה...

אני תוהה מה המקצוע של מי שלימד אותך באוניברסיטה. יש לי הרגשה שהוא מוטה חזק לכיוון של טיפול התנהגותי.

כנראה שצריך לראות את ההשפעה של ריטלין על ילד (שצריך ריטלין ושמגיב טוב לריטלין) כדי לראות את השינוי ולהבין את ההבדל בין זה לטיפול התנהגותי (שכמובן גם הוא חשוב).

TikvaBonneh

New member
כן, למדתי טיפול התנהגותי.

אשמח לקרוא מחקר המראה שריטאלין יעיל בהרבה מטיפול התנהגותי. אם קראת מחקר כזה, תפני אותי.

yuliyuli1

New member
אני חושבת שדרך טובה להבין את ההשפעה של ריטלין

היא לראות את ההרצאה הקצרה של חלי גולדנברג (משהו צירף אותה כאן לאחד השרשורים ואפשר גם למצוא אותה בקלות בגוגל).

בעיה של ADHD היא קודם כל בעיה פיזית.
זה כמו שאם יש ילד ללא רגל שום טיפול התנהגותי לא יוכל לעזור לו כמו רגל אמיתית. אני מבינה שאצלכם הריטלין לא עזר ולכן לא ראית באופן כל כך מוחשי את ההשפעה הדרמטית של התרופה (למי שהיא מתאימה לו).

לצערי אין לי יכולת לשמור את מה שאני קוראת, אבל את יכולה לקבל הרבה מידע על הנושא גם בפורומים מקצועיים שעוסקים בקשב וריכוז (יש כאלה למשל ב BEOK ובאתר של הכללית) וגם בפורום כאן בתפוז של ADHD אצל ילדים. יש שם הרבה הורים שפוחדים מהריטלין ומחפשים פתרונות אחרים אבל בסופו של דבר אין תחליף לריטלין.
כמובן שחשוב להוסיף גם טיפול התנהגותי אבל הוא לא יכול להחליף את הריטלין (וכמובן גם שאם ילד לא מגיב טוב לריטלין אז אין ברירה אלא לוותר עליו).

arana1

New member
אם חלי גולדנברג אמרה אז מי אנחנו שנסתור אותה

נדמה לי שגם אברי גלעד(שאני מאוד לא אוהב) מתלהב מריטלין
לדעתי הפרשנות שלהם נמוכה,ממעיטה בעושר וביופי של הקיום האנושי

וזה שאת ואחרים כותבים שאADHD זה קודם כל בעייה פיזית לא הופך אותה לכזאת
יש רבים שכותבים וחושבים אחרת
לדעתי אין ספק שהם צודקים ואת טועה
אלא שבשביל להבין למה זה כך צריך לראות מעבר לאופק הסיפוק העצמי המיידי
דבר שהאושיות שאת מצטטת כאן מעולם לא ממש הצטיינו בו

yuliyuli1

New member
אתה מוביל את זה לכיוון שגוי

זה לא עניין של "סלבריטי אמר" אלא וידיאו שבו אדם שסובל מ ADHD מספר על מה שעבר עליו לפני ואחרי הריטלין.
וזה בכלל לא עניין של "חלי גולדברגר" או "ישראל ישראלי". זהות מעביר ההרצאה בכלל לא חשובה כאן.

ולגבי הנושא של בעיה פיזית - זה נראה לי כל כך מופרך לחלוק על זה (כשעובדה שטיפול תרופתי עוזר באופן דרמטי ושניתן לראות שינויים במבנה המוח) שממש אין לי שום עניין להכנס לוויכוח על זה. סליחה.

arana1

New member
ויש אנשים שמספרים דברים אחרים

מה שלי נראה מופרך זה שיש אנשים שמתיימרים לפסוק בנחרצות בנושא שאין קשה ומסובך ומורכב ממנו,כמו למשל הקשר הפסיכו-פיזי,שגם לדעת הגאונים הכי גדולים בעולם מהווה תעלומה שיש הסבורים שאין לנו בכלל יכולת לפתור אותה
והנה את,וחלי,סגרתם את העניין כאילו עצם השאלה היא מופרכת מעיקרה

לתהליכים נפשיים יש השפעה על הפיזיולוגיה ,ולהפך,ובוודאי שמדובר בנושא שהוא מעיקרו נפשי,כמו תשומת לב,יהיה בעייתי לקבוע מראש שהמקור הוא פיזי ולא להפך
העניין שלך בוויכוח לא מוריד ולא מעלה במאום
הוויכוח קיים
וטוב שכך
וכאמור יש הסבורים שהוא אף יתקיים לעד

TikvaBonneh

New member
גם אני קראתי המון

בפורום ADHD בתפוז.
במאי האחרון הרציתי בכנס מיקצועי של ADHD, ולצורך זה קראתי שלושים מאמרים מדעיים על השפעת הטיפול התרופתי והטיפול ההתנהגותי בADHD.
מאז שבן השמונה עשרה שלי היה בן שמונה מעולם לא נתקלתי בשום פורום בהורים שסיפרו שניסו טיפול התנהגותי לADHD ושזה לא עזר להם, ולעומת זאת ריטאלין כן עזר. האם חלי גולדנברג אומרת את זה בהרצאה שלה?

yuliyuli1

New member
אני מרגישה שאנחנו קצת בשיח חרשים...

הפנתי להרצאה של חלי גודברגר כי היא מסבירה איך מרגיש מישהו עם הפרעת קשב. לא כדי להפנות למחקר כלשהו על טיפול תרופתי לעומת טיפול התנהגותי (שכל אנשי המקצוע שאני מכירה ממליצים על שילוב של השניים)

TikvaBonneh

New member
אז באמת לא הבנתי אותך.

את רוצה שאנסה שוב לקרוא כל מה שכתבת או שנעזוב את זה?

dina199

New member
אם יש סיוי של 17 אחוז ל

תופעות לוואי קשות (שזה למעשה 1 מכל 5 ) , לדעתי זה לא מצדיק את השיפור בקשב למחצית מהא"סים.
כי למשל מה קורה לאותו א"ס שגם קיבל תופעות לוואי קשות (חמישית זה הרבה) אבל נכנס לחצי מהאנשים שהקשב לא השתפר ?

TikvaBonneh

New member
נותנים לט תרופות נגד תופעות הלוואי

dina199

New member
שעלולות לגרום עוד תופעות לוואי

הבן שלי מאז תופעות לוואי שלו לא מוכן אפילו לקחת משכך כאבים

לדעתי, מאוד מאוד כדאי ומומלץ.

שווה לנסות, כי זה יכול לשנות את החיים.

מכירה ילד, שאמר לי כך: לפני הריטלין חשבתי שהמורה אומרת כל השיעור בלה בלה בלה. לא הבנתי כלום.
עם הריטלין התחלתי להבין מה שהיא אומרת.

ילדים רבים מרגישים שיפור, וזה לא קורה ביום אחד, אלא עד שמוצאים את המימון והסוג המתאים, אבל אז - גן עדן. ילדים שהרגישו כשלון כי נכשלו בבחינות בלי סוף, פתאום מצליחים, מקבלים ציונים גבוהים, הבטחון העצמי עולה ועוד.

למעלה