ריטלין לילד עם פדד?

dina199

New member
לבן שלי היו כמה בעיות

עם תרופות שונות.
לכן במקרה שלו אני מניחה שהרגישויות מגיעות מ PDD.
אני מניחה שבגיל בית ספר להורים כבר יש כמה התנסויות עם תרופות. וכשפעם או פעמיים קורה מצב של 'תופעות לוואי חמורות' (עם כל תרופה שהיא) , אז כבר נזהרים מאוד לנסות תרופה חדשה עד מצב שנמנעים מתרופות בכלל

usi1

New member
קודם כל זה החלטה רפואית

קיבלת כאן המון דיעות ותגובות , רציתי לעלות משהוא שאחרים לא העלו , כי גם השאלה היא מאוד כללית ומופשטת וגם לא ציינת באיזה כיתה הבן שלך.
קודם כל מי אמר שיש הפרעת קשב?
את זה רשאי לקבוע נוירולוג / פסיכיאטר .
אם את מאובחנת וזה וודאי , השאלה מה המקור של ההפרעת קשב.
לא תמיד המקור הוא נוירולוגי ( חוסר בדופמין ) ובמקרה הזה הריטלין יהיה גרוע ביותר.
תבדקי גם את התזונה שלו , כמה חלבונים הוא אוכל ביום ? מספיק ?
בדיקות דם לפרוטאין, ברזל, B12 , עשית?
תתיעצי על תוסף אומגה 3 , בהתאם למשקל ולגיל הילד .
הדבר הכי חשוב זה לברר את המקור של ה"הפרעת קשב " ולא למהר לתרופות כי בלי אבחנה נכונה ומדוייקת ביותר אי אפשר לתת את הטיפול הנכון .
למשל חוסר בוויסות רגשי יכול לגרום לתופעות שנראות כמו ADHD וזה לא , בשום אופן, ADHD .
אני במקומך הייתי בודקת את המונח המאוד מעורפל הזה " קשב בכיתה" בצורה הרבה יותר מעמיקה בשיתוף עם צוות בית ספר וצוות רפואי ופסיכולוגי .
אבחון פסיכודידקטי עשית ?
אם את מאוד רוצה לראות השפעה של ריטלין, תבקשי מרופא נוירולוג שיתן לך 5 כדורים בהתאם לגיל/ משקל ותנסי 5 ימים בבית ספר בשיתוף עם הצוות וטבלת מעקב לימודי/ התנהגותי ותראי אם יש או אין הבדל.
קודם כל תעשי שבוע מעקב בלי ריטלין .
אחר כך שבוע מעקב עם ריטלין .
תגידי שאת רוצה לנסות תרופה חדשה ואת רוצה לראות מה ההשפעה של זה בכיתה , וככה תקבלי תגובה אמיתית .
תשווי בין השבועות ותראי אם יש או אין הבדל.
ריטלין זה תרופה שעובדת מיידית .
גם תראי את ההשלכות מבחינת בית מה קורה שההשפעה מתפוגגת .
יש כאלה שנתקפים בהתקפי בכי, התקפי זעם, חרדות , יש לזה כל מיני תגובות מאוד לא נחמדות , תראי מה הולך אצלך.
תספרי לנו איך הלך .

SMADAR55

New member
בוודאי ששווה לנסות.

אצל הבן שלי התחלנו בסוף כתה א' ומהתחלה היה שינוי מהותי. היו קצת תופעות לוואי בהתחלה אך לא משמעותיות.
השנה הוא בכתה ב' ועברנו ל- LA כדי לתת מענה ליותר שעות.

הילד שהתקשה לפני עידן הריטלין לשבת בכתה, התנגד למעברים בין הפסקות לשעורים פתאום נהיה רגוע, יושב , לומד , קולט. .

אם יש בעיית קשב צריך לנסות. כמובן תחת מעקב של רופא.

תודה לכל המשיבים

תודה על התגובות הרבות. במקרה שלנו, הילד יושב בשקט בכיתה, אינו מפריע לצוות החינוכי בכלל. כך שהשיקול היחיד הוא טובת הילד.
אני מסכימה עם כל מי שסבר שעל ההורים לשקול את טובת הילד הספציפי, על פי מצבו של הילד ובהתאם להשקפת עולמם...
בהצלחה לכולם בכל אשר תבחרו.

למעלה