ריטלין לילד עם פדד?

זה שזה מהותי לא אומר שזה לא הפרעה

להיפך. זה רק אומר ששינויים סביבתיים והתנהגותיים לא מספיקים להתמודד עם זה...
ההוכחה היא שיש היום הרבה הורים וסבים וסבתות שגילו שהם סבלו כל חייהם מהפרעת קשב בלי לדעת, רק לאחר שהבן/הנכד אובחן

arana1

New member
זהות אינה הפרעה

אם דבר הוא מהותי,הוא חלק מהזהות,אינך יכול להתייחס אליו כהפרעה בלי לשלם מחירים בלתי נסבלים מבחינה מוסרית,אתית,בריאותית,כלכלית,חברתית,חינוכית....

אם דבר מסויים הוא זהות ולא הפרעה אז מה שנחוץ זה שינוי הסביבה ולא שינוי הפרט
כי אתה לא יכול לעקור זהות מאדם
זה לא רצוי ולא פרקטי

סמים נרקוטים ופסיכיאטרים הם כאלה בגלל שהם נוגעים ופוגעים בשורש הזהות
זו גם הסיבה שהם לא שייכים למחלקה של תרופות נגד כאב גרון
ומכאן ההתנגדות
שלי
ולפי מה שאני מבין גם של רנדי
שאם רק היו מעט אנשים אמיצים כמוה אז כל החברה שלנו הייתה במצב הרבה יותר טוב כבר מזמן

זאת בדיוק הטעות שלך

יש בהחלט דברים מהותיים בגוף שמשבשים את התפקוד של דברים אחרים.
האנשים האמיצים הם אלה שהודו בכך והחליטו לטפל בעצמם וילדיהם ולא להאשים את כל העולם ואשתו.
ואגב, אני בהחלט מקבל את העובדה שהיו כאלה וניסו ולא הצליחו.

arana1

New member
בוודאי שיש,אבל זה לא המקרה

וכיוון שכל פחדנות הדבקות חסרת ספקות בקונוונציות אנשים שילמו ומשלמים את המחירים הכי מחרידים אז אסור לשתוק על כך.

אלה שמשלמים את המחיר

זה בעיקר אלה שהוריהם מסרבים לטפל בהם בגלל אנשים כמוך שמטיפים על דברים שאין להם מושג בהם.

arana1

New member
ריטלין זה חומר נרקוטי

אתמול הזמנתי מרשם מהמרפאה ברשת וקיבלתי הודעה שאפשר לגשת ישירות לבית המרקחת ולא צריך לקחת מרשם מודפס מהפקידות במרפאה
מלבד במקרה של ריטלין,בגלל שהוא מוגדר כסם נרקוטי ולכן צריך אישור מודפס על מנת לקבל אותו

זה מה שקופת חולים כותבת,לא אני

marmarmar1

New member

arana1

New member
הגישה שלך בעייתית בכל כך הרבה רמות

שפשוט עדיף לא לנסות להתמודד איתה בכלל
נקווה שיש הורים שמסוגלים לתפישות קצת פחות מקובעות

לא נותנים ריטלין רק בגלל הצוות החינוכי

בודקים לפחות על פי שני תחומי חיים... מעבר לעובדה שאם יש השפעה לא טובה על הילד אפשר לשנות מינון, להחליף סוג של ריטלין להפסיק או לנסות משהו אחר, זה לא יגרום לשום נזק מעבר למה שקיים.
יש לא מעט אנשים שהיו להם תגובות לא טובות לריטלין מסוג מסוים אבל הגיבו טוב לריטלין מסוג אחר, למשל קונצרטה.
מעבר לכך שריטלין ידוע כמעורר חרדות ודכאונות למי שיש לו נטיה לכך וחשוב בתקופה הראשונה להיות עם היד על הדופק ועם תורים מוכנים בהמתנה לכל מצב... מעבר לריטלין יש גם תרופות אחרות להפרעת קשב כגון פוקלין וויאנס....

yuliyuli1

New member
רוב הסיכויים שהריטלין דווקא ישפר את מצבו

הריגשי (בהנחה שהוא זקוק לתרופה כי אכן יש לו הפרעת קשב או היפראקטיביות), בעקבות השיפור ביכולת התפקוד שלו.

בשבילנו הריטלין הוא מציל חיים ממש.
מה שכן - עם הריטלין הרגיל היה לו ריבאונד די רציני. כרגע הוא פוקלין, שזה ריטלין מסונן (כלומר הוציאו ממנו חומר שגורם רק לתופעות לוואי).
התרופה עולה 1300 ש"ח לחודש אבל אם במקרה יש לך ביטוח רפואי פרטי אני ממליצה בחום.

יש גם קונצרטה ואדרל שזולות בהרבה.

TikvaBonneh

New member
שמעתי גם על תופעות לואי קשות בפוקלין

שוב, תרופה חדשה - תופעות חדשות

ולא מדובר ברוב הסיכויים, אלא ב49%, שזה אכן סיכוי יפה, אבל לא רוב.

בקיצור, נפלתם על הצד הנכון של המטבע.

yuliyuli1

New member
פוקלין לא בדיוק תרופה חדשה

ריטלין מורכב משני חומרים עיקריים - אחד מהם הוא החומר הפעיל ויש לו גם תופעות לוואי, והשני גורם רק לתופעות לוואי.
פוקלין הוא ריטלין שהוצא ממנו החומר השני. הוא אמנם לא היה קיים בשוק לפני 60 שנה כמו הריטלין אבל להגיד שזו תרופה חדשה זה קצת עיוות של המציאות,

ואין לו תופעות לוואי שלא מופיעות בריטלין הרגיל אלא להיפך - רק פחות תופעות לוואי.

TikvaBonneh

New member
לא אמרתי לא להשתמש

אמרתי בזהירות, לשים לב מה קורה, להיות במעקב אצל נירולוג או פסיכיאטר. אני ניסיתי ריטאלין עם שני הילדים שלי, ואני מספרת על הניסיון שלי, שמייצג אחוז מסויים של ילדי הPDD. יש גם קבוצה אחרת, שזה עוזר להם.
ופניצילין זו לא תרופה חדשה, וידוע שיש לה תופעות לוואי.

TikvaBonneh

New member
סיכוי מול סיכון

הייתי בהרצאה של סטולר שאמרה שבמקרה של pdd, הריטאלין משפר את הקשב ב49 אחוז מהילדים, וגורם לתופעות לואי קשות ב17 אחוז מהמקרים.
זה אומר שאת יכולה לנסות, אבל בזהירות.
אצל הבן הגדול שלי הריטאלין גרם להתקפי זעם, עד כדי כך שנתנן לו תרופות אנטי פסיכוטיות. זה גרם לו לטיקים, ולדיכאון.
מצד שני, זה איפשר לו להתרכז בכיתה. עם הבן הצעיר כבר הייתי יותר זהירה. ברגע שהופיעו התקפי זעם ושינויים במצב הרום, הפסקנו את הריטאלין. שילמד בקצב שלו.
טיפול התנהגותי הוא יעיל לא פחות. אם ןש לו מנתחת התנהגות שמנחה טת השילוב, היא יכולה לבנות לו תכמית של כלכלת אסימונים

arana1

New member
איזה כיף

נותנים סם אחד בשביל לפתור את הבעייה וסם שני,מסוכן אף יותר בשביל לפתור את הבעייה שהסם הראשון יוצר,ממש חגיגה,או יותר נכון חגיגת
"מצד שני הילד מרוכז בכיתה"
אכן שיקול דעת למופת

הביקורת היא לא על תקווה שנשמע שדווקא במקרה זה הבינה שכל מה שצריך זה להרשות לאדם את הקצב שלו(הלוואי שכולם או לפחות אדם אחד יבין רק את זה כמו שצריך) אלא על התבנית שכל כך נפוצה וכל כך מאפיינת את האלימות חסרת המעצורים של המערכת

randy1982

New member
הכי מחריד זה שמה שתיארה תקווה

"נותנים סם אחד בשביל לפתור את הבעייה וסם שני,מסוכן אף יותר בשביל לפתור את הבעייה שהסם הראשון יוצר" -
זה טיפול מאוד נפוץ בקרב הרופאים.
כלומר זה נראה להם בסדר לגמרי.
מדהים.
כשצריך לתת אנטיביוטיקה רופא ילדים יחשוב אלף פעם
אם באמת נחוץ ואם לא מיצינו תרופות אחרות.
אך ברגע שמדובר בתרופות פסיכיאטריות
יש קלות מדהימה בלתת את המירשם.

אני אכלתי הרבה חרא כדי לא לאפשר את
ההתעללות הזאת בבן שלי כשהוא היה בגן.

TikvaBonneh

New member
נכון

כי זה כל מה שהפסיכיאטרים יודעים לעשות.
לתת תרופות.
אין להם דרך אחרת לעזור.
אני חושבת שהכי נכון זה לא ללכת לפסיכיאטר עם ילד PDD.

למעלה