ראיה לאמיתות התורה

G o v e r n o r

New member
למי אתה קורא כופר?

אני מאמין חרד ואדוק באין-בורא. אתה הוא המומר להכעיס, הכופר באין-בורא. את התורה אין צורך להפריך, כיוון שמעולם לא הוכחה, אלא היתה, ועדיין שרויה בסטאטוס של אגד מעשיות מיתולוגיות חסרות אישוש חוץ-מיתולוגי, בנוגע לכל מה שקדם למאה התשיעית לפנה"ס...

דוד170

New member
אני לא טענתי התורה הוכחה וצריך את

ההוכחה להפריך. אני טוען שיש בתורה נבואה שלא יהיה עוד סיפור שבו מופיע מישהו שטוען שהוא ברא את העולם ואין סיפור כזה.

G o v e r n o r

New member
אבל התורה כולה מעשיות מיתולוגיות

חסרות אימות בכל ענין שקדם למאה התשיעית לפנה"ס. איך אפשר להציג ראיה מתוך מעשיות מיתולוגיות?

G o v e r n o r

New member
אז מה? קיימות מיתולוגיות יותר

עתיקות. על איזה אתגר אתה מדבר? את התורה אין צורך להפריך כי מעולם לא הוכחה. היא היתה, ועדיין מצוייה בסטאטוס של מעשיה מיתולוגית יפה. ואפשר להשליט כל ספור בעזרת כוח אלים. הנה העותמנים הגיעו עד שערי וינה במאה ה- 17, כבשו את כל הבלקן, ואיסלמו בכוח עמים. אף בוסני לא יטען שאיסלמו אותו בכוח, וזה קרה ס"ה לפני כ- 300 שנה. הוא מתפלל חמש פעמים ביום, הולך לשמוע את דרשת אימאם הכפר ביום השישי ומשתדל לנהל חייו כמוסלמי טוב.

דוד170

New member
לורדן שרוצה להיות מושל

"את התורה אין צורך להפריך כי מעולם לא הוכחה." ת. אני לא אמרתי שהיו הוכחה. אם הייתה הוכחה לתורה, לא הייתי צריך להביא ראיה. אני טוען שאם אתה אומר שהתורה ניתנה על ידי אדם איך זה שבמשך אלפים שנה שגם אתה מסכים שהתורה קיימת בהיסטוריה לא הביא אף אחד תורה דומה בכדי להפריך אותה וזאת בכדי להסיר את הכפיה הדתית . ". ואפשר להשליט כל ספור בעזרת כוח אלים." ת. אם אתה אומר שאפשר להכניס להיסטוריה ספור כזה בכוח אלים ( בלי שהאיום והאלימות ירשמו בספר כי בתורה אין סימן כזה לכוח אלים) מדוע לא עשה אף אחד בעולם דבר זה והחדיר סיפור דומה בכוח אלים בכדי להפריך את התורה. הסיבה שאין אפרשות להחדיר בכוח בלי להשאיר רישומים על הכוח וזאת בגלל שבורא העולם לא מאפשר זאת כי הוא ניבא והוא הבטיח שאף אחד לא יעשה זאת. "הנה העותמנים הגיעו עד שערי וינה במאה ה- 17, כבשו את כל הבלקן, ואיסלמו בכוח עמים. אף בוסני לא יטען שאיסלמו אותו בכוח, וזה קרה ס"ה לפני כ- 300 שנה. הוא מתפלל חמש פעמים ביום, הולך לשמוע את דרשת אימאם הכפר ביום השישי ומשתדל לנהל חייו כמוסלמי טוב".´ ת. אתה רואה שנשאר ראיות לכך שהייתה אלימות וכוח . בתורה אין שום סימן לכך.

G o v e r n o r

New member
"איך זה...לא הביא אף אחד תורה דומה

בכדי להפריך אותה וזאת בכדי להסיר את הכפיה הדתית" מדוע שירצה מישהו לסתור את הספור האדיוטי שכתוב במיתולוגיה היהודית? מה, אין לו דבר יותר טוב לעשות בחיים? אין שום כפיה דתית. מי כופה משהו עלי ועל מליונים כמוני? "בלי שהאיום והאלימות ירשמו בספר כי בתורה אין סימן כזה לכוח אלים" בוודאי שאין, שוטה/קטן170. איך יוכל משליט המיתולוגיה היהודית לכתוב בתוך המיתולוגיה כי היא הושלטה בכוח? "אתה רואה שנשאר ראיות לכך שהייתה אלימות וכוח" לא בקוראן. לא בזכרונם של המוסלמים בבוסניה. "בתורה אין שום סימן לכך" בוודאי שאין, שוטה/קטן170. איך יוכל משליט המיתולוגיה היהודית לכתוב בתוך המיתולוגיה כי היא הושלטה בכוח?

דוד170

New member
אם אתה אומר שניתן להחדיר ספר כזה

בכח למה לא עשו זאת היוונים כשרצו לעקור תורה מישראל? "לא בקוראן. לא בזכרונם של המוסלמים בבוסניה" ת. לתורה אין לאף אחד זכרון על כפיה בכח.

G o v e r n o r

New member
מי שהתנגד להשלטת המיתולוגיה

היהודית, נודה, אם לא נרדף ממש, ואבד לעם ישראל...

פלסטיק

New member
בפורום "נטעים" דנים בשאלה

אם הטיעונים שלך כל כך מטופשים בגלל שזו רמתך או אם אתה סוכן שתול של "דעת אמת" שמנסה להציג את החרדים כאנשים רדודים ושיטחיים (הם השתמשו במינוחים אחרים אבל אני מנסה להיות מנומס). הרגע הדעה שם נוטה להיות האופציה הראשונה.

answers2

New member
והנה הלינק

הלינק. ודעתי נוטה דווקא לדעת אמת. פשוט לא ייתכן אדם כה רדוד וטפשי , שמסוגל לכתוב . מצד שני , יש את ביגון , כך שאולי בכ"ז ייתכן ייתכנו אנשים כאלה.

begone

New member
סליחה, אבל תפסיק עם זה

אני לא משמיץ אותך אישית בת´רדים אחרים, אז תפסיק לעשות את זה. בחיי שלפעמים בא לי להקיא על המוניטור.

answers2

New member
אתה שקרן .

איפה המוח שלך במקרר? את טיפש. גלעד תפסיק לבלף. אתה פרו נאצי . מבחר מקרי של השמצותיך האישיות לחלוטין מהשבוע האחרון.

begone

New member
אלו לא השמצות!

"איפה המוח שלך במקרר?" זו שאלה סקרנית המעידה על דאגה אמיתית למיקומו של השכל שלך. "גלעד תפסיק לבלף" זו פקודה, לא השמצה. "אתה פרו נאצי" מי שטוען שהנאצים הם שליחי האלוהים, הוא פרו-נאצי. חד וחלק. "מבחר מקרי של השמצותיך האישיות לחלוטין מהשבוע האחרון" את כל טענותיי אני טוען בת´רד המקורי עצמו. אתה מתפזר ומשמיץ אותי בת´רדים אחרים. ההשוואה ביני ובין דוד170 היא מחפירה.

answers2

New member
גם אני לא השמצתי!!!

"אולי דוד170 וביגון חד הם"? זוהי שאלה סקרנית המעידה על דאגה אמיתי לסימני פיצול האישיות שלך. " פשוט לא ייתכן אדם כה רדוד וטפשי " , חד וחלק , מי שמעלה את רמת הטיעונים שלך (כמו בהודעה "אלו לא השמצות!!" הוא אדם רדוד וטיפשי. ההשוואה לביגון - זו איננה השמצה אלא הצבעה על רמת הדיון המשותפת לשניכם\לך. "את כל טענותיי אני טוען בת´רד המקורי עצמו" , אז מה ? האם רק השמצות בת´רד המקורי הם לגיטימיות ? דוד היקר - התאפס על עצמך בדחיפות.אולי תינצל מאישפוז.

begone

New member
אין שום בעיה!

""אולי דוד170 וביגון חד הם"? זוהי שאלה סקרנית המעידה על דאגה אמיתי לסימני פיצול האישיות שלך" אז אל דאגה: שאלת - קיבלת תשובה. אני בריא לחלוטין, ודוד170 הוא אדם אחר לחלוטין שאין לי שום קשר אליו. עכשיו אתה יכול להירגע. יש לי גם רעיון למקור שמו של דוד170: זהו הציון שלו בפסיכומטרי....

למעלה