ראיה לאמיתות התורה

דוד170

New member
אתה טועה במציאות יש ועונש למי

שהחוק והשלטון מגלה. כי ההגיון מחייב שיהיה עונש לרשעים. מאחר ואין בעולם הזה צדק חייבים להבין שהצדק יהיה בעולם האמת.

G o v e r n o r

New member
שוב אתה מבלבל בין ישבנך למרפקך.

החברה קבעה ויסדה מערכת לאכיפת חוק והגדירה עבירות עם הסנקציות שבצידן. זוהי מערכת שלטונית מלאכותית שנוסדה ביד אדם. אלמלא מערכת זו, היית נוכח לדעת כי עבריינים _אינם_ באים על ענשם, וכי הישות המקננת בין אזניך (יעני, "אלוהים"), חסרת אונים בכל הנוגע לעברינים/רשעים אלה, לא בעולם הזה ולא בעולם אחר...

דוד170

New member
ל--G o v e r n o r

" אלמלא מערכת זו, היית נוכח לדעת כי עבריינים _אינם_ באים על ענשם, ...., חסרת אונים בכל הנוגע לעברינים/רשעים אלה, לא בעולם הזה ולא בעולם אחר... " ת. אני לא מבין אלמלא מערכת השלטון בורא העולם חסר אונים? איזה שטויות אלה. בורא העולם הוא כל יכול. המשפט בעולם הזה לעולם לא יכול להיות צודק לחלוטין. לדוגמא, אם אדם רצח ובני משפחתו היו צדיקים והשופט קבע שהוא צריך ללכת למאסר עולם. המשפחה שלו סובלת למרות שהם לא עשו שום דבר רע. לעומת זאת בורא העולם לא נותן עונש לאדם רק אחרי שהוא בודק שכל מי שמסביבו של אדם זה מגיע לו עונש. קישור1 ג כי שם ה´ אקרא: הבו גודל, לאלוקינו. ד הצור תמים פועלו, כי כל דרכיו משפט: אל אמונה ואין עוול, צדיק וישר הוא. ה שיחת לו לא, בניו מומם: דור עיקש, ופתלתול. קישור2

G o v e r n o r

New member
"בורא עולם" קיים רק בין שתי אזניך,

ובוודאי שאינו מסוגל לכלום. הענישה נעשית ע"י מערכות של החברה...

דוד170

New member
אני הבאתי ראיות לכך שיש בורא אתה לא

הבאת שום הוכחה שאין חלילה בורא, כל עוד אין לך הוכחה אני בטוח שאתה לא דובר אמת. ולא מספיק שתביא ראיה אתה צריך להביא הוכחה. בכדי להיות בטוח שאין בורא.

G o v e r n o r

New member
איני יודע מה אתה נוהג לעשן, אולם לא

ראיתי שום אבק זנב פסיק של ראיה. אתה טוען שיש בורא? בבקשה הוכח. לא רוצה? לא צריך. עזוב אותנו בשקט. איני צריך להוכיח דבר...

אני מקווה שאתה לא באמת מאמין בזה.

א´. מה שכתוב שם הוא שאין עוד אלוהים, ואין אזכור לתנ"ך. ב´. אם אף אחד לא התמודד איתו זה לא אומר עליו שום דבר. ג´. אף אחד לא מגלומן מספיק כדי לכתוב שהוא בורא העולם וכמעט אף אחד לא ניסה מלכתחילה לרמות מיליוני אנשים בצורה הזו. ד´. אם אני כותב ספר על פרח חבצלת קרניבורי וכותב שאף אחד לא יכתוב לעולם על פרח כזה, אולי הרעיון שלי פשוט מטומטמ מדי מכדי שייכתב עליו עוד ספר. ה´. זו לא הוכחה ובטח שלא הוכחה מוחצת. הטיעון שלך לא הגיוני ולא מציאותי.

דוד170

New member
ל----אני אני ולא אחר

א´. מה שכתוב שם הוא שאין עוד אלוהים, ואין אזכור לתנ"ך. ת. כתוב שתחפש בכל העולם ותראה שאין סיפור דומה למעמד הר סיני וליציאת מצרים. ד´. אם אני כותב ספר על פרח חבצלת קרניבורי וכותב שאף אחד לא יכתוב לעולם על פרח כזה, אולי הרעיון שלי פשוט מטומטמ מדי מכדי שייכתב עליו עוד ספר. ת. יש לדבר כל שהוא מישהו שהוא טוען שהוא יצר אותו זה לא דבר מטומטם . "ה´. זו לא הוכחה ובטח שלא הוכחה מוחצת. הטיעון שלך לא הגיוני ולא מציאותי." ת. לא כתבתי שזה הוכחה , כתבתי שזה ראיה . וזה מספיק בכדי לגרום לבן אדם לחשוב בצורה שונה על העולם.

לא השבת לחלק מדברי.

לגבי א´: יש עוד ספרים כאלה, ובכל-מקרה לא נכתב שם על התנ"ך או על התורה אלא רק על חלק מסוים מסיפור "יציאת מצריים". לגבי ד´: לא השבת. ה´: זו גם לא ראיה, והיות והתורה אינה כל העולם, אין סיבה שהראיה כביכול (המופרכת אל מול הספרות ההינדית) תשנה את תפיסת עולמי.

"אני הוא שיווה"

"אני הוא שיווה, אני הוא הזמן, בורא עולמות ומחריב עולמות", מתוך המאהבהרטה, על פי המהאבהרטה, אמר שיווה משפט זה לפני מיליוני הודים, ישנם עד היום כמילראד אנשים המאמינים באמיתותו, במאהבהרטה, ומהיינה מוזכרים גם מעשי ניסים רבים שעשרת מכות מצרים דומות בהם לנס שבילד בן 4 המשחק עם צעצוע, אז מה, הוכחתי עכשיו את אמיתות קיומו של שיווה? (אגב, המאהבהרטה עתיק מהתנ"ך, ויותר אנשים מאמנים בו)

דוד170

New member
איזה ניסים הוא עשה והאם הוא עשה

את הניסים לעיני האנשים והם מאשרים את ראית הניסים? אני ראיתי שכתוב על הסיפור בעבר ללא עדיות של עם שלם למה שהם רואים. נא להביא את הקטע ותרגום שכולם יראו.

לדוד (בפעם האחרונה)

כתבתי לך למעלה שמה שאתה הוא חילול שם שמיים ברבים ומאחר ואתה מגחיך את הדת היהודית (עושה אותה למגוכחת) אפילו שאני לא דתי, יש לי יותר מידי כבוד לדת היהודית ולמורשת המופלא שלה בשביל שאמשיך במשחק הזה. אם אתה רוצה תשובה למה ששאלת, יש סרט בשם המהאבהרטה, לך לאוזן השלישית בתל אביב, תשאל את המוכר בחנות איפה הסרט, ותשאיל אותו, לאחר שתאראה את הסרט תבין (הסרט מאוד נאמן לטקסט). אם אתה עדיין לא מאמין באל העושה ניסים לפני עם שלם, תקרא את הקטע בברית החדשה העוסק בנס הלחם והדגים, שם ישוע הנוצרי (הנחשבת בנצרות להתגלמות של האל) בוצע לחם ומזין בדגים את הרעבים לעניני אלפי אנשים. בנתיים שתיהיה לך שבת שלום, צום קל וגמר חתימה טובה.

סליחה

צ"ל מה שאתה עושה הוא חילול שם שמיים ברבים, ולא כפי שכתבתי במקור, בנוסף צ"ל שתראה, ולא כפי שכתוב במקור טל"ח

דוד170

New member
ל---הניבלונגים

הסיפור המהאבהרטה לא מספר סיפור שקורא בלשון הווה כמו בתורה. לא מדובר על מישהו שפונה לעם בלשון אני בורא העולם שעשיתי לעניכם ניסים ונפלאות (ברמה שמראים שליטה בבריאה) אלא מספרים בעבר. ולכן אין כאן עדות של עם להופעה ולניסים. הסיפור של יש-ו . אין יש-ו טוען שהוא בורא העולם . כך שזה בכלל לא מתאים. התורה אומרת שלא יהיה מישהו שיטען שהוא בורא העולם.

אני לא מבין מה משנה זמן הסיפור

לנכונות הסיפור. ישו לא טוען שהוא בורא העולם, אבל הוא יצא נגד הממסד שאתה [כנראה] חלק ממנו, וביצע ניסים אל מול עיניהם של אלפי אנשים. טענת הבריאה היא טענה מטומטמת, אז לא פלא שאין אף אחד שטוען אותה כיום, ואני לא מבין היכן ההוכחה כאן. אני לא רואה את אלוהים טוענת היום שהיא בראה את העולם; זה לא מראה על משהו לדעתך? אולי אלוהים פשוט החליטה להיות נאמנה לדבריה ולעשות מעין "זבנג וגמרנו" עם כל המופעים האלה. להזכירך, אין שום הוכחה לאירוע הענק הזה מעבר למה שרשום בתורה.

דוד170

New member
ל---אני אני ולא אחר

בס"ד "יש-ו לא טוען שהוא בורא העולם, אבל הוא יצא נגד הממסד שאתה [כנראה] חלק ממנו, וביצע ניסים אל מול עיניהם של אלפי אנשים." ת. זה שיהיה מישהו שיעשה ניסים בכדי להחליף את התורה, כתוב על כך מראש וכתוב גם בהמשך שלא לשמוע לו. כי הוא יבוא בכדי לנסות אותכם אם אתם אוהבים את השם או לא . ראה בקישור. http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0513.htm ".....היא טענה מטומטמת, " ת. לא זה פשוט טבעי שאם רואים עולם כל כך מסודר ומתוחכם שיהיה מישהו שהוא יטען שהוא ברא אותו. בקישור הזה נא לראות את פלאי הבריאה . להיכנס למאמר פלאי הבריאה. http://www.orhayahadut.co.il/msilot/index.htm "את אלוהים טוענת היום שהיא בראה את העולם; זה לא מראה על משהו לדעתך?" ת. במלחמת המפרץ היו ניסים שמראים שיש השגחה פרטית גם היום . וכן שבכל דור ודור קמים עלינו להשמידנו ולא מצליחים זה מראה שבכל דור ודור יש השגחה מהשם. http://600000men.com/hebrew/miracles.htm בקישור הזה נא להיכנס למאמר נצחיות עם ישראל ונצחיות תורת ישראל. http://www.orhayahadut.co.il/msilot/index.htm "להזכירך, אין שום הוכחה לאירוע הענק הזה מעבר למה שרשום בתורה." ת. להלן ספרים עם תגליות על תקופת שיעבוד מצרים: אמת מארץ תצמח מאת הרב יואל שוורץ ערש הציביליזציה מאת טיים לייף קדמות ספר בראשית מאת י. מ. גרינץ , חצור מאת יגאל ידין, תנ"ך כהיסטוריה מאת וורנר קלר, אפיקים במדבר מאת נלסון גליק, עולמות גנוזים מאת א.ט. וויט, קדמוניות מאת הרב אהרן מרכוס, דורות במקרא מאת ד"ר עמנואל וילקובסקי, הבריאה ומהבול, עולמות בתוהו, יציאת מצרים ומתן תורה, זה אלי עבר וערב, עולמות נפגשים עמ´ 60 הוצאת:ידיעות אחרונות ספרי חמד לרכישת הספר מאת:אדם זרטל עם נולד - מזבח הר עיבל וראשית ישראל מהו ישראל? כיצד נולד העם הזה לפני יותר משלושת אלפים שנה? מי היו משה ויהושע? היכן אירעו הרגעים הגדולים של הולדת העם? אמינותו של התנ"ך וראשית ישראל עומדים במרכזו של פולמוס מתסיס ומסעיר בארץ ובעולם. המחבר, אדם זרטל ואנשי צוותו, יצאו לפני יותר מעשרים שנה אל אזור בלתי ידוע-השומרון. בסקר הארכיאולוגי שערכו נתגלה אתר קטן ומזבח במרכזו, שחולל מהפכה בתפיסת ההיסטוריה של התנ"ך. מצורף קובץ

G o v e r n o r

New member
ומה בקשר לנס הגלוי שחוללה מארי,

אמו של מושיענו, לעיני 70000 איש בפאטימה פורטוגל, ב- 13/10/1917, אחרי שהודיעה לשלושה ילדי רועים, ב- 13/5/1917 כי תתגלה לצבור עוד חמשה חדשים ותחולל נס? הנס צולם, דווח בעיתונות ועדי-ראיה עדיין חיים. העולם אולי "מסודר" מבחינת עולם החי והצומח, אך אין שום הוכחה שיש כאן אצבעו של בורא. וגם אם נניח לצורך הדיון בלבד ומבלי לקבל זאת באמת, כי העולם נברא - עדיין אין לך ראיה כי זה בורא "משגיח" בקביעות ו"משחק עם הכפתורים" ומכוונן. זה יכול היה להיות בורא שלחץ על כפתור START והתאבד. במלחמת המפרץ לא היו שום נסים, זולת הזיותיך. אם נשווה את מלחמת המפרץ להפצצת לונדון ב- V2 והפצצת ערי אירן במלחמת עירק-אירן, נראה כי: (1) הטווח: לונדון ועריה הראשיות של אירן היו קרובות בהרבה לנקודות השגור הגרמניות והעירקיות בהתאמה, מאשר ערי ישראל ל- H2. (2) גודל המטרות: לונדון וערי אירן _הרבה_ יותר גדולות מערי ישראל בשטחן הגיאוגרפי. תוצאה של (1) ושל (2) במשולב: ערי ישראל היוו מטרה _קטנה_ הרבה יותר. במלים "מטרה קטנה" אני מתכוון לזוית שבה נראית המטרה מנקודת הירי. מטרה שקטרה 20 מטרים המצויה במרחק 1000 מטר נראית יותר קטנה ממטרה שקטרה 41 מטרים המצויה במרחק 2000 מטר. המטרה הראשונה, למרות היותה קרובה פי שנים, נראית בזוית 20 אלפיות רדיאן בקרוב, בעוד זו הרחוקה נראית בזוית 20.5 אלפיות רדיאן בקרוב. (3) הטילים שנורו על ערי ישראל נורו לטווח המקסימלי ולכן הכילו ראשי נפץ מינימליים, כ- 300 ק"ג. המטענים שנורו על לונדון ועל ערי אירן היו של 1000 ק"ג. נוסף לכך, טיל הנורה לטווח המקסימלי, על "מעטפת הביצועים", מתנהג לא בדיוק כמצופה מבחינת הדיוק. (4) לרשות תושבי ישראל עמדה התראה של כ-6 דקות, לפני כל נפילה, הודות למערכות מעקב לוויני של ארה"ב. תושבי לונדון וערי אירן פשוט התאדו ברגע הפגיעה מבלי להבין מה קרה. לא היתה כל התראה. אמנם ילדי לונדון פונו, ואנשים החלו לישון במנהרות הרכבת התחתית. אולם, כל מי שהיה מעל פני השטח התאדה ברגע הפגיעה, ללא התראה. (5) ערי ישראל הופצצו אך ורק ממשגרים ניידים שפעלו תחת איום מתמיד של מטוסי A10 הקטלנים. הצוותים העירקיים היו במצב חרדה מתמיד. משגרים ניידים מדויקים פחות ממשגרים קבועים ששימשו להפצצת לונדון וערי אירן. בהרבה מקרים הקדימו דיירים שישנו במקום מבטחים וחזרו אל ביתם ההרוס לפני הגיע העיתונאים. העיתונאי ראה לפניו אדם המום ולא מאופס הממלמל "ניצלתי בנס" ואולי הסיק שהאיש הגיח זה עתה מתחת להריסות. אז, חוץ מספורי נסים מסיונריים, אין כאן שום דבר מיוחד. ממצאים ארכיאולוגיים לגבי כל מה שקדם למאה התשיעית לפנה"ס - אין. יש את מסקנות הפרופ´ זרטל, בנוגע לאכלוס השומרון, אולם, כל עמיתיו חולקים עליו. האסמכתאות שאתה מציג הן מתחילת המאה שעברה ועד שנות השמונים שלה ומקורן בתפישה פונדמנטליסטית של הארכיאולוגים הנוצרים מתחילת המאה ההיא.

דוד170

New member
אתה מדבר שטויות מותק. אני לא יודע

איך יש לך כל כך הרבה כוח לכתוב. הרי הטיל הארבעים הורס לך את כל מה שכתבת. בטיל הארבעים מתו למעלה משלושים איש. וחוץ מזה זה שבכל דור ודור קמים עלינו להשמידנו ולא מצליחים מראה שיש השגחה גם היום. הנס אמו של יש-ו ימח שמו וזכרו (שזה גם ראשי התיבות של שמו) לא טענה שהיא בורא העולם. מה כל כך קשה לך להבין שצריך סיפור שיש בו מישהו שטוען שהוא ברא את העולם. מה אתה משווה את יתר הארכיאולוגים לזרטל . זרטל הוא הממוחה מספר אחד בנושא זה. ואם הוא גילה ממיצא שמתאים לתורה מצאנו מה שרצינו להוכיח.

למעלה