ראיה לאמיתות התורה

G o v e r n o r

New member
אני רגיל לעבור כל ערב על הודעותיך

ולבתוב להן הפרכות מוחצות. טרם סיימתי לענות על מבול ההבלים של היום ויתכן שכתיבת התשובות תימשך עוד זמן מה, ואפילו לתוך יום כיפור. קרא מחר מה שלא הספקת היום...

דוד170

New member
ל---הניבלונגים

"של הטלת ספק רק לשם דוגמא, מביא אתה את נס פורים (שלא היה נס גלוי, בו נגלה האל לפני מאמיניו), עלי להאמין בנס פורים" ת. ובסוף מגילת אסתר כתוב כך ויכתוב מרדכי, את הדברים האלה; וישלח ספרים אל כל היהודים, אשר בכל מדינות המלך אחשוורוש--הקרובים, והרחוקים. אסתר ט,כא לקיים, עליהם--להיות עושים את יום ארבעה עשר לחודש אדר, ואת יום חמישה עשר בו: בכל שנה, ושנה. כימים, אשר נחו בהם היהודים מאויביהם, והחודש אשר נהפך להם מיגון לשמחה, ומאבל ליום טוב; לעשות אותם, ימי משתה ושמחה, ומשלוח מנות איש לריעהו, ומתנות לאביונים. אסתר ט,כג וקיבל, היהודים, את אשר החלו, לעשות; ואת אשר כתב מרדכי, אליהם. כי המן בן המדתא האגגי, צורר כל היהודים--חשב על היהודים, לאבדם; והפיל פור הוא הגורל, להומם ולאבדם. אסתר ט,כה ובבואה, לפני המלך--אמר עם הספר, ישוב מחשבתו הרעה אשר חשב על היהודים על ראשו; ותלו אתו ואת בניו, על העץ. אסתר ט,כו על כן קראו לימים האלה פורים, על שם הפור--על כן, על כל דברי האיגרת הזאת; ומה ראו על ככה, ומה הגיע אליהם. אסתר ט,כז קיימו וקיבלו היהודים עליהם ועל זרעם ועל כל הנלווים עליהם, ולא יעבור--להיות עושים את שני הימים האלה, ככתבם וכזמנם: בכל שנה, ושנה. והימים האלה נזכרים ונעשים בכל דור ודור, משפחה ומשפחה, מדינה ומדינה, ועיר ועיר; וימי הפורים האלה לא יעברו מתוך היהודים, וזכרם, לא יסוף מזרעם. ותכתוב אסתר המלכה בת אביחיל, ומורדכיי היהודי--את כל תוקף: לקיים, את איגרת הפורים הזאת--השנית. אסתר ט,ל וישלח ספרים אל כל היהודים, אל שבע ועשרים ומאה מדינה--מלכות, אחשוורוש: דברי שלום, ואמת. אסתר ט, לא לקיים את ימי הפורים האלה בזמניהם, כאשר קיים עליהם מורדכיי היהודי ואסתר המלכה, וכאשר קיימו על נפשם, ועל זרעם: דברי הצומות, וזעקתם. אסתר ט,לב ומאמר אסתר--קיים, דברי הפורים האלה; ונכתב, בספר. עד כאן מגילת אסתר. מאחר וכתוב במגילה נוסח כזה ("וישלח ספרים אל כל היהודים, אשר בכל מדינות המלך אחשוורוש--הקרובים, והרחוקים.") אני טוען שבן שמקבל מאביו את סיפור המגילה בפעם הראשונה שהופצה הוא יבדוק אם באמת היה הנס שכתוב במגילה (למעשה הוא לא צריך להתאמץ לבדוק הוא רק צריך להיזכר מה קרה לו בעצמו ) אני טוען שאם לא היה נס והסיפור היה שיקרי הוא לא יקבל מאביו את הסיפור ולא יסכים להעביר את המגילה לבנו ולדור הבא , ומאחר וכן הועברה המגילה אלינו סימן שהוא בדק והסכים לכך שהיה נס וכן כל יתר היהודים ראו את הנס והסכימו לחגוג לזכר הנס חג וזה ראיה וסימן שסיפור המגילה אמת .במגילה כתוב שהייתה גזרה להשמיד את היהודים . גזרה זו התבטלה בדרך נס לאחר שהיהודים זעקו תפלה לקדוש ברוך. ראיה שיש השגחה פרטית ושבורא העולם עוזר למי שמתפלל. "את התורה, נו וכי מה רציתה שיכתב, "ואז המציא יאשיהו את התורה"? ויציג אותה לעם כאילו היא אמיתית?" ת. אתה הבאת כביכול הפרכה מהתנ"ך . ואני עניתי לך על כך . אני מסכים איתך שזה שטות להביא הפרכה מספרי הקודש ולחשוב שהם טיפשים שהם יכניסו גול עצמי. " למרות שניתן להבין שהוא כתוב בלשון עבר) והן בראמהינה מובאים קטעי התגלות אלוהית שאלפי שנים אחרי שארעו עדיין יש מאות מיליונים המאמינים בהם אמונה שלמה." ת. אני קראתי את התרגום של הסיפור אין שם מישהו שאומר לעם אני בורא העולם. 6. "לעניין האמונה, אמונה אינה זקוקות לראיות, ניסיון להביא כאלה, בכדי לייצר אמונה, הוא כפירה בעיקר, " ת. אני הבאתי ראיה בכדי להסכים שהיא אמיתית צריך גם אמונה בהורים של ההורים שלנו שהם לא שקרו.

pppliat

New member
לדוד:

"הנצרות בנויה על ההנחה כי אלוהים התחבר עם אישה, ומהם נולד המשיח - ישו. הנצרות גם בנויה על ההנחה כי המשיח כבר בא וכי העולם שאנו חיים בו הוא עולם שכבר נגאל, שכן כבר בא המשיח. היהדות אינה מקבלת שתי הנחות אלה. לגבי ההנחה הראשונה, היהדות טוענת כי היא איננה הגיונית, ולגבי ההנחה השנייה, היהדות טוענת כי לא ייתכן שהעולם שאנו חיים בו היום הוא העולם המושלם, העולם שנגאל על ידי המשיח. העולם שיהיה אחרי בוא המשיח לא יהיו בו מלחמות, ובני אדם לא יהרסו זה את זה ואת העולם." אחרי יום כיפור אני יביא לך הוכחה לגבי זה. אני לא רוצה להבטיח כלום, שמעתי משהו, אני צריכה לברר, ואחרי זה נראה.

דוד170

New member
התורה דאגה להכניס

התורה דאגה להכניס לתוכה את הדור הראשון הדור המקבל. היא מתיחסת אליו "פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, אתה הראית לדעת... לא את אבותינו כרת ה´ את הברית הזאת כי אתנו, אנחנו אלה פה היום כולנו חיים... פנים אל פנים דבר ה´ עמכם מתוך האש". ועכשיו נעבור לדחיית האפשרות שדור שלם שיקר, קיבל עליו את המסמך, והעבירו הלאה. באמת, הדור הראשון נקרא בתורה הדור הרואה. ברור הדבר שהמסמך כמו שנמצא בידינו בלי שינוי לשון כלל התחיל לרוץ באיזה זמן שהוא. זמן זה היה בודאי לפחות לפני אלפיים שנה כמו שהוכחנו קודם (מעצם העובדה שמסמך התורה זהה בכל תפוצות ישראל, וראיה מהנצרות שמחזיקה אותו נוסח, וראיה מכל הגלויות שחזרו עם אותו העתק של נוסח בחזרה אותו הדור שהיה ראשון שהעביר לדור שאחריו את הנוסח הזה היה חייב לומר אחד מן השניים : או כך קבלתי מאבותיי או ראיתי. קבלתי מאבותיי - משמעותו שאיני הדור הראשון, אלא היה דור לפני ואנחנו דור מס´ כך וכך. ראיתי - משמעותו - אנחנו הדור הראשון, אם טענו "קבלנו מאבותינו" שהיא טענה יותר פשוטה אף על פי שלא קבלו, אם כן נמצאנו אומרים שהיה אי פעם בעם ישראל דור (דור אחד כולל כידוע ג´ דורות : סב אב ונכד) שהתאגדו לשקר את בניהם יוצאי חלציהם שכביכול כבר קבלו כך מדור קודם (שלא נמצא כעת בעולם כלל כדי שלא יוכל להכחישם, מי שלא מסכים לשקר - צריך לחסלו), שאחד הדורות שלפניהם ראה את השם וקבל את תורתו והעביר להם. אם כן חייבים לעמוד לפני בניהם, כל אחד לפני בנו ולשקר אותם במצח נחושה ומדובר על מספר של בערך כשני מילין, ולהמציא להם היסטוריה תורנית כפי שמתואר בתנ"ך, ורק נקדה זו דיה לדחות את האפשרות מכל וכל, שכן תארו לעצמכם איזה עבודת ענק צריכים כדי להמציא היסטוריה חדשה ולפרסמה בדיוק בכל ישראל כדי שלא יהיו סתירות לדור מס´ 4 וזה בהעדר אמצעי תקשורת מנימליים כמעט, שקר שאינו משתלם לאף אחד. כי באמת אם ה´ לא ציוה והם לא קבלו - אין לך שטות גדולה מזו. הוסף לחשוב ערד שהשקר הזה חייב להיות שקר מתמשך לכל אורך ימי חייהם. אסור להם להיכשל בלשונם בפני בניהם. ולשקר אותם באופן כזה זו ודאי בעיה גדולה. הם צריכים להכניס עצמם לשעבוד קשה מכל הבחינות (כמו שכבר ביארנו קודם, שהוא נגד הכרחות הטבעיים שבאדם ולהלביש עליהם באופן מגוחך עונשי מיתה על מי שלא יבצע את חוקי המערכת הדמיונית. במקרים מסוימים כמר חילול שבת, עבודה זרה וגילוי עריות). באופן כזה שהם מכניסים את צאצאיהם ל"בוץ" אדיר ומעמיסים עליהם קשיים והפסדים עצומים ואף מסכנים את חייהם, כמו שהתבאר לעיל, ורק פרט זה בלבד דיו לדחות השערת שטות זו, משום שמצד הטבע כל ההורים רוצים את טובת בניהם ואילו כאן אדרבא, נהפוך הוא, משקיעים אותם עמוק עמוק בבוץ. חוץ מזה יש כאן דבר בלתי אפשרי נוסף. הם צריכים לדאוג שהשקר יהיה מושלם, שדור מס´ ארבע לא יגלה אותו כלל אף לא על ידי שיחות עם שאר האומות מסביב, שודאי יצחקו ויתמהו מאוד על דור המשוגעים משום שאם דור מס´ ארבע יגלה את השקר אפילו מעט, אין ספק שלא יקיימו כלל משום שנטייתו הטבעית של האדם היא לא לבצע. ובדמנו כאשר לא הייתה מערכת חינוך, אלא כל אחד לימד את בנו, כל אבא צריך לעמוד בנפרד לפני בנו ולומר לו "כך קבלתי מאבותיי", או "ראיתי", וזה במשך שנים... ולכן לומר אנחנו הדור הראשון הוא קשה יותר משום שאז גם צריך לומר "ראיתי", ואז צריך גם להתארגן לשקר בדיוק גם בפרטי הראיה. רבותיי אין אבסורד גדול מזה. תארו לפניכם שני מיליוני אנשים לפחות מתארגנים לשקר את בניהם שקר מאורגן שכזה. הם חייבים קודם לכן להלביש את עצמם בחוקים הפוכים לטבעם ולפברק את כל ההיסטוריה, אפילו המוח המטורף ביותר לא יוכל לדמיין שטות כזאת. אם יש עדות של הרבה אנשים שהם ראו את בורא העולם צריך להאמין להם. במיוחד שהם התחילו מאז שהם ראו את בורא העולם לחגוג חג הפסח וחג השבועות. מי שחוזר בתשובה רואה ומרגיש את בורא העולם. טעמו וראו כי טוב השם.

Prince of Wales

New member
טיפש, זו עדות של הסופר המקראי

וזו עדות מאוד לא אמינה לאור כמה סיפורים שהוכחו כלא נכונים. תגיד לי בנוסף אויל170 איפה כתוב המספר הזה 2 מיליון בתורה ?

G o v e r n o r

New member
אני מכיר את המעשיה הזו. זו מעשיה

מן המיתולוגיה היהודית. לא? אבל את המיתולוגיה היהודית אנו בוחנים כרגע. לא? איך ניתן להוכיח מעשיה מיתולוגית על סמך מיתולוגיה זו עצמה?

הבאהגודטיגה, לית מאן דפליג

הקטע האמור במהאבהרטה הקרוי בהאגהודגיטה, עוסק בהתגלותו של קרישנה (על פי מסורת וישנואיסטית מדובר בוישנו ועל פי מסורת של מאמיני שיווה מדובר בשיווה, ולפי המסורת של ההראה קרישנה, מדובר באל נפרד, לגמרי, הקרוי קרישנה ששיווה ווישנו הם התגלמויות שלו) לפני נגרג´ונה, מנהיג הבהרטה, ולא בפני העם כולו. הרקע לגיטה הוא המאק האפי בין בני פונדבה, שנגרג´ונה הוא מנהיגם, לבניי קאורבה, שני הקבוצות הם צאצאים לאותו מלך והם לוחמים על השליטה בממלכת בהרטה (כך ההודים קוראים לעצם). הגיטה היא נאום התגלות של קרישנה בפני נגרג´ונה, לפני תחילתו של הקרב המכריע בין שני הצדדים, כאשר צבאות של מיליונים עומדים זה מול זה, ומחכים לאות הקרב, נגרג´ונה עולה להר גבוהה מעל שדה הקרב בכדי לתת את אות הקרב (הוא אמור לתקוע בקרן, בכדי שצבאותיו ינועו להתקפה), נגרג´ונה אכן עולה להר, אולם לפני שהוא קורא את קריאת המלחמה הוא מתוודה בפני נהג המרכבה שלו שהוא חושש שבקרב יערך טבח ענק, של חיליו או בהם, והוא מפחד מההשלכות המוסריות של מעשיו. באותו הרגע מתגלה לפניו, ולפני כל המלווים, נהג המרכבה, כפי שהוא באמת: האל קרישנה, קרישנה נושא נאום פילוסופי שהוא מן הידועים בעולם (נאום זה ידוע כבאהגהודגיטה או "הגיטה") המסכם את תפיסת העולם ההינדית, ומשכנע את נגרג´ונה לקרוא לחיליו לצאת לקרב, במהלך הנאום מחליף קרישנה דמויות רבות (בינהם של האלים שיווה ווישנו, כפי שהם ניראים באמת רבי הוד מפחידים ועצומים) בסיום ההתגלות, ובתום "הגיטה" מתחיל הקרב, בו ישנם התגלויות אלוהיות לרוב: במהלך הקרב היד העליונה עוברת מצד לצד והאלים מתערבים בקרב גם הם(בין התיאורים של התערבות האלים ניתן לראות גם ספינות השטות באויר, ומאוד מזכירות מסוקים), עד שלבסוף מופיע קרישנה, ומשמיד את כל צבא קוראבה (לעיני העם כולו, המונה כמה מיליונים), ובכך בא פרק הקרב לקיצו, לאחר מיכן ישנו פרק העוסק בתולדות בני הפונדבה, עד מותם. על אף שבסיפור בני הפונדבה מתים כולום מוות נוראי מיד לאחר הקרב, מה שגורם לרבים כאילו מדובר בסיפור המסופר בלשון עבר. ובעלותם לשמיים הם מגלים את אויבהם נהנהנים להם בגן העדן ההינדי (שהוא אגב יפה הרבה יותר מכל תיאור של גן עדן המצוי במקורתינו), הסיפור עצמו מובא כעדותם של אלה ששרדו את אותו קרב נורא, והיו עדים להתגלותו של קרישנה ושאר האלים בקרב. אני חלקי בויכוח הטיפשי הזה גמרתי...

Prince of Wales

New member
נו אז מה הפואנטה שלך ?

כל מה שאמרת כתוב בקישור ? אגב כדאי שתתקן את החתימה שלך כי יש כמה שגיאות כתיב. צ"ל: Cowards die many times before their deaths; the valiant never taste of death but once. Julius Caesar; act ii; scene ii

אין פואנטה

לצורך העניין הבאתי את סיפור הרקע לגיטה והמאהבהרטה עבור מי שאינו יודע אנגלית, וכידוע יש ביננו מי שאינם שולטים בשפה זו. ואכן אתה צודק יש שגיאת כתיב בחתימה, זה לא מפריע לי

דוד170

New member
תודה שהואלת לתרגם . אני לא רואה

שיש מישהו שאומר אני בורא העולם. וגם כמובן שגם לא נמצא מישהו שמראה שהוא שולט על העולם. אני לא שולל שניתן לעשות ניסים על ידי אדם. אבל התורה אומרת ואני טוען שלא ניתן לעשות ניסים שמראים שליטה על השמש על הרוח ברד חיות וכו´, שליטה על כל העולם. וכן לא יהיה מישהו שיודיע שהוא בורא העולם (ברור שיוכיח זאת על ידי שליטה בעולם). אין בסיפור הזה תיאור שמפריך את התורה.

G o v e r n o r

New member
אתה לא רואה כי אתה עוצם עיניך נוכח

המציאות. אני חושב שטענתך הופרכה ואתה יכול לפרוש ולעסוק במכירת דורה. המיתולוגיה ההינדית דומה, אם כן, לזו היהודית, מבחינת היסודות שדרשת, אם כי שונה ממנה בספור עצמו. "אין בסיפור הזה תיאור שמפריך את התורה" כבר הסברתי לך שהתורה אינה טעונה הפרכה, מכיוון שמעולם לא היה בה ממש. היא היתה ועדיין מצויה במעמד של מעשיה מיתולוגית יפה, וכל מה שנוגע לענינים שקדמו למאה התשיעית לפנה"ס הוא הזיות טהורות...

דוד170

New member
תביא קישור לסיפור ההידנדית עם תרגום

ונראה אם יש הפרכה לתורה בסיפור זה.

דוד170

New member
אני לא רואה שיש מישהו שטוען שהוא ב

שיש מישהו שאומר אני בורא העולם. וגם כמובן שגם לא נמצא מישהו שמראה שהוא שולט על העולם. אני לא שולל שניתן לעשות ניסים על ידי אדם. אבל התורה אומרת ואני טוען שלא ניתן לעשות ניסים שמראים שליטה על השמש על הרוח ברד חיות וכו´, שליטה על כל העולם. וכן לא יהיה מישהו שיודיע שהוא בורא העולם (ברור שיוכיח זאת על ידי שליטה בעולם). אין בסיפור הזה תיאור שמפריך את התורה. אם יש בספר כל שהוא עדות של הרבה אנשים לאירוע וכתוב בספר שהוא ניתן לאותם אנשים שראו את האירוע והם חוגגים לזכר האירוע חג. זה עדות שהאירוע היה. לכן אנחנו עושים יום השואה ויום רבין בכדי שהדורות הבאים ידעו מהאירועים האלה ויאמינו שאכן הם קרו.

למעלה