אתה מזכיר לי מישהו
לא מישהו אחד, הרבה אנשים ששמעתי כבר פעם. בגיל 16 נהייתי צמחונית. זו לא היתה הפעם הראשונה שחשבתי על המהלך הזה, זו פעם שניה שהכרזתי על ביצוע, פעם ראשונה שלקחתי את הנושא ברצינות ואני צמחונית מאז. אני צמחונית כי אני דוגלת באידאולוגיה של צימצום פגיעה במי שאפשר, ואני מציינת את זה כדי להבהיר את המשך דבריי ולא מתוך רצון לפתוח דיון בצמחונות (ממש לא) ההורים שלי לקחו את זה קשה. הילדה צמחונית?! היא תמות, היא תהיה אנמית, היא לא תהיה בריאה, היא עוד מתפתחת, זה לא נורמלי, מה היא תעשה בצבא............
באו הרבה אנשים, חברים שלהם, חברים שלי, חברים של האחיות שלי, ילדים של חברים שלהם, אנשים שהכירו אותנו בתור בבנק.. כל אחד ששמע שאני צמחונית למורת רוחם של הורי, הכיר מישהו (או היה כזה בעצמו) שהיה צמחוני בגיל 16 ותוך שנה שנתיים (מקסימום גיל 20) הבין שזה שטויות ושאי אפשר לתקן את העולם ושאי אפשר לחיות על תוספי מזון, ושאין חלבון מלא מן הצומח, ושאי אפשר להיות צמחוני בהריון...........
2X עברו מאז הרבה שנים ואני עדיין צמחונית. זה גם לא כל כך מפתיע אותי, לא שאני עדיין צמחונית (היה די ברור לי שיש לי דעה מאוד מבוססת ומניעים מאוד חזקים שאמנם השתנו מאז כמה פעמים, אבל לא ברמה של שינוי קיצוני כמו חזרה לאכילת בשר שממשיכה להראות לי מיותרת) וגם לא שאנשים אחרים ויתרו על הצמחונות- ברור לי שאפקט המרד, היחודיות והאופטימיות של גיל הנעורים מגיעים להרבה אנשים שאינם רציניים בסופו של דבר בדעותיהם וכוונותיהם. למה זה מזכיר לי אותך? הגישה הזו של "הייתי אתאיסט ועכשיו אני יודע, צפו שזה יקרה גם לכם" ממש לא קונה אותי. אתה צריך להבין שאתה ביססת את האמונות שלך על ערכים אישיים, על אידאולוגיות ועל נסיבות חיים מסויימות. אולי אתה לא הרגשת שהערכים האתאיסטים שלך רופפים משל אחרים, אולי נראה לך שזה משהו לתמיד. אבל לי אין מה להוכיח, אין לי מחשבות, ואני לא מחפשת חיזוקים לעמדתי. מאוד ברור לי מדוע אני אתאיסטית, מאוד ברור לי שזה פשוט לא הגיוני לא להיות אתאיסטית (אין לי כח להתחיל להתווכח על זה, אני פשוט מבהירה את עמדתי). יש לי כסימוכין ידע בהסקת מסקנות באופן מדעי, יש לי קצת ידע היסטורי ששופך אור על תפיסת העולם מהעת העתיקה ועד היום, יש לי עמדות מאוד ברורות ומאוד מבוססות. זה שאתה הגעת לאותן מסקנות שלי פעם (כניראה מסיבות שונות) והיום המסקנות שלך השתנו, לא אומר שזה יקרה לכל מי שכותב כאן. אני לא חושבת שצריך קצת אמונה
באל, אמונה באופן כללי- שיהיה טוב, שדברים יסתדרו, שהעולם לא יגמר אפילו אם האנושות כן- זה חשוב, ואת זה גם יש לי.