קפה 48 אתמול בערב

מסעדות הקז'ואל הן ברובן מסעדות הקופי-פייסט.

הן "המעמד הבינוני" של המסעדות ...
אני אישית לא נהנית בהן. הכל שם ב"כאילו". כשאני חושבת על מסעדות שממש בא לי לחזור אליהן, זה תמיד עממיות טובות או מול ים בעסקית.

Gרר

New member
יש משרעת די רחבה במסעדות של מעמד הביניים

אפשר למצוא בהן טובות יותר וטובות פחות...

בשביל לצאת לבלות ב"שוטף" בשעות הערב הן אידאליות כי אתה לא תצא לבלות בשיפודי יצחק ומנגד גם לא במול ים (בערב...)

יויו13

New member
אז אני מציע בואו במקום לקטר נעשה עבודה

"חוכמת ההמונים "
נחליט ביחד מהו מחיר שפוי או מחיר מתאים למסעדה "קז'ואל"
למשל 120 ש"ח לאדם או מה שלא יוחלט
ונבנה רשימה של מסעדות כאלה לנוחיותנו וננסה לעבור את התקופה הזו לפי הרשימה .
מה אומרים ???

למה למנוע את ההנאה, כשאפשר גם לקטר וגם לעשות

עבודה?

הבעיה שלי היא שקשה לי להעלות בזכרון מסעדה "קז'ואל" כפי שהוגדר לעיל ע"י פשיונטע ור-אנד-אס ושארוחה משביעה בה בערב תעלה 120 ש"ח (ועדיף פחות, נגיד, 120 כולל טיפ). שתי בירות ונישנוש סמלי בצד - הנה הלכו להם 120 השקלים... אז אני בינתיים אתרום את חלקי בקיטורים.

תיקון: לא בעיה שלי. בעיה של העיר (המדינה?) הזאת.

שקדייה

New member
מי שיש לו הרבה כסף, לרוב אין לו את הזמן...

לטוס לחו"ל זה לא משהו שמסתכם רק בכמה שורות בסיכום האשראי- אלא גם צריך לפנות לזה כמה ימי חופש....

Gרר

New member
אני באמת לא חושב שזה אופציה רלוונטית

"יקר לי בארץ אז אני אקפוץ מדי פעם לחו"ל" לא נראה לי כמו אופציה שרלוונטית להרבה אנשים הן מבחינת העלות שכרוכה בכך והן מבחינת הלוגיסטיקה (עבודה, בייביסיטר, וכו').

Gרר

New member
ועל אחת כמה וכמה

כשאתה חושב על ארוחה כעל בילוי עם בת זוג, חברים וכו'... מילא לארגן את הבת זוג אבל אם אני אגיד לחברים שלי שמעו נורא יקר בתל אביב אולי נקבע פעם באיזה פאב בברלין... נראה לי יאשפזו אותי.

Gargeran

New member
תמה בנוגע להערה בנוגע לשרימפס בפיתה במזנון

ביקרתי במזנון בחודשים הראשון לפתיחתו באבן גבירול. מנת השרימפס בפיתה עלתה 57 שקלים אז ועלתה 57 שקלים גם בשני הביקורים שהיו לי במזנון החדש בקינג ג'ורג'. לא זכור לי תמחור שונה. המחיר של המנה יותר גבוה בצפון אברקסס ובסלון. אבל במזנון הוא נשאר כשהיה למיטב זכרוני

Gרר

New member
הסבר

כשמנה הוצגה לראשונה באברקסס צפון, הרבה לפני שנפתח המזנון, מחירה היה באיזור ה-45 שקלים. בדיווח של טיקטאק הוא מציין 44 שקלים. בדיווח של בוב קצת מלפני כן 46 שקלים. מדובר על סוף 2009.

שנה לאחר מכן, נובמבר 2010, אבי אפרתי מבקר במקום ובדיווח שלו המחיר של פיתה שרימפסים הוא, שים לב --> 68 שקלים!!! אני לא יודע מה נשמע יותר גרוע האחוזים (עליה של 50%) או המחיר עצמו - 68 שקלים עבור משהו בפיתה.

אחרי שיצא המזנון הם מכרו שם גירסה קצת אחרת של הפיתה שלא יצא לי לטעום אבל אתה אומר שתמחרו את זה ב-57 - אוקיי, כנראה מישהו חשב ש-68 שקלים לפיתה במזנון זה מחיר מופרך אפילו בשביל אייל שני אז מכרו את זה ב-57.

אני דיברתי בעיקר על העליה של ה-45 ל-68 שזה אחד המקרים הבאמת בולטים ושם קשה היה להמנע מהתחושה שזה לא החומר גלם ולא מחירי פתיחה נמוכים מדי אלא העובדה שהמנה הזו הפכה ללהיט היסטרי (וכנראה גם מה שהביא לרעיון של הקמת המזנון...) ואנשים היו מכורים אליה ולכן אם אפשר לקחת עליה 50% יותר במחיר אז ברור שניקח.

Gargeran

New member
הבנתי :)

אם המנה לא גדלה בנוסף ב-2 שרימפסים, אז באמת אין לזה הצדקה.
אלאאאאא... אם המחיר הראשוני של 48 שקלים היה מחיר "היכרות" שנמכר במחיר עלות (לא רק מרכיבי המנה, אלא גם שאר גורמי התמחור), כמו שכעת במזנון בקינג גו'רג' מתומחרת מנת הגלידה בפיתה ב-5 שקלים ובעתיד לדעתי תעבור את ה-10 או כמו שבפתיחת טאיזו, מנת הלחמניות המאודות עלתה 9 שקלים וכיום 18 שקלים

גלידה בפיתה....?

לא יאומן מה האנשים פה בארץ "קונים" מאייל שני...ומרגישים אנינים טמבינים.

Gargeran

New member
למה זה קשור לאנינים ומבינים?

כל מי שאוכל אצל אייל שני מחשיב את עצמו אנין ומבין? אני לא חושב שמי שאוכל את האוכל של אייל שני מתיימר להגדיר את עצמו כזה.
לטעמי האישי, אנשים שקונים מאייל שני לרוב נהנים מאוכל טעים. מנת הראגו מפולפל או הקלמארי בתבשיל עגבניות שיש במזנון הן מדהימות. גם ה-VFM שלהם לא נורא מבחינת הכמות שמקבלים, פשוט הפיתה נותנת לאנשים הרגשה שזה צריך להיות יותר זול... אם היו מקבלים את זה בצלחת לא היו מתלוננים לדעתי.

אבל עסקנו בגלידה בפיתה...
אני בעצמי חשבתי שהרעיון הזה מופרך ומדובר על גימיק שנלקח צעד אחד רחוק מידיי, אבל ניסיתי בעצמי. הגלידה עצמה טעימה ביותר, גלידת מסטיקא שהייתי שמח לקנות גם בגלידריות כמו וניליה ואניטה.
היא מוגשת ב"קצה פיתה" (שמינית/שביעית פיתה) שמרוחה מבפנים במחית בננות מקורמלות, קרמל הבננות מ-א-ו-ד מחמיא לגלידה, הפיתה באמת לא הכרחית, אבל המנה מוגשת עם כפית, אז את יכולה להשתמש בפיתה רק ככלי שמכיל את הגלידה (כמו שבגלידריות יש שיבקשו את הגלידה בכוס).
האמת היא שכדי להנות לגמריי מקרמל הבננות חייבים ממש לאכול גם את הפיתה, שזה מיותרת קלורית, אבל אפשר להגיד את זה על הרבה דברים בהרבה קינוחים אחרים.
זה עולה 5 שקלים, מחיר ממש מגוחך לכדור של גלידה איכותית.

מנת הקלמארי היא אחת המנות האהובות עלי בעיר

וב-42 שקלים יחד עם קצת פיתות בשמנת וחריף בצד, מדובר בארוחה הכי משתלמת שאני מכיר.

רוב מי שפוסל את המזנון חוטא לדעתי במחשבה מקובעת. מנת הקלמארי (את הראגו עוד לא ניסיתי) הייתה מתומחרת בהרבה יותר כסף בכל 'מסעדה' בארץ והייתה מקבלת תשבוחות.

pix37

New member
ואם היו קוראים לזה ואפל רק זה היה אחרת ?

מה זה משנה איך קוראים לזה - השאלה אם זה טעים או לא.
לא טעמתי בעצמי אבל אני לא רואה סיבה למה שזו לא תהיה מנה מוצלחת.

marina1911

New member
דווקא ל היתה מאוד טעימה

דווקא מנת השפונדרה בלחמניה לדעתי סתמית לחלוטין ואני ממש לא מבינה מה כל הרעש סביבה.

אילן אילן אילן

היינו בקפה 48 סמוך לפתיחה והשאירה רושם חיובי ותו לא
לאחרונה חלקים שונים של המשפחה המורחבת ביקרו במסעדה כמה פעמים
והמליצו עליה כך שהחלטנו לנסות שוב. מה גם שרציתי לטעום את ה"קראק פאיי"
לטעמי המנה המצויינת של הערב היתה דווקא הפשוטה מכולן הבוראטה עם עגבניות השרי
כשאניח ידי על גבינה כזו אשחזר את המנה בבית כי סלט עגבניות זה מאכל די שיגרתי אצלנו
גם הקראק פאיי מצא חן בעיני (למרות עודף המתיקות) וטוב שהקצפת אינה מתוקה
שאר המנות ברמה בינונית עד טובה השרות היה טוב
המחירים לטעמי מיישרים קו עם הסצנה הקולינארית בסביבה (היינו למחרת לצהריים בכתית
רמה אחרת של מחירים ורמת האוכל בהתאם דיווח בקרוב)
אני מניח שבעתיד הקרוב לא נחזור אליה (יש אחרות לנסות)

הסיבה שכה אהבתי את קפה 48 בהתחלה

לא היתה מסיבות קולינאריות נטו.
1. כן, האוכל היה בהחלט טוב ומעניין בצורה די אחידה. היום - יש שונות גדולה בין המנות.
2. בתחושתי, המנות היו נדיבות. בארבעת הביקורים האחרונים שלי שם לא פעם פערתי עיניים למראה הגודל.
3. המחיר נתפס כשפוי ביותר. היום - כבר אמרתי, מה אני חושב על זה.
4. השרות היה ללא רבב. ממש ככה. רק במול ים וקלואליס וממלצרית מסויימת בפורטר ובניו (שכבר מזמן לא עובדת שם) יכולת לקבל שרות כזה. לאחרונה נתקלתי בכמה וכמה מקרים של שרות מבולבל עד מאוד עד אפילו לא נעים.
5. האווירה היתה שקטה ורגועה וכיבדה את האוכל הטוב - היום זה נראה יותר לכוון פאב מרעיש (אם כי עם התמעטות הסועדים הבעיה נפתרת).

אז אם, נגיד, המחירים היו עולים כפי שעלו וכל יתר המרכיבים היו נשארים קבועים - לא בטוח אם הייתי מתלונן.

מסוקרן מאוד ומחכה לשמוע את הדיווח שלך מכתית.

למעלה