קפה 48 אתמול בערב

קפה 48 אתמול בערב

פעם שלישית שלי במקום
הגעתי עם ארבע חברות, השירות היה טוב ברובו ולא הציקו לנו בזמן שחיכינו לכמה חברות מאחרות.
התחלקנו בבקבוק יין איטלקי קליל שהיה חביב (130 שח) אבל הקטע המוזר הוא שכשהמלצר פתח את בקבוק היין, הוא הראה לי את הבקבוק כמקובל אבל לא נתן לי טעימה לבדוק שהיין בסדר לפני שהמשיך ומזג לשאר הכוסות. פאשלה קטנה אז לא נורא.
המנות:
לחם - איזה כיף לקבל לחם כחלק מהארוחה.
1. לזניה צמחונית - הגיעה מנה גדולה ומרשימה, במחבת לוהטת, היה טעים מאוד, הרבה בשמל עשיר וגבינה (רק הבשר חסר לאנשים כמוני :) )
2. בוראטה ועגבניות שרי - מנה מוצלחת מאוד. אני מאוד אוהבת בוראטה וכל חברותיי שטעמו את הגבינה לראשונה התלהבו. מתחת סלט עגבניות צבעוניות טעים עם רוטב מלוח שהתערבב עם הבוראטה הנוזלית והיה טעים מאוד. מישהו יודע איפה קונים את הבוראטה של גד?
3. טורטליני כבד עוף עם רוטב יין לבן וחמאה - הרוטב היה מעולה ומעליו הגיעו חמישה טורטליני עשויים היטב עם כבד עוף נימוח בפנים. נחמד מאוד.
4. קלאמרי על קרם אפונה וקרוטונים - המנה טיפה איכזבה יחסית לשאר ולמחיר (79 שח). הקלאמרי היו טיפה עשויים יותר מדי, קרם האפונה היה טעים והורגש בו יותר אפונה כשהתקרר, הקרוטונים פשוט הרגו את הטעם העדין.
אחרונות:
1. קראק פאי - כרגיל זה אלוהי (אבל אחרי כמה ביסים עושה בחילה כמו שחברה ציינה)
2. סבלנות (פאי שוקולד ולוטוס) שתי חברות חלקו ואני טעמתי את זה בהזדמנות אחרת. טעים אבל טיפה מפוספס לדעתי.
3. קי ליים פאי - לקחתי לבד כי לא היה את הקינוח האהוב עלי (טארט בננות) לצערי הרב ואף אחת לא רצתה לאכול איתי את הקינוח הלימוני. זה הוגש כמקפא ליים על עוגיות חמאה עם ליים מפולט וליים מקורמל. בשבילי זה היה מתוק מדי. הבנות האחרות אמרו שלא מתוק מדי (בהשוואה לקראק פאי) אבל אני מעדיפה מתיקות מרומזת יותר. לא יכלתי לסיים.
החשבון עמד על 550 שח כולל גם תה וקוקטייל. נחמד מאוד אבל הצטערתי שניסיתי את הקלאמרי במקום התמנון ושלא היה את טארט הבננות שחשקתי כה.

bob68

New member
על הדיווח

לגבי שירות היין, למיטב ניסיוני מעט מאד מקומות בארץ מקפידים לתת שירות יין על דקדוקיו.
שירות יין כזה מאפיין בדרך כלל מסעדות יקרות שיש להן סומלייה או איש יין ייעודי.
יחד עם זאת שמעתי לא אחת מאנשים שהטקס המלא של המזיגה מביך אותם והם היו מעדיפים שירות פחות פורמלי.

בכל מקרה, אני מקווה שבסופו של דבר המפגש עם החברות היה מוצלח

אנצל את ההזדמנות לשאול אותך ביחס לדירוג היין בבלוג.
אני מבין שיש אצלך רק שני מצבים או 1 או 0 כלומר יש או אין תפריט יין.
האם לדעתך שימוש בשני מצבים בלבד המצטרפים לציון הסופי לא מפספס את השונות בין מסעדות על בסיס הפרמטר הזה (ישנן מסעדות המחזיקות תפריט יין קטן בלבד, ישנן מסעדות עם תפריטים מפורטים או איכותיים וכדומה) ?

ציון היין

אוקיי זה לא ממש יש או אין בוליאני אלא 1 אם יש תפריט יין ראוי ו0 אם אין תפריט יין או שיש יין לא ראוי.
אם כתוב לי בתפריט המשאות ככה:
לבן:
שרדונה
סוביניון בלאן
גוורצטרמינר
אדום:
סירה
קברנה סוביניון...

מבחינתי זה לא תפריט יין

Gרר

New member
אני חייב לעשות עסק עם אנשי הפורום

כל פעם שאתם מגיעים לקפה 48 ולא מצליחים לסיים את הקראק פאי ו/או חוששים מבחילה או לא יודע מה - שלחו אליי את השאריות. כתובת אפשר לקבל במסר... לי אין בעיה לאכול גם שתי חתיכות של קראק פאי במכה... אני לא מרגיש שום דחיסות בעקבות זה.

משעשע כי כולנו ציינו שבני הזוג של כל אחד מאיתנו היה יכול להתמודד בקלות עם המנה או אפילו שתיים בלי למצמץ. סוף סיפור הוא שהכל נאכל בסוף למרות הבכי.

mereng

New member
כנ"ל... אנחנו אכלנו בקלילות + הפאי של שיר

וממש לא התפוצצנו.....

טוב אבל אני ידועה בקיבולת מכובדת ולבחור יש קיבה נפרדת למתוק

shironet3

New member
והטארט של שיר הוא גם מיוחד, גאוני ואלוהי

ממש כמו הבחורה שהוא קרוי על שמה

אתם מדברים על הקראק פאי?

אני גם אכלתי אותו ומאוד התלהבתי ואפילו מצאתי את המתכון שהם פרסמו מתישהו באינטרנט ועשיתי בעצמי וכולם אכלו ומאוד אהבו.
ואז גיליתי שקפה 48 לא המציאו את הקראק פאי אלא איזשהי מאפייה מפורסמת בניו יורק. המממ

shironet3

New member
את אל תשווי את הטארט שלי לקראק פאי!

(למען הסר כל ספק, הכותרת נכתבה בצחוק
).
אנחנו לא מדברים על הקראק פאי, כבודו במקומו מונח, אלא על טארט אחר, עם טופי מלוח ושוקולד.

אוי קצת מתבאסת

התלבטתי בין הקי ליים פאי לטארט שוקולד עם הטופי המלוח (כי טארט הבננות שאהבתי ביותר לא היה... :( ) ובסוף הפור נפל על הקי ליים והוא היה מתוק מדי :(

shironet3

New member
אני ממש התעקשתי שהם יחזירו אותו חזרה לתפריט,

וכשהוא חזר והצליח הם קראו לו על שמי.

מצד שני, כבר קרה שישבתי שם ושמעתי מלצריות מסבירות ללקוחות תמימים שהטארט הוא על שם האקסית של השף/מישהי שהשף פעם היה מאוהב בה או שלל סיפורי אהבה שכאלו. נו, טוב, רומנטיקה מוכרת הרבה יותר מעקשנות

bruno01

New member
לא נראה לי שהם אומרים שהמציאו אותו או

מסתירים את העובדה שזה בעצם מתכון של מומופוקו.

salo22

New member
אני חושב שהמקורות הולכים הרבה אחורה בהיסטוריה

וגם מומפוקו לא בדיוק הגאונים שהמציאו את זה.. סיגנון שהיה מאוד נפוץ במטבחים שונים בכל העולם, ע"ע טארט סוכר הצרפתי, טריקל פאי, מייפל טארט, באטר טארט וכולי וכולי..

bruno01

New member
מאוד הגיוני שההשראה משם, אין ספק.

אבל אני חושב שבמומופוקו הם טבעו את השם הספציפי הזה, ונראה לי שגם את השימוש דווקא בתחתית משיבולת שועל.

ועכשיו בא לי טריקל טארט!

passioneta

New member
אכן, המקור עתיק

אאל"ט משהו דומה נפוץ אצל האמיש. אבל השם הוא ממומופוקו, הוא אפילו TM עכשיו

salo22

New member
כתבתי דעתי על קינוחים אלו בעבר

אותי מאוד מבאס להגיע למסעדה ולקבל קינוח שיהיה בנוי מהשילוב בין סוכר חום וחמאה כמטרה לייצר "טעם מרכזי". במידה דומה אגב, אני מתקשה גם עם קינוחים שבסיס הטעם שלהם הוא קרמל.. אבל זה אני, מה לעשות

למעלה