קפה 48 אתמול בערב

FiReBall

New member
במוסף כלכליסט יש כתבה אל קהילות שיתופיות

כך למשל, יש אפליקציה שבאמצעותה אפשר לחלוק שיירי מזון

אולי שווה לפתח אחד כזה עבור הפורום

bruno01

New member
לגבי הקלאמרי

זו המנה האהובה עליי שם! איזו בעסה שלא אהבתן.
משהו בשילוב שם של המתיקות מהאפונה, המליחות מהבייקון, ומשחק המרקמים בין הרך (קלמארי וקרם אפונה) לקשה (בייקון וקרוטונים) ממש ממש מוצלח בעיניי. אני רוצה לקוות שזה היה פספוס חד פעמי

כל פעם שאני שם את טארט הבננות וגם אותי מסקרן לטעום אותו.

כתבו על הבוראטה בשרשור שפתח BOAZIN על ארוחה ליום נישואין, אולי שווה לנסות.

מנה איומה, בעיניי...

אין שום קשר בין המרכיבים, אין כל סיכוי לאכול אותם יחד, אלא שכל מרכיב מתגלה בתורו ובגסותו. המחיר שערורייתי לגמרי. דווקא מהמנה הזו התחילה ההתפכחות שלי מקפה 48, שהיה המסעדה האהובה עליי למן השבוע הראשון של עבודתם. מאז אותו הביקור הייתי בקפה 48 עוד שלוש פעמים (לא ביוזמתי) - ובכל פעם השתכנעתי שזה לא המקום שכה אהבתי בהתחלה. לחם תירס - בדיחה, סברס עם לבנה - בדיחה, השפונדרה בלחמניה - היתה קטע הומוריסטי חמוד שהפך במחיר הנוכחי לעוד בדיחה. ככלל, המחירים המאמירים בעשרות אחוזים בשנה, כפי שמישהו חישב ופירסם כאן לאחרונה - הם בדיחה ענקית על חשבוננו, תרתי משמע. לא לחינם המקום לא ממש נראה מלא לאחרונה.

הייתי חייב להוציא את זה כבר הרבה זמן. ממש לא מבין את ההתלהבות מהמקום שמביעים רב המתייחסים לקפה 48 כאן בפורום.

מאידך, זה מוכיח שכמה אנשים - ככה טעמים. מי שנהנה - יבורך!

bruno01

New member
אני מפריד את זה לשני דברים.

לגבי המנה עצמה- כנראה שזה באמת עניין של טעם. אכלתי אותה פעמיים, בשתי הפעמים חלקתי אותה עם חברים, ואני חושב כולם אהבו אותה.

לגבי עליית המחירים, אני מסכים לגמרי שהעלייה מוגזמת, וזו אחת הסיבות שלא הייתי שם כבר כמה חודשים. מאידך, אני ממש לא חושב שהעלייה הזו ייחודית רק להם, או שבגללה יש פחות סועדים.
מעבר לכביש, במזללה, המחירים עלו בצורה שערוריתית לא פחות (טרטר או קרואסון ב-79 ש"ח?, מנת לחם ב-26 ש"ח?) והמסעדה מלאה כמעט כל ערב.

אין ספק, שהמחירים השתגעו ויצאו מכל פרופורציה בעיר הזו, ומאוד קשה לצאת לבילוי אמיתי וכיפי בלי להיכנס להוצאה רצינית, אבל קפה 48 הוא רק חלק מהבעיה הזו, ולא כולה.

Gרר

New member
לי יש בכל זאת תהיה

גם לי כואבת עליית המחירים, בין אם מחיר יותר גבוה לאותה מנה ובין אם בכל השיטות של "שלם אותו דבר אבל קבל פחות" שזה אפילו מעצבן קצת יותר מאשר סתם העלאת מחיר כי מתלווה לזה הרגשה שמנסים "לעבוד" עליך במקום לעשות את זה בדרך הגונה וישרה.

יחד עם זאת אני תוהה האם באמת מסעדני ארצנו הם אנשים רעים וחמדנים שמנצלים את הרצון שלנו להנות ודופקים קופה על חשבוננו או שאולי באמת ובכנות עם המצב הכלכלי שכולנו נחבלים ממנו באמת קשה אובייקטיבית למסעדנים לשרוד עסק עם רמת המחירים שהורגלנו בה שנה או שנתיים קודם לכן והברירה היחידה שלהם היא להעלות מחיר או לסגור?

כי אם זה כורך מציאות שנכפה על המסעדנים אז הקיטורים על השחיקה ב-VFM הם קצת עקרים שהרי אם הבחירה היא בין סגירה של מקומות לבין, למשל, לצאת בתדירות יותר נמוכה בגלל מחיר יותר גבוה - אז אני מאמין שלרוב הכותבים בפורום האפשרות השניה היא בכל זאת העדיפה.

וכן הבנתי שבלא מעט מקומות הכעס הוא בעיקר על כך שהמחיר נשאר בעינו על חשבון ירידה באיכות אבל כנראה שיש כאלה שעושים חשבון שבין להעלות את ה-M או להוריד את ה-V עדיף להם להוריד את ה-V ככה לפחות לא יכתבו עליהם שהמחיר של המוצר שלהם לא שפוי (עיין ערך השפונדרה).

בקיצור... יכול להיות שמה שכל כך מכעיס אותנו הוא משהו שבמצב הכלכלי הנוכחי הוא מחוייב המציאות ואם קפה 48 יתמחרו את השפונדרה שלהם במחיר שהיה לפני חצי שנה אז תוך כמה חודשים לא יהיה לנו קפה 48 לאכול שם את השפונדרה הזה?

marina1911

New member
מצטערת אבל עליית המחירים

ב-קפה 48 מרגישה לי יותר כמו הי סוף סוף אנחנו פופולריים, ויש סבבנו באז, בוא ננצל את זה כל עוד אנחנו יכולים.

יויו13

New member
לפני כמה חודשים כתבתי שהמחירים הולכים

לעלות והבאתי כדוגמה עליה של 30 אחוז במחירי העוף.
אני חושב שיש מקרים שבהם המחירים מוגזמים
אך מצד שני יש רשימה ארוכה של סיבות לעליות ואכן מי שלא מעלה יש סיכוי שסוגר.
כתבתי גם שאני צופה הרבה סגירות ....
בנתים יש הרבה פתיחות חחח
אבל עדין אני צופה בשנת 1014 הרבה מאד סגירות.

bob68

New member
טופולופומפו - רף מחירים חדש של מסעדות מסוגה

דווקא פתיחה ולכן ההשערה שהמחירים עלו על מנת שמקום קיים ישרוד אינה תקפה.
המחירים גבוהים למנות רבות.
הייתה הנחת הרצה.

salo22

New member
ייאמר לזכותך

שאתה בהחלט העלת פה את עניין עליות המחירים הצפויות כבר מזמן מזמן, לדעתי הרבה לפני כמה חודשים, עוד שהעניין היה רדום לגמרי.. לא שזה היה נבואה מסוכנת מידי, אבל בהחלט הגיע אחרי זה בדיוק מה שרשמת ..

נדמה לי שקפה 48 העלו את המחירים אפילו יותר

מאחרים. זה השירשור של of blessed memory' שהתכוונתי אליו: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=171959902.
40%, 60%, 80% עלייה שנתיים - בתחושתי, זה חריג ביחס למסעדות אחרות (אם כי אני מודה, לא עשיתי מחקר מקביל לזה של ז"ל לגבי המזללה, נגיד).

ויש גם עניין אבסולוטי: בעיניי, השפונדרה הזאת שלהם לא שווה 65 ש"ח. בשונה ממה שכותב Gרר כאן, לא מדובר מבחינתי באיזה מטעם שבגלל עליית מחיר שלו אני אתחיל לצמצם את מספר הפעמים שאגיע למסעדה כדי לטעום ממנו. הוא לא שווה בעיניי 65 ש"ח, נקודה, פעם בשבוע או פעם בשנה. ואם זה המחיר שקפה 48 חייבים לגבות כדי לשרוד - אז מבחינתי, שלא ישרדו... We'll always have Paris, ועד שנגיע לשם - נבשל בבית.

Gרר

New member
מי שיכול להגיע לפריז על בסיס חודשי...

לא נראה לי שאמור להיות מוטרד במיוחד ממחירי המסעדות בארץ. לצערי, בקשות שלי להתקבל לאימוץ על ידי כמה ממטיילי הפורום לא נענו בינתיים, ולכן ארוחה בחו"ל היתה ונותרה מבחינתי משהו שעושים פעם בשנה, ובגלל שזה רק פעם בשנה אנחנו משתדלים להרשות לעצמנו להיות די לארג'ים בחו"ל הן מבחינת לינה והן מבחינת מסעדות. אבל ביתר השנה פריז היא לא בדיוק אופציה ונראה לי גם שאפילו עם מחירי הטיסה המוזלים של חברות כמו איזי ג'ט, מחיר של כרטיס טיסה זוגי לאירופה יכול לכסות על כל עליית המחירים של כל המסעדות שהיינו בהן בשנתיים ואפילו בשלוש השנים האחרונות...

קצת יותר ברצינות - אין בכלל ספק שכשיש עליית מחירים אז בין העליות המוצדקות מסתננות גם כמה עליות מחירים תמוהות. כאן הוזכרה מנת השפונדרה, אצלי יותר התקבעה בזכרון העליה של מחיר מנת השרימפס בפיתה של אייל שני, שבהתחלה תומחרה באיזור ה-40 שקל ודי מהר גירדה את ה-70, וכבר אז היו בפורום ויכוחים עם המחיר של חומר הגלם יכול להצדיק מחיר כזה, על אחת כמה וכמה כשהיא מוגשת במזנון על הדרך ולא במסעדה או פאב כמו אברקסס ששם ההוצאות הנלוות הן הרבה יותר גדולות.

אז אוקיי יכול להיות שמדובר על תפיסת תחת של מסעדנים ורכיבה על גל של מנות שהפכו להיות פופולאריות, פלוס יישור קו של מסעדנים אחרים עם רמת המחיר של השכנים שלהם, אבל מצד שני אי אפשר גם לשלול לחלוטין אפשרויות "תמימות" יותר, כמו למשל - חוסר הערכה נכון של עלויות התפעול של המסעדה שגרם עם הזמן לבעיה לבעלים והעמיד אותם על הצומת של להעלות מחיר או לסגור, או להבדיל - ניסיון למשוך קהל על ידי מחירי פתיחה שמבחינת המסעדה הם לא רווחיים ועם הזמן הזחלת המחיר למעלה לרמה שמאפשרת למסעדה לשרוד הלאה. "מחירי היכרות" זה משהו שלא קיים רק בעולם המסעדנות. נראה לי שכמעט כל מותג חדש שרוצה לחדור לשוק חדש עושה את זה.

לעניין קפה 48 או מסעדות מסוגה - נכון שלא מדובר על יהלומים בכתר הקולינריה הישראלית, אבל אני ממש לא מסכים שזה "לא נורא" אם מסעדות כאלה יסגרו. מאד לא הייתי רוצה לראות תהליך סגירה שבסופו תשאר לנו בחירה רק בין מסעדות העילית לבין מסעדות סוג ז'. מסעדות כמו קפה 48, המזללה, קוצ'ינה תמר וכו' הן המסעדות שהסועד הממוצע הולך אליהם בקזו'אל. למסעדות עילית הסועד הממוצע לא הולך ביום יום אלא שומר לאירוע של פעם ב... ביום יום אתה מחפש בדיוק את המסעדות שהן "באמצע".

אז אם אתה מסתכל על מקום ספציפי אז נכון. אף אחת מהן לא תחסר לנו עד כדי כך באופן ספציפי. אבל אם השכבה הזו תקרוס לנו - תהיה בעיה רצינית מאד דווקא למי שהכיס שלו הכי רגיש לעליות המחירים האלה. מי שפריז, ואפילו מסעדות עילית בארץ (ולא שיש כל כך הרבה כאלה), הן לא אופציה בשביל פעם בחודש.

אל האופציה השניה שאתה מציע, לבשל בבית, אני בכלל לא מתייחס כי כמו שכתבתי לא פעם - אי אפשר להתייחס לבישול בבית כאל משהו שהוא בבחינת "לצאת לבלות" וכשאתה יוצא למסעדה אתה משלם הרבה, ולא פעם אפילו בעיקר, על הבילוי ולא על חומר הגלם.

RandS

New member
דעתי בעניין

יש הרבה דברים שאני מסכימה איתך אבל גם כמה שלא, ואני אפרט:
לגבי בישול בבית - דווקא ממקום של מישהי שמאוד אוהבת לבשל, אני מסכימה איתך ש"זה לא אותו דבר". נכון שבבית אפשר בכיף לפרגן לעצמך פירות ים משובחים וסטייק פילה עסיסי ברבע מחיר (אם לא פחות) ממחיר מסעדה וגם לשתות יין במחיר שפוי, אבל לארוחה בבית אנחנו לא מתלבשים יפה, לא מתכוננים, לא יוצאים מהסביבה הטבעית ומשתחררים.צודק לגמרי.
אבל:
לגבי תמחור של מסעדות - יו יו ציין שתהייה עליית מחירים, ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה. מספיק ללכת לסופר כדי לראות שהכל התייקר, ועדיין - אין שום דבר מהנה בללכת למסעדה ולשלם מחירים גבוהים שלא לומר הזויים, עבור חומרי גלם שכלל לא ראויים לתמחור כזה. נכון שלפעמים יש שפים וירטואוזים שמה שהם מצליחים לעשות בהחלט שווה תמחור גבוה מהממוצע ואישית אין לי בעיה לשלם אותו, אבל בוא נודה בעובדות - רוב המסעדות, כמו שכתבת, הן מסעדות קז'ואל. כבר מזמן לא יוצאים זיקוקי דינור מהצלחות, ולשלם 70 ש"ח לשרימפס בפיתה, 70 ש"ח לשפונדרה (מהזולים שבנתחי הפרה) או 26 ש"ח ללחם זה גזל. לי לא משנה מה השכירות בנחלת בנימין, כמה עלה להם לבנות מאיץ חלקיקים מ-א-מם בשביל העיצוב של מסעדתם המדהימה או כמה יפה המארחת. לא מעניין אותי מחירי הרצה מופסדים, חוסר תכנון נכון של התקציב. בדיוק כמו שאותם לא מעניין מה אני חושבת על המחירים שלהם, לפני שהם קובעים אותם.
אני לא רוצה להתייחס שוב ל60 ש"ח ששילמתי באימפריאל כיוון שזה כבר גרר מהומת אלוהים, אבל לאחרונה שבתי מכמה נסיעות חו"ל שסדר מחירי מסעדותיהן טיפס בהתאם ליעד: תחילה ברלין, אחר כך פרובנס, משם קאן, ולבסוף אוסלו.
אוסלו היתה המקום היחיד שהמחירים היו קצת יותר גבוהים מתל אביב, ובהתחשב במה שמקבלים התושבים הנורבגים מבחינת שירותים חברתיים עבור המחירים הללו - אנחנו כאן בבעיה רצינית.
אז נכון, כרטיסי טיסה עולים יותר מכל המסעדות הגזלניות והלא גזלניות, אבל במצב הנוכחי אני מעדיפה להרגיע עם המסעדות והבארים, להשתדל לאכול רק בעסקיות צהריים, וכן להשליך את יהבי על מסעדות בחו"ל. גם אם המצב לא ישתפר, לפחות אני ארגיש יותר טוב עם עצמי.

RandS

New member
בטח שאתה גאון!

אתה הרי צפית את העלייה עוד לפני שקרתה בפועל.
ואתה גאון גם בלי קשר לזה.

שקדייה

New member
כדאי לזכור שלא רק עלייה בחומרי הגלם משפיעה

כבעלת עסק שמעסיק עובדים רבים, אבל בתחום אחר לגמרי אני יכולה להעיד שכל העלויות השוליות עלו פלאים בשנה האחרונה.... ממחירי השכירויות והחשמל, דרך כל הציוד ההיקפי, ושלא לדבר על כך שלהיות מעסיק בישראל 2013 הולך והופך מיום ליום למשהו פחות ופחות הגיוני.

כאמור, אינני עוסקת בתחם המסעדנות והמזון, וגם לא משהו קרוב לזה- ואני גם לא נחשבת לעסק קטן כמו מסעדה, אבל אני יודעת שככל שהעסק קטן יותר, התקורות מכבידות יותר ושיש הרבה מה"מסביבים" שהם משותפים.

אני לא מתייחסת לעלייה המדוברת בקפה 48, שהיא כנראה שילוב בין עליות המחירים הכלליות בשוק והעובדה שהם חשים את עצמם קצת מעבר למידה כנראה...

למעלה