דעתי בעניין
יש הרבה דברים שאני מסכימה איתך אבל גם כמה שלא, ואני אפרט:
לגבי בישול בבית - דווקא ממקום של מישהי שמאוד אוהבת לבשל, אני מסכימה איתך ש"זה לא אותו דבר". נכון שבבית אפשר בכיף לפרגן לעצמך פירות ים משובחים וסטייק פילה עסיסי ברבע מחיר (אם לא פחות) ממחיר מסעדה וגם לשתות יין במחיר שפוי, אבל לארוחה בבית אנחנו לא מתלבשים יפה, לא מתכוננים, לא יוצאים מהסביבה הטבעית ומשתחררים.צודק לגמרי.
אבל:
לגבי תמחור של מסעדות - יו יו ציין שתהייה עליית מחירים, ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה. מספיק ללכת לסופר כדי לראות שהכל התייקר, ועדיין - אין שום דבר מהנה בללכת למסעדה ולשלם מחירים גבוהים שלא לומר הזויים, עבור חומרי גלם שכלל לא ראויים לתמחור כזה. נכון שלפעמים יש שפים וירטואוזים שמה שהם מצליחים לעשות בהחלט שווה תמחור גבוה מהממוצע ואישית אין לי בעיה לשלם אותו, אבל בוא נודה בעובדות - רוב המסעדות, כמו שכתבת, הן מסעדות קז'ואל. כבר מזמן לא יוצאים זיקוקי דינור מהצלחות, ולשלם 70 ש"ח לשרימפס בפיתה, 70 ש"ח לשפונדרה (מהזולים שבנתחי הפרה) או 26 ש"ח ללחם זה גזל. לי לא משנה מה השכירות בנחלת בנימין, כמה עלה להם לבנות מאיץ חלקיקים מ-א-מם בשביל העיצוב של מסעדתם המדהימה או כמה יפה המארחת. לא מעניין אותי מחירי הרצה מופסדים, חוסר תכנון נכון של התקציב. בדיוק כמו שאותם לא מעניין מה אני חושבת על המחירים שלהם, לפני שהם קובעים אותם.
אני לא רוצה להתייחס שוב ל60 ש"ח ששילמתי באימפריאל כיוון שזה כבר גרר מהומת אלוהים, אבל לאחרונה שבתי מכמה נסיעות חו"ל שסדר מחירי מסעדותיהן טיפס בהתאם ליעד: תחילה ברלין, אחר כך פרובנס, משם קאן, ולבסוף אוסלו.
אוסלו היתה המקום היחיד שהמחירים היו קצת יותר גבוהים מתל אביב, ובהתחשב במה שמקבלים התושבים הנורבגים מבחינת שירותים חברתיים עבור המחירים הללו - אנחנו כאן בבעיה רצינית.
אז נכון, כרטיסי טיסה עולים יותר מכל המסעדות הגזלניות והלא גזלניות, אבל במצב הנוכחי אני מעדיפה להרגיע עם המסעדות והבארים, להשתדל לאכול רק בעסקיות צהריים, וכן להשליך את יהבי על מסעדות בחו"ל. גם אם המצב לא ישתפר, לפחות אני ארגיש יותר טוב עם עצמי.