קפה של בוקר

DJNYC

New member
קצת בעיות שרת.

כפי שראית, מנגל עובר בקרוב לשרת אחר. המעבר יתרחש ככל הנראה השבוע (סוף השבוע) או תחילת שבוע הבא. כשיהיה לי תאריך מדויק אני אודיע עליו.. מצטער

depechemode

New member
הקפה שלי זה בגלל נס קפה

יש לי בעבודה צנצנת נס קפה עלית! ולכל מי ששואל אני אומר שזה קפה אימפורטד מיוחד מארץ הקודש! חחח אה חוץ מזה כמובן לאטה בסטארבאקס או hot chocolate בדנקן

depechemode

New member
בכלל*

אה.. אני אומר להם שזה מארץ הקודש כי הם רואים כיתוב בערבית ומתחילים לפחד... LOL - רק בישראל! (ובשאר ארצות ערב)

liat129

New member
מי פה יכול להסביר לי בדיוק

מה ההבדל בין קפוצ'ינו וקפה לאטה? אני אגב, כל כך אוהבת קפה.. חבל שבסין לא שמעו על זה (סטארבקס לא נחשב
)

ננסנס

New member
אלמנטרי ליאתסון

קפוצ'ינו הינו שליש קפה אספרסו, שליש חלב חם ושליש קצף חלב לאטה (חלב באיטלקית) הינו קצת קפה אספרסו (כרבע כוס) והשאר חלב חם

liat129

New member
ליאתסון?? ../images/Emo6.gif תודה על ההסבר..

טוב לדעת שקפוצ'ינו יותר חזק מלאטה..

shiri boston

New member
הכל בגללכם! ../images/Emo185.gif

בבוקר קראתי חלק מההודעות שלכם, של מי שותה מה. ומה אני אגיד לכם... עשיתם לי ממש חשק לקפה חזק, טוב כזה, כמו ב כן... איטליה! אז נסעתי ל north end בבוסטון, זהו האזור האיטלקי בבוסטון. ישבתי עם חברה בבית הקפה שאני אוהבת, הזמנו אספרסו ולאטה שהיו מעולים כרגיל... בעל המקום פינק אותנו באיזו קציפת גלידת תות ע"ח הבית.עד כאן הכל בסדר! רק מה? אז גם התחשק לי עוד משהו טעים, והלכנו לקונדיטוריה מעבר לכביש, ושם קניתי כל מיני עוגיות ועוגות, מה זה מגרות ומשמינות עם מלא קצפת, שוקולד ובלגן. רק בשביל להוריד את זה, אני צריכה לבלות מחר שעתים במכון
. שזה יהיה על מצפונכם!

ליילה

New member
גם אני ... גם אני...

המממ.. אז ככה. אני לא מסוגלת בעיקרון לשתות נס קפה על כל גווניו, לא רק שזה מגעיל אותי, זה גם עושה לי כאבי בטן איומים, והקפה פרקולטור האמריקאי יש לו טעם של מי בוץ במצב צבירה קשה... אז באין ברירה הלכנו וקנינו מכונת אספרסו. לא שאני שותה כל כך הרבה קפה אבל אם כבר קפה אז רק קפוצ'ינו וחזק... הבעיה שלנו, כמו של שלית הייתה למצוא את הקפה עצמו, אז מתברר שבשורת הקפה לא הגיעה עד החור שבו אנחנו גרים, הלכנו לסופר המקומי, ואחרי חיטוט עמוק במדף הקפה ניגשנו לקופאית לשאול אם יש להם קפה למכונת אספרסו, היא הסתכלה עלינו כאילו נפלנו מהירח, וצעדה איתנו אחר כבוד למדפים. חיפשה חיפשה ולא מצאה.. אז מיד היא קראה לעוד שני עובדים ושאלה אם יש במקרה בסופר אספרסו... הבחור הסתכל עליה בעיני עגל, ושאל - מה
אז הבחורה מנסה להסביר את עצמה - נו אתה יודע ששמים את האבקה במין כוסית כזו קטנה ושמים במכונה ויוצא קפה מאוד חזק הבחור אומר לה - אה, זה קפה המילה הזו שאמרת, אין לי מושג, בחיים לא שמעתי על זה.... רק שתבינו באיזה חור אנחנו נמצאים... ולגבי סטארבקס, אני אוהבת אותם, בעיקר את הקרמל מקיאטו, ובקיץ את הפרפוצ'ינו . מה לעשות, אנינות זה לא התחום שלי כנראה

az ma

New member
סטארבקס מרגיש לי שרוף!

מעדיף Coffee Bean and Tea Leaf... אחלה אנין טעם אני...

az ma

New member
כל קפה...חוץ מצרפתי... ../images/Emo3.gif

לטה-שמטה, וואללה, הפורום הזה מלא באניני-קפה. לא ידעתי שאפשר לעשות דוקטורט בקפה
אלה עם תואר בקפה, מוכנים לספר היכן השגתם ת'דיפלומה... לאלה ששאלו איך מקציפים חלב...אני לא יודע...לא שותה חלב! שמעתי שחלב הוא משקה בריא במיוחד...לעגלים... אמההה מה אני כן יודע זה שמצאתי מקציף ידני (עובד על בטריה) שמקציף גם מים... זוכרים איך היינו עובדים פעם קשה עם כפית ומקציפים קפה נמס...? אז הגיזמו הזה מקציף כפית קפה וקמצוץ סוכר לגובה חצי ספל. אם יש עניין אני אציץ בbrand... עולה כ$20. או, וביחס להרגלי הקפה שלי...sporadic יאנו, רק מתי שממש בא. בבית יש Tasters Choice. עבדתי פעם, במשך כמה שנים, בחברה במרחק כ20 מיילס מהבית. במשך התקופה הזו לא העזתי להחליף אוטו...את הגעתי בשלום, כל בוקר, למשרד, הייתי חייב, ללא ספק, לעובדה שהמכונית הזו הכירה ת'דרך בעצמה... אני השתדלתי רק לא להפריע. כשהייתי מגיע למשרד, הייתי מעמיד קומקום חשמלי, מכין קפה...ורק אז פוקח עיניים! משהבנתי שאני מכור, חתכתי cold turkey למשך כמה שנים. לא מוכן להיות מכור לכלווום. ד"א, אם יש כאן תושבי ל.א. אז אני מאד ממליץ על Urth cafe על Melrose קרוב ל La Cienega. אבל נא לזכור שאין לי Ph.D בקפאין...

תותי-בת

New member
הנס של אבאאאאאאאא ../images/Emo96.gif אין כמו הנס קפה (של עלית למי שמתעניין) של אבא שלי - וכולם אומרים את זה!!!! מה שהכי התגעגעתי אליו בבקרים בקו-פנגן היה הנס של אבא ../images/Emo23.gif והמיטה שלי... מה יהיה בצבא? ../images/Emo7.gif

joe2b

New member
נעשה את זה קצר (ולא את הקפה...)

אני פשוט Coffee-holic, או במילים פשוטות: אין לי מערכת דם... יש לי מערכת קפה... אז לא משנה התוצרת (למרות שכמובן יש הבדל אדיר בטעמים) העיקר שיהיה קפה טרי, חזק, מר, והרבה !!!! וזהו, אני לא מאריך בתגובה, כי פשוט הבוקר שתיתי רק מעט קפה, כך שאני די ב"קריז"...

Guy K

New member
מה אתם רוצים שאני יבכה???

(אבכה, אבכה, אני יודע, זה פשוט התלבש טוב) אני וקפה זה סיפור שעוד לא נגמר. משהו נוראי. מאז שהגעתי ליוסטון אני מת לקפה נורמלי. הפוך נורמלי שמוזגים בו קודם את האספרסו ואח"כ חלב מחומם (לא מורתח)! ושאין בו בועות ושהקצף שלו מריח מקפה טרי...... ושיהיה 3/4 חלב ו 1/4 קצף~! לא מסובך מדי להכין את זה - בזמנו הייתי מכין מליונים כאלו בבית קפה שעבדתי בו (והיה לנו אילי..........). אז זהו, שביוסטון זה באמת מסובך נורא. קודם כל בכלל לא הצלחתי להבין עד היום איך קוראים להפוך (ע"פ התיאור שלי) באנגלית. אמרו לי קפוצ'ינו ואמרו לי לאטה ואמרו לי קפה עולה ואמרו לי עוד מליון כינויים ושמות ובאמת שניסיתי את כולם. ולא הלך. ובכל מקום שהלכתי אליו לשתות קפה יצאתי מבועס. זה לא זה. מה גם שאין כאן קרואסונים שווים אבל זה כבר סיפור אחר. הקיצר אמרתי לעצמי - אם קפה בחוץ אתה לא מוצא לפחות תכין קפה נורמלי בבית! ואצלי בבית קפה זה רק נס קפה ולא שום דבר אחר...! הקיצר איזה יום אחד חבר מהארץ אצלי בבית ואני מרתיח מים ושם כפית נס קפה עלית בכוס ועוד סוכר ומכניס את החלב ומערבב ומוזג את המים על כל זה והריח.. שיגעון.... והוא טועם... ומעקם את הפרצוף... ואומר לי שהוא מכין קפה בדיוק כמו בארץ אצלו בבית ! ולא שהוא אמר שזה לא טעים אבל הכוונה עברה... הקיצר זרקתי את החלב האמריקאי בטעם המים לאלף עזאזל ועברתי לחלב אורגני שיש לו קצת יותר טעם של חלב (ועדיין אין בו מספיק שומן) והכנתי שוב קפה. ושוב זה לא אותו הטעם. אולי זה המים האמריקאים ואולי זה הכוסות ואולי זה הנוף... אבל אין, עוד לא הצלחתי להכין לי את הנסקפה המושלם. ורק לחשוב על זה שבארץ אפילו שהייתי בעמדת שמירה מצחינה עם קומקום חשמלי וכוסות פלסטיק היה יוצא לי נס של החיים. לא יודע, אני מקווה לפתור את הבעיה הזו מתישהו (או למצוא בית קפה נורמלי)

stardustit

New member
עכשיו אני רואה

כמה בעיות חסכתי לעצמי בכך שאיני אוהבת קפה!!

אצלי זה מה זה פשוט @

אני בכלל לא אוהבת משקאות חמים... וגם לא קפה קר... חסכנית אה??????? אבל בזבזנית בדברים אחרים

למעלה