קפה של בוקר

shaltomato

New member
נו שוין אמדוקס

נו שוין אמדוקס האלה - נותנים לכם קפה וא"כ מפטרים אותכם . תגידי גפן תמיד רציתי לשאוך אותכם איך אתם עומדים לכם באוסטרליה - הפוכים יענו - אתם לא נופלים מהתקרה ככה הפוכים ?

az ma

New member
../images/Emo124.gifהלכה לישון, לא "שמעת"../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

joe2b

New member
בגלל זה הרעיונות נופלים להם מהראש..

אגב - לא תיאוריה שלי, אלא של Quino בסדרה Mafalda - שמתם לב שמרבית העמים בחצי הכדור הדרומי יותר נחשלים? אולי זה באמת בגלל שהם כל הזמן "הפוכים"

Gefen

New member
אנחנו רגועים....הכל פה שאנטי

בגלל הזמן ההפוך, כשכל העולם ער וחיי את צרותיו, אנחנו בכלל ישנים.. שמתי לב לזה גם במזרח - הכל שאנטי, לא ממהרים, ולדברים יש קצב משלהם. ולעניין הראש החלול..אני מבקשת!! הראש לא חלול, הוא רק מלא בירה

een ogenblik

New member
קפה! אחד הנושאים החביבים עלי

אז אני שותה קפה "פּוּשְט", קפה פילטר, שבשביל כוס אחת בלבד, אני אפילו לא מפעילה מכונות, אלא משתמשת בקונוס פלסטיק (מזל שאיני אוהבת קפה רותח). לא רק שאני שותה פילטר, גיליתי לאחרונה שלאחת מרשתות הסופרמרקט יש קפה תחת המותג שלה - הווה אומר זול מאד - שהוא טעים ביותר. אז כפי שהתחלתי, אני שותה קפה "פּוּשְט", אבל טעים! פעם מזמן, גיליתי שאני מכורה לקפה, כאשר ניתקפתי מגרנה של ארבעה ימים. מדוע דווקא אז? כי הייתי בארץ, היה חמסין, ולא שתיתי דבר מלבד מיים. אחרי ארבעה ימים הבנתי שחמסין לבד לא יכול לגרום לארבעה ימים רצופים של מגרנה, והשינוי העיקרי היה הפסקת כל קפה. מאז אני נזהרת עם הקפה. לא שותה בשעות קבועות, לא כמויות קבועות, ולפעמים מעדיפה לא לשתות בכלל יום-יומיים. כאשר מתייחסים לקפה בזהירות, ולא מכורים אליו, הוא יכול לעזור מאד לכאבי ראש. כיום, אם אני נתקפת במגרנה, אני מכינה מייד קפה חזק שילווה את האופטלגין, וזה מקצר את זמן התגובה של האופטלגין עלי. רק בזהירות עם עצה זו, לא לכולם יש אותו סוג מגרנה (ולרוב האנשים בכלל יש כאב ראש לא מגרני), אז לא עבור כולם קפאין עובד באותה צורה.

stardustit

New member
ואני בכלל לא שותה קפה

לא סובלת את הטעם. בתור ילדה תמיד רציתי לנסות, וההורים הזדעקו שמה פתאום, זה משקה לגדולים. והנה יום (כשהייתי כבר בת 18) החלטתי שאני כבר גדולה, וניסיתי, וירקתי. והשבוע זה הכניס אותי למצב לא נעים; יש לנו באוניברסיטה עמדת קפה/תה (חינם!) ובבוקר, כשהגעתי עדיין אפופת שינה, אחד המרצים שאל אותי אם Do you want to get some coffee ואני, חצי מתוך שינה, עונה שאני לא שותה קפה וממשיכה ללכת... לאחר כמה דקות קלטתי איזה תשובה מטופשת עניתי, ואיך החמצתי הזדמנות לשדרג את המעמד הפוליטי שלי באונ'... מרגיז!

מכירה גם כאלו.

קשה איתכם כל הלא שותים קפה למיניהם. אי אפשר להזמין לקפה לצאת לבית-קפה לקנח בקפה ושאר הנאות הקפה. את הורסת את עונג המסורת. את יודעת כמה שיחות נפש נעשו על כוס קפה? טוב לא לקחת ברצינות אפשר לנגב את הדמעות. בכל אופן כדאי למתחילים לנסות את כל המשקאות דמויי הקפה המתוקים שנמכרים בעיקר בתחנות דלק (קפוצינו) תנסי לטה-שזה אספרסו עם הרבה חלב.(קפה פילטר-מחוץ לתחום).

Michal7

New member
היי עפרית,

האמת, אני ממש אוהבת לאטה, בד בבד עם עם אהבתי לקפה טוב (מוקה ג'אווה, אחחחח). כאן בבית עם זאת יש לנו COFFEEMAKER רגיל, ואת השדרוג בקפה אנחנו עושים עם טחינת פולי הקפה בעצמנו. בדר"כ עושים שילוב של מוקה או אספרסו או כל רפה חזק אחר עם אגוז וניל וכו'. YUM! בוקר טוב לכולם!
מיכל פניקס, אריזונה

stardustit

New member
../images/Emo13.gif אני דווקא

לא משביתת שמחות... אני מזמינה לי שוקו, ולפעמים אפילו תה. ניסיתי כל מיני משקאות קפה למיניהן (פרפאצ'ינו או משהו דומה בסטרבאקס) וממש זה לא לטעמי. משקה הקפה היחיד שאי פעם מצא חן בעיני הוא מה שמכרו (אולי עדיין מוכרים, לא הייתי שם מספר שנים) לפני כ-3 שנים בדאנקן דונאטס - מין משקה ברד של קפה (ואולי מוקה?), שהיה מצויין!!! הדבר היחיד שהצליח לקרר אותי בחמסינים של ניו יורק.

או, סוף סוף עוד מישהי נורמאלית ../images/Emo8.gif

גם אני ממש שונאאאאאאאאאאת קפה. לא יכולה לסבול את הטעם המר הזה. שום סוג של קפה לא ייכנס לי לפה!!! מה שעושה לי את היום זה כוס שוקו מהביל (בדיוק מה שסיימתי לשתות לפני שתי דקות). בלי זה אני פשוט לא מצליחה לפתוח את העיניים. בארץ, כשממש ממש רציתי להתפנק, הייתי קופצת לבית קפה נהדר (אוף, לא מצליחה להזכר בשם) שישב בתחנת הדלק שבכניסה לקיבוץ משמרות, על הכביש הישן לחיפה (צפונה לצומת בית ליד). אין
אין על השוקולטה שהם מגישים שם. שוקולטה סמיכה וכייפית של Segafredo. טעמתי שוקולטה כזו גם במקומות אחרים, אבל הם לא הגיעו לקרסוליים של זו שהוגשה שם. אוף, איך אני מתגעגעת

סנדייז

New member
מבט את מתכוונת לקפה בכפר-

בכפר הס?אם כן את צודקת הכל טעים שם,והעוגות שם,ללקק את האצבעות. והמקום מקסים ביופיו. דרורה

אכן גם "קפה בכפר" כבודו במקומו מונח

אבל לא לזה התכוונתי. הם נמצאים דרומה (או בעצם דרום מזרח) לצומת בית ליד. אני מדברת על משהו שנמצא ממש על הכביש הישן, בתוך תחנת הדלק "אלון" בכניסה לקיבוץ משמרות. אני בטוחה שאני עוד אצליח להזכר בשם. יש להם שם גם כל מיני סנדביצ'ים מעולים, עם שילובים מיוחדים ביותר, שעוד לא יצא לי להתקל בהם במקומות אחרים.

קבלו תיקון: קיבוץ מעברות,

לא קיבוץ משמרות (נראה לי שעשיתי מיקס של מעברות + משמר השרון, שהוא הקיבוץ השכן
)

מאד יכול להיות

האמת היא, שזכור לי משהו כמו "אספרסו בר סגפרדו", אבל לא הייתי לגמרי בטוחה בשם. רק שבינתיים נזכרתי, שבעצם "אפריקה ישראל", שמפעילים את תחנות הדלק אלון, קבלו גם את הזכיון של סגפרדו בארץ, אז כנראה שזה אכן סניף של סגפרדו.

יורי CA

New member
דני סנדרסון כתב עלייך שיר

אגב גם אני לא בקטע של קפה, אבל תה הולך מצויין, ביחוד Celestial Seasoning או נענע טריה (אפשר להשיג אצל הפרסי).

ננסנס

New member
משנת הקפה של ג'וזפה

אהבתי לקרוא את תגובותיכם. חלקם היו מעצבנות את ג'וזפה יותר מכל העצבים שחוויתם כאן בימים האחרונים... ג'וזפה ורדי, או בשמו הישראלי לפני שחזר לאיטליה אחרי הצבא - יוסי חכימי, מבין גדול בקפה - חולה קפה... בחורף 94 עת נסעתי למילאנו בעניני עסקים (משעם טיכו), עצרתי בפאדובה אצל ידידי משכבר הימים ג'וזפה. בתום ארוחת הצהריים כשבקשתי קאפוצ'ינו עם פעמיים סוכר, התנצל ג'וזפה ואמר למלצר "הוא בעצם התכוון למקינטו נקי" והחל להרביץ בי את תורתו... "קפה ידידי, אינו קולה או כל משקה אחר, קפה הינו משקה בעל אופי, מעמד וכבוד וככזה צריך לקבל את היחס המתאים. קפוצ'ינו שותים רק בבוקר, אחר כך עוברים לאספרסו או מקיאטו (אספרסו עם נגיעה של חלב מוקצף). אסור שהקפה יהיה רותח כי אז הוא למעשה קפה שרוף. לא שמים סוכר בקפה, הורס את הטעם המר... (אוי ואבוי אם היה שומע על קינמון...) בביתך, הכן את האספרסו אך ורק במקינטה (או בשמה האמריקאי מוקה, אותו פינג'ן שחלקו התחתון מים, באמצע הקפה ולמעלה עולה הקפה המוכן). כל המכונות הביתיות על סוגיהן אינן מסוגלות לייצר את הלחץ הרצוי ולכן לא תמצא אותן כמעט באף בית אטלקי. המקינטה הטובה ביותר הינה של חברת ביאלטי האטלקית (נתן למצוא בחניות נבחרות...). לעולם! אל תשתוף את המקינטה בסבון ובטח שלו עם סקוצ' אלא רק עם מיים חמים. אל תחליף את המקינטה! ככל שהיא זקנה יותר כך טעם הקפה משתבח (ניתן להחליף את הגומי כמובן). המקינטה דורשת קפה בטחינה מיוחדת (טיפה יותר גסה מהמכונות). מהו הקפה הטוב ביותר? על כך יש ויכוח אולם בקרב המסחריים אילי נחשב לאיכותי ביותר בעוד לווצה וסגפרדו נחשבים לעממיים יותר. ג'וזפה חולה על הקפה המקומי של פאדובה שברח לי שמו (בעיני אין כמו הקפה מוקה של ארקפה)." בצאתנו מהמסעדה, קפצנו לחנות ממול וקנינו לי את המקינטה בה אני משתמש עד היום... תענוג של קפה...

iditbs

New member
יש לי כזאת! ואפילו ישנה!

שאימא שלי הביאה איתה עוד כשעלתה לארץ. הבעיה היא החלב, כיצד מקציפין? ובקשר להרתחה, תלוי איפה אתה על הגלובוס. דווקא נהניתי מהקפה של הבדואים שאירחו אותנו באוהלם.

למעלה