קפה של בוקר

MicMik

New member
תגיד, ממה עשויה הביאלטי שיש לך ?

היתה לי פעם אחת מאלומיניום ולא יכולתי לסבול את טעם הלואי המתכתי. עכשיו אני רואה שעושים אותם גם מפלדת אל-חלד, והייתי רוצה לדעת עם למישהו יש נסיון עם כזאת.

ננסנס

New member
איך אמר טיילור... בבבבבב

אלומיניום... חס וחלילה, רק פלדת אל-חלד. ושוב, מומלץ להשקיע עוד כמה דולרים ולקנות ביאלטי (בניו יורק מוכרים אותה בדין&דלוקה). ובכלל, מומלץ לפני השתיה הראשונה, להכין ולזרוק מספר פעמים עלמנת להיפטר מטעמי פס הייצור...

stardustit

New member
כל כך מצחיק

בסוף טיילור הפך לאורים ולתומים של הפורום, מדי מספר הודעות מישהו מצטט דברים מפיו, כולל אני! מסקנה, תמיד כדאי להתבלט, גם אם לא לחיוב, רק כך זוכרים אתכם...

forglemmigej

New member
אספרסו עם נגיעה של חלב מוקצף

אהבתי.... זה נשמע יותר כמו תאור פלצני על יין, מה שג'וזפה תאר לך על קפה. מילא..

doram44

New member
קפה...ממממ

בארץ בבית כמעט לא שותה קפה... תה צמחים מלא. אבל בעוד שבועיים אהיה במילנו ל5 ימים וכמה קפה שאני אשתה... לא יכולה לחכות. בבית כולם מקטרים שאפילו בוץ אני שונאת לעשות אבל כשיש רומן חדש או משהו כזה מיד נשלפת המאקיטה.. מהמדף אמיתית כזו הבאתי אותה מסרדיניה וגם אז היא היתה כבר ישנה... המים של תל אביב משאירים עליה אבנית.. שאלה לחכמים . לעשות קפה במי עדן או להסיר את האבנית בחומץ או כאלה???

sirpad

New member
אממ קפה

אז אני עובד במסעדה ושמה אני שותה את מה שיש,בדרך כלל קפה לטה עם מנת אספרסו בפנים.כשאני בחוף אני אוהב אספרסו עם חלב חם וקינמון.כן קינמון. בבית אני שותה או פילטר דני מגעיל כשיש אורחים טזה מה שהמשפחה שלה שותה אז נו מילא.וסתם ככה בבוקר אני שותה נס של נסטלה.הכי אהוב עלי זה טסטרס צ'ויס שמשום מה אין פה בדנמרק למרות שיש נסלטה. בארץ אחי עבד לתקופה בלוואזה וזה היה נורא מגניב שיש לך בבית מכונת אפסרסו עם הטבליות שזה נורא נח לתפעול אבל למי יש זין להקציף חלב למי?

MicMik

New member
../images/Emo185.gif Guy K תתחיל לעבוד על ../images/Emo185.gif

הסטטיסטיקה מי שותה קפה מי לא? מי עם קינמון? סוכר? נס קפה? שוקו? סמוצ'י? ורצוי שתצא עקומת גאוס

דיברנו על קפה

אבל שכחתי להוסיף שבסגאפרדו בדיזינגוף אני תמיד מזמינה שם לטה (טעים!!) בתוספת של ג'בטה עם מוצרלה טריה ונקניק אווז (משהו). אגב לסטטיסטיקה-אני לטה ולפעמים קפוצ'ינו. שיהיה לכם יום נעים.

ננסנס

New member
בבקשה !

אני אעשה את הסטטיסטיקה במקום גאי (שלצערי לא השתתף עדיין בדיון): במקום הראשון נמצאים אוהבי הקפוצ'ינו - שמוליק (שמכין גלונים), סרפד (שמפלח מהמסעדה בה עוא עובד...), פורגל' (שעד עכשיו לא מצליח לבטא את שמו), עידית (ששותה את זה רק איתנו...) וגפן (שכולנו מקנאים במכונת אספרסו שיש לה בעבודה). במקום השני נמצאים שותי קפה הפילטר/פרקולטור וסתם נסקפה - אוגנבליך (שאוהב אותו בקונוס..), עופרית (הבדואית) מיכל7 (שמוסיפה אגוז וניל) וסנדייז (שבכלל אוהבת טייסטרסצ'ויס). פורג' והסירפד אוהבים קינמון, ננסנס ומיקמיק יעדיפו סמוצ'י על קפה עם קינמון... יניב מוסיף חצי קופסת סוכר... ואילו סטארדסטית, מבט ודפנה בכלל לא אוהבות קפה... מקווה שלא שכחתי אף אחד. הולך לקנות אספרסו מהסטארבק הקרוב (זה מה יש לצערי...).

een ogenblik

New member
חשבתי שאני יכולה לחיות עם כל כינוי

אבל "אוגנבליך" הוא באמת קצת מוזר מדי לטעמי. האם זה יהיה בסדר מצדך לקרוא לי אוחנבליק/אוחן/עוגן/רגע? לאחר חודשים כאן התרגלתי לכינויים אלו, ונראה שאני מתחילה להיות בעלת מוח סגור לשינויים רבים מדי. ופילטר=נסקפה? איך הגעת למסקנה זו? אני איני מסוגלת לשתות נסקפה בשום צורה שהיא (טוב, בסדר, אני מסוגלת למען הנימוס, אבל לא סובלת את זה). ופילטר הוא פשוט להכנה בבית, אם אנו מדברים על חוץ לבית אז כנראה שארצה אספרסו. ואם אנו מדברים על אספרסו, אז אני גם לא רואה את הזהות בין אספרסו לקפוצ'ינו, כנראה בגלל שאני מעדיפה את גרסת הקפוצ'ינו עם הקצפת, ולא עם חלב מוקצף. אני לא אוהבת חלב בקפה, ואילו את הקצפת כאן מגישים בקערית קטנה ליד הקפה, כך שאני יכולה לשתות את הקפה כמו שצריך, ואז לקנח בקצפת. ולוץ מזה, יופי של סטטיסטיקה, האם אפשר לקבל גם ציור עוגה מחולקת לפרוסות? עוגה הולכת נהדר עם קפה.

MicMik

New member
../images/Emo2.gif דברי הוצאו מהקשרם ../images/Emo70.gif

אני? סמוצ'י? כבר עדיף נס קפה של עלית. בבקשה להעביר אותי לרשימת הקפוצ'ינו, ועדיף כמו שעושים בארץ ואם אין ברירה- דריפ, אבל עדיף שבפילטר יהיה לוואצה. צ'מע, תן לגיא לעשות מה שהוא יודע, נראה לי שהרסת את הריפורט

ננסנס

New member
../images/Emo53.gif מה כבר עשיתי...

כולה ניסיתי לסכם דיון קפה וכמה בוץ קיבלתי... אז, תיקונים לטובת המעירים... עופרית לא סובלת פרקולטור, חולה על לטה או קפוצינו אוחנבליק אוחנבליק אוחנבליק (על משקל מנדלבאום 3X מסיינפלד) שותה פילטר רק בבית ומיק מיק, שדבריו הוצאו מהקשרם, בנוסף לקינמון שונא גם סמוצ'י...

Benkok

New member
אני בבוקר...

שותה בבית קפה של............עלית. כן כן האבקה המחורבנת הזאת פותחת לי את הבוקר. (עם הפקק המסתובב...) הייתם צריכים לראות את הפנים של הקוף התאילנדי במכס כשהוא ראה את ה2.5 ק"ג קפה שהבאתי איתי בפעם האחרונה... בן

שלית

New member
המלצות

אם כבר מדברים על קפה... אז אצלנו בדאלאס לצערנו הרב אין כזה דבר לצאת לשתות קפה - כי פשוט אין איפה לשתות אותו (מבלי להחשיב את סטארבק'ס...) - פה יוצאים רק לשתות אלכוהול... אז כמובן שבעלי רכש במהרה מכונה של KRUPS...אבל מה - גם למצוא קפה למכונה זה ממש לא פשוט... אז כמובן שאפשר לקנות קפה של ILLY (לקח לנו בערך חצי שנה למצוא חנות שמוכרת אותו) שעולה פה משהו כמו 11 דולר לקופסא קטנה (שערוריה ממש!!!!) אבל לאחרונה מצאנו את הפתרון האולטימטיבי - כל אורח או משלוח שיוצא אלינו מהארץ מביא איתו שקית גדולה של פולי קפה לא טחונים מ ILAN'S בארץ... (אני מניחה שגם מבית קפה אחר בארץ הקפה עדיין יהיה בהרבה יותר טוב מפה...) ואז פשוט טוחנים מהם קצת קצת פה ומנסים לדאוג לאספקה שוטפת... אמנם קצת מסובך אבל זה מה יש... ודרך אגב - אם כבר מדברים על קפה - אני אישית מאוד לא אוהבת את הקפה (המדומה) של סטארבק'ס - אבל מישהו כבר ניסה את הגלידה שלהם??????? אם לא - ממש ממש כדאי.... יש להם איזה חמישה טעמים שכל אחד יותר מנצח מהשני... (מסתבר שיש משהו שהם כן יודעים איך לעשות
)

DJNYC

New member
לא שותה קפה...

מעולם גם לא שתיתי קפה.. לא אוהב סוכריות בטעם קפה... אבל אוהב להריח פולי קפה.

למעלה