קניון פתוח בשבת

La Gamba

New member
את טוענת???!!!!

אתה גיבוב של שטויות בעצמך! אתה לא מוכן ללחוץ לחיצה אחת, או לפחות לישם לב לנוסח ההודעה? "את"! אם קראת את כל הודעותי היית מבין שאני נגד הכפייה הדתית אבל בעד הדת, נגד המונופול החרדי בממשלה, אבל בעד הדת בממשלה! תודה רבה על הכבוד שנתת בהתייחסות שלך לדברי. אני לא רואה טעם להתייחס לדבריך כי איני רואה איך הם כוונו אלי.

עמלק

New member
מי ישמע ! טעיתי במין הכותב....

מתנצל מעומק ליבי על שכיניתי אותך בלשון נקבה, הרי זו קללה נוראית לאיש כמוך, סליחות, סליחות... אני לא צריך לקרוא את כל ההיסטוריה של כותב הודעה.... אני מגיב על ההודעה שמולי... ההודעה שהופיע על מסך המחשב שלי הייתה נוראית. אתה נגד כפייה דתית ובעד הדת, נגד מונופול חרדי ובעד דת בממשלה ?! סתירות, צביעות ושקרים, אולי כדאי שתקרא עוד פעם מה כתבת... אתה לא רואה טעם להתייחס לשכתבתי ? נראה יותר הגיוני שאין לך פשוט מה לומר...

La Gamba

New member
זה פשוט היה הקש ששבר את גב הגמל

שרשור זה דבר הדרגתי, אני לאצריך להביא את שאר דעותי להודעה מכיוון שהם כבר נמצאות מעלי. תגיד את מה שאתה רוצה בקשר שקרי, רק תוכיח שאיןלך מושג על מה אתה מדבר. אני בעד מימד, לא בעד שינוי. (כשזה מגיע לדת) אני לא מבין איך אתה יכול לתמוך בפיתרון גזעני כמו בטרנפר יא חלאת אדם בלה בלה בלה.... זה מה שאני הרגשתי כשהגבת על דברים שלא היה להם קשר להודעה שלי- הסיבה שלא הגבתי היא מכיוון שאתה הגבת לדברים שלא כתבתי.

עמלק

New member
השתגעת לגמרי !!!

בשרשור ההדרגתי המדובר קראתי את כל הודעותיך... ואפילו עניתי על כולן בהודעה שלי. "אני לא מבין איך אתה יכול לתמוך בפיתרון גזעני כמו בטרנפר יא חלאת אדם בלה בלה בלה...." === מאיפה הבאת את השטויות האלו ? האם אני כתבתי משהו כזה ? האם אני ניבלתי את פי ? "זה מה שאני הרגשתי כשהגבת על דברים שלא היה להם קשר להודעה שלי" === אני הגבתי על הפתרונות "היצירתיים" שהבעת בשרשור הזה ! ועל פתרון הגיוני ודמוקרטי אחר. בקיצור, אתה פשוט חוצפן ! או שאתה טועה ומגיב על הודעה אחרת !

CANDY MAN

New member
לא לא ולא....

מי שרוצה פותח ומרוויח! ומי שלא זאת בחירה שלו! מי שמאמין שיום שבת זה סתם עוד יום אז הוא ירוויח ומי שבוחר להאמין לאיזו הגדה שנכתבה לפני כמה אלפי שנים שבה דמות דמיונית לחלוטין בחרה לנוח אחרי שבעה ימים יפסיד! ככה העולם עובד! וחוץ מזה, כמו שנאמר, אדם מאמין באמת יאמר לך שגם ככה כסף שמרוויחים בשבת אין לו טעם או ריח! ודבר שלישי, מילא שאתה לא רוצה לפתוח את העסק שלך בשבת אבל למה להיות מנייאק ולרצות שגם אחרים יפסידו? איפה ההגיון פה? גם את זה מצווה הדת? לדפוק את האחרים בגלל האמונה שלך?

gershon17

New member
זו לא כפיה

גם אם לא תעבוד בשלישי אחרי הצהרים תפסיד כסף. וגם אם תקלל את הלקוחות תפסיד כסף. זה שיש דברים שחייבים לעשות כדי לא להפסיד, לא אומר שהם כפיה. עוד מעט תגיד שגם זה שמכריחים אותך לעבוד זו כפיה חילונית. אה, שכחתי, זה בדיוק מה שהחרדים אומרים! ומספיק עם הטיעון הדמגוגי הזה לכפיה. להכריח אנשים לא לעבוד בשבת זו כפיה, כמה שלא מצפים אותה בסוכר. לא להכריח אנשים לעבוד בשבות זו לא כפיה.

gershon17

New member
תנסה להכריח אותם לעבוד למחייתם

ותראה מה זה צעקות של כפיה חילונית. כל פעם שמציעים לקצץ במתנות המופלגות לעלוקות הישיבות זה מה שקורה.

La Gamba

New member
צודק!

לא סובל את החרדים האלה שמתערבים בפוךיטיקה, אך לא מוכנים לתרום למדינה.

La Gamba

New member
ד"א, לא ענית לשאלה שלי...

ואני זז לכמה שעות, אז קשה לי להאמין שיהיה לי מקום לענות... יש לכם פורום די מהיר (פעיל), מקווה שתרמתי קצת. (מקווה שהבנתם איך, כמובן)

gershon17

New member
את מי?

את החרדים אף אחד לא מכריח לא לעבוד. במיוחד אחרי חוק טל. הם מעדיפים לא לעבוד ולהתפרנס על חשבוננו. אם לי היו מספקים פרנסה חינם, סביר שגם אני לא הייתי רוצה לעבוד. או אולי את אלה שרוצים לא לעבוד בשבת? אוה, אותם מכריחים לא לעבוד עם אכיפה מפלה ודתית של חוק סוציאלי במקורו.

לא התייחסת לטענות שלי!

אתה לא מצליח להפריד בין בעל העסק לעובדיו? לבעל החנות יש באמת היכולת לקבוע אם היא תיפתח או לא בשבת. אבל לא כן לגבי העובדים שלו. אם העסק פתוח בשבת, העובדים יצטרכו להיות שם, אחרת יפוטרו. האם יוזמי המאבק מוכנים לשאול את דעת העובדים בעסקים שייפתחו, האם הם מעוניינים בכך, ולהתנות את המשך המאבק בתשובה חיובית? אתה אומר שמי שעובד בשבת יקבל את יום ראשון כיום חופש. פתרון סביר לאדם חסר משפחה וחסר חברים. מה לעשות ורוב האנשים הם לא כאלה. הם רוצים את היום החופשי ביחד עם המשפחה שלהם : עם האח שחזר מהצבא, והאחות שלא הולכת ללימודים , והחברים שלא עובדים בשבת. מה אתה אומר על זה? ובכלל, אני מתקשה להבין את הלהיטות הזאת לעסוק בקניות 7 ימים בשבוע. מה רע אם יום אחד יטיילו קצת? יעסקו בספורט? ישמעו מוסיקה? יראו סרט טוב? אני מאוד מקווה בשבילך שבעולם שלך יש מקום לכמה פעולות שאינן שופינג.... אתה אומר "לא יכול להיות שיאסרו על אנשים לעבוד בשבת. זו כפייה". מה דעתך על כך שהמדינה אוסרת על פתיחת בתי עינוגים ביום השואה? גם זו "כפייה", לשיטתך.

פלסטיק

New member
אני מצביע ברגליים

בכל פעם שאני מקבל מהחרדים רשימה של חנויות להחרמה אני יותר מתחזק בדעתי: משתדל לקנות בקניונים שפתוחים בשבת מתדלק בתחנות שפתוחות בשבת קונה בחנויות שמחזיקות גם מוצרים שאינם כשרים החוק השלישי של ניוטון - ככל שהם לוחצים יותר ככה התגובה תהיה החלטית יותר. עכשיו אני גם מעדיף מוצרים שנושאים הכשר רק של הרבנות הראשית ולא של כל מיני כשרויות מוזרות. למשל מעדיף יטבתה על טרה או תנובה. תעזרו למפלגות החופשיות, תעשו חרם נגדי. כמו שבחיפה יכולה להיות מסעדה כשרה פתוחה בשבת תוכל להיות כזו גם בירושלים. יאוחדו כל האלוהים, אותו אלוהים בירושלים תל אביב וחיפה.

דהבה

New member
סתם שאלה

כתנועה המעודדת שמירת חוק, איך שינוי תומכת במקרה הקניון בהפרת החוק?

gershon17

New member
שינוי פועלת לשינוי החוק

כמדומני לא הוגש דו"ח נגד אף אחד מבעלי העסקים במקום, כך שלהגיד שהחוק הופר זו מעט הגזמה. אל תשכחי שאדם הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו. אשמתו של אף אחד לא הוכחה, לא הוגש כתב אישום נגד אף אחד, ואפילו דו"חות אין.

דהבה

New member
במילים אחרות,

מותר לי לעודד אדם לגנוב, אך להמליץ לו - לא להתפס, ואז הכל במסגרת החוק

למעלה