קניון פתוח בשבת

אנדרי ז

New member
על מה בדיוק יש להתפשר?

מי שירצה ישמור שבת, ומי שלא - לא. אין פה צורך בשום פשרה.

gershon17

New member
דוגמה לא טובה

בשעון קיץ החרדים בסוף ויתרו, כי קיבלו את חוק טל ולא מצאו טעם להתעסק בקטנות.

כשאני אומר פשרה אני מתכוון ל..

קודם כל להמנע מכל צעד חד צדדי שנוגד את ההסכמה הקיימת, כלומר, קודם כל יושבים ומדברים לפני שפותחים את החנוית הנ"ל בצורה חד צדדית, ללא הידברות, מה גם שהדבר נוגד את החוק לא ? מה היו מפסידים פותחי החנויות הנ"ל אם היו יושבים עם נציגי הדתים, מדברים, מלבנית את הסוגיה ואז מגיעים להסכמה ? ראה מה עשו פרופ´ רות גביזון והרב מישיבת הר עציון שכרגע ברח לי שמו, הם ישבו, ודיברו, והגיעו להסכמה, מדוע צריך לנהוג כמו פונדמנטליסט חילוני וללא כל הידברות או התחשבות בדתיים, לפעול ולפתוח חנויות שעד כה היו סגורות בשבת ?

gershon17

New member
זו בדיוק הבעיה

החרדים לא צד בעניין. אם אני פותח את החנות שלי, ולא-חרדים באים וקונים בה, למה אני צריך לדבר עם החרדים על זה? מה זה עניינם מה אני ואחרים עושים? זה לא. הם חושבים שזה כן, אבל זה לא. אין כל סיבה להדבר איתם בעניין שלא נוגע להם, כמו שאני לא אתייעץ עם הציבור החרדי לפני שאעבור דירה או אחליף מכונית. זה לא עניינם. זה עניינם כמו שמועדי התפילות הן ענייני. כשהחרדים ידונו איתי האם זה בסדר שיום כיפור נמצא כל כך בסמיכות לראש השנה, אני אדבר איתם על פתיחת חנויות בשבת.

ובכן

שלומך ? ודאי שהדבר נוגע, הרי פתיחת החנויות פוגע בצביון היהודי של המדינה, ובכך, פוגע בכל הציבור החרדי, אבל נעזוב שניה תחרדים, מה עם הציבור הדתי לאומי בכפר סבא ? לו אין מה לומר ? בו הדבר לא פוגע ? עצם העובדה שעושים צעד חד צדדי כזה ללא הדברות עם הציבור הדתי לאומי- יש בו כדי לפגוע בציבור זה, אז למה ? מה יש לכם להפסיד אם תנסו להידבר ? האמן לי שתמצא יותר מאוזן קשבת אחת בציבור הזה.

gershon17

New member
לא פוגעת

מה, הצביון היהודי כפי שאני רואה אותו פחות חשוב מהצביון היהודי שהחרדים רואים? לא פוגעת. תשאל כמה מיליוני יהודים רפורמים ברחבי העולם. לא פוגעת. אתה מתכוון ל"צביון יהודי אורתודוכסי שאנחנו לא מוכנים לדון בו אף פעם בכלל". אני יהודי בדיוק כמוך, ואתה לא תגיד לי שמשהו שאני עושה פוגע בצביון היהודי. היהדות לא שייכת לך. היא שייכת גם לי. תפסיק להתנשא מעלי, אין לך שום סיבה לעשות זאת. ניסינו להדבר. קיבלנו בתמורה עוד כפיה, עוד השפלות, עוד מיסים ואת השיא - חוק טל. הזמן להדברות נגמר. תתחיל להזיע.

דהבה

New member
בקשר ל-תתחיל להזיע

שהפנית ל-גיימס: אין מה להזיע. לדעתי בסקרים הקרובים, נראה ירידה לשינוי ותהיה התיצבות סביב ה-9 עד 10 מנדטים. לדעתי תהיה זליגה מחודשת לכוון מפלגת העבודה אבל גם אם שינוי תקבל 15 מנדטים, קשה להניח שמשהו ישתנה בהרכב הממשלה. או שתהיה ממשלת אחדות בראשות שרון עם מפלגת העבודה וללא שינוי, או שמפלגת העבודה תגבר ותקים ממשלת מיעוט עם שינוי ומרצ ותמיכה שקטה של המפלגות הערביות. כמה זמן יוכל מר לפיד הימין-מרכז, להחזיק מעמד בממשלה כזו ואם לומר את האמת, 15 מנדטים בשינוי, אפילו אם לא ישנו את הרכב הקואליציות הבאות, יזעזעו את העולם החרדי ואולי מעז יצא מתוק ותהיה מחשבה חדשנית פנימית בכל הנוגע לדת ומדינה אגב, עד שלא ישתנו כללי המשחק אנו צפויים לדרמות כל שנה שנתיים בממשלה. יש צורך בממשל יציב בו מצביעים לכנסת ולממשלה בשני פתקים, אך בניגוד לשיטה הקודמת - האפשרות להדיח ראש ממשלה תהיה מאד מוגבלת, ואם יודח, יתמנה סגנו באופן אוטומטי. בקיצור משהו דומה לממשל בארה"ב

פלסטיק

New member
יש משהו שאני אסכים איתך

בעקבות הנזקים שהחרדים ובמיוחד הממסד שלהם גורמים לחברה ולמדינה בישראל הנושא הופך ליותר ויותר מרכזי בסדר היום הישראלי יותר ויותר מפלגות (כולל שינוי) יתנו את דעתן לנושא ויקבלו קולות בזכות זה. לא תהיה ברירה אלא לפתור את העניין הזה. באופן פרדוקסלי דוקא החרדים הם הגורמים באופן הישיר ביותר לכך שיבוא יום והם יהפכו לאזרחים שווי זכויות וחובות במדינה הזו כמו בכל שאר המדינות השפויות בעולם. פשוט שאר הציבור לא יהיה מוכן לפחות משוויון מלא וסופי. יכול להיות שזה לא יתרחש בבחירות האלה אבל סופו של התהליך ידוע. אם הם יסוגו בזמן אולי התרחיש הזה לא יתממש ודמם ישאר אדום מדמם של שאר האזרחים במדינה אבל כמו שאני רואה את התאווה שלהם שאיננה יודעת שבעה התרחיש יתממש גם יתממש.

פלסטיק

New member
אוקי ומהצד החילוני

נשב ונדון על אי הריגת בעלי חיים לצורך ייצור כובעים כמו כן נדון על חינוך נאות לכל ילדי ישראל למדעים אזרחות שפות וכל השאר נוכל גם לדבר על יחס שוויוני לכל בני המשפחה יש לי עוד המון נושאים, אם תמצא מישהו בממסד החרדי שיהיה מוכן לדבר על זה עד שנגיע להסכמה תספר לי.

../images/Emo163.gifאת השרשור הזה פתח " במקרה

עברתי כאן " אז במקרה עברת כאן והשארת שרשור של יותר ממאה תגובות.

כנס

אני מקווה שהכנס לא היה כבר. אין לי אפשרות להיות כל הזמן מעודכנת בפעיליות המפלגה.

למעלה