קניון פתוח בשבת

יש לך בעייה רצינית בלוגיקה

נסה לקרוא מה שכותבים לך לפני שאתה קופץ. ההשוואה ליום השואה יש לה מטרה אחת: להוכיח לך שיש מקרים שבהם המדינה כופה את רצונה על הפרט, גם אם הוא באופן אישי היה רוצה לנהוג אחרת. זה הכל. אף אחד לא טען שיום השואה הוא יום דתי. לגבי שבת, אתה שוב לא ענית לטענות שלי, ואני מתחיל לחשוש שאין לך תשובות טובות. והרי הטענות , שוב , בקיצור: מתן היתר גורף לפתיחת עסקים בשבת, יאלץ הרבה אנשים לעבוד בשבת נגד רצונם. הרי ברור לך שאף עסק לא מעסיק עובדים לשבת בלבד, ולכן אותם עובדים שעובדים בשאר השבוע ייאלצו לעבוד גם בשבת. לא מתאים להם? הם ייאלצו להיפרד ממקום העבודה שלהם.רוב האנשים שאני מכיר הם לא דתיים אבל לא מעוניינים לעבוד בשבת. הם מעדיפים לנוח, לטייל, לראות את המשפחה. הגיוני ,לא? פרט לאילוץ העובדים לעבוד , יש גם אילוץ על עסקים מתחרים לעבוד בשבת. שבת היא יום עם פדיון גבוה יחסית ליום רגיל. פתיחת עסקים בשבת לא מגדילה את סך מחזור העסקים במשק, ולכן היא בהכרח מקטינה את כמות הקניות בימי חול. ולכן, עסק שלא רוצה לפתוח בשבת, לא רק שמפסיד את הכנסות השבת, אלא גם ייפגע בימי החול. אני מבטיח לך שעצמאים רבים, לאו דווקא דתיים, מעוניינים לנוח בשבת. למה אתה מאלץ אותם לעבוד? ואת הדיירים שגרים בסמוך לקניון כבר שאלת לדעתם? הם לא דתיים, ובכל זאת אני מניח שהם מעדיפים יום שקט אחד בשבוע. נסה פעם אחת להתייחס לטענות שמועלות כאן מפי חילוני כמוך.

CANDY MAN

New member
אנסה לענות לך....

תבין דבר אחד!!! אתה לא מדבר על דת! אני כן! זה ההבדל ביננו! לא אמרתי שום דבר ואין לי כוונה להתלונן על שום דבר שלא קשור לדת!!! מדוע? מפני שדת היא אמונה והאמונה שלך היא לא שלי!!! לא מדובר בחוק! לא מדובר במורשת של מדינה ובהיסטוריה של עם!!! מדובר בדת שלדעתי היא בולשיט אחד גדול + התנ"ך(שהוא סיפור פנטזיה נחמד) + ה´ שהוא המצאה מטופשת של פרמטיבים! הבנת? לא מדובר בחוק! לא מדובר בכלל! לא מדובר בהיסטוריה! מדובר על דת! דת היא אמונה!!!! וזה מה שמבדיל אותה מכל דוגמא בעולם שתביא לי. זהו! בקשר ליום שבת אני אכתוב לך מה אני חושב למרות שאינני יודע מה התשובות של מפלגת שינוי בקשר לזה. ביחס לטיעון הראשון שלך: מכיר את החוק שאסור לפטר אדם שיוצא למילואים? בטח שאתה מכיר! מכיר את החוק שאסור לפטר אישה בגלל שהיא נכנסת להריון? בטח שאתה מכיר! מה עושים למי שמפר את החוקים האלה? בדר"כ תובעים אותם! מוציאים להם שם רע ובסה"כ הם נדפקים! בוא נוסיף לחוק הזה עוד חוק שקובע שאסור לפטר אדם שלא מוכן לעבוד בשבת! (מה יעשו? יפטרו חצי מהעובדים במדינה?) הכל כל כך פשוט ואתם מסבכים הכל שלא לעניין! ביחס לטיעון השני: צריך לצאת מנקודת הנחה שבשבוע יש 7 ימים! אחד יעדיף לסגור את העסק שלו ביום רביעי אחד ביום שני (ספרים) ואחד ביום שבת... אם יש חוק של 6 ימי העבודה אז כל עסק בוחר לעצמו את היום החופשי שלו... ואם אתה בעצמך אמרת שיום שבת לא מגדיל גם ככה את הפדיון של עסקים (ולפי דעתי זה אפילו להפך... כל כל המגזר "המאמין" לא קונה) אז סה"כ אף אחד לא נפגע! מי שירצה יעבוד בשבת! מי שלא אז לא... סה"כ במצב הכלכלי של היום החוק הזה יכול רק להועיל לעסקים שירצו לעשות עוד קצת כסף כדי לשרוד... מה רע בזה? מקווה שנתתי לך תשובה לטענות שלך...

R750-Girl

New member
אתה בכלל מבין מה אתה אומר../images/Emo35.gif

א-נ-י רוצה לקנות ביום שבת - זכותי! ככה אני רוצה. א-ת-ה לא רוצה? תישאר בבית, אף אחד לא מפריע לך. למה אני חייבת לחשוב כמוך
מרתיח - אתה ושכמותך

La Gamba

New member
למה ש-א-ת תכריחי מישהו כן

למכור לך בשבת. ה-ו-א רוצה לנוח. למה את מחייבת אותו לעבוד כדי שיוכל להישאר בתחרות? פשוט מרתיח אותי איך שאשנים רואים רק חצי תמונה והם כל כך אגואיסטים ומרוכזים בעצמם.

CANDY MAN

New member
מי שלא רוצה של ייפתח את העסק!!!!

מה יותר ברור מזה? אנחנו כולנו יודעים שהחרדים אוהבים כסף (בעיקר לגנוב אותו) אבל החרדים מאמינים כל כך הדוקים כמו שהם טוענים הם יחיו עם עצמם מבלי למכור בשבת! מי שירצה יוכל לפתוח את העסק שלו... מה יותר טוב מזכות בחירה?

La Gamba

New member
תקלוט!

לא רק החרדים נחים בשבת! אתם שינוי רוצים לקחת טרמפ על חשבון העם. אכן, אני לא מסכים עם חוק טל. אכן, אני מאמין שאנו נותנים יותר מדי כסף לחרדים שלא עוזרים למדינה. אבל אתם לוקחים את התמיכה הזאת והולכים איתה רחוק מדי, אני רוצה מדינה יהודית! אם אני ארצה מדינה שהיא לגמרי דמוקרטית אני אעבור לאירופה או לאמריקה... אני מאמין שרוב העם מעדיף שלא לעבוד בשבת. אבל אם הם יהיו חייבים, אז הם יעבדו כדי להאכיל את משפחותיהם. (כמו שאנשים לא רואים את הילידם שלהם כדי לעבוד בשני עבודות, או אנשים שעובדים 8 שעות נוספתו ביום)

La Gamba

New member
אני יודע

אני אמרתי את זה. לא ארצה מדינה שהיא לגמרי דמוקרטית מכיוון שיש לי המון כאלה, מספיק לי המצב בישראל ברגע שיורידו את חוק טל, ושהמונופול החרדי יסתיים. אני רוצה מדינה ייחודית גם כן, באיזה עוד מדינה יש שקט כזה בכבישים פעם אחת בשנה? ההדגש הוא כמובן על ה"לגמרי", האם תוכל למצוא מדינה אחת שהיא לגמרי דמוקרטית? לא, מכיוון שיש גבול לליברליזם, ותודה לאל על כך. (דבר עם אנשי אבטחם ליברלים שלא מוכנים להגדיר מישהו בעל חזות ערבית כחשוד יותר מיהודי/לא ערבי (כאשר זהו ההבדל היחיד בינהם), מכיוון שזהוא הבדל גזעני. ד"א, ע"פ דעתי העולם היה מקום טוב יותר לו אנשים היו שומרים שבת וכשרות. אבל הוא היה הרבה יותר טוב ללא כפייה, ולכן עדיף לי כך.

אנדרי ז

New member
גם אני חושב

שהעולם היה מקום הרבה יותר טוב אם כולם היו אתאיסטים כמוני. אבל גם אני נגד כפייה, ולכן לא מובן לי מדוע מנסים לכפות עליי מתי לעבוד, מה לאכול והרבה הרבה עוד.

La Gamba

New member
אני אומר זאת מכיוון

שאז היה הרבה פחות זיהום אוויר, (חשמל, מכוניות, דלק). אנשים היו הרבה יותר רגועים (תנסה לנוח יום שלם ולא להירגע). כשרות מכיוון שתוך כדי בדיקות כשרות שיש, אני די בטוח שמוודאים שהבשר גם בריא יותר (לעומת בשר אחר שאילולא היה עליו משהו ממשרד הבריאות לא הייתי בטוחבקשר לנקיונו), למרות שאני יכול לטעות בהרבה.

אנדרי ז

New member
אתה אכן טועה בכל

פחות זיהום אוויר - זה יקרה כשהממשלה תשקיע יותר בתחבורה ציבורית במקום בישיבות, וכשפחות אנשים ייאלצו לקנות רכבים פרטיים בגלל המחסור בתחבורה ציבורית בסופי השבוע. רוגע - אותי מרגיע למשל לראות סרט טוב. אם איאלץ להעביר את כל השבת כמו בתקופת האבן אני ארגיש מאוד לא רגוע. כשר זה בריא - שטויות במיץ, אין שום קשר. שמשרד הבריאות יעשה את שלו, ולמי שמעוניין (ורק למי שמעוניין) שגם הרבנות תמלא את תפקידה.

La Gamba

New member
אוקי,

כשר, ממש ממש אין לי מושג, יכול להיות שאני טועה בגדול (סביר להניח שאתה צודק). טוב, לי זה מפריע לעיניים לראות טלביזיה יותר מדי.... אני לא מסוגל לוותר על הכל בשבת, אני מנסה, אבל קל לדבר וקשה לעשות. אבל אני מסכתל על אחרים שביום שבת הם פשוט מתנתקים מכל המירוץ הזה... ופשוט עוצרים! כעיקרון, בדרך שלי עדיין יהיה פחות זיהום אוויר. אז כמו שאמרתי, זהו רק תיאורטי, וכמובן שלא אוכל לשכנע או להכריח אף אחד, עד שלא אעשה זאת בכוחות עצמי.

אנדרי ז

New member
והמסקנה היא

שלכל אחד צריך להיות החופש לקבוע לעצמו כיצד יעביר את זמן המנוחה שלו, בלי שאחרים יתערבו לו בזה. כמו שאותך מרגיע לא להדליק טלוויזיה בשבת (או אולי בכלל) כך יש אחרים שנרגעים דווקא ממדיטציה בודיסטית ועוד הרבה דברים אחרים. ואני דווקא יכול להירגע מתוכנית טלוויזיה טובה, ודווקא בשבת יש לי הכי הרבה זמן לצפות.

א ו ר בת

New member
אסור...מותר...אפשר...

לחלוטין לא. הכפייה הדתית אומרת ש * אסור * לעבוד בשבת. ה"כפייה" החילונית אומרת שאפשר לעבוד בשבת (ואפשר לא). מי שכופה, כביכול, את איסור העבודה על שומר שבת זו אמונתו שלו ולא החוק (העתידי). גם מי שלא מוכן לעבוד עד 22.00 בחנות בקניון יכול לצאת נפסד... גם מי שחנותו ממוקמת במקום פחות טוב… ככה זה.

La Gamba

New member
שניהם כופים את זה באמצעות קנסות

עד כמה שידוע לי, אם תפתח עסק בשבת, תקבל קנס (מקסימום) ותפסיד כסף. אם כל אחד יפתח את חנותו בשבת, ואילו אתה, שרוצה לנוח, ישאיר את חנותו סגורה, גם הוא יפסיד כסף (בגללש שהחוק יכריח אותו, אם ברצונו להישאר בתחרות, לפתוח בשבת). לפחות בדר"כ הראשונה הקנס הוא סמלי בלבד, והוא הולך לקופת המדינה.

א ו ר בת

New member
אלא ש...

את הקנס הראשון המדינה מטילה ואילו את השני ה"נקנס" מטיל על עצמו. ואם תשאל חלק מהם הרי שהם יגידו לך שממילא אין ברכה בכסף שמרויחים בשבת…

La Gamba

New member
חלק מהם?

מי זה הם? החרדים? תדעי לך שרוב האנשים שאני מכיר אינם מוכנים לעבוד בשבת מפני שגם הם צריכים לנוח! חלק מהם חלק מהעם? העם יעשה את מה שהוא צריך כדי לשרוד,גם אם זה אומר שהוא יוותר על שבתו כדי שיוכל להאכיל את משפחתו.

gershon17

New member
אני מכיר מספר גדול של אנשים

שהיו שמחים לעבוד בשבת ולנוח ביום ראשון. למה להגביל מישהו? מי שלא רוצה לעבוד בשבת, שלא יעבוד בשבת. אבל מי שכן - למה להכריח אותו לסבול? לאפשר לאנשים לבחור אם לעבוד בשבת או לא זו לא כפיה. כפיה חילונית תהיה לאסור על דתיים ללכת לבית-כנסת בשבת. זו כפיה חילונית.

La Gamba

New member
מי זה הם?

החרדים, אכן לא. אבל אני מדבר על העובדה שאנשים, לא רק דתיים או חרדים, רוצים לנוח בשבת. גם אם הם רק שומרי מסורת, אדם לא יסרב לכסף מטונף, םא זה יעזור לו. הוא מטיל על עצמו מתוקף אמונתו, אז אתם מכירחים אותו לשנות את מנהגיו או לשלם כסף.

עמלק

New member
סלחי לי, אבל זה גיבוב של שטויות

האיסור לפתוח עסקים בשבת הוא דתי ומתאים אך ורק לאלו המאמינים בדת הספציפית. האיסור הוא לא רק על בתי עינוגים וחנויות לממכר מזון אלא גם על התחבורה הציבורית. החוק חייב להשתנות ולחול על שני ימי מנוחה האחד יכול להיות שבת והשני (סתם לדוגמא) יום שלישי. עובד יקבל בכל שבוע עבודה את יום המנוחה שלו כפי שיקבע בהסכם העבודה בינו לבין מעסיקו. משרדי ממשלה, תחבורה ציבורית, שירותי חירום וכו´ יעבדו 7 ימים בשבוע. כל אדם יהיה זכאי להשתמש ביום החופש שלו כפי שמתחשק לו - היינו, אם הוא רוצה לעשות קניות - הוא יעשה קניות, אם ירצה לנסוע לחוף הים באוטובוס- יוכל לעשות זאת, אם ירצה להרויח יום חופשה ולטוס לחו"ל בשבת - יוכל. מי את/ה שתגיד לאדם שהוא יכול לבלות בשבת אבל לא יכול לעשות קניות ? האם את מלך ישראל ? דבריך הם דיקטטוריים ואנטי דמוקרטיים. את טוענת שהחוקים לא נאכפים וכי ימצאו דרך לעקוף גם את האיסור הזה ? אז תציעי לשפר את האכיפה ולא לבטל את החוקים... רוצה דוגמא, קבלי : אנשים מצליחים לאנוס ולצאת זכאים או לא להתפס, האם עלינו לבטל את האיסור לאנוס או שמא עלינו למצוא דרך לצמצם את הפרצות ? מה נראה לך ? אבל לא, הדמוקרטיה מבחינתך עובדת רק כאשר היא לטובת הכפייה הדתית... וחס וחלילה שלא יאפשרו לחילונים המשוקצים הללו להחליט לבד מה לעשות ביום החופשי שלהם... בקלפי - רק "שינוי"...

למעלה