קניון פתוח בשבת

מה תשיב לאותה בחורה שציטטתי?

מצטער, אבל ממש לא התייחסת למה שכתבתי. מה תענה לאותה בחורה שרוצה לטייל בשבת אבל חייבת לעבוד , אחרת תאבד את מקום עבודתה? כמו כן לא התייחסת לשאלה ששאלתי לגבי התועלת שבמאבק הזה. אם הוא מבריח תומכים פוטנציאלים מ"שינוי" - האם גם אז צריך להמשיך בו עד הסוף?

פלסטיק

New member
בדיוק אותה תשובה לעובדים בשירותים

חיוניים שכיום עובדים בשבת: 1. היא לא תעבוד בכל שבת - יש החלפה בתורנויות 2. בשבוע בו היא כן עובדת בשבת היא יכולה לקחת את היום החופשי ביום אחר זה טוב לצוותי בתי חולים חברת חשמל מקורות ועוד רשימה ארוכה, אין סיבה שזה לא יהיה טוב בשבילה

יפה אמרת

אלא שפה בדיוק ההבדל. כשמדובר על שרותים חיוניים, אין ברירה, וצריך לעשות תורניות שבת. אבל בעבודה שאינה חיונית, אין הצדקה לסידור הזה. אגב, מותר לשאול איפה אתה עובד? האם אתה היית מוכן לעבוד בשבת על בסיס קבוע? וגם אם נניח לרגע שאתה כן, עם יד על הלב, כמה מחבריך מוכנים לעבוד בשבת?

פלסטיק

New member
אוקי עם יד על הלב

כסטודנט אני עבדתי 8 שנים בבית חולים במשמרות שכללו גם שבתות וחגים כדי שאוכל לפרנס את עצמי. אם לא היתה לי האופציה הזו לא הייתי יכול ללמוד (אני הרי לא הייתי תלמיד ישיבה). כמובן שהיו לי עוד חברים רבים שעבדו בצורה כזו, רובינו לא בני עשירים. בשמחה רבה הייתי עובד גם במקדונלד למשל גם היום יכול להיות שהייתי מידי פעם מעדיף לעבוד בשבת בתמורה ליום חול למרות שאני לא עובד בעבודה חיונית. ככה שאני מאמין שקיבלת תשובה מלאה

כשקוראים בין השורות...

זה יותר מעניין לפעמים. אני שאלתי אותך מה אתה עושה עכשיו, אז אתה עונה לי שכשהיית סטודנט עבדת במשמרות. בנוסף שאלתי האם היית מוכן לעבוד בשבת על בסיס קבוע, ואתה עונה לי שמדי פעם היית מעדיף לעבוד בשבת.. המסקנה הלוגית הסבירה שאני מסיק היא שבתפקידך הנוכחי אינך רוצה לעבוד בשבת על בסיס קבוע. נכון , לסטודנטים עבודה בשבת מתאימה לעיתים קרובות. גם אני עבדתי גם בשבת כשהייתי סטודנט ( נקיון בבית קפה ) וזה התאים לי אז, אבל היום זה ממש לא מתאים לי. ולכן, לדעתי, הפשרה הסבירה היא פתיחת מקומות בילוי, ספורט ונופש ( וכמובן שרותים חיוניים ) אבל סגירת עסקים אחרים.

פלסטיק

New member
שיהיה ברור- בהחלט מוכן על בסיס קבוע

כוונתי היתה שאינני מוכן בכל שבת אלא בתורנויות. אז אם אני מוכן זה פתר לך את הבעיה? עכשיו אתה מוכן שיפתחו מקומות בילוי בשבת? או שהמוכנות שלי לא מעלה או מורידה דבר?

זה לא משנה הרבה

מודה שאני מתקשה מאוד להבין אותך. עבורי, השבת היא היום העיקרי שבו אני מבלה עם המשפחה שלי, ואנחנו משתדלים לטייל כמעט כל שבת. אני הייתי מאוד לא מרוצה אם חברת התוכנה שאני עובד בה הייתה מאלצת אותי לעבוד בשבת. למזלי, זה לא עולה על דעתם. איכשהוא , אני מעריך שאם היית עושה סקר, היית מגלה שרוב הגדול של האנשים הם בצד שלי ולא שלך, ולכן הכותרת של התגובה הזו. אגב, אני בהחלט תומך בפתיחת מקומות בילוי בשבת, אבל מתנגד לפתיחת קניונים ככלל. לדעתי, את תרבות הצריכה אפשר להשאיר לששת ימי השבוע האחרים ואפשר להסתדר בלעדיה בשבת.

פלסטיק

New member
ודרך אגב לשירותים חיוניים

האם אתה בעד סגירת החשמל והמים למקומות חרדיים באופן מוחלט (כמו עמנואל או קרית ספר) שבהם אין בתי חולים בשבת?

gershon17

New member
אף אחד לא מכריח לעבוד בשבת

מי שלא רוצה לפתוח את החנות שלו - שלא יפתח אותה. יפסיד כסף? נכון, יפסיד. אבל זו זכותו המלאה לעשות את זה. אין פה כפיה. לגבי היום החופשי, מי שעובד בשבת בשקט יכול לקבל את יום ראשון כיום חופשי. לא יקרה לא שום דבר רע מזה. אין פה שום מקום לפשרה. לא יכול להיות שיאסרו על אנשים לעבוד בשבת. זו כפיה. הפשרה היחידה היא "מי שרוצה יעבוד, ומי שלא לא". כל פשרה אחרת היא כפיה דתית. אין שום סיבה להשלים עם כפיה דתית, אלא אם כן משלימים גם עם כפיה חילונית מהצד השני (נגיד, על כל אחד שרוצה ומכריחים לא לעבוד בשבת, מכריחים דתי אחד לא ללכת לבית-כנסת בשבת). לא הגיוני, נכון? בדיוק. לא הגיוני. לא הגיוני שיכפו על דתי לא ללכת לבית-כנסת בשבת על-פי חוק, ולכן בדיוק לא הגיוני שיכפו על מי שרוצה לעבוד בשבת לא לעשות זאת.

La Gamba

New member
אין פה כפייה

"אם לא תעבוד בשבת תצטרך להפסיד כסף" זה בול כמו הכפייה החרדית, רק שהפעם, מי ששמור שבת, הוא זה שמשלם כנס. אני נגד פתיחת בתי עסק בשבת. למה אתם לא יכולים לצאת מדרך החיים הקפיטליסטית ליום אחד ולשכוח מהקניות. תעשו קניות ביום אחר, למה לא לשמור על שלוות השבת? (קצת, טיפה)

CANDY MAN

New member
זה העיקרון של הכפייה!

וחוץ מזה מי שלא מאמין בשמירת שבת לא חייב לשמור אותה! ככה צריכ לעבוד מדינה דמוקרטית! כמובן שיחוקקו חוק ואדם שיפוטר בגלל שלא רצה לעבוד בשבת יקבל פיצויים מהמעסיק שלו!! זה כמו שאנשים מפטרים אנשי מילואים ואחרי זה אוכלים אותה... אז מה תטען? שמילואים זה כפייה? יופי, אז אני טוען שלא לעבוד בשבת זו גם כפייה! מי שהעסק שלו יהיה על הפנים יוכל לפתוח אותו בשבת! מה רע? למה זכות הבחירה עובדת רק בכיוון אחד?

La Gamba

New member
כן, כמה שהחוקים האלה יעילים...

תמיד עוקפים אותם. למה לעשות מהפך כדי ששאר העם (שרוצה לנוח), יפסיד כסף? למה אתה לא יכול יום אחד, לק לקנות עפרונות או אוכל. אני מסכים בקשר למקומות בילוי, כי זה סופשבוע וכו´. אבל קניות? יום אחד תוותרו על זה. יום אחד שיכפו עליכם לא לקנות משהו.

CANDY MAN

New member
תבין כבר שמדובר בעיקרון!

לי אישית לא מפריע דווקא שלא פתוח לי הקניון ביום שבת כי אני גם ככה מתעורר בימי שבת בשעה 4 בצהריים... אבל באופן כללי אני חושב שלבעל עסק יש זכות לפתוח את העסק שלו ביום שבת! ובתשעה באב (שזה הכי מגוחך לטעמי) וחוץ מזה מה ההבדל בין מקום בילוי לבין קניון? ההפרדה שלך לא הגיונית... ואני יאמר לך עוד משהו... כל החרדים שלא מפעילים חשמל בשבת אלא רק משאירים את האור פתוח כל הסוף שבוע הם גם "כופרים" מפני שהם מעבידים את עובדי חברת החשמל שצריכים לדאוג שתיהיה זרימת חשמל רצופה... ובקיצור, אין שום הבדל בינם לביני... שיחשבו מה שהם רוצים אבל האמת היא מה שקובעת!

עם עקרונות אפשר להגיע רחוק...

אם לשיטתך כל אחד עושה מה שבראש שלו, אזי בעלי מקומות בילוי יכולים לפתוח אותם גם ביום הזכרון וביום השואה. זכותם, לא? שהמדינה תחייב אותם לסגור את הפאב שלהם ביום השואה? כפייה !!! תתחיל להבין , שדמוקרטיה אין פירושה אנרכיה. למדינה יש זכות לאכוף הגבלות על פרטים מסויימים, אם היא סבורה שאי אכיפת ההגבלות תפגע באחרים. במקרה הספציפי הזה, אם המדינה סבורה שפתיחת עסקים בשבת תפגע בזכות המנוחה של העובדים, ותפגע ברגשות חלק גדול מהציבור, יש לה זכות לקבוע שעסקים יהיו סגורים. אתה טוען שההפרדה בין מקום בילוי לקניון לא הגיונית. מעניין, זה בדיוק מה שיגידו גם החרדים. גם הם לא מוכנים להתפשר בכלום. מה לעשות שבינם לבין האנטי חרדים הקיצוניים שרוצים לפתוח הכל בשבת, נמצא רוב הציבור והוא דווקא כן מאמין בפשרות. אז אולי פשרה כזו היא כן הגיונית.

CANDY MAN

New member
לא הבנת אותי...

התכוונתי שאין הבדל גדול בין מה שקורה עכשיו לבין לפתוח גם קניונים בשבת... אז למה צריך את זה? מפני שהכפייה לא צריכה להכתיב לנו את אורח החיים! לכל אדם יש זכות לחיות את חייו לפי אמונתו וצריך לתת לאדם את הזכות המינמלית הזאת! תגיד לי מה הקשר ליום השואה? למה החילונים לא היו בשואה? מה אתה מערב דברים לא קשורים? השואה היא לא עניין דתי! היא עניין של ההיסטוריה היהודית. ואם כבר אז כבר, אף אחד לא מכריח את הדוסים לעמוד בצפירות אז בכלל אל תדבר איתי על כבוד ועל פגיעה באחרים.

ולכן אני מסביר..

הקשר ליום השואה הוא פשוט. אתה טוען שלמדינה אין זכות לאסור על מישהו לפתוח את העסק שלו בכל זמן שבא לך, כי זו כפייה. התשובה שלי היא שביום השואה , למשל, המדינה אוסרת על פתיחת מקומות בילוי ( בצדק כמובן, שלא יהיה שום ספק ) , למרות שיש אולי כמה אנשים שכן היו רוצים לפתוח את העסק שלהם והיו מוצאים תירוץ מתאים. זה בדיוק מה שקראת "כפייה", לא? כלומר , הויכוח הוא לא אם מותר למדינה לכפות את רצונה ( המגולם על ידי חוקי המדינה ), אלא מתי צריך להפעיל את הכפייה הזו ומתי לא. נתתי 2 סיבות טובות למה לא צריך לפתוח חנויות בשבת , ולא קיבלתי שום תשובה טובה לטענות שלי.

CANDY MAN

New member
מה הקשר? אנחנו מדברים על כפייה דתית

לא מדובר על יום השואה! כי אז הייתי מסכים איתך במאה האחוזים! יום השואה הוא לא יום דתי! זהו יום זיכרון לכלל העם היהודי! אין בכלל מה להשוות! לעומת זאת יום שבת הוא יום מנוחה על פי הדת היהודית! אבל מה אם מי שלא מאמין? למה מי שלא מאמין בדת ולא מאמין בה´ צריך לסבול מהכפייה? אין לי בעיה שתיהיה זכות בחירה! אני חס וחלילה לא מצווה לפתוח חנויות בשבת אבל למה קשה לקבל את העובדה שבמדינה דמוקרטית זכות הבחירה צריכה להיות של כל אדם לפי אמונתו ולא לפי מה שמיעוט במדינה מכתיב! שום תירוץ אינו סיבה! הדבר היחיד שתקף זאת האמונה של כל אדם! כל אדם באמונתו יחיה! למה קשה ללכת לפי הכלל הפשוט הזה? זה פשע לפתוח עסק ביום שבת? תלוי את מי שואלים!!!! וזה העניין הגדול! לא אמרתי לגנוב או לאנוס! דיברתי על אמונה! תנסה לעשות בראש את ההבדל!

snift

New member
אתה כל כך תקוע בעמדה שלך

שאתה פשוט לא מבין מה כותבים לך. זה שאתה חושב שיום השואה הוא יום שברור שאסור לעבוד בו, זה טוב ונחמד ואני מסכים איתך. אבל מה אם יבוא בעל חנות בקניון ערים, ויחליט שעקב המצב, ובגלל שכל האחרים סגורים ולכולם יש חופש, אז מבחינה כלכלית כדאי לו לפתוח ביום השואה - מי אנחנו שנגיד לו לא. הוא לא "מאמין" שיום השואה זה יום חשוב. ואם כבר, בוא נעזוב לרגע את השבת - מה עם תשעה באב ? מכל בחינה תשעה באב ויום השואה אמורים זהים, בשניהם מדובר על ימי זיכרון לטרגדיה של העם היהודי, ובכל זאת היה רעש גדול מאוד כניסו לסגור "בתי עינוגים" וכו. ובכלל - מי שלא "מאמין" שסמים מזיקים, יוכל לעשן סמים ? ומי שלא "מאמין" שמהירות גבוהה מסוכנת, יוכל ליסוע 240 קמ"ש ?

La Gamba

New member
נכון, מדובר כאן על ע-י-ק-ר-ו-ן

הבעיה היא, שכמו שיש מכחישי שואה, מכו כן יש את מכחישי חורבן בית שני. (למרותשהוכח בוודאות על ידי כל אסכולות הארכיאולגיה הקיימות)

CANDY MAN

New member
דיברנו על אמונה דתית!!! לא על חוק!!

אתם אלו שתקועים ולא מבינים!!!! מה שאני מנסה להסביר זה שכולם מקבלים את יום השואה כיום שצריך לכבד ויש חוק (או שאין... אני לא יודע מי קבע בכלל שיש חוק) וצריך לקיים את החוק!!! כי זה מה שהרוב תומך בו! בעניין החרדים הרוב לא משפיע מפני שלא רוצים להיכנס ל"מלחמה" עם החרדים ושינוי אומרת שכן צריך! כל מה שאנחנו מציעים זאת אלטרנטיבה!!! לא מדובר על יום השואה!!! כי השואה אינה קשורה לדת! אינה קשורה לאמונה!! וכך גם נסיעה בכביש ועישון סמים!!! אבל דברים שנובעים מהדת היהודית כמו אכילת חזיר או נישואין ברבנות או שמירת השבת אלו עניינים של הדת! והפלא ופלא לא כולם מאמינים בדת!!!! וזה לא חובה להאמין בדת כי אנחנו לא איראן!!! ולכן צריכה להיות אלטרנטיבה לאלו שבוחרים לא להאמין! תפסיקו להשוות את זה "ללא להאמין בנסיעה איטית" או "להאמין בלעשן סמים" כי זה רק מראה עד כמה הטיעונים שלכם מגוחכים ואין לך מה להגיד...

למעלה