קודי התנהגות

אייבורי

New member
קודי התנהגות

מי רוצה לשים טוסיק על כיסא ? אני חושב שמשחר נעורינו מנסים להטמיע בנו קודי התנהגות. אמנם בצורה לא מוצלחת, כי אין תרבות עוברת מדור לדור. קשה לשכנע ילד לבקש בצורה מנומסת כאשר אביו אומר לו "יא זבל תגיד בבקשה אתה שומע אותי" ומניף אצבע כלפי מעלה. תרבות דיון ותרבות התנהגות עוברת מדור לדור ונבנית בחינוך פורמאלי ובחינוך התהגותי לא פורמאלי. חברת הבדס"מ בארץ מנסה מצד אחד להיות ישראלית ומצד שני מושפעת מתרבות בדס"מית חול ואז יוצאות אנומליות מצחיקות, בעיני לפחות. אז יש שם דרס קוד <קוד לבוש> בו כמעט כולם לובשים שחור ויש ניסיון לפעמים במהלך החפצה של האישה לאסור פניה אליה כי הרי לא יתכן שיגעו לך באופנים בלי רשות. ויש התנהלות של גנון או בית ספר תיכון, מקובלים ולא מקובלים, כל יומים מכריזים על נידוי. אני חושב שאם אנחנו רוצים לחיות בתרבות מסויימת צריך להתחיל בכללי יסוד פשוטים. אישית אני אשמח לקרוא כיצד הייתם רוצים שיתנהגו אליכם בעולם הוירטואלי. בקיצור תכתבו בצורה פשוטה וברורה מהם כללי ההתנהגות שאתם מצפים להם. כי לפעמים תקשורת היא הדרך.

G I R L P

New member
קצת

מוקדם לי.... כדי לענות ברצינות. רק אוסיף ואומר לך אייבי, תקשורת היא הדרך היחידה.

Master Stav

New member
קודים..........

אישית היתי מצפה לראות את אותם קודים שנהוגים בתוך כל חברה כלומר כבוד הדדי לזולת ....קודם כל מעבר לזה ....לא מחפש שום דבר יש שיגידו שאנו צריכים להשתית את נושא הBDSM על SSC אישית כפי שכבר כתבתי בעבר אני מתייחס להסכמה בלבד ....כל השאר הינן מילים יחסות כך ש...

G I R L P

New member
איפו קפדן או גידי

שיסבירו לך??? בעיקרון זה אומר בטוח, safe שפוי, sane הסכמה, consentual את הפירוט לזה תוכלי לדעתי למצוא בטאגליינס.

diklonet

New member
מה זה SSC?

בטח אפשר למצוא את זה פה איפשהו, אבל אני מתעצלת לחפש

G I R L P

New member
והנה- כמה מוזר.....

קראתי אותך והדברים התחברו לי למשו שקרה לי .... והנה הקישור לחיי...

קודים

לא תמיד רואה את עצמי מחוייב לכולם כמו קוד לבוש..אני צבעוני ולמרות שאוהב גם שחור אוהב ירוק אדום כתום צהוב אבל קודים כמו לא לפנות למשוייכת בכוונת היכרות-לא אעבור לעולם בתחילת הדרך הקודים עשו עליי רושם אדיר ואהבתי את זה לאט לאט בדרך הבנתי שגם פה לא כולם מכבדים... אבל בקהילה לא גדולה במיוחד כולם ידעו מי כן ומי לא כאב לשניים יודע שכל אחד מהם בכל רגע שיראה אדם בצרה ולא משנה מי האדם הם ינסו להגיש עזרה! הם יאמרו תודה בבקשה סליחה ומהלב להיות מנומס לא עולה כסף!!! כן יש אנשים שאליהם אהיה ציני וקר אבל זה רק בגלל תחושות בטן כלפיהם אבל הכי חשוב שיודע שלא אפגע באחר לפעמים גם כשפגעו בי להיות בני אדם לפעמים מתסכל אבל הכרחי.

יראתי בפצותי שיח להשחיל (בכל אופן טירון ירוק)

משחר נעורי הייתי טיפוס מרדן שלא קיבל עול, או לחילופין, דפוסי התנהגות שהחברה מכתיבה. מאז ומתמיד גרסתי ש"כולם עושים כך" זה אפילו לא צל של טיעון אמיתי. לעניות דעתי האביונה (עאלק), כאשר אדם בא לבור לו הכיצד יתנהג בכל דרך שהיא במשאו ובמתנו, בשיחו ובשיגו עם שאר בני אדם ואף בעלי חיים, השיקול העיקרי הוא אך ורק מה שבא לך בראש. כמובן. כל עוד זה לא מפריע לאחרים. אך ורק כל עוד זה לא מפריע לאחרים. בתוך כל אדם חבוי יצר הפרא, או הילד הקטן, שרוצה מדי פעם להשתטות קמעא בשגיונות, לצחוק מלוא הפה, לנהוג בצורה משוחררת כילד קטן. ללא מחסום. שלא חושש איך יסתכלו עליו אנשים. הריני מצהיר כי כאשר עולה בי החשק לנהוג בדרך העולה על דעתי. הרי שאני עושה ככה ללא חשש "מה יגידו". שלווה. בטחון עצמי. מודעות לרצון שלך להיות אתה כפי שאתה רוצה ולא להיות אתה כפי שהבחור המעונב ממולך שמביט עליך בעיניים חמורות רוצה להיות. הוא קשור. הוא לא חזק מספיק לצאת למסע בתוך הכרתו. ללכת בשאננות בדרכו, בלי להביט לאחור ולצדדים כחיה ניצודה. במידה ואתה מתנהג על פי אורח ההתנהגות שהחברה מכתיבה לך. ללא שתהיה לזה סיבה מצד עצמך. הרי שאתה נותן לחברה לדרוס אותך. אתה לא יכול להתבטא כפרט עצמאי. ואתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה. אנשים שורפים מאות שקלים על פריטי ביגוד מטופשים לחלוטין. כי זהו צו האופנה והחברה. אנשים עושים שמיניות באוויר בכל מיני תחומים, על מנת להיות "מגניבים" או להראות בסדר בעיני החברה בכל תחום שהוא. ברם, באם אינך אדם תועה דרך, כאשר תשכיל להביט אל תוך לבך ולדעת, כמובן על פי שיקול דעת שכלי טהור ולא על פי אמוציות אימפולסיביות, את אשר טוב וישר לעשות. ובמידה ואתה בוטח בשיקול דעתך ויודע כי שיקול דעתך כשר וטוב הוא לדעת מה נכון לעשות ובאותו זמן הנך יודע כי אין בדעתך לנהוג כפי שהחברה מכתיבה לך, מה לך כי תרוץ למלא אחר תכתיבים אלו שברובם ריקים מתכלית אמיתית? אמנם לפעמים יש תכתיבים אשר טעם להם. כמו חוקי כל מדינה באשר הם. אשר נועדו לשמור על סדר תקין בחיי החברה. אך אני מדבר על תכתיבים מסויימים. תמיד יש את האנשים שהנם מקובעים. מכופתרים ו"בוגרים" מכדי שיוכלו להתפרק או להשתטות קמעא מחמת שזה נראה להם ילדותי. כי הם חייבים לשמור על הפוזה. אדם שיסגל את עצמו לנהוג על פי נטיות לבו ללא משוא פנים לחברה ולתכתיביה. לדעת את אשר ברצונו ולחתור לשם ללא טרדות כגון "מה יגידו", אדם כזה ימצא רוב שלווה בנושא הזה. לא. לא אתיימר לומר כי דבר זה יתן לו שלווה בכל אורח חייו. אבל זה פוטר מהרבה טרדות ודאגות מיותרות ומעיקות שכל מהותן אפס ואין, הבל ורעות רוח.

אממממ...

לא מתיימר חלקית. שמים לב שלא החזקת ראש. ולא קלטת את המסר הכללי. המשך יום נעים.

G I R L P

New member
יוסי

אם מישו לא מבין אותך, לפחות תנסה להסביר... לא סתם אומרים לך שלא מבינים.... אולי כי חשוב לאנשים כאן להבין על מה מוללת הרבה כל כך?

G I R L P

New member
תגיד....

השפה המליצית שלך, חושב שתיתן לך עוד ניקוד אצל אנשי הפורום? אם כן סבבה. תהנה אצלי לא. גמני הייתי מורדת. בהכל... בכל מוסכמה שהיתה קיימת. הייתי כבשה שחורה של כולם. אז מה? זה הפך אותי למה שאני היום. וזה לא קשור לקודים... קודים, כללי התנהגות בסיסיים. אנושיים... כבד את אביך ואת אימך וכו וכו... ולפעמים שפה פשוטה מוערכת הרבה יותר- כשהיא אומרת ומעבירה מסר, ולא סתם שפה גבוהה מליצית שמחרטטת על פני כמה וכמה פיסקאות מה היית בנעוריך. ולא זה לא קשור לעובדה שאתה או אני לא מייחסים חשיבות למה שאחרים חושבים עלינו. אם אפגע במישהו- אתאכזב מעצמי. כי לפגוע באחרים אני שונאת. בדיוק כמו שלא ארצה שיפגעו בי. חשוב לי שיראו אותי כבת אדם. לא כעוף מוזר. לא כמורדת... ועדיין ברור לי שיראו בי ככזו כי כזו אני וואלה- מי שלא מקבל אותי ככה.... יכול ללכת לחפש אותי בשירותים. אולי אני שם. ***סליחה אם זה נשמע ביקורתי מדיי, פשוט היה לי קשה להבין את משמעות הדברים שלך, 3 פעמים קראתי אותך, עד שהבנתי... בפעם הבאה.... כתיבה קלילה יותר תעזור.... תודה.

לשחשבתי שאת צודקת בהכול

אבל בדבר אחד טעית... זו לא בדיוק השפה שלו סורי מאסטר יוסי אתה מעושה מידי

ועל הכל.

ובכן ברנשים נכבדים. אענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון. על פי התגובה הראשונה חשבתי שעקב אורכה של החפירה הזו לא הבינו אותי. לאחר מכן חשבתי שהכותרת הייתה בלתי מובנת. ולבסוף הבהרתם לי כי בסגנון ובשפה עצמה הבעיה. צר לי לבשרכם כי סיגלתי לעצמי את השפה הזו עקב קריאת ספרים כרונית בשנות נעורי. העסק מחמיר ומעצב את עצמו בצורה שראיתם קודם מתי שאני מגיע לחפירות ארוכות נגן. אין פה שום רצון לעשות רושם. אין פה שום דבר מעושה. מי שלא רוצה להאמין, שיערב לו. ובקשר לכוונה... ניסיתי להסביר בפרוטרוט למה אדם צריך ללכת אחרי מה שהוא חושב ולא אחר תכתיבי החברה. ניסיתי להסביר איזה תכונות יתנו לאדם את היכולת לעשות את זה יותר בקלות. ניסיתי להסביר מה ההתנהגות הזו תתן לאותו אדם. בקשר למה שכתבה לי גירל פי. קודי התנהגות כפי שכתב אייבורי. זה לא רק כבד את אביך ואת אמך. זה גם מוסכמות חברתיות כמו שנהוג שאדם יושב על כסא, ניעור בשעות היום וישן בשעות הלילה, או בנושא שלנו לדוגמא, מוצא לו בן זוג ליחסים מהסוג הנפוץ והשגרתי. אני לא יודע למה ראית צורך לצייך בתגובתך שלעולם לא תפגעי באנשים. ציינתי במפורש שאדם אמור לעשות ככל העולה על רוחו אך ורק כל עוד אינו מפריע לאחרים. לא דיברתי על פוגע. אלא אפילו מפריע. תגובתך מראה על חוסר שימת לב למסר שניסיתי להעביר. לא קראת אותו היטב. ובענותך לי ענית לי כאילו כתבתי דברים אחרים ואף פסולים. כמובן שדבר זה עלבון הוא לי. אך כפי שציינתם אולי האשמה בי על שכאשר אני מתחיל לנאום ישר אני מתחיל להשתעשע במטבעות לשון אשר אינן שגרתיות כל כך. מתנצל אם הכבדתי עליכם. מקווה שתבינו. המשך יום נעים.

למעלה