צמיג משופשף כהלכה

avihersh

New member
פניה היא דבר מורכב...זה ידוע..

בכוונה הוא מוציא את נושא המהירות מחוץ לסוגריים, בכדי להדגים את השפעת מהירות הטיית האופנוע.

כמו שכתבת, "פניה היא דבר מורכב"

אז לבוא ולזרוק הסבר כזה קצר שהוא קטע קטן ממכלול שלם בלי לתת את התמונה המלאה הוא קצת...
&nbsp
יבוא אותו רוכב מתחיל וינסה, בדיוק מאותה נקודה שהוא רגיל, להפיל את האופנוע לתוך הסיבוב(כי זה מה שהוא קרא בפורום) ותנחש איך זה יגמר.

avihersh

New member
פנייה היא דבר מורכב. יש קשר בין מהירות ההטיה לזווית

שני הדברים נכונים.

ברור שלא ניתן לדון בפוסט אחד, או אפילו בשרשור אורך, בנושא כה מורכב. אבל מכאן ועד שלילה של העלאת הנושא - הדרך ארוכה.

כן, אבל

קודם כל, אני לא שולל את מה שכתבת (שקית' קוד כתב ואתה צוטטת)
&nbsp
הבעיה שלי היא עם זה שאתה מדגיש פרמטר אחד (חשוב אך)יחסית קטן שעיקר מטרתו היא בהגברת המהירות ברכיבה ספורטיבית בשרשור שעוסק ברוכב מתחיל שלא ממש סגור על איך הוא אמור לקחת את הפניות.
&nbsp
סבבה, הבנתי, יש פה אתת עיקרון ה"אני צודק" מולי ומול נוי, סבבה, אתה צודק, אבל אתה נתפס לטפל ולא לעיקר.
&nbsp
ולא, "ללמד" רוכב מתחיל "ליפול לתוך הפניה" (מהירות הטיה גבוהה), בהתכתבות, זה ממש לא זה.

avihersh

New member
ראשית, שמח שהשתכנעת בצדקתי. שנית אני לא "מול".

סה"כ כתבתי כי קיים מרכיב נוסף (מהירות ההטייה), אשר למיטב ידיעתי לא נידון בפורום (לפחות לא בתקופה האחרונה).

יש סיבה לכך שהמרכיב הזה לא נידון בפורום

יש פה לא מעט רוכבים ברמה גבוהה.
&nbsp
אבל יש פה גם רוכבים מתחילים.
&nbsp
המרכיב הזה הוא אחד המרכיבים היותר מתקדמים ברכיבה ספורטיבית והוא פחות רלוונטי לרכיבה בכביש ציבורי.
רוכב מתחיל שיקרא את ההודעה שלך עלול לנסות את העניין בלי להבין את מכלול הפרטים שיש מסביב ולסיים לא על הגלגלים.
&nbsp
זה מרכיב שראוי ללמוד בקורס רכיבה עם הדגמות ובהתאמה לרמת הרכיבה של האדם ולא בהתכתבות על גבי הפורום.

avihersh

New member
בתחילה טענת שיש לי טעות בתרגום מושגים. כעת "לימוד"

בשני המקרים שגית.

המושגים היו נכונים (נשגב מבינתי כיצד מומחה כמוך טעה) וכעת אתה מייחס לי ניסיונות ללמד אחרים - ללא ביסוס או הצדקה.

עצתי. הנח לנושא.

א. אני לא מחשיב את עצמי כמומחה

ב. חשבתי שאתה טעית, מסתבר שאני טעיתי, קורה לי וקורה לכולם. מי שלא מוכן אף פעם להודות בטעות טועה במיוחד.
&nbsp
ג. גם ללא ניסיון ללמד, אנשים פה קוראים ומנסים ללמוד, ככה שאתה מלמד (כביכול) בעל כורחך.

PRORIDING

New member
אני חושב

שהתנהגותך בשרשור הזה היא דוגמא אישית במיטבה.
עברתי על כל השרשור וזה מה שראיתי:
&nbsp
1. רוכב חדש וחסר ניסיון שמבין שהוא כזה - פונה לפורום במטרה להחכים מניסיונם של וותיקים.
2. אחרי כמה תגובות לעניין ובעלות אופי מעודד, מגיעים התותחים הכבדים בעלי הידע, גוררים אחריהם את המתנגדים האנונימיים בעלי ידע שאף הוא לעיתים אינו קוטל קנים.
3. מתפתחת מלחמת למי יש יותר ידע ומאיפה.
4. נזרקות המלצות שלעיתים עלולות לסכן את הקורא הלא מיומן, כולל כאלה שאפילו לא הקפידו לנסח את עצמם על מנת להיות חד משמעיים בהמלצותיהם, תוך הכפשת חלק מהעוסקים במקצוע ההדרכה (לא נעלבתי, באמת)
&nbsp
&nbsp
אתה תוכי, זיהית את המצוקה אליה נפל פותה"ש, והסכמת לקבל טיעון שהוכיח שאמרת משהו לא הכי נכון ו"הם/ הוא" צודקים - כדי להעביר מסר חשוב יותר - זה מינורי לעומת מה שחשוב לפותה"ש, רוכב מתחיל שאינו יכול להגביר את קצב ההיגוי שלו על מנת להשכיב פחות...
(ולגבי "הטעות" שלך שהסכמת לקבל, יותר נכון לאמר שלא ניסחת נכון משהו שאתה דווקא מבין מצוין, אבל בינינו)
&nbsp
ולפותח השרשור, אם לא הייתי ברור, אתה יכול לקבל מהשרשור את כל מה שאתה צריך כבר מהכמה תגובות הענייניות הראשונות
&nbsp

iec

New member
לגמריי...בהדגשה על התגובה השלישית...

לשים נעלי בלט אם הוא מזיז את התחת כמו בלרינה.

avihersh

New member
לא טועה, לא מבלבל, ובוודאי לא מייעץ.

עבור מהירות נתונה. ככל שמהירות ההטייה גבוהה יותר (כלומר הזמן שלוקח להגיע להטייה הנדרשת לסיבוב נמוך יותר), משתמשים בפחות זוית הטיה. זה מה שכותב קית' קוד. אני סבור שהוא צודק. בוודאי שאיני מייעץ לאיש כיצד איך ומתי היכן ובאיזו מהירות להטות את האופנוע...

הגרף המצ"ב צולם מהספר. ומבהיר יפה את הטענה. כל הזכויות שמורות לקית' קוד.

m e i t u l

New member

ההשפעה של מהירות ההטיה בעיקר מורגשת בפניות בעלות רדיוס קטן. כל מי שצלח את השמיניות בטסט באיזשהו שלב "קלט" את העניין הזה, במודע או לא במודע, אחרת זה כמעט בלתי אפשרי.

noy fb 22

New member
הגרף הזה בסה"כ מראה שכול שמגלגלים לאט יותר, דרוש יותר זמן

ע"מ להגיע להשכבה הדרושה וגם, שרוכב מנוסה מגלגל מהר יותר מאשר טירון.
יופי נחמה!
איך זה עוזר לדיון ומה בדיוק ה"גרף" ה"מתוחכם" הזה תורם להבנה שלנו?

avihersh

New member
התגובות שלך, מוכיחות שלא קראת את הטקסט..

כרגע, הדיון לא הוגן, מאחר ואתה חסר ידע רלוונטי. תקרא, ואז נדון. אפילו את הגרף הפשוט שהצגתי, לא הבנת. הגרף סה"כ ממחיש את המושג מהירות הטייה. אתה מביך את עצמך.

noy fb 22

New member
אשמח שתחכים אותי (את כולם בעצם): מה עוד יש בגרף שנסתר מעיניי

איך הוא תורם לדיון ומהו הידע הנשגב החסר לי?
תשובות בבקשה, לא כותרות או הפניות מעורפלות לספרים עתיקים
ששיננו כשהיינו ילדים.

Benzif

New member

סחתיין אבי.
הוצאת אותו (שוב) טמבל.

אבל כמו תמיד, זה כנראה לא יעזור.
הוא איכשהו יחשוב שהוא הצליח לצאת מזה במשפטים מפולפלים.

רחמיי הכנים על סביבתו הקרובה.

למעלה