צמיג משופשף כהלכה

yanda3

New member
צמיג משופשף כהלכה

הי חבר'ה אני די חדש כאן... ובכלל רוכב על אופנועים פחות משנה
יש לי cbr250 וגם החבר'ה מאופנוען מאומן וגם המוסכניק שלי העירו לי שרואים שהצמיגים שלי לא משופשפים בצדדים אלא רק באמצע ואין צורה יפה של קשת של הצמיג, וזה אומר שאני לא מטה את האופנוע בסיבובים. אבל האמת היא שאני מנסה כל הזמן להטות את האופנוע והגעתי למצב שאני מזיז את התחת כמו בלרינה תוך כדי נסיעה בכביש ישר ומזגזג קמעה... העיקר שהאופנוע ינוע על כל קשת הצמיג. דבר ראשון זה מטריד אותי שבמקום להנות מהריכבה אני עסוק רק במחשבות על איך שהמוסכניק שלי יהיה גאה בי ובצמיגים שלי... ודבר שני מה אני עושה לא נכון? בסיבובים (גם בבר גיורא ונס הרים) אני משכיב (עד כמה שאני יכול. עדיין חדש...) את האופנוע כמה שאני רק יכול. מישהו יכול לתת עצות? מהנסיון שלו? עם הזמן זה ישתפר? זה תלוי מהירות(אני בד"כ רוכב 90-120)? אני מוכרח לציין שמאז שהמוסכניק העיר לי על זה אני שם לב לכל אופנוע שאני רואה אם הוא משופשף או לא והאמת היא שאני מקנא...

vmisha

New member
דווקא בגלל שאתה "מזיז את התחת כמו בלרינה"

אתה משכיב פחות את האופנוע.
אם אתה רוצה להשכיב את האופנוע יותר, אתה צריך דווקא לשמור על הגוף בצורה אנכית (יחסית לכביש), אבל זה פחות מומלץ מבחינת אחיזה, ולכן - אל תעשה את זה.
לא הייתי מיחס חשיבות מיוחדת להערות האלה. גם אצלי הצמיג האחורי נראה דומה לשלך, ואני ממש לא מתרגש מזה.

iec

New member
אני מאוד מקווה שאתה לבוש כהלכה ולא שוכח לשים

נעלי בלט.

gamgam

New member
השם של החלק ה"לא משופשף" בעגה האופנוענית מכונה

"צ'יקן סטרייפס" (chicken strips).
אם צריך לתרגם את זה זה יהיה השם המעליב "פסי פחדנות".

הפסים האלו יכולים לנבוע מכמה סיבות:
1- אתה רוכב באזורים מפותלים אבל לא מכיר את מגבלת ההטיה של האופנוע ולכן לא מטה אותו מספיק.
הפיתרון: קורסי רכיבה שמתרכזים בלימוד הטיות.

2- אתה רוכב שקול והפסים האלו הם תוצאה של אסטרטגיית רכיבה זהירה
הפיתרון: לא לשים זין על מה שאומרים לך.
במידה ואתה כן שם זין, תחזור לפיתרון סעיף אחד.

3- אופי הרכיבה שלך הוא מנהלתי ואתה לעיתים רחוקות מאוד נמצא בכבישים טכניים ולכן באופן טבעי הבלאי יהיה מואץ במרכז הצמיג.
הפיתרון: תחליף מקום מגורים, תצא לרכב יותר באופן יזום בכבישים מפותלים.

בכל מקרה, כמובן שאפשר להטות CBR250 לגבול שלו, אבל זוית הטיה היא גם פועל יוצא של מהירות. אתה לא תהיה "נמוך" בפניה של 90 קמ"ש כמו רוכב שפונה ב-190 קמ"ש ולכן במהירויות שאתה רוכב בהן הניסיון להגיע לשיא מרווח ההטיה הוא מאולץ והגדרת את זה יפה כ"בלרינה".
פניה שלא בשיא ההטיה היא פניה בטוחה שמאפשרת לך "לתקן" במידת הצורך את הפניה.
אני לא יודעת עד כמה מצב פסי הצ'יקן אצלך "חמור", אבל אצלי הצורך לסגור צמיג בשביל תחושת הגאווה של המוסכניק חלף זה מכבר מהעולם.

tygger

New member
בעיקר לחלק של לשמח את המכונאי.

אגב, אני חושב גם שהסיבה העיקרית היא רכיבה מנהלתית ביום יום.
&nbsp
אבל יכול להיות אולי שהעירו לאדון משום שברכיבה מנהלתית הוא החל לסיים את חיי הצמיג ואולי ראוי להחליפו?

rambling

New member
בנוסף

הוא לא יהיה נמוך כל כך גם כי הוא כבר יגיע לשפשוף רגליות מוקדם יחסית על CBR250.

סיבה 4, היא שזה תלוי צמיג. פרופיל / צורת הצמיג תשפיע על ההיגוי, יש צמיגים, הספורטיביים יותר, שיותר קשה להגיע לקצה של הסטריפ.

מנסיוני הדל רוב הצ'יקן סטריפ אצלי נעלם אחרי יום מסלול אחד עם מהירויות של עד 80 קמ"ש אבל הטיתי מספיק שהרגליות או המגף כבר נגעו. אני גם רוכב מתחיל עם אופנוע דומה, CB500F על צמיגים סטוק של דאנלופ.

גם בסביבתי מסתכלים על ה"מדד" הזה של הסטריפס, אבל עברתי את הגיל שיהיה לי אכפת מה מישהו יגיד

gamgam

New member
אני בטוחה שתסכים איתי שלהגיע לשיא מרווח ההטיה במהירות

80 קמ"ש זו הטיה מאולצת שאין בה צורך אמיתי והיא מתאימה בדיוק למקום בו עשית אותה - מסלול סגור בו אפשר להגיע לגבול התחתון.
&nbsp
בכביש הציבורי אין מה לחפש שם.

rambling

New member
כמובן

גם אין סיכוי שארצה להיות במצב שצריך הטיה כזו בכביש ציבורי. לטעמי זה יותר מדי על הקצה בסביבה עם יותר מדי סיכון לעצמי ולסובבים. מצד שני קרה לי כבר פעם שמתוך חוסר נסיון הגעתי קצת מהר מדי לסיבוב והתרגול והביטחון שבא עם הטיות במסלול חסכו לי כאבים בגוף ובכיס. וזו בעצם הסיבה המרכזית שעשיתי את זה ביום מסלול, כדי לקבל ביטחון ולבדוק מגבלות (בעיקר שלי). בתור מתחיל, לי לפחות היה חשש מלהטות יותר מדי, לאבד אחיזה וכו'. למעשה גם אחרי מספר הדרכות חוזרות ואימון במסלול מדי פעם חוזר החשש, לדוגמא בפניות פרסה אדוקות. זה עובר אי פעם?

yanda3

New member
כן אבל...

gamgam ממש תודה על ההסבר המפורט.
אני דווקא רוכב באזור מפותל וההררי (למרות שבדרך לעבודה ובחזרה תמיד יש פקקים...)
והצמיגים הם של ברידג'סטון ודי חדשים.
אחרי הקורס באופנוען מאומן פיתחתי קצת תעוזה במה שקשור לפניות ובלסמוך יותר על האופנוע אבל עדיין אני מתוסכל כשאני רואה אופנועים אחרים בלי הצ'יקן סטרייפס האלו ולא מבין מה אני לא עושה נכון.
בכל מקרה תודה (ותמיד מנחם לשמוע מישהו/י שאומר לך לא לשים זין....)
&nbsp

אם פי 3

New member
אי אפשר ללמוד רכיבה בהתכתבות

באופן טבעי, מרכז הצמיג נשחק יותר מאשר הקצוות (אצל רוכב יומיומי).
אבל האם השחיקה המעטה בקצוות מעידה על רכיבה מהוססת ולא נכונה טכנית, או שהיא מעידה על מסלולים ישרים, ואולי אופי רכיבה רגוע ושקול (וזה לא רע!) קשה לדעת בלי שעין מקצועית רואה את הצמיג - ואותך רוכב.
&nbsp
בכל מקרה, מה חושב המכונאי, השכן ממול, והחתול שלל השכנה, לא רלוונטי, ואסור שזה מה שיקבע את אופי הרכיבה שלך. לעולם אל תרכב מעבר ליכולת שלך רק בשביל להרשים. זו דרך ישירה לאסון.
מה שכן - שפר את הרכיבה שלך בקורסים ואימונים. לא בשביל הרושם, אלא בשביל הבטיחות, ובשביל הכיף (הרבה יותר כיף לרכב בהטייה).

Dresdner

New member
שכח מזה

על אופנוע אפשר לרכב בכל מיני צורות הצמיג כמו רפידות הבלם מראה את אופי הרכיבה שלך ואופי זה דבר יחודי אין בו טוב או רע רק הקפד על לחץ אוויר נכון ותהנה.
להתאמץ להשכיב זה מתכון לצרות.

yanda3

New member
תודה על העצות חברים

אני באמת אנסה רק להנות מהרכיבה...

Aricc

New member
תרכיב צמיגים משומשים, יעלה בזול, יעשה את העבודה והעיקר..

אתה לא רוכב על קטנוע 250 אלא על אופנוע CBR

Dresdner

New member
אתה רציני?

צמיגים משומשים לרכיבה בכביש ? בלי לדעת מה עבר עליהם? לסמוך על פנצריית שקר כל שהוא שלא עשתה עליך קומבינה עם הצמיגים של דוד של סבתא שלו שעשתה תאונה אבל הצמיגים נראים "כמו חדשים"

Aricc

New member
הבחור ביקש עזרה לבעיה שלו ואתם עונים מתחום אחר

אני נאבק כבר 50 קילומטר עם סט סופר ספורט של מישלין חדשים, שבגלל "השפיץ" נופלים לי לפניות ולא אוחזים כלום ביציאה מעמידה, הבקרת אחיזה דולקת עד לשלישי ואני מקווה שהשפיץ ירד והאחיזה תגיע.
אבל הוא מוטרד ממשהו אחר, הוא קנה אופנוע [כאילו] והוא נראה לא טוב על הצמיג, אז ראוי לתת לו מענה לבעיה שלו ולא להסביר לו שהיה כדאי שהאישיות שלו תהיה אחרת.
הוא יודע מדוע הצמיג לא משופשף בדפנות. האם עדיף להכניס אותו למצב רכיבה שלא מתאים לו ? האם נייעץ לו לעבור לדו"ג פרקטי כמו X-MAX 250 ? כאשר הוא רוצה "אופנוע". אני לא עולה על 250 ולוקח תחבורע ציבורית מפחד, הוא מרגיש טוב עם 250, לתת לו עצות מעצמי או שיתאימו לו?
שירכיב צמיג משופשף בצד ולא ישחוק אותו בעצמו, זו העצה שלי.
גם כשילד מגיע עם ציור שעשה וכולו שמח על היצירה אני לא אומר לו שצייר הוא כבר לא יהיה ולא מעמיד אותו בפני סטנדרטים שיגרמו לו מפח נפש.

למעלה