צמיג משופשף כהלכה

iec

New member
אני יכול לדווח לך שבעקבות "יישור השפיץ" החלו

גניחות.

וברצינות...כשבאים לשאול האם צמיג רחב יותר נותן אחיזה טובה יותר אז התשובה כנראה תהיה לפי מה שהשואל רוצה לדעת. אם הוא רוצה תשובה מנומקת עד יסוד כדוה"א אז הוא יצא מבולבל עם טנגנס אחותו הצולעת.
תסתכל בשרשור שמיטול העלה מהאוב...טל אומר שעקרונית לא אבל ...כלומר זה לא בדיוק לא.
בהמשך המשיך 1100DLX עם ההסבר שבסופו של דבר זה כן משפיע.
בסופו של ויכוח מעניין נעשה ניסוי מציאותי יותר : 2 רכבי פורשה זהים שינעלו צמיגים מאותה חברה בדיוק רק ברוחב שונה : 205 ו-350 ונוציא אותם למירוץ דראג קצר. בשני המכוניות הצמיגים קרים. אני מבטיח לך שה-205 יפרפר עצמו לדעת ביציאה..משמע קשה לו לייצר אחיזה עם שטח המגע שיש לו.
באופנועים זה אותו הדבר רק שבאופנועים אפשר לפרק את המשוואה הזו ל-1000 חלקים וחישובים שבשלב כלשהו יהיה ניתן להוכיח שהרוחב לא משנה עקרונית...אבל כתשובה פשוטה בלי הרבה התפלספויות-צמיג רחב יותר נותן אחיזה טובה יותר.(שוב-לאותו סוג צמיג)

noy fb 22

New member
העלית נקודה חשובה: המון נושאים טכניים שהם פשוטים יחסית ברמת

בי"ס תיכון, מקבלים עולם שלם של מושגים ושיקולים באמצעות מטמטיקה מורכבת יחסית
(משוואות דיפרנציאליות חלקיות לא לינאריות
), כשעוסקים בהם ברמה של תואר שני ושלישי,
שתמיד תמיד סובבים סביב הדינמיקה ולא הסטטיקה של התהליך.
אמממה מה? לא פעם "מגלים" שהתגליות של ממצאי המחקרים המתקדמים האלה, מאד מאד קרובות
לתובנות של "קלעי תוכמן" מהתיכון (לא שזה מפריע לייצר papers ו- articles בשביל התואר...).
ע"פ האינטואיציה האישית שלי, זה בדיוק הקטע של האחיזה ורוחב הצמיגים: לרוחב הצמיג יש השפעה מאד קטנה
על האחיזה אם נוברים מאד עמוק בחומר. אבל בגדול, זה בכ"ז הולך לפי "קלעי תוכמן" דהיינו, השטח של טלאי
המגע אינו משחק מבחינת תרומה לאחיזה. זו גם הסיבה ל"התעמלות המילולית" של המתייחסים שמבינים משהו בחומר
וזו גם הסיבה שאני לא מאבד את הקידמי שלי בכול סיבוב חד.
חבל שאי אפשר לעשות על אמת את הניסוי שלך (עדיף עם אופנועים)...הדמיון ההנדסי שלי אומר שלא יהיה הבדל גדול...

noy fb 22

New member
אני חושב שיכולת אולי לנסות ולהסתייע ב"מאורות" גדולים יותר,

או בעפרון יותר מחודד מהקלמר ולא במישהו ש"יצא לו פעם לחקור קצת צמיגי
מכוניות והוא בטוח שבאופנועים זה לא כול כך שונה"...
וגם, מאד הייתי רוצה ש"החוקר" הנ"ל יסביר לי ולמי שעוד תהה בעניין, מה בדיוק הקשר בין
אחיזה של אופנוע בסיבוב קבוע, במהירות ובזווית הטייה קבועים, לבין....היגוי הפוך ?????
כמובן שדבר אינו משתווה ל"יציאה" בת האלמוות של המתוסכל "שלנו" ( נדמה לי שפעם קראתי לו
שוטה הכפר...) באומרו שהמהנדסים עושים התעמלות מיוחדת בתכנון הצמיגים ע"מ שהקידמי
הצר יפיק אחיזה הדומה לזו של האחורי הרחב...איזה קשקוש שרלטני!
בכול פעם שאני משכיב את ה 12R שלי בסיבוב ולא מאבד את הקדמי, הטענה הטריוויאלית שלי מוכחת מחדש!
למרות שהקדמי שלי הוא 120, האחורי הוא 200, חלוקת המשקל היא 50:50, אותו יצרן, הפרופיל כמעט זהה והלחץ בשניהם
ע"פ הוראות היצרן הוא 42.

אבל בהשוואה אליו אתה נראה בערך כמו בתמונה המצורפת

יש בכלל "מאורות" חוץ ממך?
(שלא לדבר על זה שהוא בכלל לא ניסה להסתייע בכלום, הוא רק ניסה לעזור לתוכי למצוא את השרשור שהוא חיפש, אבל הצורך שלך לקטול ולהשמיץ וליצור את הרושם שרק אתה יודע את האמת חזק ממך).

צמיגים מהונדסים? מה פתאום.
הם מגיעים ככה באופן טבעי מהטבע.
פשוט שופכים קצת גומי לתבנית, והופ - מתקבל צמיג תקני עם תכונות זהות לכל הצמיגים, נכון?
אין שום הנדסה מאחורי זה.
אין שום מאמץ הנדסי ומחקר מדעי ארוך-שנים, מלווה באינספור ניסויים, שבזכותם יש לך על האופנוע צמיגים עם תכונות כמו שיש לך.
הם פשוט מגיעים ככה מהטבע ולכולם בדיוק אותן תכונות.

איך הפרופיל יכול להיות כמעט זהה אם אחד 200 ואחד 120? לפחות בחלק מהפרופיל רדיוס העקמומיות חייב להיות שונה.
ועוד לא דיברנו על הרכב הגומי, מבנה ותכונות השלד, החריצים.
"בכל פעם שאני משכיב את ה-12R שלי..." ... ממש ניסוי מדעי.
אתה כל כך פאתטי וכל כך פלצן.

נ.ב. זה שקראת לו שוטה הכפר היה מישהו אחר (אלא אם כן אתה חושב שאני זה הוא), אבל אף אחד לא הצליח להתקרב לרמה שלך.

m e i t u l

New member
תיזהר, עוד עלולים לחשוב שיש לך קשר (שהכחשת חלקית) ל-noy fb

אני מציע שתמשיך לעסוק בתחומים יותר טכניים כמו ייצור ביתי של תושבות תיקי מיכל שהוכחת שאתה עושה לא רע בכלל, ובד בבד תפסיק להלאות אנשים בלבקש "סימוכין" שאתה לא מתכוון להתייחס אליהם ואז לתקוף אותם על שהביאו סימוכין.

גם אם אתה צודק ב- 95% מהמקרים (ואני ממש לא רומז שזה המקרה), כל עוד אתה לא יודע להודות ב-5% האחרים זה לא ניתן ללמוד ממך. תלמד קצת ענווה מהתוכי.

noy fb 22

New member
אם הפיסקה הראשונה שלך "מסכמת" את מה שהיה כאן, אני ממש שמח

על ה 95% (אפילו שאתה ממש לא רומז שזה המקרה), כי עם כאלה
"סיכומים" ועם כזו רמה של המתלהמים למיניהם, אני ישן יופי. לא מפתיע
שבעלי הקולות הרמים ביותר כאן, הם הכי מלומדים, מוכשרים, משכילים
ובעלי IQ בשמיים.
ברשותך, אמשיך ל"התערב" גם בנושאים ה"הגותיים" שאינם שמורים
לטכנאים ואנשים טכניים "סתם", אלא רק למשכילים...כי מה לעשות
(באמת די קשה להודות בכך), אלה כאן שלא למדו, טועים הרבה ומטעים הרבה ואילו
חלק ידוע מאלה שכן למדו, לא ממש הבינו את החומר.
אגב, לכבוד יחשב לי קשר כלשהו לזה שאיזכרת בפתיח.

m e i t u l

New member
כמעט ונעלבתי בשמם של כמה מהכותבים שם...

אגב, לא כיוונתי בהכרח רק לפוסט הספציפי אליו קישרתי למרות שברור שגם הוא רציני למדי (ואני מודה שטרם קראתי את המאמר שפרסם).
אחרי שמפרידים את המוץ מן התבן (בלי הרבה מאמץ אגב) מתגלה שרשור שאני לא זוכר "רציני" כמוהו בשנים האחרונות, עוד תזכורת עצובה שתור הזהב של הפורום הזה כבר חלף ורק איזה נפיל וחצי עוד שומרים על השלהבת פה ושם.

לגבי השאלה המרכזית על השפעתו של רוחב הצמיג זו הטענה/השערה-מבוססת הכי מעניינת שמצאתי שם.

אם בכל זאת תמצא את אותו שרשור יותר רציני שחיפשת, שתף אותנו

noy fb 22

New member
כול אופנוען וותיק, מכיר את הפחד המיוחד הזה, כשהוא מגיע

לזווית הטייה המהווה את המגבלה האישית שלו, בתהליך הלמידה שאינו נגמר. הזווית הזו
משתנה עם הזמן ואפילו, אינה זהה כשמטים ימינה או שמאלה. לכולם יש צד השכבה עדיף.
הזווית הזו אפילו מתמתנת כאשר עושים הפסקה ארוכה ברכיבה.
בכול סיבוב, בהנחה שאינך "זז" על האופנוע (אתה לא אמור לזוז!), ושבחרת בסיבוב את הנתיב הנכון,
רק המהירות תקבע עבורך את זווית ההטיה.
לכן, ככול שתהיה יותר מאומן ומתורגל באמצעות המסגרות העוסקות בכך, תלמד "לקחת" את הסיבוב
מהר יותר והצ'יקן סטריפס ילכו ויצטמצמו.
לא חכם לנסות וללמוד "לבד" כי הנסיון המצטבר אינו תורם ואינו מחפה על העדר הידע הנכון.
לא מעט מן ה"מעיזים" וחקייני המוטו GP, אינם כאן עוד ולא תמיד יש מועד ב'. מרפי אינו מתרשם
מחליפות של 9000 ש"ח, "גיבנת" על הגב ואראי \ שואי עם צביעה יחודית.
קריטי שתפעיל שיקול דעת בוגר, לפני שאתה מצטרף לחבורה מדוגמת טיפ טופ ו"מקצועית" (עאלק...),
המדברת על "התגרזנות".

הצ'יקן סטריפ עדיף מהחלקה

ומרכז הצמיג סופג את ההאצות והבלימות ועובד קשה יותר מהדפנות

avihersh

New member
זוית ההטייה אינה המקדם היחיד. מהירות ההטייה משפיעה

מתקיים יחס הפוך (לא 1:1) בין זוית ההטיה למהירותה. ככל שהטיית האופנוע מהירה יותר, ניתן להסתפק בפחות הטייה. כלומר, במקרים רבים, הטייה מהירה בטוחה יותר.

מכאן, שכל דיון בזויות הטייה, "רצועות תרנגולת" לכו', אינו שלם ללא הנושא של מהירות הטיית האופנוע.
,

avihersh

New member
"תיאוריה" פחות מתאימה. זה מה שקורה בפועל. בכל מקרה, סימוכין

תוכל למצוא באחד הטקסטים הקנונים של רוכבי אופנוע "Twist of the Wrist II" של Keith Code. פרק 6 - "Lazy Turns and the Turns Scale" עוסק בקשר, בין מהירות הפניה לזווית. המסקנה (עמוד 69) ברורה וצלולה, כבדולח - "For a given speed, the quicker you turn your bike, the less lean angle you use"

אתה מבלבל בין מונחים בתרגום מאנגלית לעברית

מהירות ההטיה היא המהירות שבה אתה מעביר את האופנוע ממצב אנכי למצב ההטיה.
זאת לעומת מהירות הסיבוב שהיא המהירות שבה אתה רוכב בסיבוב מסויים בהטיה מסויימת.
&nbsp
ולעניין זווית ההטיה, עבור רדיוס פניה ספציפי יש שני גורמים עיקריים שמשפיעים על זווית זו:
1. מהירות הרכיבה בסיבוב - ככל שהמהירות גבוהה יותר עליך להוריד את האופנוע נמוך יותר בכדי לשמור על הרדיוס הנ"ל (עד למגבלות הגיאומטריות של האופנוע והצמיגים).
&nbsp
2. מרכז הכובד של האופנוע שמושפע ממבנה האופנוע ומיקום הרוכב עליו בעת הפניה. ככל שתכניס את הגוף יותר לכיוון ההטיה זוית ההשכבה תקטן (כלומר, תשכיב פחות)

noy fb 22

New member
חוץ מזה שה"תוכי" צודק, כדאי להפנים, כלקח, שלפני שמשיאים עצות

מעשיות לתמים מזדמן שעלול לאמץ אותן, חשוב להפעיל שיפוט מוסרי אישי, הכי חמור שאפשר,
על מה שעומדים ליעץ (ל"יעץ"...).
תאר לך רוכב חדש, שהגיע לסיבוב ובגינך הוא "דחף" חזק להשכבה "מהירה" אך מתונה,
כדי "להרוויח" פחות הטייה בסיבוב הזה. הוא היה עף החוצה וזה היה עליך!
ועוד תובנה עבורך: גם ה"אייקוניים" ההם, אינם פטורים מטעויות. צריך גם להבין
מה הם אומרים וגם כלים (לא פולקלור של רוכבים!) ע"מ שאפשר יהיה לאמוד את דבריהם.

avihersh

New member
קצת צניעות. ציטטתי כהלכה, את אחד המורים החשובים לרכיבה...

מלבד זאת הטענה נכונה. בקלות ניתן לקחת שני מקרי קיצון - 1. מהירות הטייה (הזמן להטיית האופנוע להטייה נדרשת) 0.1 שניות. 2. מהירות הטייה 2.0 שניות. בהנחה שהמהירות קבועה, ברור שבמקרה הראשון, ניתן להסתפק בפחות הטייה.

גם אני חשבתי בהתחלה שה"תוכי" צודק. אבל אחרי שavihersh

הביא סימוכין לדבריו, אני חושב שמן הראוי שהוא יקבל ממך איזו התנצלות קטנה, noy fb.
אם ידעת לתקוף אותו כ"כ טוב, מן הראוי שתדע גם להודות על האמת.

noy fb 22

New member
נסה קודם להבין את מהות הדיון, לפני שאתה משחק אותה מהאו"ם,

מר בלהבלה. התחסדות צדקנית גרועה מבורות.

למעלה