פתאום אני שוב מפקפק

מנסון1

New member
סבבב, הטרם הבנת?

הוא רוצה אותך בשביל עצמו

מנסון1

New member
אכן נחמד, סבבב אתה בכיוון הנכון

ובהזדמנות זו אוסיף לכם רבותיי עוד סיפור. שוב עם אשת סטרייט - חדווה, ואשת ההומו - גילה. חדווה באה לבקר את גילה שכנתה. ושואלת, גילה, אז בעלך סיים סופסוף את הטיפול ב"עצת נפש"? איך קוראים לזה המסע אל הגבריות? כן, ענתה גילה, שלשום. אני קצת מתפלאת, אומרת חדווה,לא היה יותר כדאי שיעבור את הטיפול לפני שהתחתנתם? תראי, עונה גילה. הוא היה בקרבי, ואחר כך מפקד בצנחנים עד שהגיע למג"ד, ולא רצינו לדחות את החתונה כל כך הרבה זמן. ומה הם עשו שם בטיפול שואלת חדווה. עונה גילה, עבדו על הבטחון העצמי, שיחקו משחקים גבריים כמו כדורגל, והפנימו שהיה להם אבא אדיש. נראה לי קצת מוזר, אומרת חדווה, כל השירות הקרבי נראה לי יותר גבריות מכל המשחקים האלה. האמת, עונה גילה, גם לי מוזר שהיה צריך שנה כדי להפנים שאבא שלו הוא קר ואדיש ומרוחק. אני בביקור הראשון אצלם בבית כבר הבנתי את זה. ולמה התחתנת איתו בכלל? טוב, הוא הרי חתיך וגברי, והבטיחו לי המטפלים שהם יוציאו אותו מזה. את יודעת מה, אומרת חדווה, אם לומר את האמת, אני חייבת להודות, שלפי הרעשים שבקעו אתמול מהחדר שלכם, נראה שהטיפול הצליח בגדול. לא נראה לי שהצליח, עונה גילה, פשוט לימדו אותו איך בשעת מעשה להתרכז ולחשוב על בראד פיט. וזה לא מרגיז אותך ומתסכל אותך, את לא מרגישה נבגדת , תמהה חדווה. לא ענתה גילה. האמת גם אני חושבת על בראד פיט. יש לנו אותו טעם. טוב, רק שתדעי לך גילה שלא רק לך כאשת הומו יש את הבעיות האלו. גם לי. אצלי כל פעם בשעת מעשה בעלי אומר סנדי, סנדי. ועל מי את חושבת שואלת גילה? לא על מי, אלא על מה. עונה חדווה. אני חושבת איך לנקום בו. אני מתפוצצת מכעס. וזוהי הסיבה שבאתי אליכם היום. הגעתי להחלטה איך לנקום בו. אני אבגוד בו עם הומו. זו תהיה שיא ההשפלה בשבילו. ולכן באתי לדבר עם בעלך, אולי הוא יסדר לי אחד החברים ההומואים שלו שיעזור לי בזה. אני מוכנה אפילו לשלם. צר לי לאכזב אותך, אומרת חדווה. הסכמנו לפני החתונה שהוא מנתק את כל קשריו עם חבריו ההומואים. פחחחח, מגחכת חדווה. את בטח מאמינה לו. איפה לדעתך הוא הולך כל יום שלישי אחרי העבודה? מה הבעיה, עונה גילה, הוא הולך להתנדב עם קשישים. וואלה את נאיבית, אומרת חדווה, אלא אם חיילים חתיכים קרביים שריריים נקראים אצלך קשישים. הדם עולה לראש של גילה. איזה מנוול זה. ככה רימה אותי. אני איתו גמרתי. כן, אני יודעת מגחכת חדווה. כל השכונה שמעה את זה אתמול. תפסיקה רעה שכמותך, מתעצבנת גילה, אני מתכוונת סיימתי. אני כבר אתבע את עצת נפש הזו. את יכולה להשתמש בבעלי, עונה חדווה, הוא עורך דין. ומצדי, עונה גילה, את יכולה להשתמש בבעלי לנקום בבעלך, אני עוזבת אותו. אבל איך תשכנעי אותו לסבל הזה בשבילו להיות איתך? אל תדאגי, עונה חדווה. אני אאיים עליו שאוציא אותו מהארון. טוב, עונה גילה, קחי אותו מכשפה, מגיע לו שיסבול איתך. אחר הדברים האלה, עברו כמה ימים ושוב נפגשות. נו, הצליח לך, שואלת גילה. כן בטח. בעלי רתח מזעם, ואמר שיתנקם בי. האמת, עונה גילה, שמתי לב. הוא הגיע אלי הרי בשביל התביעה נגד עצת נפש. וראיתי שהוא רותח. הוא רצה להתנקם בך. אז הצעתי לעזור לו תמורת הנחה בתשלום על התביעה. ועשינו מה שעשינו. באמת? קופצת חדווה. והוא אמר אצלך סנדי סנדי? דוקא לא, ענתה גילה. הוא אמר גילה גילה. איזה מנוול, אומרת חדווה. את יכולה להשאיר אותו אצלך. בינינו, בעלך מאוד מצא חן בעיני. כזה חתיך וגברי, לעומת העורך דין החננה שלי. החלטתי להתחתן איתו. ולא איכפת לך מבראד פיט וכל החיילים? תמהה גילה. לא ענתה חדווה. היופי שלו מפצה על הכל. ואיזה בחור מתחשב. והעיקר שאני לא צריכה לשמוע סנדי סנדי. אז עושים החלפות? שאלה גילה. כן עונה חדווה. נעשה גירושין משותפין וחתונה משותפת. גילה רינה דיצה וחדווה אהבה ואחווה שלום ורעות. העיקר אנחנו נשארות חברות.

מנסון1

New member
רציתי רק להדגיש הערה חשובה

שכל סיפורי ההומור שהבאתי, נועדו להצחיק, ואינם כוללים את ההיבטים כבדי המשקל של האדם הדתי, במיוחד אם האמונה אצלו עמוקה, והחויה הדתית שלו עשירה וחזקה, וספוגה בהרבה תלמוד תורה ובאהבתה של תורה ויראת שמים. פה נכנסים לתמונה מעבר ליחסים הרגילים שיקולים של בית יהודי, ותחושה של שליחות ושלום עם האמונה הפנימית, וזה מביא להרבה יכולת הקרבה, כי יש גם הרבה קבלה לאורך הזמן. ואם כי עדיין הדבר קשה מאוד מאוד ויש המחמירים ומוסיפים עוד פעמיים "מאוד", אבל זה בודאי משנה את התמונה מזו שעולה בסיפורים המצחיקים שלי. ולכן, נא לא לראות בסיפורי אלו, לעג כלשהו לבחירת דרך באשר תהיה, אלא סתם קצת לבדר את החבר'ה ולעשות את החיים יותר קלים ונעימים.

מקסים! ../images/Emo68.gif

עכשיו אני יודע, שאם נעוד פעם אחת נוספת תיעלם לנו ככה סתם, נעשה לך גילה, רינה, דיצה וחדווה... וגו'

likud1

New member
לא, אבל האם עדיף לתת לבחורה להתאהב

כשבעצם אתה משקר לה כל הדרך? האם זו הדרך לבנות מערכת יחסים המבוססת על אמון? כי הרי בחורה שמתחתנת עם הומו צריכה לתת בו הרבה אמון שלא יחפש את המימוש המיני שלו בשדות זרים. מעבר לכך, בדיוק בגלל מה שאמרת, אני חושב שהרעיון להתחתן עם בחורה אינו ריאלי, אלא אם כן משאירים את המוסר בבית, הרי לצאת עם בחורה, לתת לה להתאהב ואז לספר לה, זה לא מוסרי בעליל... האין אתה מסכים איתי?

מנסון1

New member
נו באמת חבריקו

הוא משקר לה כל הדרך? לא הכל מגלים בהתחלה. ולגבי זה שבחורה נפגעת, בינינו, כמה פעמים שיוצאים סטרייטים דייט צד אחד מתאהב והשני מחליט בסוף שלא? הרי זה דבר נפוץ מאוד והרבה שברוני לב יש מדייטים. אז תוסיף עוד אחוז אחד של מקרים שהומו יצא עם בחורה והיא התאהבה בו ואז גילה לו שהוא הומו והיא לא רצתה. גם חולי אפילפסיה וחולי כליות וסכרת נעורים לא מספרים מיד הכל בהתחלה. בין זה לבין לסגור לגמרי דרך כאשר התורה לא נותנת אופציה אחרת הדרך רחוקה.

מנסון1

New member
וחוץ מזה

יש גם מקרים שהבחורה מתאהבת בלי דייט בהומו החביב, לפעמים אהבה ממבט ראשון בקפיטריה, ורוצה לצאת איתו. ומשאירה לו מספר. אז עוד לפני שיצא כבר החץ קלע בלבה. חסרים מקרים כאלו?

likud1

New member
אני לא מקבל את ההשוואה

יש הבדל בין מצב בו אחד מתאהב והשני לא, לבין מצב שכל התהליך מתחיל בשקר גמור, כאשר רק אחד הצדדים מודע לכך. יוצאים לדייט על מנת לראות האם מתאים, האם שניהם נמשכים אחד לשני, אבל מה קורה כשאחד לא יהיה מסוגל להמשך לצד השני לעולם? נותנים לצד השני להתאהב בו ואז מספרים??? נראה לי כי זה חוסר מוסריות בעליל. ולכל ההודעות כאן שטוענות כי אם הבחורה לא תסכים להתחתן רק בגלל שנמצא איזשהו משהו "קטן", "זניח", "חסר חשיבות", כמו היכולת שלו להמשך אליה/ העובדה שהוא הומוסקסואל היא/ הבחורה לא בסדר??????? אני מאוד מקווה שאותו אחד שרשם זאת לא מאמין בזה באמת ובתמים, כי אם כן, צר לי, אבל הנטייה שלו היא לא היחידה שמפריעה לו להתחתן. כי אדם שמוכן לשקר ועוד להאשים את הצד השני שלא מבין את שקריו... זוהי בעייה אישיותית חמורה. נ.ב. התגובה היא לכמה אנשים ביחד. שיהיה שבוע טוב לכולם.

מנסון1

New member
סתם שאלה בשביל ההתפלספות

נניח שזה שבחור הוא הומו ולא יתחתן גורם צער עצום להוריו. האם עליו להתחשב בהם? לא חס וחלילה. הוא צריך לדאוג לעשות מה שטוב לו. והאם לצאת פגישה עם בחורה שעלולה להיפגע זמנית האם עליו להתחשב? בטח, זה מוסרי לא לפגוע. אז בכל אופן לפי התורה, החומרא לפגוע בהורים היא לאין שיעור יותר גדולה מאשר לפגוע בזולת. וכיבוד הורים מופיע בעשרת הדברות. ועוד שאלה. מי קובע מהו מוסר? מי אמר שלעשות רע לאחר זה רע? המצפון. ומי אמר שמה שאומר המצפון זה טוב? אולי זה בסך הכל פונקציה ביולוגית במוח, ואז היא לא יותר טובה משאר הרגשות. אולי זוהי סתם התפתחות אבוליוציונית שמביאה לכך שלא יאכלו אחד את השני? כמו שהאמא מרחמת על ידיה זוהי התפתחות אבוליוציונית כדי להמשיך המין. אז זה סתם צורך אבוליוציוני כמו אכילה ושתיה ותו לא. אלא מה, המצפון הוא מהנשמה? אז לא הכל חומר. ואם יש נשמה יש אלוקים. ואם המוסר האלוקי קובע לפי מי שמאמין בו, אז סדר העדיפויות יכול להיות אחר לגמרי. כי לשקר זה איסור לאו. אבל עריות זה ייהרג ולא יעבור. במיוחד שפה זה לא שקר אלא אי אמירת אמת, וגם זה לפני שיש חיוב חוזי והתחייבות של קשר. ועם כל זה, שלא ישמע מדברי שאני דוחף לכיוון של חתונה עם אשה. בכלל לא. אני יודע שזה על סף הבלתי אפשרי והסיכוי לכך הוא קלוש. אם כי יש כאלו שעשו זאת. וכמובן ידועים מקרים של כשלון נישואין ושל בגידות, אבל לא הכל גלוי בפנינו. וייתכן שיש מקרים שזה הצליח. מקרים כאלה הרי לא מספרים על עצמם. ואם מדובר בהומו ולסבית נראה לי שזה יותר קל, וגם נתקלתי במודעות באינטרנט של לסביות דתיות שמחפשות אופציה כזאת. בכל אופן זוהי החלטה אישית של הבן אדם. ואסור בשום אופן לדעתי לדחוף או ללחוץ עליו בכיוון של חתונה. לא מהמשפחה ולא רבנים. זוהי החלטה שצריכה לבוא ממנו לפי הכרתו את עצמו וכוחותיו. אבל אני נגד שלילת האפשרות גם בכיוון השני לתת לו לנסות כיוון כזה. ולדעתי, אין מה לחשוש מבחינה מצפונית, כל שכן מבחינה תורנית יש לו על מי לסמוך בשפע.

מנסון1

New member
ועוד משהו

אצלי שקר הוא לא בראש סולם הרוע. מה שיותר בעיה מבחינתי הוא גרימת הסבל לאחר, ופה הדיון שישנה אפשרות שייגרם סבל זמני לזולת בשביל הרצון להגשמה עצמית. ועכשיו ניקח זוג נשוי שהבעל התאהב באיזה פרגית אחרי 30 שנות נישואין, והוא מחליט בשביל לרצות את עצמו להתגרש. האם גם פה תיאסור עליו? הרי פה הוא גורם סבל הרבה יותר גדול לאשתו שאוהבתו. וזה לא שבועיים היכירות, זה 30 שנה ביחד. אלא מה, אין שקר. זה עושה את ההבדל? מה שקובע הוא הסבל. אז הוא נוטש אשתו דבר שלעתים מביא להריסת חייה, ופגיעה קשה בילדיו. והכל בשביל חופש האהבה והתאווה.

likud1

New member
אם הוא התאהב במישהי והיה מספיק הגון

כדי להתגרש ולא לבגוד, אז הוא אדם מוסרי, ברגשות לא תמטיד ניתן לשלוט, במעשים כן. ההבדל החד מאוד כאן, הוא שמין הוא חלק מצרכינו הטבעיים כבני אדם ולכן הומוסקסואל לא באמת יוכל לעמוד בכך כל חייו וכאן נכנסים למקום בעייתי מלכתחילה. לגבי קביעת מוסר מהו, יש מוסר ואכן גם התורה מדברת עליו. כפי שציינתי, אם יש בחורה שמוכנה במודע להכנס לקשר שכזה כשהיא יודעת מההתחלה.... אז אין בעיה עם זה, שניהם מחליטים לקחת את הסיכון (למרות ששנינו יודעים שהיא זו המוותרת ולוקחת סיכון יותר מהגבר). לא אמרתי שאני נגד יחסים עם לסביות, ההיפך, גם אני חושב בעתיד עלך משפחה, אך לא מתכוון להתחתן עם בחורה, אני כן חושב על האופציה להביא ילד לעולם עם בחורה לסבית. החובה לרצות את ההורים, לא באה כאשר פוגעים באדם אחר... אם הבחור יוצא עם בנות לדייטים, על מנת לרצות את הוריו ומיד אחרי הדייט אומר לבחורה שלא מתאים לו, אני לא רואה בעיה. אני כן רואה בעיה ומאוד חמורה, כאשר הוא ממשיך לצאת איתה ולא מספר לה על נטיותיו המניות, אלא רק לאחר תקופה מסויימת בה היא כבר מתאהבת בו, זה חוסר מוסר...

ועוד בעניין השקר

כידוע הגמרא מתירה אפילו לתלמיד חכם ("צורבא מדרבנין") לשנות מדיבורו (יעני = לשקר) משום דרכי שלום. בדרל אגב תודה על המחמאה. קראתי אותה רק אחרי שהגבתי להודעה.

אני מציע גם לך

לחזור להודעתי הקודמת ולהיווכח, ששנינו כיוונו לאותו דבר, אולם אני הוספתי אסמכתא מדעית. אגב אינני יכול לקבוע, שדבריו של ד"ר מוזס הם "תורה למשה מסיני" אולם בוודאי יש להם על לסמוך, ויתכן, שד"ר מוזס עצמו יודה, שכשם ש"הומו" איננו "שחור ולבן" גם גם הפסיכולוגיה איננה "שחור ולבן". בכל מקרה אני שמח למקרא הדיונים השקולים והרציניים בנושא זה בתוספת קצת "פלפל, שום ושמן זית" של מנסון.

מנסון1

New member
אתה רק שוכח

שמלבד הרב שרלו הוא גם מוזמן לקרוא את התורה, והוא גם מאמין בה. וגם הרב שרלו רק תיאר כמה זה קשה אבל לא העלה בדעתו להתיר אופציות אחרות. אז זה לא חכמה לפסול אופציות כשלא מתירים אופציות אחרות.

dkey

New member
אתה יודע שאני לא שוכח

ושזאת בדיוק הביקורת שלי עליו לפחות יש לו את הכנות לומר את הדברים שכל אחד מאיתנו חש בלב. בעיני הנהיה אחרי הרבנים גרועה מעגל הזהב.

dkey

New member
אבל דמך אינו סמוק משל האחר

ולכן אין אפשרות לפגוע באחר ו"להציל" את עצמך. מה שהרב בעצם משאיר באי ההתרה זה התנזרות. אלא שגם זה הוא מבין שלא אפשרי. למעשה מי שקורא את דבריו יכול להבין שהוא מקבל זוגיות מאותו מין במידה ואותו אדם לא יכול אחרת וזה מקובע אצלו. בכל אופן חייבים להבין שרבנים הם בשר ודם. הם מפחדים לפסוק. זה גדול עליהם. ההסטוריה מראה שהם גם טועים לא מעט. אדם צריך לפעול על פי מיטב הבנתו.

יום.

New member
מסכימה עם כל מילה

יהיה מאוד מאוד מאוד מאוד לבנות זוגויות כזו אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי אך האופי שלה לא ספק יהיה שונה ואולי תפל יותר

למעלה