פתאום אני שוב מפקפק

גם אני לא מצאתי

לכן הכנסתי 3 פתקים למעטפה: נתניהו, פייגלין ודנון...
. לאחר ששמעתי את נאום הניצחון של נתניהו, לא הצערתי על כך. "פיגלין נוחבורתו מנסים להשתלט על הליכוד..."? רגע אחד! מאמתי הליכוד הוא נחלתו הפרטית של נתניהו? כבר היה אחד לפניו, שדרדר את הליכוד אלי תהום בהחלטתו הנפשעת לגרש יהודים מעל אדמתם, ונתניהו היה שותף לו (גם אם פסיבי) כמעט עד לרגע האחרון. כבר הבעתי דעתי כאן, שאינני חסיד של פייגלין בהיותו האדם הכי פחות מתאים להנהיג מדינה ללא שום ניסיון מינימלי בביטחון, בכלכלה, בייחסים מדיניים וכיו"ב, אבל הדמוקרטיה מחייבת לתת לכל אדם הזדמנות להוכיח עצמו בתחומים אלו ויש לכבד את דעת הרוב כל עוד איננו סותר את ערכי היסוד של מדינת ישראל ושל העם היהודי. ו... משהו אקטואלי לשבוע זה בקובץ המצורף.

סבבב

New member
דמוקרטיה זה דבר אחד...

אבל לפקוד אלפי אנשים לליכוד ולהציג את עצמך ואותם כליכודניקים, אבל בבחירות לחור מפד"ל, איחוד-לאומי או מרזל - זו לא דמוקרטיה, זו הונאה... וזה בדיוק מה שקורה במנהיגות-יהודית. למען לא יחשדו בי, אבא שלי ז"ל התפקד והפקיד את כולנו לליכוד למען פייגלין. הוא תמך בפייגלין. אני הצבעתי לנתניהו...

זהירות מפוליטיקה!

אגב כל הפוליטיקה (בינינו...) זה שקר אחד גדול. לא כן? לא מעטנ פוליטיקאים עושים מניפולציות שונות כדי לזכות בשלטון או בכבוד אחר, ופייגלין כנראה למד מהם. בדרך אגב דע לך, שהתעלמתי מהסיפא של הודעתך, כי זו כבר הבעת עמדה פוליטית, ואנחנו הרי מקושרים הרבה מעבר לפוליטיקה. אנמי גם הייתי שוקל למחוק חלק זה של ההודעה. חזרה לרישא. אם אינני טועה, הבעייה של פייגלין היא, שאת צל ההרים הוא רואה כאנשים. למפד"ל או לאיחוד הלאומי לא הסכים להצטרף, כי פניהם של הללו לא להנהגה. האמת היא, שהסיבה האמיתית היא כנראה סירובם של הללו לשריין לו מקום ברשימה (ואין צורך לראות בראש הרשימה) ללא בחירות, ואילו בבחירות יש סיכוים טובים, שיישאר מחוץ לכנסת גם במסגרות אלו. מדוע אינני מקבל את טענותיו? פשוט מאוד: הרשימות הללו הן סקטוריאליות. ברור לכולנו8, שהציבור הדתי במצבו הנוכחי איחננו יכול להנהיג. אבל מה היה קורה לו היה פייגלין מצטרף לאחת המפלגות הללו ללא שום תמורה ותורם לחיזוקן? ללא ספק בבחירות הקרובות היה נכנס לכנסת ומגביר את כוחן בצורה משמעותית. עתה צא וראה, מאין בא עמיר פרץ? ממפלגת עם אחד, שכרשימה עצמאית זכתה ב- 2 - 3 מנדטים ואילו לאחר המיזוג עם ה"עבודה" זכה בראשות המפלגה. הפלא ופלא! מאין בא שמעון פרס? ממפלגת רפ"י, שזכתה בעשרה מנדטים ברשימה עצמאית (בראשותו של בן-גוריון ז"ל), ואילו לאחר ההתמזגות זכה בראשות התנועה. מאין בא יצחק רבין ז"ל? ממפלגת "אחדות העבודה", שלאחר מיזוגה עם ה"עבודה" זכה פעמיים להיבחר לראש הממשלה. מאין בא מלך הגירוש? ממלפגת "שלומציון". לאחר מיזוגה עם הליכוד זכה בכל ממשלת ימין לתפקידים בכירים עד לראשות הממשלה. מה המסקנה מכל אלה? אפשר גם לעמוד בראש רשימה קטנה ולזכות בראשות הממשלה. אבל פייגלין יודע, שברשימה עצמאית לא יעבור את אחוז החסימה, ואף אחד לא ישמע ממנו עוד. אז למה לקלקל את הקריירה שלו? בתגובה לחלק הפוליטי בהודעתך (אפשר למחוק חלק זה בתמורה למחיקת החלק שלך) אכן אני הצבעתי לכל 3 המועמדים (במעטפה אחת). מה יש? מכסימום יהיו לנו 3 ראשים...

מנסון1

New member
הנה הפתרון למבקשים להינשא - שוקולד

מחקר שוקולד עדיף על סקס http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-132842-00.html?tag=15-19-42 ושוקולד עדיף על נשיקות http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4409 מעתה הכל יותר פשוט. להתחייב בכתובה על שוקולד יומי והחיים יהיו מתוקים מתמיד. וזה מותר כל החודש בלי פסק זמן, ואפילו בריא ללב אם מדובר בשוקולד מריר.

חחחח אני בעד!

לפי דעתי, אחלה רעיון מנסון! אני מטורף על שוקולד גם ככה, אז עכשיו יש לי סיבה טובה לטחון כל היום...

מנסון1

New member
ומעתה אשה הנשואה להומו

כשתשאל אותה חברתה, איך האהבה? היא תענה "עלית". וכשתשאל היכן השתוללתם בסופשבוע? היא תענה ב"ורד הגליל". וכשחברתה תתלנונן שבעלה השמין, היא תאמר לה, אצלי הוא תמיד מלא קוביות. וכששכנתה תתלונן שבעלה שיכור, תאמר לה בגאוה, אצלי מקסימום הוא ממולא בליקר. וכשהבת דודה תבכה שבעלה משעמם וכל יום איתו נראה אותו דבר, היא תאמר בהקלה, אצלי הוא פעם שוויצרי, פעם בלגי, פעם לבן פעם שחור, פעם מתוק פעם מריר, כל יום ממולא בטעם חדש. אחחחח החיים נפלאים. וגם אין שבועיים פסק זמן של נידה. תמיד כיף כייף.

בואנה אתה קרוע חחחח...

אתה צריך להיות משורר/סופר או משהו כזה... אהבתי את חוש היצירתיות שלך חחחח

מנסון1

New member
פגשתי באשה הנשואה להומו

והנה היא נראית בהריון, כריסה בין שניה. שאלתי אותה בחיוך מרושע ובחוסר אימון "זה מבעלך"? ענתה לי "לא, זה מהשוקולד". השוקולד הכניס אותך להריון? תמהתי. אם כך בטח יצאו לך ילדים מתוקים בונבונים אחד אחד. לא, ענתה לי. סתם השמנתי. למחרת פגשתי את בעלה ההומו. והנה גם לו יש כרס. שאלתיו בסקרנות "גם זה מהשוקולד"?, ענה לי , לא, זה מהשכן. הלכתי להתעלף ושאלתי, מה הוא הכניס אותך להריון? לא, ענה לי. מה פתאום. אנחנו עושים מין בטוח. אלא מה? הוא מזמין אותי כל ערב לנגב חומוס ביחד. למה, מה עם אשתו שאלתי? אין לו כבר עצבים אליה, כל היום יושבת לו על הורידים ורוצה שיקשיב לה ויגיד לה כמה הוא אוהב אותה. אהה, אמרתי לו. שמע עיצה מהומו מומחה ליחסים עם נשים. קנה לה כל יום שוקולד.

מנסון1

New member
ועוד משהו

אשה נשואה להומו פוגשת חברה שנשואה לסטרייט ממהרת לדרכה. לאן את רצה? אני רצה לאורולוג. למה מה קרה? לא נעים לי לספר, אבל בעלי במטה בזמן האחרון לא עובד אצלו משהו. אהה, אומרת אשת ההומו. אצלנו זה היה מזמן בעיה. הוא הלך לאורולוג ורשם לו ויאגרה ולא עזר, כי אמר שזה עוזר רק אם יש חשק. אז מה את עושה, שאלה אשת הסטרייט? אני אוכלת שוקולד, ענתה. וזה עוזר לו? תמהה חברתה. לא, אבל זה עוזר לי. אבל משום מה בעלי ממשיך ללכת לפגישות קבועות עם האורולוג, הוא טוען שעצם הפגישות עוזרות לו. מעניין למה
. טוב, העיקר שהאורולוג מקבל אותו בחינם. צדיק האורולוג הזה. אספר לך עוד משהו מביך, לוחשת אשת הסטרייט. גם כשבעלי תיפקד, אצלי לא היה הכל בסדר. לא הצלחתי לגמור. אני דוקא גומרת מהר עונה לה אשת ההומו. אבל איך? מתפלאה חברתה? אני שנשואה לסטרייט להוט לא מצליחה ואת שנשואה להומו אדיש מצליחה? טפשונת ענתה לה אשת ההומו. התכוונתי לשוקולד. אני רק פותחת חפיסה ו...הופ אני מחסלת אותה. סליחה שקלקלתי אתכם. אני מקווה שלפחות העליתי לכם חיוך כאילו אכלתם שוקולד עם קרם אגוזים.

מנסון1

New member
אני בשוונג היום

נביא עוד שיחה בין אשת סטרייט ושמה נגיד רינה, לבין אשת הומו ושמה דיצה. רינה, שואלת דיצה, מה הצעקות שהיו אצלכם בבית אתמול, כל השכונה שמעה. וגם זרקתם צלחות. אל תשאלי דיצה, גיליתי שבעלי בוגד בי עם המזכירה שלו. מסכנה, ענתה דיצה. טוב, למזלי כשבעלי במשרד אני רגועה. חכמה גדולה, אומרת רינה, את כל פעם שבעלך הולך לטייל את בטח חושדת שהוא עם איזה גבר. אצלי זה לא בעיה עונה דיצה. אני ישר שוכחת. אבל את לא יכולה לשכוח כי מדובר במזכירה, אז היא כל הזמן מזכירה לך את זה. סתם שתדעי דיצה, אומרת רינה, כבר נמאס לי ממנו. כל יום הוא בא מהעבודה רוצה לחבק אותי והוא מסריח מזיעה. בלילה הוא נוחר ומפריע לי לישון. ואני לא רוצה לדבר מה קורה כשהוא אוכל חומוס. ולפעמים הוא רוצה את יודעת מה ולי כואב הראש. ואם אנחנו עושים, אני רוצה אחר כך לדבר איתו, הוא כבר נרדם. בבוקר הוא קם מנשק אותי בלי לצחצח שיניים. בכלל אף פעם אין לו סבלנות להקשיב לי. אם יש לו זמן פנוי הוא יושב כמו בהמה מול הטלויזיה ורואה ספורט. אצלי אין בעיות כאלו עונה דיצה. לי ולבעלי יש חדרי שינה נפרדים. אנחנו נפגשים כל יום לארוחת ערב מתורבתת. והוא מה זה רגיש. אנחנו משוחחים, והוא יודע להקשיב. ובענין הריח, כל יום בושם חדש אצלו. לא תאמיני, יש לו יותר בשמים משלי. ואז אנחנו רואים יחד בטלויזיה אופרה או קונצרט או איזה סרט רגשני ביחד ומזילים דמעות יחד. מחליפים בינינו דיעות על השחקנים איזה הכי חתיך. מדי פעם אנחנו יוצאים יחד לעיר לקנות בגדים. שעתיים מוקדשות לי, ושש שעות מוקדשות לו. איזה חיים מתורבתים. דיצה, אני מקנאת בך, אומרת רינה. הלואי ובעלי היה הופך להומו. יש מקום טיפול שיכול להפוך לו את הנטיה? שמעתי משהו על מקום כזה עונה דיצה. נדמה לי קוראים לו "עצת נפש".

dkey

New member
מאוד קשה לענות לך

אלה לא דרכים חדשות, אלא דרכים שנחסמו. החינוך הקלוקל שלנו מנווט אותנו למקום אחד. אין ליברליות ואין פלורליזם. אין טולרנטיות לשונה. השאלה היא האם אתה יכול להקריב את חייך למען שקר שכזה. גם אם כולם יודעים זה שקר לעצמך. האם להנשא זה מה שנכון? לא קל לך זה ברור. לבד עם משהו שגדול מאיתנו ומחייב התמודדות עם כל מה שגדלנו עליו. אני חושב שהצורה בה אתה מדבר על חתונה עם אשה מראה שאולי לא ממש בחנת את הדברים לעומק. יום גם צודקת שהסיכוי שאשה תסכים נמוך מאוד. לדעתי גם אם מסכימה זה מטורף כי שני הצדדים לא ממש מבינים את עומק המחוייבות. אדם שמודע לנטייתו, הסיכוי לדעתי שישרוד בנישואין עם בן המין הנגדי קלושים ביותר.

אפשר להתחתן

רק צריך לדעת מה התוצאות של המעשה, לקחת אחריות ולהבין שמדובר בקורבן עצום-או כמו שאמר לי פסיכולוג אחד פעם: לכל החברים שלך המין של אחרי החתונה יהיה כמו לאכול עוגת קצפת... לך הוא יהיה כמו לנגוס בלחם יבש...(במקרה הטוב) אני גם קצת בספק האם מישהו שכבר היה בקשר עם גבר והרגיש אינטימיות ואהבה עם מישהו יכול להתחתן ולא לחוש מתוסכל מהרגע הראשון אחרי החופה. מה גם שלכל זוג, גם לאלה שמתחתנים מאהבה מטורפת, יש המון המון קשיים בהמשך, אז לזוג שמראש התחתן ככה ב'רגל שמאל' ללא משיכה ואהבה ניתן להניח שיהיה יותר קשה. רק אם מישהו שקל את כל השיקולים הללו ומוכן לוותר לתמיד על אהבה אינטימיות וחום לטובת יתרונות אחרים-(ילדים, משפחה, לגיטימציה חברתית וכו') אז הייתי ממליץ לו להתחתן. כבר אמר ר' נחמן 'אסור להתייאש רק לשמוח יש'
בהצלחה

סבבב

New member
אכן כך... צריך לדעת שזו הקרבה...

אבל אם אתה מוכן להקרבה זו - אז לך על פי הרגשתך הנכונה.

ויש גם דעה נוספת

באתר "כיפה", שקישורו מצורף לכאן, מופיע דרך קבע ד"ר צבי מוזס כיועץ פסיכולוגי. שם מועלות שאלות רבות ומגוונות מסוג אלה, שהועלו כאן, אולם התשובה מקצועית יותר. מדרך חשיבתו עולה, שמדובר באדם בעל ראש פתוח (סטרייט דתי), שמבין ללב השואלים ולא נרתע מהשאלות הכי נוקבות. לא נראה לי, שד"ר מוזס יואיל להשיב לשאלות הגולשים כאן באופן קבוע, ולכן כדאי לדפדף בסדרת השאלות מהסוג, שאנו דנים בהם כאן, ואולי אף להעלות את השאלות באתר "כיפה". שירות טוב יעשו לציבור, מי שיעתיקו את תשובותיו הרלוונטיות לפורום.

אני לא מחפש יתרונות

כמו משפחה, ילדים ולגטימציה חברתית, אלא לעשות את מה שנכון. ומה לעשות, לא תמיד הולכים בחיים על פי הרגש, אלא על פי משהו יותר גדול וכולל, כמו ציווי א-להי. כמו שלא תמיד בא לי ברגש להתפלל, ובכל זאת אני מתפלל. זה שורש ההתלבטות שלי.

למעלה