"פיס אנד לאב"

חרדית

New member
יונה.

זהו צריך לכתוב הודעות לא מובנות כדי לקבל ממך קצת יחס? חרדית. נ.ב: מה שלומך?

שלומי טוב ואני חולה

(עד כאן היחס
) הקהל הקדוש מתבקש להעתיר בברכת "רפאנו" בעד יונה לוי יצחק בן יהודית הי"ו

שחף -בת

New member
יאללה יאללה

עוד מעט נתחיל כולנו לבכות (ושמישו יביא טישו). יש פה מספיק דתיים שכתבו וקיבלו תגובות נורמליות בלי אנטי. הכל תלוי במה ואיך כותבים ולא בגלל שהיא דתיה או שהניק שלה "חרדית".

חרדית

New member
אוקיי קודם לשחף.

שחף מתוקה כתבתי ליונה בהומור וממש לא רציני דוקא אני מרוצה מאד מהיחס ונהנית להיות פה.מפריע לך? חרדית.

לא, שחף, לא.

אני ממשיך לטעון שאם שמך היה מופיע ליד ההודעה של חרדית- התגובות היו שונות. זו דעתי שממשיכה להיות דעתי. יונה המנייק

SoOren

New member
צר לי להרוס לך את האופטימיות..

אבל כל עוד תינוקות של בית-רבן יחונכו עקרונית שכל השונה מהם הוא או רוצח (חילוני) או חמור(גויים=עם הדומה לחמור), כל עוד חרדים ינסו לכפות את דתם על אנשים שאינם מאמינים בה, פשוט חבל לכולנו על הזמן. חברה המסתגרת בתוכה ומחנכת את ילדיה שערבי הוא חמור וחילוני הוא רוצח, אינה ראויה לשיתוף פעולה. כך שאינני רואה שום תקווה לעתיד משותף ופורה עם החברה החרדית הקיצונית. אולי יבא יום ויקום פלג חרדי שיחיה את חייו השקטים והשלווים, יחנך לאהבת אדם באשר הוא\ באשר דתו\ באשר מוצאו, או אז העולם יראה טוב יותר. שום מדורה, שום שירים, את ראית אבא חרדי שיסכים בכלל שהילד שלו יראה חיים אחרים וישוחח עם אנשים אחרים?? הם הרי פוחדים פחד מוות שהילדים יחשפו לכל זיק חיצוני. (ויש להם ממה לפחד..)

חרדית

New member
עכשיו אתה אורן

אורן אתה צריך להבין דבר אחד! הציבור החרדי הוא לא דבר אחד נקודה שחורה הוא מורכב מזרמים שונים חזקים יותר וחזקים פחות. אני בכל אופן חונכתי על דרכי כיבוד האדם באשר הוא בחיים לא שמעתי על דרך חינוך שערבי הוא חמור!!!! אני לא יודעת מאיפה אתה לוקח את זה. אמנם מחנכים אותנו לשמור על ריחוק מהחברה החילונית כי היא סוחפת (מה יותר קל מלעשות כל דבר שמתחשק) אבל לא מחנכים אותנו לשנוא או לתאב חילוני. בחיים לא שמעתי שכל חילוני הוא רוצח!!! אלא חינכו אותי שחילוני הוא תינוק שנשבה והוא לא יודע ומכיר דת מהי ולכן צריך לדון אותו. אני יודעת שאתה לא מרגיש ככה אבל זה בערך הסגנון. אם אתה מדבר על חינוך קיצוני כל כך שכל מי ששונה ממך הוא רוצח אז אין לא מושג איפה התחנכת עד כמה שאני יודעת הדיעה שצינתי היא לא רק שלי אלא של רבנים ומנהיגי הציבור. חרדית. נ.ב: אבא שלי כן הסכים לי !
(אני נדבקת מהלשון של יוינה?)

SoOren

New member
כדאי שתהיי מודעת למקורות הדת שלך

ובהם כתוב(בגמרא) גוים הם עם הדומה לחמור. אני לא חושב שאני צריך לצטט לך מאות מקורות מהיהדות אשר מתייחסות לעם היהודי כגזע הטהור, העילית והשולט בבהמות הטמאות שלצידו.. (מזכיר לך משהו משנות ה50 ?..) בקשר לחילוני=רוצח, זה באמת לא כתוב בדת.. אבל אני בתור חרדי חונכתי לחשוב על חילוני כאדם אדיוט ומסכן, המתמחה בפעולות אינוס והריגה.(ואם זה ממש חדש לך.. כדאי שתקראי את מאמרי המערכת היומיים של "יתד-נאמן", הטורחים ליידע את ציבור האדיוטות שלהם בדבר הימצאותו של כת בשם "החילונים הכופרים", אשר כל מטרתם בעולם היא לרצוח ולנאוף)

spinoza

New member
קודם כל 50 =! 40

וחוצמזה, בקשר ל"תינוקות שנשבו" אז יש לדעתי בעיה עם המונח התיאורטי הזה -הוא לא נכון. הרי פראקטית ברור שהחילוניים לא אטומים - ויש שכן מכירים את היהדות - ובכל זאת לא "נשבים בקסמיה". ושמעתי רב ידוע (מהסרוגים) שלמד (מהרמב"ן) כדלהלן: או שניתן להגדיר את החילוניים כ"רשעים" ,כ"דור רשע" ואז זה בעייתי וחמור מאוד, וכדי להימנע מכך מגדירים אותם כתינקות שנשבו. העיניין הוא שההלכה דאז דחתה מכל וכל אפשרות של כפירה פילוסופית/מדעית ושיש לכבד דרך זאת. להפך - דרך של כפירה פילוסופית/מדעית תמיד גונתה. ולכן זה לא סימטרי: חילוניים יכולים לכבד דתיים, אבל דתיים לא ! שפינ´

חרדית

New member
מי חינך אותך?

קודם כל אני מבהירה שאין לי בכלל מקורות אני מדברת מהידע של עצמי וממה שאני רואה שקורה מסביבי למרות שכתוב שהגוים הם עם שדומה לחמור (הייתי שמחה אם תתן ציטוט לזה) במציאות זה לא המסר שמועבר. אני בכל אופן בחיים לא שמעתי על זה. בורו שמחנכים שאנחנו זה העם המובחר (וזה נושא בפני עצמו) אבל אין בזה כל פסול וזה לא אומר שהשני בגלל זה פסול או רוצח. אני לא מאמינה שיש איזו שהיא אישיות חינוך שתגיד החילונים הם רוצחים או החילונים הם אנסים יש ויש אנסים גם אצלינו ותאמין לי שיש! בכל אופן אני לא קוראת יתד נאמן ככה שאני לא יכולה להגיב ספציפית אבל לפי מה שהבנתי הם הגיבו על כת מסוימת ולא על ציבור שלם. חרדית. נ.ב: סתם ככה אני לא חושבת שאתה רוצח או נואף.

קלי קלות

,קידושין פרק ג דף סח,א גמרא אמר קרא (בראשית כב) שבול לכם פה עם החמור - עם הדומה לחמור ,כתובות פרק יג דף קיא,א גמרא ,בבא קמא פרק ה דף מט,א גמרא

אוי כמה שאני שונא אותך

ואת כל האלו כמו הרב לאו ועוד כמה חנפנפנים המגלגלים מדי פעם עינים לשמים ואומרים, מה פתאום? הדת מחנכת אך ורק לאהבה בין כל עמי הארץ. את רוצה שאני אזכיר לך כמה הלכות נחמדות? "המינים והאפיקורסים מורידים ולא מעלין" מזכיר לך משהו? "לא תחיה כל נשמה" מזכיר לך משהו? מחה תמחה את זכר עמלק?

חרדית

New member
כויפר אתה שונא אותי? :(((((((

תראה אני לא באה להתווכח על דברים שכתובים בגמרא. יש לכם הבנה בה יותר ממני כי אתם למדתם אותה ואני לא לי הביאו ממנה רק ציטוטים ואם אני קוראת בגמרא מסתומא אני אפתח אותה הפוך. שלא לדבר על ארמית. אבל "מחה תמחה את זכר עמלק" נאמר על אומה מסוימת שרדפה את העם היהודי! מבון שהתורה לא בעד ולא תומכת באפיקורסים וברור שלא בכל חילוני זה לא מה שאמרתי מה שאמרתי זה דבר אחד המסר שמעבירים הוא לא "כל חילוני הוא רוצח או אנס" הגבתי את זה לאורן שכתב את זה ואני יודעת שזה לא נכון. חרדית. נ.ב: דוקא הרב לאו מתוק! הוא דוגמא לרב אנושי שאני מאד מחבבת.

spinoza

New member
היא הנותנת../images/Emo88.gif

"יש לכם הבנה בה (בגמרא) יותר ממני כי אתם למדתם אותה ואני לא " נו,,,,את לא מרגישה שמפלים נשים בשם השם לכאורה ? זה ניראה לך הוגן ? הזרם הסרוג כבר יוצא נגד זה ! יש מדרשות לבנות - ומלמדים שם גמרא! שפינ´ נ.ב. תראי מה ניהיה מה-לאב אנד ביס ניראה לי שזה האשכול הכי ארוך....

חרדית

New member
שפינוזה

שפינו! מה לעשות שלא מאד מושך אותי להציץ לגמרא? ואם אני ארצה אף אחד לא יעצור אותי לעשות את זה. חרדית. נ.ב:לא התכוונתי שזה יתארך ככה מבטיחה!

למעלה