"פיס אנד לאב"

נהניתי מה"מסתומא" ../images/Emo45.gif

רציתי אייקון של "קוועטש" בלימוד הגמרא אבל אין. מהשימוש לך בביטוי הזה ניתן ללמוד הרבה. 1. את טוענת שלא למדת גמרא בניגוד לבנים שכן למדו, ומיד בתוך המשפט עצמו את מכניסה את המילה מסתמא שהיא לשון תלמודית (גברית - לשיטתך). 2. את משתמשת במילה במשפט שאת מתארת בו את חוסר ההתמצאות הטוטלית שלך בתלמוד. מעניין שדווקא כאן זה קרה לך ולא בכל טקסט אחר שכתבת. 3. כתבת מסתומא ולא מסתמא כפי שצריך. זה מוכיח שאת באמת לא מכירה את המילה מהמקור הכתוב אלא מפי השמועה (אורלית - בלועזית
ולכן את מבטאת אותה כפי שהיא נשמעת MISTOME. 4. מיד לאחר השימוש במילה מסתמא את כותבת "שלא לדבר על ארמית" כאשר את רוצה לתאר את הידע המועט שלך בתלמוד. המילה מסתמא נובעת מן הצירוף "מן הסתם" והוא אכן עברי אך הסיומת "א" ונפילת הנו"ן הסופית הינן תופעות ארמיות ולכן אין זה מדויק שאת לא יודעת ארמית. בקיצור, סתם ישבתי לי בשיעמום וכתבתי את זה. אגב, חרדית, אף פעם לא אמרתי לך שלום היי וכו´ אז הנה: מה שלומך ? שמי נועם....

אחר

New member
בוא אלינו!!../images/Emo8.gif

לפקולטה למשפטים. שם תוכל לנתח אמירות כאוות נפשך. אתה סתם מתבזבז שם בירושלים...

חרדית

New member
סחטיין נסיך../images/Emo106.gif

עכשיו תגיד בגלל הסחטיין שאמא שלי ערביה? כיף שככה מתעמקים במילה אחת שלי אתה ככה מתעמק בכל מה שאני כותבת? אם כן אתה יכול להוציא ספר. חרדית. נ.ב:ומסתומא זאת מילה שהמורה שלי דחפה בכל הזדמנות אז מה לעשות זה נשרש בי נוסיף את זה לרשימת הגמילות.

neXos

New member
בדר"כ אני קורא מהצד

אבל הפעם לא יכלתי שלא להגיב בשנים האחרונות תפסו להם כמה אדיוטים (משני צדדי המתרס) מנהג מעאפן שאפשר להשוות כל דבר לנאצים או לגרמנים בתקופה ההיא. שום דבר לא ישווה לגרמנים ותפסיקו להשוות כל דבר לזה אמנם יש אנשים שמרגישים שהם נדחקים לפינה, וחושבים שאולי חברה כשלהיא בארץ מתנהגת בעליונות כלשהיא לחברה אחרת. אבל אסור להשוות שום דבר למה שקרה פעם. כל מעשה גזענות גרוע ככל שיהיה לא יכול להיות דומה להשמדה שיטתית של מיליונים של אנשים. רק בגלל שהם שייכים ללאום אחר. אותי למדו שהיהודים הם העם הנבחר, אבל אותה עליונות לא מביאה בחובה זכויות יתר ואת האישור להתעלל ולשלוט במישהו אחר. אלא רק חובות גרידא. קרי שתפקיד היהודים להביא אור לעולם. ולתקן אותו ע"י דוגמא אישית ולא ע"י רצח שיטתי (ראבאק - איך אתה בכלל יכול להשוות!!!) אז תפסיקו להשוות כל מני דברים לגזענות של שנות ה50. נצחו אותם. הם בעבר. אז תשאירו אותם שם.

SoOren

New member
יש לי חדשות מצערות בשבילך-פורים שמח

אולי זה לא מתבטא בשטח.. אבל הדת בהחלט מחנכת להרוג עמים אחרים(נושא הדגל=מחה תמחה את זכר עמלק). עוד מעט פורים.. חשבת פעם על מה אנו חוגגים בפורים? על זה שניצלנו, יופי. תקרא את סוף המגילה.. היהודים כנקמה על סיפור המן טבחו בגוים במאות אלפי אנשים נשים וטף.(כך לפחות כתוב..), ועל הטבח הזה אתה אמור לחגוג.

SoOren

New member
חוץ מזה.. אני אשמח לשמוע הבדל

אני אשמח לשמוע הבדל בתורה שעומדת מאחוריי רצח העם. מי כתב את התורה?? אלוהים, נכון?? מה הוא כתב שמה?? "מחה תמחה את זכר עמלק" יודע לקרא עברית?? אם לא, אני אשמח לעזור: תהרוג את כל הלאום הזה שנקרא עמלק. מה היטלר אמר?? תהרוג את כל היהודים. מה היטלר אמר? היהודים הם מקור הרוע! מה אלוהים אמר? הגוים הם חמורים. אתה רואה הבדל?? מעבר לזה שהיטלר מעשי יותר.. אני לא שם לב להבדלים. קשה לשמוע את האמת, אבל זה האמת המצערת.

neXos

New member
אלוהים לא אמר שהגויים הם חמורים

הם תראה לי את זה כתוב בתורה - אני אקנה לך פחית (פירוש של איזה מישהוא לא נחשב) ואני בטוח שאתה יודע שהכוונה היא לא שהם חמורים ממש, אלא שמבחינת ההתנהגות שלהם הם לא כלכך שונים מבהמות, כי הם לא מכוונים מעשיהם למשהו בקדושה אלא רק לחומר. אבל ברור שהאדם, באשר הוא אדם, ברמה יותר גבוהה מאשר בהמה (שהאדם מדבר). ולא חסר אנשים ומפרשים שמדברים על האדם (ולא על יהודי)ושהוא מורם מכל החיות והבהמות האחרות ואתה רוצה לשמוע למה צריך להרוג את כל העמלק? מאותה סיבה שאני עכשו אומר שצריך להרוג כל נאצי. עצם זה שאני בעד הרג ורצת שיטתי של אנשים שרוצים להרוג אותי - לא מוריד אותי לרמה שלהם.

SoOren

New member
טיעונים גרועים

תפסיק לנסות להסתיר את ה"מחה תמחה את זכר עמלק" ע"י טיעונים ממש גרועים. לידעתך.. גם היטלר אמר שתוכנית היהודים היא להשתלט על העולם בעזרת הכסף והקשרים ואח"כ לשלוט בו ללא עוררין תוך חיסול העמים האחרים, והנה לך "הבא להורגך השכם להורגו" היטלרי. תורת גזע מטבעה מסתתרת מאחוריי "העם השני רוצה לחסל אותנו, אני אחסל אותו לפניי.." לא מדובר פה במאבק צבאי שכתוב "תמחה את כוחות עמלק הצרים עליך", מדובר פה במישור לאמוני ביותר עם אלמנטי-נקמה מובהקים - מחה תמחה את זכר.. עמלק

neXos

New member
ממש לא

היטלר גיבה את הגזענות שלו עם טיעונים מדעיים. וחוץ מזה שלא היה שום דבר בפחד שלו מפני היהודים (בזה אתה חייב להסכים איתי). לעומת עמלק, שכן רצה להרוג את היהודים. וחוץ מזה שהגזענות הנאצית יצאה מכלל פרופורציה של מאבק צבאי. שגם ילדים חונו להרוג יהודים, וגם הנשים השתתפו בזה, כולם. גם ילד בן 12 יכול להרוג. אם אני הורג ילד בן 12 שאני יודע בוודאות שהוא יהורג אותי אם אני לא אקדים אותו, אין כאן שום דבר גזעני ביחס שלי כלפיו. אז תפסיק להקריץ טיעונים מהתחת. אם אתה רוצה להשוות את היהדות לנאציזם. ואתה עוד מתווכח על זה .אתה באמת דפוק בשכל.

ומה עם לא תחיה כל נשמה?

שזה אמור על יושבי כנען והם לא התחילו בשום מלחמה. ויש לי בשבילך גם גמרא (ברכות דףג´ ע"ב) נכנסו סנהדרין לדוד המלך ואמרו לו עמך ישראל צריכין פרנסה וכו´ אמר להם לכו ופשטו ידיכם בגדוד, כלומר לכו לשדוד את העמים שסביבנו, כך בפשטות, אין כסף? לכו לשדוד. יש גם פסוק בחומש דברים (לא זוכר כרגע איזה פרשה) כי תצור על עיר וכו´ והיה אם שלום תענך וכו´ ושמת עליה מצור עד רדתה, ומפרש רש"י במלחמת הרשות הכתוב מדבר, כלומר יש "רשות" ללכת לכבוש עם אחר סתם כך.

neXos

New member
?!

בפורים חוגגים את ההצלה של היהודים ולא את זה שמתו כמה חבר´ה אחרים ואגב - אל תשכח שה"נקמה" הזאת היתה באישור של המלך (השלטונות שם) ומיותר לציין שבדיוק לפני זה רצו לשחוט את כל היהודים שם. עצם זה שהמלך ביטל את הגזרה לא אומר שהנתינים שלו הוציאו את הרעיון הזה מהראש שלהם. אז בהחלט אפשר להסתכל על זה בתור "הקם להורגך.." וחוץ מעמלק, שכתוב במפורש למה צריך להשיד כל אחד ואחד מהם, לא תמצא שום מקום אחר שקורא להשמדה של עמים אחרים, רק בגלל שהם לא יהודים. אז שוב פעם - תפסיק עם ההשוואה הזאת.

SoOren

New member
הממ..

סליחה אם הובן מדבריי שזוהי סיבת החגיגה. רק רציתי להסב את תשומת ליבך על טבח שהתבצע ע"י היהודים (וזה לא היה נגד כוחות הצבא.. זה היה נגד העם, אנשים נשים וטף. (ואל תסתתר מאחוריי "השלטונות הסכימו", "הבא להורגך", לא בוגר) ובהקשר לעמלק, אני לא צריך יותר דוגמאות.. מכוון שזוהי הדוגמא הבולטת ביותר, אך כמו שהזכרתי גם תורת הגזע היהודית ללא הוצאה לפועל - היא הרסנית. אמור לי, איך הית מרגיש בתור נוצרי כשהדת השלישית בגודלה בעולם משווה אותך לחמור ודנה בתורה שלה האם מותר לגנוב ממך, לרמו אותך.. וכו´.. כלומר האם אתה בכלל בן אדם במלא מובן המילה שראוי ליחס אנושי. אני לא רוצה להיכנס לדקויות הדברים, אבל קרא את התורה + הגמרא. יש שמה טקסטים שלא היו מביישים לחלוטין את מיין קאמפף. לא, אל תניא אותי מההשוואה הזאת. היא מתבקשת במיוחד! משום שזו תורת גזע מול תורת גזע ללא שום הבדלים בחשיבה מאחורי הגזענות הזאת.

neXos

New member
מעניין שאמרת

דווקא את הנצרות, שהיא דת הרבה יותר נוחה. הרי האנקוויזיציה לא הופעלה ע"י כמרים וכל מטרתה לא היתה לנצר אנשים אחרים (ומי שלא הסכים - נרצח בעינויים) שלא נדבר על מסעות הצלב שכל המטרה שלהם היתה לנצר אנשים בארצות אחרות. (וגם כאן מי שלא הסכים - נרצח) אני רוצה שתמצא לי מקרה אחד שבו הדת היהודית קראה לרצח שיטתי של עם אחר רק בגלל שהם לא יהודים. עמלק זאת לא דוגמא טובה, כי זה אותו דבר בדיוק כמו שאמרתי לך מקודם אם אני דורש להרוג את כל הנאצים שבעולם (שזה הרבה) זה לא הופך אותי לגזען לא כתוב בתורה שהעמלקים צריכים למות כי הם עמלקים סתם. אלא כי הם רוצים\רצו להרוג אותי וזה כן בבחינת "הקם להורגך.." (מה לעזאזל לא בוגר בזה??) התורה לא כותבת על המוסלמים או על הנוצרים או על שהם בזויים, שהם יותר גרועים מעכברושים, שהם רצחניים, שהם תחמנים, שהם תאבי בצע, שהם מזהמים את העולם, שהם שאריות של DNA, שהכי טוב לעולם אם הם ימותו. עצם זה שאתה ממשיך לדבוק בגרסה שלך מוכיחה לי כמה אתה לא מודע למה שאתה אומר.. ואגב - היהדות היא דת זניחה מבחינה מספרית. הלוואי שהיינו הדת השלישית ..

SoOren

New member
באמת מעניין

נתחיל מזה: התורה לא כותבת על המוסלמים או על הנוצרים או על שהם בזויים, שהם יותר גרועים מעכברושים, שהם רצחניים, שהם תחמנים, שהם תאבי בצע, שהם מזהמים תוריד מהמשפט שלך את ה"לא", והוא הופך לנכון לגמריי. התורה אולי לא אמרה את זה במילים האלו, אבל אם תתעקש נורא.. אני אביא לך לקט של ציטוטים בדבר אומות העולם(חמורים, סוסים, נחשים, ממש גן חיות.. האמן לי), ולמה הם בדיוק נוצרו(לשרת את העם הנעלה מכולם=יהודים) שוב בהקשר "הבא להורגך", זה באמת לא בוגר - להרוג לאום שלם על נשיו וטפיו כי האלוהים החליט שהוא לאום ש"רוצה להרוג אותך"(ולעזעזאל.. שהוא יעשה את העבודה, קשה לו?!) בהקשר למסעות הצלב.. בהומור אני אומר - לפחות הנוצרים נתנו אפשרות לאנשים לחיות(תתנצרו) לעומת הציווי היהודי של "לא תחיה נפש"-"מחה תמחה זכר" (או משהו בסגנון.. השנים עושות את שלהם
) וברצינות אני אומר, מבחן הגועל לגזענות הוא איננו מבחן התוצאה(שאני מסכים איתך דווקא ששתי הדתות האחרות יותר "פעילים"), אלא הגזענות עצמה. ובזה כפי שידוע לך, הדת היהודית מושלת בכיפה.

מסכימה מאוד עם אורן

נכון שלדתות אחרות יש רפרטואר עשיר יותר של רציחות על רקע דתי. זה עדיין לא הופך אותנו ל"בסדר". בדת היהודית היו השמדות של עמים. נשים, גברים וטף (ושללם לבוז...) על בסיס זה שהם רצו להשמיד אותנו. לא תפסו את ראשי הארגון וחיסלו אותם. לא העמידו אף אחד לדין. פשוט הרגו את כולם עד אחרון התינוקות. ואת זה אנחנו חוגגים בפורים. נכון. בפורים ניצל העם שלנו מהשמדה. אבל מי מרשה לנו ללכת ולהשמיד עם אחר במקום? אז יופי שזה היה ברשות השלטונות. זה הופך אותנו לצודקים? זאת שיטה לטפל בבעיה? לקח לי כמה שנים טובות להבין שזה חג שאני לא חוגגת, גם לא "בשביל לשמור על המסורת" ו "בשביל הילדים"... חנה

נקסוס, בי סו גוד,

היום, בניהם של הנאצים ונכדיהם מתביישים במעשי אבותם ואינם דומים להם בכלום, מה שעושה אותם לבני אדם ככל האדם. אבל לפי ההגיון של "עם שרצה פעם להשמיד אותך"- צריך, לדעתך, לארגן גנוציד (או ג´נוסייד, איך שאתם מבטאים את זה) של בני אדם רגילים וחפים מפשע לחלוטין בגלל שהתמנייק מזלם להיולד למישהו? אל תשכח, מחיית זכר עמלק מבינה תחתיה גם רצח של תינוקות בני יומם, נשים, זקנים ומי שזה לא יהיה, רק שיהיה לו הייחוס המתאים... נו?.. מה ביקשה אסתר לעשות למחרת היום? לתת רשות ליהודים להרוג. כלבה שוטה היא אחרי זה, זה מה שהיא. ואנחנו חוגגים את ההרג הזה עד היום...

neXos

New member
אני בטוח שהכלבה

השוטה והחבר´ה צמאי הדם שלה לא נכנסו בכל עולל רך בשנים שהם מצאו ברחוב, אלא רק באלא שעמדו כבר מוכנים לטבוח אותם בעצמם. ואולי גם המלך שלהם היה אדיוט לא קטן שהרשה לה להעניש חלק מהנתינים שלו בגלל שעבדו עליו רוצו בעצם לטבוח בעם היהודי? ומה עם שאר האנשים שעמדו בצד ולא עצרו את היהודים? הם גם גזענים? הם גם שוטים שנתנו לטבח הנורא הזה להתבצע? חאלאס להסתכל על מקרים מלפני מאות שנים ולבחון אותם בעין עכשווית. כי כל ההסטוריה יוצאת עקומה. ההסתכלות עכשו לא שווה להסתכלות בעבר. לכן גם אין לי תשובות לכל הנקודות שאתה מעלה. מה שכן שאני יודע שאסור להשוות לנאצים. כמו שאמרתי מקודם היהדות לא הקימה מחנות השמדה (גם בתקופה שידעו מה ומי זה העמלקים האלה). ובתור נכד לניצולי שואה נמאס לי כבר להגן על העם שלי מפני כאלה שמשווים אותו לאלה שרצו להשמיד אותו. אם אתם שלמים עם ההשוואה שיהדות=נאציזם, אתם יכולים ללכת לקיבינימט מבחינתי.

אתה רוצה ציטוטים מהמגילה?

אתה הרי שומע את זה פעמיים בכל שנה ולכן אתה מכיר את הטקסט מצויין. גם הטף נרצח!! כן. לא רק מי שעמד לרצוח יהודים. כ-ו-ל-ם !!!!! ומה עם השאר שעמדו בצד ולא עצרו את היהודים? גם הם חלאות. מה זה משנה לי? אני חלק מהעם היהודי ובתור שכזאת אני מתביישת מאוד בהתנהגות של העם שלי בחג הזה.

נקסי,

לא התכוונתי לומר שהיהדות העכשוית היא גזענית, לא התכוונתי להאשים את בני-בני-בניהם של הטובחים בימי אחשוורוש בטבח (הדבר שנגדו-עצמו יצאתי), ווודאי שלא נגד היהודים הדתיים בדורנו (שים לב להבדל בין היהדות העכשוית ליהודים העכשויים), שהם ככל האדם, ויותר מזה, אתה, נקסוס, יכול בהחלט להיות בחור נחמד, נעים הליכות ורודף שלום, אינני מכיר אותך. מה כן אמרתי? התיחסתי בסך הכל לנושא המדובר לאור חלק מן הדוגמאות שהובאו והבעתי את דעתי שלי בענין. השלום לך והברכה.

למעלה