"פיס אנד לאב"

נכון, אבל... (ויש בדיחה בסוף)

זה נכון, וכמובן שהציבור החילוני (באופן מאוד כללי) פתוח יותר לקבל את השונה. והרי אנחנו (החרדים וחרדים לשעבר) יודעים עד כמה הגזענות היא נגע בחברה החרדית. אלא שכמובן משנה גם מהות הקשר, אינה דומה הבחירה שאעשה בין מי שאני מסכים שילדי ישחקו איתו לבין מי שאני מסכים לעבוד בחברתו או מי שאסכים לגור איתו באותו בניין. כמו בבדיחה על השדכן שבא להציע להורי הבחור שידוך לבנם, אומר להם השדכן על הבחורה: "היא קצת צולעת" "אה, זה לא מפריע לי" אומר החתן המיועד. "היא גם לא שומעת טוב" תופס אומץ השדכן "גם זה לא איכפת לי" אומר הבחור "והיא בעין אחת לא רואה" כך השדכן "גם זה בסדר מבחינתי" ממשיך הבחור הצעיר "מה זה לא איכפת לך שום דבר??!!" צועקים עליו הוריו "אני לא הולך להתחתן איתה, למה שזה יהיה אכפת לי" הייתה התשובה

spinoza

New member
לאחות את הקרע בעם

אני מצטט את חרדית: "כי לפחות אתם שלא לגמרי בצד השני ומבינים מה קורה בשני הצדדים יכולים לעזור לגישור הזה" ומאוד מסכים, אני עצמי אכן מנסה לרכך את העוינות שיש בצד החילוני כלפי הדתיים, כשיש לי הזדמנות. כלומר דווקא יוצאים לשאלה כמונו שמכירים את שני הצדדים, יכולים לתרום חברתית, אמנם עשינו צעד אישי, ואמנם אנחנו מיעוט שבמיעוט, אבל בכל-זאת, אני רואה בזה מעין "מצווה". שפינ´

anat80

New member
סיפור על שני חרדים

טוב, זה היה כבר מזמן אבל אני אנסה בכל מקרה פעם חזרתי מהצבא אחרי שבוע ממש עמוס, משום מה באותו יום היו מאות! (בלי הגזמה) אנשים שחיכו לאוטובוס לירושלים והצלחתי לעלות בקושי רק על האוטובוס הרביעי. דיי בתחילת האוטובוס היה ספסל פנוי שעליו רק כובע של חרדי וישבתי שם. החרדי עצמו ישב בספסל אחר, וישר קפץ ואמר שהוא שומר את המקום הזה לאיזה חבר שלו שאולי יצליח לעלות גם לאוטובוס. בהתחלה קמתי וחיפשתי מקום אחר אבל באמת שלא היה שום מקום פנוי וחזרתי לשם, כי עם כל הכבוד, אני גם חיכיתי בלי הגזמה כבר הרבה מאוד זמן, והחרדים האלו (ראיתי אותם) הגיעו כולה כמה דקות לפני זה ונדחפו. בקיצור ההוא רב איתי וקפץ לשבת שם, אז עברתי לספסל שבו הוא ישב לפני זה וככה זה היה כל הזמן, ואני לא זוכרת איך זה ממש התחיל אבל חרדי אחר שישב ספסל אחד מאחורה וראה את הכל התחיל לצעוק עליו ולהגן עלי ובסוף ישבתי באמת במקום שבו ישב בהתחלה החרדי ההוא. בכל מקרה זה התפתח לריב של כל האוטובוס בערך כולל הנהג ואנשים שהגיעו מסוף האוטובוס כדי להשתתף בחגיגה, וזה היה מביך... אפילו היה שם תייר שביקש שיסבירו לו באנגלית מה קורה שם והוא כ"כ התלהב והתחיל לצלם!! בכל מקרה החרדי השני באמת היה בסדר וזה הראה לי (כחילונית שאומנם יש לה במשפחה דתיים אבל לא מכירה חרדים) שיש גם חרדים שהם "בסדר" ופשוט חבל שרוב הציבור החרדי משדר דברים אחרים... טוב אני בעבודה וכבר מזמן איבדתי את קו המחשבה הרופף שלי אז תסלחו לי על חוסר הקשר... היה הקשר כלשהו כשחשבתי על זה... ענת :)

סיפור קצת דומה והרבה שונה

כשהייתי בתיכון (צביה, אולפנא תורנית לבנות) היינו נוסעות באוטובוס בחזרה מבית הספר. באותה תחנה היו עולות בנות צביה ובנות הסמינר של בית יעקב. תמיד היה יושב בחור ישיבה חרדי על ספסל, בנות בית יעקב עומדות צפופות מסביב ואף אחת לא מנצלת את המקום. אנחנו, הפושעות הגדולות, היינו מתיישבות ליד האברך הנבוך, הוא היה קם מיד ואז היה מתפנה עוד מקום. מצד אחד - רחמנות של האברכים שלא ידעו מה לעשות במצב המביך. מצד שני - הוא שילם על מקום נסיעה אחד אז למה שיתפוס שניים?

חרדית

New member
חנה אברך נבוך?

הי חנה גם אני למדתי בבית יעקוב וכשראיתי כסא ריק ישבתי עליו! אם הוא רוצה לקום בעיה שלו. אין שום איסור על ישיבה באוטובוס ליד גבר זר זה רק בבחינת "כל המרבה הרי זה משובח" לכן בחורות בית יעקוב נמנעות מזה. חרדית.

יערה 1

New member
עוד זיפור דומה וקצת שונה

באחת מנסיעותי בקו אוטובוס שעובר בירושלים בשכונת מאה שערים עלתה קשישה- מאד קשישה לאוטובוס ןהתיישבה ליד בחור חרדי (לפי התלבושת- מתולדות אהרון), ההוא קם וזינק כנשוך נחש... ואז הקשישה אמרה לו : "למה אתה מפחד ממני, תראה אפילו אין לי שיניים בפה בשביל לנשוך אותך... ואם אני מגרה אותך, אז אתה באמת עם בעיה....... לאן הגענו?

חרדית

New member
תגובה ליערה היקרה!

יערה אין ספק שזה מעשה לא יפה לזנק מהכסא ובך לפגוע ברגשותיה של אותה אישה מבוגרת סתם ככה אז הנה סיפור גם מהצד השני: אני מכירה בחור מאד טוב וירא שמים. יום אחד נסענו באוטובוס לכוון השכונה בו אני גרתי וגם הוא הוא ישב על כסא וילדו היה מושב פנוי ראיתי שהגיעה בחורה חילוניה שהלכה (כדרכה) מאד חשוף היו מקומות רבים באוטובוס והיא משום מה התישבה דוקא לידו (חבל שלא לידי:((() הבחור לא רצה לפגוע בה אבל יחד עם זה הרגיש לא נעים לשבת לידה את יודעת מה הוא עשה? הוא קם וירד באותה תחנה מרחק של 15 דקות הליכה. אני חושבת שיש מקום להעריך אנשים שעומדים על העקרונות שלהם ויחד עם זה נזהרים שלא לפגוע באחרים. יש כאלה שמאד מתרחקים מנשים כדי לא להכשל אם זה טוב או לא תשאירי את זה להם. הם לא רוצם לשבור את זה ולכן הם נמנעים מלשבת ליד אישה אני חושבת שזאת לא בעיה אבל אם הם רוצים שיהיה להם בהצלחה למה זה מפריע לי? להיפך שלא ישבו לידי. חרדית.

sharkyM

New member
זכורני בצעירותי

שכשנסעתי לישיבה , הייתי יושב בכוונה כי כך נוח יותר להסתכל על הבנות שעלו

גם זה מזכיר לי סיפור

יש לי דודה שהיא קצת "דוקא". בסביבה של חילונים היא מאוד דתיה ובסביבה של דתיים היא מאוד חילונית. (היא כבר עברה את ה 80 אז אנחנו סולחים לה) יום אחד היא רצתה לנסוע במונית שרות מבני ברק (שם גרה אחותה) לירושלים (שם גרה אחותה האחרת - אמא שלי) היא היתה הראשונה שעלתה על המונית והתיישבה ליד הנהג. אחריה הגיעו שתי זקנות חרדיות כבודות והתיישבו מאחור. מיד אחריהן הגיע אדם חרדי מבוגר בליווי של צעירים. הם ביקשו ממנה בנימוס שתעבור לשבת עם הנשים מאחור כדי שהגבר יוכל לשבת ליד הנהג. היא ענתה בנימוס שהיא לא רוצה. כמובן שהתפתח וויכוח שבו הם צעקו עליה שהיא לא מוכנה לכבד את הרב שאיתם ומאלצת אותו לחכות למונית הבאה (כי ליד נשים ברור שהוא לא ישב) ואז היא הודיעה להם בזו הלשון: "סבא שלי, שהיה רב גדול ב..., היה יכול ללכת ברחוב מלא נשים ערומות ולא לראות אותן. אתם - כל עמוד חשמל נראה לכם כמו אישה ערומה". כמובן שזה לא ריגש את החבורה אבל הם נאלצו לחכות למונית הבאה...

חריידיס......

לא ידעתי שחרדיות מסתובבות בלילה בטיילת של תל א - ביב ומצטרפות לקומזיצים מחוששים (מלשון חשיש)... :))))) הישיבה

לא ידעת??

אז עכשיו אתה יודע, רוצה להצטרף??? או שאתה רוצה להמשיך ולחלום??? ולקנא??? מרשים לך בכלל להתחבר לאינטרנט?? או שאתה לא מספר לראש הישיבה שלך! ואתה לא מזדהה בשמך האמיתי כדי שזה לא יזיק לך לשידוך??

מני3

New member
אתאיסט, אל תתרגש ממנו,,חסר לכם אדיו

לדעתי הוא משתמש כבר ותיק פה בפורום הזה, הוא רק מחליף שמות ומנסה להתגנב בזהויות שונות, (למשל uuuuaaaa)אין טעם להתעצבן ממנו, מה גם שהוא מסתןבב פה בשביל הסטטיסטיקה חוצמזה כשתראה את שמו פשוט תתעלם ואל תפתח את הודעתו, וזהו ( תגיד לי, איפה אתה רוצה שהוא יהיה? בישיבה? נראה לי שהוא מסוג האנשים שלא בולעים ולא מקיאים, פשוט תקועים בין שני עולמות) מני

חרדית

New member
ישיבה!

קודם כל סתם לידע הכללי שלך יש עדין חרדיות שיוצאות לפעמים לתל אביב. וסתם ככה למה אתם ישר ושבים שהיה שם חשיש?( אולי האוירה של המדורה?) חרדית. נ.ב: היה לי ליווי צמוד ככה שלא יכל לקרות לי משהו רע (אם דאגת)

אם כולם היו כמוך...

חרדיתוש מתוקה, ממש כיף לקרוא את ההתייחסות הכל כך אנושית שלך. אם כל החרדים היו כמוך בהחלט היה אפשר לשבת יחד ולנגן לתוך הלילה באושר ואושר עד קץ הימים.

ozone

New member
sweet

היי חרדית!! ממש נחמד לשמוע נימה כ"כ אופטימית. ועוד משהו קטן,לרוב המגיבים - אמנם אני ממש ממש חדש בפורום הזה, אבל ראבאק - מה זאת ההתנפלות האנטי דתית הזו? בעיני,מי שאנטי (ולא שנטי) בצורה כ"כ חריפה נגד הדתיים, לא שונה מהם בהרבה. ביי!

אוזון,

אני יותר ממך בפורום, ובלי קשר (
) מסכים איתך. אם הכינוי שליד כותרת ההודעה היה "שחף בת" או "אורלי"- היית רואה תגובות שונות לחלוטין. לאו דווקא בתוכנן. יונה המנייק

חרדית

New member
יויינה! צריך איזון.

יונה צריך איזון לשובניזם הדתי! אז הנה קיבלנו את זה פה מה כפת ך? (או ברגום לעברית-מה אכפת לך?) חרדית. נ.ב: מה מצב האוזון באמת?

למעלה