יש אפילו שתי נשים-פילוסופיות
הי אלדד, אני מבינה שאתה חדש בפורום, ואינך מכיר אותי, את הודעותיי ואת המאבק שאני מנהלת בתחום הפילוסופיה הפמיניסטית. מתוך הקשר דבריך אני מסיקה, שבאומרך "אני לא מכיר פילוסופית אחת גדולה באמת" התכוונת להפריך את הגישה המזלזלת והפשטנית של הליברל. עם זאת, לאור העובדה שאני כבר שנים מנהלת מאבק על הצבת נשים פילוסופיות, הן מהעבר והן מההווה, במרכז הדיון הפילוסופי, אינני יכולה להתעלם מאמירתך. העובדה שאתה אינך מכיר אף "פילוסופית גדולה באמת", רק מעידה על המחיקה השיטתית של נשים מאנציקלופדיות, לקסיקונים, ספרי פילוסופיה ותכניות לימודים. חרף כל ניסיונות ההרחקה של נשים מהעיסוק הפילוסופי, היו נשים לא מעטות שיצרו פילוסופיה מרתקת ומידע על חלק מהן אף הצליח להשתמר. אינני יודעת, אם שמעת למשל, על היפטיה (שאני נושאת בגאווה את שמה), היפרכיה, אולימפ דה-גו, ג´רמין דה-סטאל, אן-תרז דה-למברט, איזאבל דה-שרייר, מארי וולסטונקרפט, סימון דה-בובאר, הילדגרד מבינגן, כריסטאן דה-פיזאן, הרייט טיילור, קתרין קלמנט, הלן סיקסו, מישל לה-דוף, לוסי איראגרי, מרי דייל, סימון וייל, ג´וליה קריסטבה, אנדראה ניי, - וזו רק רשימה חלקית ביותר שקפצה כרגע למוחי. אחת מהתובנות שהעניקו לי התאוריה והמחקר הפמניסטי, היא שאסור לקבל כמובן מאליו מידע "רשמי", וכי עולמות עצומים ומרתקים מסתתרים מאחורי תכניות הלימודים הסטנדרטיות, המוצגות כאמת האחת שאין בלתה. אני תקווה שהמאבק הפילוסופי-פמיניסטי ישא פרי, ושעוד 20 שנה א/נשים העוסקים/ות בפילוסופיה לא יחשבו על ביטוי אמירות מסוג זה.