פינת הנונסנס

oren*

New member
תתפלאי, יש עשרות אלפי אנשים שנולדים

עם איברים נשיים וכמהים להפוך לגברים, ועשרות אלפי אנשים שנולדים עם איברים גבריים וכמהים לכפוך לנשים. אישה באפגניסטן לא גאה בכך שהיא אישה, משום שהשלטון לא מאפשר לה להיות גאה בגופה או בזהותה כאדם בחברה - קובר אותה תחת בד שחור עבה, מסרס את ההנאה המינית שלה, כובל אותה בבית וקובע שכל מטרתה בחיים היא הבאת ילדים לעולם וטיפול בבעלה. נולדת עם איברים שעושים אותך אישה מבחינה ביולוגית, אבל מבחינה נפשית ורגשית את יכולה להיוולד עם זהות שונה לגמרי שחלק מהאנשים מרגיש צורך לעבור ניתוח בכדי להפוך לאדם האמיתי שנמצא בתוכו. את אומרת שנולדת כאישה כברירת מחדל - האם את מורחת אודם בכדי לחזק את צבע שפתייך או שאת משתמשת בברירת המחדל הטבעית? האם את הולכת עם חזיה בכדי לעצב את השדיים או שאת משאירה אותן במצבן הטבעי? האם את מגלחת את השפם או את בית השחי? האם את צובעת את השיער? האם את משתמשת בבושם? מה רע בשפם הטבעי? מה רע בריח הזיעה הטבעי? מה רע בשיער שיבה טבעי? תחשבי רגע על סקאלת המוצרים לטיפוח היופי של נשים, לעומת הסקאלה הגברית. כמה סוגי מסקרות ופודרות יש בתיק האיפור שלך? כמה צבעים של חזיות יש בארון הבגדים שלך? (אחת שחורה, אחת עם תחרה, אחת עם כתפיות שקופות). אני כגבר, יכול לרדת למכולת עם גופיה חושפת שיער חזה ושחי, לא מגולח, בכפכפים ותחתוני בוקסר מבליטי איבר ועדיין: 1) לא יסתכלו עליי בצורה מוזרה 2) לא ינסו לצבוט לי בתחת, לשרוק לעברי או "ליפול" עליי בטעות בכדי למשש את החזה שלי 3) לא יחפשו את הלק על הציפורניים ברגליים 4) לא ירכלו על השפם שלי כי גבר במראה לא מגולח זה סקסי מה את כאישה עושה לפני שאת יורדת למכולת? האם החברה שלנו באמת גורמת לך להרגיש שלמה עם הגוף שלך?

soulbird

New member
המממ

אני לא שמה מייק אפ. אני לובשת חזיה לא כדי לעצב את השדיים אלה מתעמי נוחיות . אני עוברת את סידרת עינויים החודשית (מריטת שער וכו) כי החברה מצפה זאת ממני ומה לעשות שאני חייה בחברה שזו דרך ההתנהגות שלה.

שמתי לב שאתה גבר

שהיה מעדיף להיות בחורה. אף פעם לא הבנתי , איך וכיצד ישנם גברים פמיניסטים. הרי פמיניזם זה בסה"כ סוג אחר של שובניזם. כבר הסכמתם שאין נשים שובנסטיות. אז מה בדיוק העניין שלך ? אני מעדיף לחשוב על עמי כעל נייטראלי. לא פמניסט ולא שובניסט.

oren*

New member
רגע, זו הייתה אמורה להיות קללה?

שאני אפגע? אעלב? אפרסם מכתב התאבדות? אם אני יכול לנהל חיי זוגיות עם בחורה, להתחתן איתה, להביא איתה ילדים לעולם, אז בוודאי שהמושג "בחורה" אינו נתפס בעיני כקללה, כשם ש"הולנדי" או "אתיופי" לא נתפסים בעיניי כקללות. "כבר הסכמתם שאין נשים שובניסטיות" - מי זה הסכמתם ואיך אף אחד לא שמע על אדם כזה? הרי מדי שבוע מובאים לפורום מספר מקרים של נשים שוביניסטיות, נשים שמשתמשות בפרובוקציות בכדי להשיג מטרות ונשים שמנצלות נשים אחרות למען קידום או מציאת חן בעיניו של הבוס. יש גברים פמיניסטיים כמו שיש סטרייטים בעד הומוסקסואלים כמו שיש נוצרים בעד היהודים - איך הדברים מתנגשים זה בזה? צורת החשיבה שלך מעוותת, חשוכה, קטנונית וחסרת כל הגיון - האם שמת לאשתך צלחת עם מים ואוכל על הרצפה לפני שיצאת לעבודה היום בבוקר?

מהיכן באים יצורים כמוך ?

כנראה שכור ההיתוך של החברה שלנו, צריך לעבור בדיקה של מהנדסים משום שאתה ללא ספק תוצר לואי של החברה שלנו. ממש מוטציה. לא אמרתי שהמושג בחורה הוא קללה, אבל כנראה שאתה מעדיף לשים מילים בפי כדי שתוכל להביע את משנתך המעוותת כאן בפורום. ההקשר להיותך חפץ להיות בחורה איננו בא לציין שאיני אוהב בחורות. אני דוקא אוהב אותן מאוד ( לפחות את אלו שאוהבות להיות בחורות. ולהיות בחורה זה לא אומר לעשות ספונג´ה. להיות בחורה זה להיות נשי. אני אוהב בחורות נשיות, וצר לי אם זה נראה בעינך חטא. ) כבר הסכימו בעבר בפורום הזה שאין נשים שובניסטיות. אולי יש נשים שנאלצות לחיות בצל שובניסטי ואין להן כוח להילחם, אך איני חושב שיש אישה שחושבת שתפקידה הוא לשרת את הגבר. הסיבה שלדעתי את דומה לבחורה, היא משום שאתה חד צדדי. וחד צדדי לצד של המין הנשי.

oren*

New member
נו, אז כנראה שאתה צריך להשלים חומר

לא מזמן פורסמה בפורום הודעה עם קישור לספר חדש של בחורה אמריקאית שמאמינה שתפקידה של האישה לשרת את הגבר. היא גם מקיימת הרצאות וסדנאות בנושא (גם הייתה עליה תוכנית בערוץ 8). פנינה רוזנבלום, פירסמה פעמים רבות את משנותיה לגבי תפקידה של האישה והתכונות החשובות לדעתה אצל נשים (רמז - זה מתקשר לאיפור וגרביונים). הסיבה שלדעתי אתה חשוך וגזען, היא משום שההודעה שלך עמוסה בדיעות קדומות על נשים וב"עובדות" שנכתבות מתוך בורות וטיפשות. "אני אוהב בחורות נשיות" - האם פגשת את אחת ממנהלות הפורום הזה וגילית שיש לה זקן? בליטה במכנסיים? שיער על החזה? צורך פתאומי להעביר את כף היד על שק האשכים (מה שנקרא בשפת העם "לגרבץ")? כשתדע להגדיר לי מה זה "בחורה גברית", אני אשמח להכיר אחת כזו, עד היום כל הבחורות שפגשתי ענו להגדרה הביולוגית של "אישה".

עד לרגע זה הייתי בטוחה ש"לגרבץ"

משמעו לגרד ת´ביצים ולא סתם לבדוק אם הן עדיין שם. אני טועה?

oren*

New member
לוידע, את המומחית בתחום הגרבוצים

בתור פמיניסטית גברית תגידי, מנוי על ערוץ "אגו" כבר עשית?

אלדד26

New member
אני חושב שפעולת הגרבוץ

היא פעולה מולטי-דיסציפלינרית שכוללת הרבה מאוד פעולות, כמו גרוד הביצים, בדיקה שהן שם, בדיקת גושים חשודים, חימום הדור הבא, וכו´. יותר מדי מידע?

חימום האזור הנ"ל, גורם לירידה

חריפה באיכות הזרע עד כדי עקרות. הנה עוד מידע. אז אולי כדאי לחדול מהפעולה המגרבצת?

אלדד26

New member
מי? מה?

אין גברים פמיניסטים? אני מגדיר פמיניזם כאמונה ומאבק למען שוויון זכויות על רקע מיני (או חוסר אפליה על רקע מיני...). יכול להיות שההגדרה שלי לא נכונה - אבל אם כן, אז אני גבר פמיניסטי, אם כי אני מודה ומתוודה שמאבקי מסתכם בערך בשום דבר למעט הבעת מחאה כשאני שומע/רואה אפליה כזו. פמיניזם זה לא "סוג אחר של שוביניזם". יש שוביניזם כנגד נשים, ויש שוביניזם כנגד גברים, אבל פמיניזם זה לא זה ולא זה. אין נשים שוביניסטיות?! אני מכיר מספיק, ולמען האמת אני חושב שהבעיה הרצינית של כל הפמיניסטיות באשר הן היא שהן פשוט במיעוט. רוב הנשים הן שוביניסטיות, בדיוק כמו שרוב בני האדם גזענים. גם בלי לדעת מזה בכלל. אתה לא יכול להיות נייטראלי, חומד. זו דיכוטומיה: כן בעד אפליה על בסיס מיני, או לא בעד אפליה על בסיס מיני

דבריך נכונים-רוב הא/נשים בחברת

בני האדם ובנות האדמה הם שוביניסטים-זכריים. ובדיוק זו הסיבה בגללה הגיתי, במלוא הענווה, את המילה ´זכרתנות´. מילה זו, בעברית צחה, באה להחליף את הביטוי המערבב לועזית ועברית ובד"כ נאמר בקיצור ("שוביניזם") וכך גורם לשיבוש המשמעות. רוב הא/נשים בעולם, בטוחים שנשים וגברים צריכים לתפקד בדרכים שונות אלה מאלו, ורצוי הפוכות ומנוגדות. כמ"כ הם בטוחים שהופעתם חייבת להיות מיגדרית: כזו שמיד עם הופעת האדם בטווח ראייה, נוכל לזהות את מינו. הם גם בטוחים שחשיבותו של הגבר, מבחינה חברתית, עולה לעין ערוך על חשיבות האשה ועוד כהנה וכהנה. זוהי זכרתנות.

אלדד26

New member
אני דווקא חושב

שהאשמה מוטלת על נשים לא פחות מעל הגברים. אמנם הגברים הובילו למצב הזה, והגברים הם ה-"חזקים" בסיטואציה, אבל הנשים אשמות באותה מידה בהנצחת המצב בחינוך או בכל דרך אחרת. זה שאמא נותנת לילדתה בובה ולילדה מכונית מרוץ - זה מנציח את המצב. יכולתי להמשיך שעות, אבל הפואנטה ברורה. זה בדיוק למה החילונים אשמים בכפיה הדתית, אגב. בדיוק כמו של"חופש" אין מספיק כוח, כך גם לתנועה הפמיניסטית. אגב, על דבר אחד בדברייך אני חולק, וזה עניין החשיבות החברתית. אפילו בחברה הדתית האפלה, שבה מוגדר היטב "תפקיד" האישה, עדיין מתייחסים אליה כחשובה ביותר. זה לא עניין של חשיבות חברתית, אלא פשוט מדובר בהגדרות שאין להן זכות קיום, לפחות לא על בסיס מיני. לפעמים יש הגדרות שיש להן זכות קיום על בסיס הבדלים פיזיים פרופר, ואז "סביר להניח" שנשים יהיו, בממוצע, פחות מוצלחות בביצוע המטלות, אבל עדיין אין מקום לאפליה גורפת על בסיס מין.

אחריות - זו המילה החביבה עלי, יותר

מ´אשמה´. כי באמת, אני חושבת שאנחנו לא אשמים בדרך בה חינכו אותנו. אבל מרגע שעמדנו על דעתנו, אנחנו מתחילים להיות אחראיים למעשנו ולתוצאותיהם. הרבה אימהות שנוהגות שונה בילדותיהן/הם, עושות זאת מתוך בורות. עוד אימהות עושות זאת מתוך פחד שהבן המשחק בבובה יהפוך להומו והבת עם האוטו תהפוך ללסבית או סתם לא תמצא חתן. מה שיפה הוא, שגם בהודעה שלך, וכנראה מבלי לשים לב, אתה מכניס מחשבה זכרתנית. זה קורה אוטומטית, כשאתה מייחס ל"אימהות" את ההשפעה על משחקי הילדים שלהן. הרי ישנם גם אבות בעסק הזה.

תבין,

אני לא רוצה לשעבד אף בחורה, ואני לא רוצה להיות משועבד. פמניזם אינו דוגל בשיויון. כיצד בדיוק שיריון נשים בפוליטיקה זה שיוויון ? זוהי " אפליה מתקנת "

אלדד26

New member
ומי אמר בדיוק,

שאפליה מתקנת היא חלק בלתי נפרד מפמיניזם? כמו שנאמר כאן כבר, גם בפמיניזם יש זרמים רבים. אני למשל לא דוגל בשריון מקומות לנשים בפוליטיקה. מצד שני, יש אפליות מתקנות אחרות שבהן אני כן דוגל. יש אפליות מתקנות שהן הכרחיות למען קביעת עובדות בשטח, ויש כאלו שהן פתרון לא נכון לבעיה קיימת. שוב, ההגדרה של הפמיניזם היא - תנועה לקידום השוויון על בסיס מין; וכשהמצב הוא קיצוני, לפעמים דרושים אמצעים קיצוניים לתיקונו. שיריון נשים בפוליטיקה, לטעמי, הוא בדיוק פיתרון לא נכון לבעיה קיימת. לטעמי צריך לפתור את הבעיה הזו בעזרת פעולות חינוכיות ויצירת מצבים שיגרמו ליותר נשים להתמודד על התפקידים הנ"ל. לצורך הקבלה, קח את לה-פן. הוא פותר ביעילות בעיות מאוד מהותיות בצרפת, בדרכים פאשיסטיות שאינן נכונות. במקום לייצר מקומות עבודה, הוא מציע לגרש מהגרים. שני הפתרונות יגרמו לירידה באבטלה בצרפת, אבל אחד הוא פתרון הומני שמוסיף כבוד לצרפת ומעלה את התל"ג, ואילו השני הוא פתרון שמקרב את צרפת לפאשיזם. ולכן אפליה מתקנת היא לדעתי כלי שיש מקום להשתמש בו, אם השימוש הוא מושכל. שריון מקומות בפוליטיקה אינו שימוש כזה, לדעתי - אבל יש מקרים אחרים בהם אפליות מתקנות הן במקומן.

חיפושיט

New member
אוי, רק אל תבכה לנו בבקשה..

[לא, אני לא אומרת את זה במשמעות של תבכה=נשי, אלא תבכה=ילד בן שמונה שחייב להגיד את המילה האחרונה] "גבר שמעדיף להיות בחורה"- כאילו, זה משהו רע? או שאתה מנסה להפוך את זה לרע? ומה רע בלהיות אישה? ומה רע בלהיות גבר? תפסיק עם השטויות האלו. זה לא מוסיף לך כלום. רק מרגיז ומראה יכולות ביטוי ומחשבה מעטות. נשים שוביניסטיות יש לעיתים יותר מגברים.. וכשאשה שוביניסטית זה כאילו להוסיף פשע על חטא- גם להיות תקועה במעגל שוביניסטי של התנהגות ונורמות, וגם בתור אישה שלא נוח לה עם זה- לא לצאת מזה. ואתה לא ממש נייטרלי.. אתה הופך נשים לסוג אחד של בני אדם, וגברים לסוג אחר.. מה נייטרילי בזה? אם זה נחשב נייטרלי, אז כולנו פמיניסטיות קיצוניות ששורפות חזיות ענק מול מועדוני חשפניות.. ואגב, ´דויד הישראלי´- נחמד לך שאתה כזה. אבל זה לא אומר ששאר ה´דוידים הישראלים´ הם כאלו.. אל תתקע גברים אחרים בלולאה שאתה לא כל כך הצלחת/רצית לצאת ממנה. איש איש באמונתו [נכון יותר דרך חייו]- יחייה. ואני הולכת לבדוק אם האיפור שלי לא נזל, כדי שחלילה חלילה, טפו טפו טפו, אני לא אהפוך ל-לא נשית, או גרוע יותר- גברית!, אבוי!

עילית33

New member
אני לא..../images/Emo57.gif

נועלת נעלי עקב כי זה הדבר הכי לא נוח בעולם! אבל מישרוצה לנעול אותן - לבריאות! אני מתגלחת ומתנקה ושמה בושם למרות שבעלי הוא היחדי שרואה את אבריי המוצנעים- אבל נעים לי וטוב לי להריח טוב, לחוש רכה ונעימה ונקייה. אני לא מביהנ בכלל את הגישה הזו של גילוחים וזה....כאילו זה עניין של בחירה אישית. כן, מפריע לי וכואב לי לראות נשים עומדות בתחנת אוטובוס על נעלי עקב- הרגל נפוחה ואדומה מהחום והזיעה- והסבל ניכר על פני הלובשות- אבל זה פמיניזם בעיני- חופש הבחירה. כן, חבל לי שנשים סובלות ככה כדי להיראות גבוהה בעוד כמה ס"מ- אבל זו זכותן אם הן חפצות בכך. אני אישית ניסיתי וברחתי- איכסה! אסתטיות נעימה לי גם מעצמי וגם מאחרים- בלי קשר למין ומגדר.

למעלה