פינת הנונסנס

התלבטתי לא מעט עם ההודעה הזו,

שאיננה ראויה לתגובה כשלעצמה. יש בה משהו מזוקק מאד, וזו, בעיני הסיבה, שלא כדאי למחוק אותה - אם אי פעם נידרש, כפמימיניסטיות, להגדרת הסטריאוטיפ הקיים של "פמיניסטית" אצל אלה שאין להם דעת פרט לדעות קדומות, הרי היא (ההגדרה) מנוסחת כאן, לפנינו, כמעט במלואה. ודאי שאין לי כל כוונה לענות על השאלות, משום שלא המקרה הבודד שלי (או כל מקרה בודד אחר) יפריך את הסכימה שכבר מצויה, אם מצויה, במוחו של מישהו. אלא מאי? אם כבר ניגלה לפנינו מוח כזה, שהסטריאוטיפים (הקיימים, במידה כזו או אחרת אצל כולם), מצויים בו באופן מזוקק כל כך, נדמה לי שאפשר לעשות בו שימוש, למטרות מחקריות, כמובן. דוד היקר מאד, אנא הגדר עבורינו את הדמויות הבאות (אל תתאמץ, במחילה, תן לאצבעות ללכת במקומך): 1. ערבי 2. כושי 3. הומו 4. חולה נפש (לא הביטוי הפי סי, אבל בסטריאוטיפים עסקנן, ועם כל הסובלים מבעיות נפשיות הסליחה) 5. מזרחי (כאן אפשר לרדת לפירוט רב יותר - מרוקאי לחוד, עיראקי לחוד, ככל שתצליח) 6. אשה 7. יהודי 8. אשכנזי (גם כאן, ניתן לפרט) 9. גבר 10. אמא אני חושבת שהשאלון ארוך דיו. כמובן, שאפשר היה להמשיך כך עוד לא מעט, ואני אשמח לעשות זאת לאחר שיתקבלו התשובות הראשונות הללו. ואת הלינק להודעה שלך אשמור גם אשמור. בכל פעם שתבוא מישהי לטעון, שהיא איננה מגדירה עצמה פמיניסטית משום שהשוויון כבר כאן, אפנה אותה ללינק הזה. יש הודעות, שאין כל צורך במחשבה כדי להבין מה עומד מאחוריהן. או כדי לכתוב אותן.

תגובות

ראשית, אני מציע לכל הפמניסטיות המתוסכלות, להפסיק לנסות להעלות השערות לגבי זהותי, משום שזהותי אינה חשובה, אלא רק הדעות שאני מציג כאן. דעות שחייבות לבוא כקונטרה לדברים האווילים שאתן משמיעות השכם וערב. לפי מיטב זכרוני,אכן היו לי פצעי בגרות בגיל 16 אם זה מעניין מישהי ממכן, בתהיה בתקוה שזה לא מה שעושה לכן את זה.. רוני, אכן הצגת בפני אתגר מעניין, אך תסכימי איתי שיקח לי מעט זמן להגדיר את אותן דמויות, אם כי זהו פורום פמניזם, ולא יהה יאה לדבר על נושאים שאינם קשורים כמו קיפוח עדתי וכו. יכלתי להתחיל ולהגיד שמה שמגדיר כושי זה אם יש לו 8 צול, או מה שמגדיר הומו זה הצליעה הקבועה שלו, אך תסכימי איתי שזה לא מעניין את קוראי הפורום. אגב, אני גאה מאוד במוח שלי, לפחות ההגיון שלי שואף לשוויון ולא לנסיון הנצחה תודעתי שנשים הם גזע עליון ( ע"ע הודעות קודמות של אורין בדבר יכולתם של נשים במבחנים ריאלים, ויכלתם של גברים בהחלפת צמיגים )

אלדד26

New member
רגע,

הומואים צולעים?
בכל אופן, דוד, עצם העובדה שאתה בכלל שוקל להיענות לאתגר ולהתחיל להגדיר את הדמויות, מראה עד כמה אתה אדם אטום, מקובע, סטריאוטיפי, ואתה יודע מה? אני מתחיל לתהות כמה דרעקים כמוך יש בישראל.

כחלחל

New member
אתה צודק, לא רק זהותך אינה חשובה

ולגבי המוח שלך........ אתה אולי זכר מבחינה ביולוגית אבל לדעתי חסרים לך עוד כמה מרכיבים כדי להיות גבר. (וזה לא נמדד בס"מ)

תני לה לקרוא גם את שאר ההודעות

שכתבתי, וגם ציטוטים נבחרים של גב´ אורין בדבר נשים ריאליות, וגברים מחליפים צמיגים. אני בטוח שנמחר ציטטות יביאו אותה לגיבוש דעה מפוכחת.

הייזל

New member
תמיד הגבר שווה יותר, מה לא?

הוא יותר חזק. הוא יותר חכם, הוא יותר יפה, הוא שורד טוב יותר. יש לו חוש הומור. הוא ספונטני. הוא רגיש. הוא יותר ביולוגי. הוא יותר פיסי. הוא יותר מתמטי. הוא היה פה קודם. הוא לוחם יותר טוב. הוא טייס יותר טוב. הוא נהג יותר טוב. הוא מזיין הכי טוב, תמיד. הוא איש מקצוע(כל מקצוע) יותר טוב. הוא אסטרונאוט יותר טוב. הוא פולטיקאי טוב יותר. הוא דיפלומט יותר טוב. הוא סופר יותר מוצלח. יש לו רק בעיה אחת - הוא לא יכול ללדת ובשביל זה אלוהים(זכר לכל הדיעות) ברא את האישה.

אלדד26

New member
יש פתגם, אולי אתה לא מכיר, אבל

על "מותר האדם מן הבהמה" אתה שמעת? כשבני האדם היו פרימיטיביים, חשבו שהאש זה איזו התגלמות של אל, ורק המציאו את הגלגל, הגבר היה צייד והאישה הייתה מגדלת ילדים. מאז התקדמנו איזו שנה או שנתיים, אתה יודע. אנשים הם תבוניים (לפחות הנאורים שבהם) והם הגיעו למסקנה שכל בני האדם נולדו שווים וששוויון זה משהו שצריך להתקיים בלי הבדלי גזע, דת, מין וכו´. יופי. נתת הבדלים ביולוגיים שיצרה האבולוציה. עכשיו בוא ניקח דוגמה אחרת. כושי שנולד בארה"ב, לעומת נצר למשפחה ויקינגית שנולד אף הוא בארה"ב. נניח ששניהם זכרים, שניהם נוצרים. עכשיו, בוא נראה. יש ביניהם הבדלים ביולוגיים. אחד שחור, השני לבן. למה? כי האבולוציה לא ממש תכננה שהכושי יגיע לבוסטון ויהיה לו קר, היא הגנה עליו מהחום של השמש בדמות עור חסין יותר. היא גם לא ממש תכננה שהשבדי הלבנבן יגיע לפלורידה ויהפוך לעגבניה. אבל בני האדם למדו לנוע ממקום למקום בצורה פחות או יותר מהירה, והופ! איפה האבולוציה? אני לא מבין אותך. אתה טוען שבגלל שלגברים ולנשים יש גוף שונה, אז צריך לסווג עבודות שונות לפי מין? אז צריך לפסול בחורות מלהיכנס לפרלמנטים? אולי ניקח להן את זכות הבחירה, כי מה להן ולבחירות? הן צריכות לשבת בבית ולטפח מסת שומן - כמו דובים (!) - כדי שחלילה לא יגוועו מרעב. איפה אתה חי, תגיד לי? ועכשיו, יקירי, לפני שאתה יוצא אל הרחוב לצוד ממותות, אל תשכח לעבר את אישתך ולדאוג שתהיה לה מסת שומן בתחת, כי בטח ייקח לך קצת זמן כדי לחזור עם הבשר.

אתה לא היית צייד זה בטוח....

אולי היית נושא כלים של איזה בבון קדום, אבל לא יותר מזה. ראשית, אתחיל בכך שנעלבתי ממה שאמרת על אישתי. אישתי שמנה ? נראה לך שאני אתחתן עם שמנה ? צריך להיות לה תחת יפה ושדיים מוצקים, אבל היא בהחלט לא תהיה שמנה. לגבי הדוגמה הגרנדיוזית שלך על כושים ושוודים. אני לא יודע מאיזה סרטים אתה שואב את הדוגמאות שלך, אבל מה שאניהתכוונתי להוכיח היה שישנם הבדלים ביולוגים בין גבר לאישה, מפני שהטבע יעד להם תפקידים שונים. אני לא טוען שבחורה לא יכולה לעשות דברים כמו גבר או להיפך, אלא אני פשוט טוען ( כמו שהזכרתי כבר בעבר ) שגברים ונשים שונים ביולוגית ואבוציונלית האחד מהשני, ולכן לעולם לא יהיו זהים בתכונותיהם (הם כן שוים בערכם לעומת זאת ). אני למשל איני אוהב לראות בחורות שמנסות לשנות ביולוגיה ולפתח שרירים במכוני כושר בשיתוף נדיב עם סטרואידים. בחורה ( לדעתי ) צריכה לאהוב להיות בחורה וגבר צריך להיות גבר. בחורות כוחניות, לוחמניות ואגרסיביות דיי מגעילות אותי. כמובן שהדבר אינו כולל הומואים ולסביות, על זה אגב יש לי תאוריות נפרדות שאשמח לשתף אותך בהן....

אלדד26

New member
תן לי להבין.

אתה קובע מה הטבע "ייעד" כתפקיד לגבר וכתפקיד לאישה? חתיכת תפקיד גדול אתה נושא על עצמך. סחתיין עליך, דויד.... אני רק לא בטוח שאתה האדם המתאים לתפקיד. אתה אומר: "שגברים ונשים שונים ביולוגית ואבוציונלית האחד מהשני, ולכן לעולם לא יהיו זהים בתכונותיהם". תכונותיהם הפיזיות. שאינן משנות כמעט שום דבר, בעולמנו המודרני. לפני 10000 שנים, זה היה נכון. אם היית חלש, היית מת. אבל היום? היום אנשים חיים המון זמן, מממשים את עצמם גם בתור נכים, משותקים, וכו´. היום אתה לא צריך שרירי חזה כדי לכתוב בפורום, כדי להיבחר לתפקיד פוליטי, או כדי להוביל את החברות הגדולות בעולם (למשל, HP, הדוגמה האהובה עליך). וכשאמרתי "תכונותיהם הפיזיות" אמרתי באותה נשימה שאין הבדל בתכונותיהם הנפשיות, השכליות, וכו´. אז אני אסייג את דבריי ואומר שיש אכן הבדלים, אבל רובם נובעים מחינוך כושל. חלקם הקטן נובע - אולי - מטעמים ביולוגיים. ואתה יודע מה, בוא. אני משועשע. ספר לי על התיאוריות שפיתחת בקשר להומואים וללסביות. את זה אני חייב לשמוע.

oren*

New member
ומתי תצא אתה מהמערה שלך?

אתה מוזמן לבוא יחד איתי להולמס פלייס בכדי לראות עד כמה התאוריות שלך על נשים ושומן או גברים ושיער נכונות. אתמול בתוכנית של דודו טופז התארחה אמא לשבעה ילדים וסבתא לארבעה, בת 38, שאנורקסית לידה היא מתאבקת סומו. מצד שני יש גברים מדובללי ירכיים וישבן, שעירים להחריד, שהפעם האחרונה בה ראו את כפות הרגליים שלהם הייתה בבר מצווה, חלקם יושב בממשלה ואפילו משמש שר ביטחון וראש ממשלה. כשהתקינו לנו את הכבלים הדיגיטליים, הגיעו זוג טכנאים גבר ואישה. העליונות היחידה של הגבר שאפשר היה להצביע עליה היא חריץ התחת הענק והשעיר שלו לעומת האישה שבחרה להשאיר את שלה במכנסיים. הגבר התעסק עם התשלומים בשעה שהאישה חיברה את הכבלים, תיכנתה את הערוצים והסבירה לי ולאחותי כיצד משתמשים במערכת החדשה. ודרך אגב, בתחנות הדלק רואים יותר ויותר מתדלקות נשים שעובדות גם בחורף וגם בקיץ, איך עובדה זו מסתדרת עם התאוריה שלך שלגברים יש שיער על הגוף בכדי להתמודד עם פגעי מזג האוויר? האם המתדלקות מדביקות על גופן שיער גברים מלאכותי? אם אתה מגדיר את העליונות שלך על אישה בכך שמבחינה ביולוגית יש לך יותר תאי שריר בחזה - תחזור למערה, האנושות תסתדר טוב מאוד בלעדייך. בשביל לשבת על התחת כל היום ולכתוב שטויות בפורומים לא צריך שרירי חזה.

wasaby

New member
למנהלות (חדשות כישנות)

פעם הוגדר שהפורום הזה מיועד לדיון בנושאים פמיניסטיים לא לוויכוחים מעגליים עם פרובוקטורים שוביניסטיים. יש פה שני ברובוקטורם לפחות, האחת מזה מספר חודשים והשני בשבועיים האחרונים ואני לא רואה למה נותנים לזה להמשך.

טל קר

New member
לוואסבי, אנחנו בהחלט מודעות למצב,

ונמצאות עם אצבע על הדופק. יש צורך לעשות אבחנה בין הודעות פרובוקטיביות ואף מעצבנות אך מצויות במרחב הלגיטימי, לבין הודעות שאינן עומדות בתקנון תפוז (מבחינת רמת דיון, רלוונטיות לפורום וכדומה) שאינן לגיטימיות. בכל אופן כשעולה הצורך, אני נוהגת להזהיר ולבצע פעולות הדרגתיות לפני פעולה כמו חסימה. ביממה האחרונה נכתבה אזהרה, ונמחקו מספר הודעות. השלב הבא הוא חסימת אזהרה, ולאחר מכן, בתקווה שלא יהיה צורך, חסימה. בכל אופן, הדבר איננו נעלם מעיננו.

משום

שפורום חייב להיות דמוקרטי. בין אם זה מוצא חין בעיניך ובין אם לא. זכותי להביע את דעותי, כמו שזכותך להביע את דעותייך השנויות במחלוקת.

פומפיה

New member
מקריאת שלל ההודעות שלך

בכרטיס האישי עושה הרושם שאלה פרובוקציות לשמן ( ע"ע ההודעה בפורום התנדבות ). כנראה שמאחורי המסכה מסתתר המון תסכול.

חיפושיט

New member
דויד, לרגע ראיתי ניצוץ אינטיליגנציה

אבל הוא נכבה באופן יפייפה ע"י הררי קקה.. [סתם עצה כזאת- אם אתה כותב משהו חכם אחד, אז פרוש לאיזה שבוע, עד שתבוא לך מחשבה אחרת כזאת, ככה תעשה על כולנו רושם של אינטלקטואל] אנו כן שווים בערך שלנו, אבל לא בתכונות שלנו- מישהו התווכח על זה? ברור שלנשים יש תכונות כאלו ואחרות, ולגברים תכונות כאלו ואחרות.. וברור שבעיקרון ה´טבע´ ייעד כל מין לפעולות כאלו ואחרות.. אבל ה´טבע´ גם ייעד שנלך ערומים. אז? אנחנו עושים דברים אחרת היום.. התקדמנו, למדנו לחשוב, למדנו לעשות, למדנו להתפתח. הבחירות שלנו תלויות עכשיו במה שיש בראש שלנו, ולא מה שנקבע לנו. ועוד נקודה. מה בדבר נשים עקרות?- הם לא נשים כי מבחינה אבולוציונית הן "אינן מספקות את הסחורה"? מגוחך. או גברים הומוסקסואלים- הם לא גברים כי מבחינה אבולוציונית הם לא מעמידים צאצאים? [הכוונה באופן טבעי, ולא אימוץ או שאר האלטרנטיבות]. נכון- שונים בתכונות- שווים בערך. אבל גם עושים את הבחירות והשיקולים שלנו לא רק לפי הטבע..

בטח שלא תתוכח עם העובדה

שנשים ( או גברים ) עקרות, אינן תופעה שהטבע התכוון לה. יש טעויות רבות בטבע ( כגון : מוגבלים שונים, מוטציות, דו מיניים, קיומו של התוספתן וכו) אך כוונתו הטבעית של הטבע היא ברורה. להשאיר את הזנים המוצלחים יותר, וכן להמשיך את מחזוריות החיים. הומוסקסואל למשל, אינו תופעה טבעית משום שהוא נוגד את העקרון של המשכות המינים ( ונעזוב לרגע את שיטות ההפריה והאימוץ). אולי כדאי שתיקח כמה קורסים בביולוגיה בסיסית ( יש כאלו לקהל הפתוח ובכללם לבורים כמוך ) שיעזרו לך לגבש דעות אחרות שלא מיוצגות בתאורים מלבבים ושופעי חן כמו " הררי קקה ". אגב, טוב שאתה מוצא בי ניצוץ אינטיליגנציה, משום שאני לא מוצא אותו בך.

למעלה