עתודה אקדמאית

GuestOfHonor

New member
או, נושא שאני מכיר

קודם, לגבי זה שהקבע פעם היה רק שנה, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. ב15 השנים האחרונות (לפחות) הקבע היה שנתיים וחצי. וכמו שאמר לי המפקד שלי בשירות, אחד היתרונות של קורס תכנות על עתודה הוא זה: אם בגיל 21 אתה מגלה שאתה רוצה להיות נגר, כתוכניתן תוכל להתחיל להתעסק בנגרות בגיל 24; כעתודאי תוכל רק בגיל 27. מעבר לזה, כדי להשתלב בעבודה טובה בתחום התוכנה, ממש לא צריך תואר כשיש לך חמש וחצי שנים נסיון (אצל תוכניתנים זה נסיון אמיתי בדרך כלל, לא Powerpoint). רוב החברים שלי מהקורס או מהיחידה שהשתחררו הלכו לעשות יופי של כסף ביופי של עבודות גם בלי תואר ראשון. וכן, זה קצת מתסכל לעשות תרגיל באינפי ב1 בלילה כשאתה יודע שהיית יכול להרוויח עכשיו 15000 לחודש פלוס אוטו במקום להבין באיזה נקודות לעזאזל רצופה המכפלה של פונקציית דיריכלה עם איקס בריבוע...

Nausicaa

New member
אה, אולי טעיתי בקשר לקבע ../images/Emo163.gif

אני קראתי את התיאור של התפקיד כשאמדתי להתגייס, ולא זוכרת שהם דיברו שם על קבע. איתכן שפשוט לא שמתי לב... בקשר לזה שאפשר למצוא עבודה גם בלי תואר זה נכון, אבל עדיף עם תואר. פותח לפנייך יותר אפשרויות, ובכלל זה סיפור אחר. כשאתה לומד אתה נחשף להרבה נושאים ויכול לבחור במה יותר בא לך להתעסק, ואולי בכלל תמשיך לתואר שני.

Kiru

New member
נראה לי שלבנות הקבע יותר קצר

או לפחות היה ככה בזמנו..

GuestOfHonor

New member
זה כבר שינוי מהשנים האחרונות

בנות גם היו מחויבות לשנתיים וחצי קבע (נכון ל15 שנים האחרונות, כאמור) אבל רק בשלוש השנים האחרונות הן גם נדרשו להתחייב לעשות 3 שנים חובה במקום שנה ותשע (ואחר כך במקום שנתיים). לדעתי, זה סוג של נס שעוד יש בנות שמוכנות להכנס למסלול הזה בעקבות השינוי...

Kiru

New member
אני לא מדבר על השנים האחרונות,

התגייסתי ב-98. אני בטוח ב-95% שאז הבנות נדרשו לפחות קבע מהבנים (שנה וחצי או משהו דומה).

GuestOfHonor

New member
אתה טועה

כשהתחלתי את השירות מן הסתם עוד היו חבר'ה מ '98. הבנות עשו שנתיים וחצי קבע כמו כולם (רס"לית מאוד מסויימת עולה לראש). הם רק עשו את זה אחרי שנה ותשע חובה ולא שלוש.

Kiru

New member
טוב, נו

כניראה שאתם צודקים. הזיכרון כבר לא מה שהיה פעם

לא יותר קצר

ולפני שנתיים או שלוש הן התחילו גם לחתום שס"ן של שנה (כששלוש שנים לפניכן הן חתמו על חצי שנה).

העניין הוא, ותקן אותי אם אני טועה,

שחלק נכבד מבוגרי הקורס כן רוצים ללמוד לתואר ראשון. בת דודה שלי עכשיו במצב הזה, היא תהיה השנה בת 25...

GuestOfHonor

New member
זה כי הם ילדים

והם לא מבינים שכדי להגיע למשרה של רש"ץ כל מה שהם צריכים זה ללמוד לימודי ערב במכללת שקר כלשהו. טריק נוסף ושימושי מאוד הוא להשתמש באפיק מעבר לפתוחה, או פשוט ללמוד בפתוחה תוך כדי שירות. כיוון ששנה ג' היא יחסית 'שכונה' ברוב תוכניות הלימוד במדמ"ח שאני מכיר, אז תוכניתן שעושה את כל הקורסים של אפיק מעבר לטכניון או לעברית למשל 'מושבת' מעבודה רק שנה אחת (שנה ב') ויכול להתחיל לעבוד שוב במשרה חלקית כבר בשנה ג'. תואר ראשון + 6 שנות נסיון בגיל 26 - לא רע בכלל
.

לא יודע לגבי תכניתנים,

[לא מתווכח,פשוט באמת לא יודע],אבל זה די ידוע שהנדסאים/טכנאים פעמים רבות לא מממשים את הקבע. וחוצמזה,עם כל הכבוד, תקרא לזה "התנשאות" או איך שתרצה,אבל אקדמאי שמגיע לצבא מצפה שיתייחסו אליו בהתאם ולא כאל עוד חפ"ש, אלא אם כן הוא בא בגישה "סבבה,אניודע שההתחייבות שלי קשיחה אז הצבא יכול לסנג'ר אותי למלא שטויות ובכלל למרר את חיי בלי שאין לי מה לעשות עם זה. " . אני לא מכיר יותר מדי מזוכיסטים[מנגד,אני לומד כימיה
] , אבל אם עתודאי בא לצבא עם גישה זו-צפוי לו שירות לא רע,מנטלית לפחות. ובכ"א אקדמאי,מה לעשות, הוא יותר מהנדסאי,לא משנה כמה תנסה לייפות את זה[כן,שמעתי על "פרקטיקל אנג'יניר" וכו'. בולשיט],ולכן כדאי שגם בצבא הוא לא יתעסק[מבחינה סמכויות מקצועיות] בדברים אותם אמור ההנדסאי לעשות. ולגבי התכניתן-כנס לפורום עתודה, הרבה פעמים עשו שם את ההשוואה המתבקשת בין תכניתן למדמ"חניק עתודאי-עזוב את תוצאות ההשוואה, לרוב המסקנה שם היא "זה נבלה וזה טריפה". כך שכן,גם מסלול ההכשרה של התכניתנים בצה"ל בעייתי בהקשר זה. [אבל אני חושב שה"הד" שיש לבעיות במסלול של התכניתנים קטן יותר, כי הם בכ"ז לא השקיעו כמה שנים בשביל תואר,אלא "רק" חצי שנה. אינטנסיבית ככל שתהיה, היא לא בדיוק משתווה לתואר אקדמי. לכן פסיכולוגית קל להם יותר להסתדר בצבא, לפחות כך אני משער]

יניב100

New member
רק רציתי להבהיר לנועה את הנק'

שנכון שבגיל צעיר הרב לא יודעים מה זה צבא אבל מכאן ועד יציאה בהודעה גורפת מפי אחת שלא היתה יום בצבא נראה לי קצת מוגזם. הנק' היא שמלבד העתודאים יש את מגזר הטכנאים וההנדסאים ויש את מגזר המחוייבים קבע עקב קורס. לפי מה שהיא אומרת אסור לאדם להתחייב לצבא.היא לא מבינה שזה לא עובד ככה.מי שלא רוצה להמר על החיים שלו שלא יעשה צבא להבדיל אלף הבדלות גם חייל שמגוייס ליחידה קרבית מהמר על חייו כל רגע בשירות שלו. יש עוד אלף ואחת דוגמאות למשל קצינה בגף שלי התלוננה על זה שלא נותנים לה מספיק אחריות ולא בשביל זה היא יצאה לקורס קציני קש"ב שמחייב חתימה של שנתיים מסיומו.כלומר כל צעד שעושים בצבא הוא הימור ובלתי נשלט אלא אם עברת קד"ץ או שלמדת בבי"ס צבאי.מי שמחפש אפס סיכון שיפעל כמוה ולא ילך לצבא. חוץ מזה שתלוי לאן מגיעים אני רוצה לראות אותה אומרת על תוכנית תלפיות וכמדומני גם פסגות שאלה תוכניות סתמיות שניתן היה להגיע לאותה נק' גם בלעדי הצבא.

אתה רומז לכך שיש מקומות/עמדות

אליהן ניתן להגיע רק בגלל שעשית מסלול כזה או אחר בצבא? נו באמת.... אותם אנשים שיכולים להתקבל לתכניות אלו אך לא עושים זאת, יהיו מוכשרים מספיק להגיע לאותן עמדות גם ללא התכניות הללו. כך או כך, באמת אני לא רואה סיבה מיוחדת להתחייב לצבא כשההימור כזה גדול. אבל אני כן מסכים שיש מקצועות/מסלולים בעתודה שהסיכוי בהם להצליח/לא להתאכזב גבוה בהרבה ביחס לאחרים...

יניב100

New member
אני לא רומז אני אומר

תראה בשביל להיות סתם למלמלם לא צריך הכשרה מיוחדת. מצד שני אדם שמחפש שהצבא יתרום לו לאזרחות (אמר פה אחד מהתוכניתנים ניסיון של 5 שנים לא הולך ברגל) אז, צריך להקריב משהו למענו.המשהו הזה זה שירות קבע. נכון שיש עתודאים כמו קצינת תפ"י(מהנדסת תעו"נ) בגף שלי שבגדול היתה קצינת מצגות ובנוסף מידי פעם היא בנתה מסדי נתונים בSQL,אקסס וVB.להכליל ולהגיד שהרב הגדול יושבים ומבזבזים את זמנם אני לא בטוח שזה לא נכון. אולי אם נועה היתה עושה צבא היא היתה יודעת שיש תפקיד ראשון ויש תפקיד שני.ממש כמו באזרחות מתחילים מקטן ואח"כ עולים למעלה.בגף שלי היה מהנדס חשמל ששימש בתור ק. תקשו"ב שנחטף לתפקיד שני עוד בהיותו בשירות חובה. פשוט היו בבסיס שלי מספר פרוייקטים בתחום שבהם הוא השתתף והפגין יכולת טובה להתמודד עם דברים.המטה קיבל שבחים עליו ופתאום ביום בהיר אחד הגיעה הודעה שמתאריך X הקצין עובר למטה לתפקיד של איפיון ותכנון. עם כל הכבוד אני יודע בדיוק מה מלמדים באוניברסיטאות וזה בחיים לא יתקרב לתכנון של דבר אמיתי.פרוייקט הגמר נותן לך טעימה קטנה מהאזרחות אבל לא מספיק. קצין שיעשה את העבודה שלו בצורה טובה יזכה לגמול על כך.הגמול מתבטא בתפקיד שני נחשב.ממש כמו באזרחות מי שטוב יותר מגיע לתפקיד טוב יותר.

Bluestar82

New member
יניב100 צודק

כל מילה שאמר נכונה. מי שרוצה לשלול מסלול מסויים בצבא שידבר מתוך נסיון ו/או היכרות טובה עם אותו מסלול. נראה היה שההתנגדות של נועה התבססה על ההתנגדות שלה לצבא.

מה אתה רוצה לראות אותי אומרת?

תוכנית תלפיות ופסגות הן תוכניות שבסבירות גבוהה ביותר פוגעות בהתקדמות של משתתפיהן. כמובן, בהנחה ומסתכלים רק על השיקול ההישגי הקר. ללכת לצבא זו ברירת המחדל. יש שיגידו (אני לא ביניהם) שזו חובה אזרחית. לחתום מעבר לכך כבר איננו נכלל בעסק.

Kiru

New member
אני לא מבין את הרציונל שלך

תיארת יפה למה לא כדאי בשום מקרה לחתום קבע לפני הגיוס, ואז בלי שום סיבה אתה שולל את מה שכתבת. נכון, אם אין סיבה מאוד ספציפית ממש לא כדאי לחתום קבע לפני שדורכים בצבא. ההבדל בין עתודה לשנת קבע אחת הוא גודל הסיכון שאתה לוקח.

יפה!

הרבה מלל מיותר אבל בסוף הגעת למסקנה הנכונה. רע מאוד לחתום מראש על חתולים בשק.

למעלה