עתודה אקדמאית

Deep1

New member
גם לאיזון

העתודה יכולה להיות מסלול מצויין ומסלול גרוע, זה תלוי בבן אדם עצמו ובהעדפות שלו. ובחילות כמו מודיעין וח"א, ובטח בעוד יחידות שנחשבות טובות, הרמה המקצועית של העתודאים היא הרבה מעל הממוצע באוניברסיטאות (בהנדסה ומדעים מדוייקים למשל).

לירן מוסר "פחחח" על החלק האחרון

וכמעט בכל מקרה, אין שום דבר "מצויין" במסלול הזה. מקסימום "לא נורא מזיק".

Deep1

New member
אולי בשבילך או בשבילו

זה יכול להיות מקסימום "לא נורא מזיק" ביחידות הכי טובות. בשביל אנשים אחרים זה יכול להיות מצויין, לכל אחד יש שיקולים אחרים ובני אדם שונים זה מזה (ד"א, גם אני לא מתחבר לצבא, אבל זה לא משנה). ולגבי ה"פחחח", זכותו לחשוב ככה, אבל כנראה שהוא לא מכיר את היחידות או את האנשים. גם סטטיסטית זה הגיוני, כי עתודאים מראש עוברים איזשהו סינון כדי להתקבל למסלול העתודה (אף פעם לא היה מצב שבו כל מי שנרשם לעתודה התקבל אוטומטית, אולי בלוגיסטיקה
), ואחר כך הם עוברים עוד סינון ע"פ ציונים כדי להשתבץ ליחידות מסויימות.

the new L

New member
למה נראה לך שאני לא

מכיר? גם אני שירתתי ב"יחידת עילית" כזאת. אני חלילה לא אומר שהאנשים בה לא מוצלחים או משהו כזה, אבל טענתך כאילו הם מוצלחים יותר מאלה שלומדים מדעים מדוייקים באוניברסיטה (וכאן אני כמובן מעיד על אלה שלומדים איתי) היא המופרכת.

יותר מהממוצע באוכלוסיה?

זה כן. אז? למה זה צריך להוות מוקד משיכה לבחור מוכשר ששוקל עתודה?

אגב כמו שאמרתי במקום אחר בשרשור

בפעם האחרונה שאני בדקתי, למתקבלים לעתודה - הכוונה למוסדות הלימוד ולא רק לאלו שקיבלו פלייאר הביתה - יש רף קבלה הגבוה מזה של האזרחים מהשורה שמתקבלים, כך שלפחות באופן יבש של ציוני הסכם, הם כן "מוצלחים" יותר.

yuval k

New member
בפעם האחרונה שראיתי עתודאים,

חלק לא־קטן מהם (אבל כמובן לא כולם) היו הרבה יותר שחצנים ממוצלחים. (מצד שני, יכול להיות שבשנים ב' וג' המצב יהיה טוב יותר, אחרי סינון נוסף...)

מרכיב השחצנות לא מופיע בציון הסכם

הנרשם לקבלה לחוג זה או אחר, אין לי שום דעה בנושא שחצנות או תכונות אחרות של עתודאים, אבל יש מידע בדוק- מתקבלים (וזו השאיפה) כאלו שהם כאמור מעבר לרף שנדרש לאדם רגיל להתקבל.

yuval k

New member
מקובל והגיוני

אבל זה לא משנה את העובדה שיש לא מעט שהביצועים שלהם לא עולים בהרבה, אם בכלל, על אלו של כאלו שלא היו מתקבלים לעתודה.

זה מן הסתם נכון

כי ציון הקבלה לעתודה לא מורכבת רק מהקריטריונים לקבלה לאוניברסיטה...

למה אתה חושב שהוא לא מכיר?

אני מכירה אנשים מכל יחידה שנחשבת לטופ שבטופ. אני אפילו עוזרת לאנשים להגיע ליחידות הללו. "פחחח" ממצה את העסק, תאמין לי. כמובן, בשביל הבנות שהולכות להיות מפעילות או משהו כזה (פמיניסטיות, אל תפתחו שרשורפלצת בכיוון. המסלול ההוא הוא באמת מסלול רק לבנות...), עצם זה שאומרים להן "אתן תשרתו עם עתודאים, תלפיונים ועם כאלה שעשו תואר לפני הצבא" זה נשמע אטרקטיבי. למוכשרים שהולכים לעתודה זה ממש לא אטרקציה.

חיל אויר?יחידות טובות?..

יש שם כאלו,נכון, אבל לא יותר מדי, והמנדס הממוצע יהיה שם קצין טכני בלבד[תפקיד שכל טכנאי/הנדסאי עם מספיק שנות נסיון יכול למלא]. נ.ב. הייתי רושם תגובות גם להודעות אחרות פה, פשוט זו באמת היחידה שיש לי מה לתקן בה מעבר ל "יה אללה, אתם לא יכולים להכליל ככה! אפילו אני מסייג שאכן אפשר להסתדר בעתודה.. אבל אתם מציגים כעובדה מוגמרת שזה מסלול מדהים".

Bluestar82

New member
טוב אתה צודק באמת המסלול לא מדהים

אבל אם תשים לב איך התייחסתם פה לעתודאים תבין מאיפה הגבנו. ברור שיש עתודאים שמבזבזים את הזמן שלהם, ברור שיש מפקדים חארות שמונעים מהקצינים שלהם התפתחות אישית (דבר שבסוף יפתח גם אותם ואת היחידה שלהם אבל לא כולם רואים את זה ככה אז זאת בעיה) אבל מנסיון (והייתי מספיק זמן בצבא) העתודה היא מסלול טוב שיכול לתרום הרבה. (מקווה שניסחתי את זה מספיק טוב מבחינתך) וכמו בכל דבר הוא לא מושלם, שוב קשה לי להבין איך בן אדם (שגם לא היה דקה בצבא) וכל מה שהוא מכיר מהעתודה זה מה שאיזה ילד התבכיין כי הוא עדיין לא מבין למה הוא נכנס ואז הוא מטיף נגד זה. ולגבי המפקדים לפחות אלו שאני נתקלתי בהם נתנו לכל עתודאי את ההדמנות ללכת על התואר השני. יש מפקדים חארות כמו שיש פקודים חארות, ולא לשכוח שזה עדיין הצבא ויש מגבלות אחרות שיכולות למנוע ממך את ההתפתחות הזו כמו שיש המון הטבות אחרות בתור קצין בקבע... בסופו של דבר, כל אחד והשיקולים שלו.

הייתי בצבא מספיק זמן כדי

להבין איך הוא מתנהל[ובלשון עדינה-"לא טוב"],זה קודם כל. כתבתי לעיל שעתודה זה מסלול ממש לא טוב,עבור *רוב* האנשים וב*רוב* הפעמים. לא אמרתי שבלתי אפשרי להצליח בעזרתו וכו'. מנגד, אתה כותב הפוך-שלרוב זה מסלול טוב[אך לא תמיד,סבבה]. כנראה שאני ואתה מכירים שתי צבאות שונים לחלוטין,ולכן אין על מה להמשיך להתווכח...

את משפט המפתח אמרת

זה עדיין צבא. מי שלא היה שניה אחת בצבא ולא מאוד בטוח שזה מה שהוא רוצה לעצמו, מוטב יהיה שלא יתחייב לבלות שם את רוב שנות ה20 שלו.

יניב100

New member
אוקי אז לא צריך עתודאים

פתרנו את הבעיה. שהרי אף אחד לא מכיר את אורך החיים בצבא בגיל 17-18. מה שאת כותבת זו פשוט בדיחה.גם אני ועוד הרבה אנשים בגיל 17-18 לא ידענו לקראת מה אנחנו הולכים. אז נכון שהגזרה לא כ"כ נוראה "רק" 3 שנים ולא 6 אבל עדיין. חוץ מזה בוא נקח דרגה אחת פחות כלומר את ההנדסאים והטכנאים.הנדסאי חתום על שנה וחצי קבע.גם הוא לא יודע מה יקרה איתו.רוצה עוד מקרה : קורסים שדורשים חתימה על שירות קבע.את בטח ישר תקפצי ותגידי החייל לא חייב ללכת לקורס כזה אבל בו נניח שמישהו רוצה להיות תוכניתן.הוא חותם על שנתיים וחצי.בקורס הכל טוב יפה ומקסים אחרי חודש ביחידה הקבועה שלו הוא שבוז חבל"ז.המפקדים רעים התנאים רעים היציאות על הפנים. במה הוא שונה מהעתודאי הרגיל? הוא טעם מהצבא ? כן בטח עשה טירונות 02 או בעצם קייטנה אח"כ היה בקורס ורק אחרי כל התהליך הזה הוא מגיע לתנאי שירות רגילים. לפי הדברים שלך אסור על כלום לחתום מראש.

Nausicaa

New member
הוא (התוכניתן שלך) לא שונה

אגב, פעם לא היה קבע לתוכניתנים, או שהיה רק שנה. עם התנאים החדשים זה הפך לאחד מהמסלולים ההזויים ביותר בצה"ל (לדעתי). באמת שאין לי תשובה למה שמישהו ילך למסלול הזה. עדיף כבר עתודה (כי לפחות יש לך תואר בסוף על חשבון הצבא, אם כי ההבדל הוא זניח). אני תהיתי לגבי זה בעצמי

למעלה