עתודה אקדמאית

מלאכית16

New member
אל תלך לעתודה...../images/Emo110.gif../images/Emo186.gif../images/Emo209.gif

ובמיוחד לא בכימיה. אני הייתי צריכה ללכת לעתודה בכימיה, ועשיתי קצת בירורים על זה לפני והכל... בקיצור, אין מה לעשות עם כימיה בחוץ. על אחת כמה וכמה עם תואר ראשון בכימיה. עתודה זה לא משתלם יותר מידי. אלא אם כן זה במחשבים, כי אז ברגע שאתה יוצא מהצבא אתה מכרה זהב מהלך על שתיים. חוץ מזה, זה לא בדיוק משתלם. אבל אם כבר עתודה, אז לא כימיה.

chief21

New member
אז מה כן?

אני מאוד נמשך למקצועות המדעיים. הנדסה כימית, יותר טוב? :O

קודם כל תיסגר על מה אתה רוצה ללמוד

ואז תחליט כן או לא עתודה. אם התחלת מסלול עתודה ובאמצע גילית שאתה לא רוצה להיות כימאי, יהיה לך הרבה יותר קשה לשנות מסלול, כי תצטרך לכופף את הצבא. והצבא לא בנוי לזה - קרי זה לא יהיה נעים. ואם החלום שלך ללמוד משהו שהצבא לא בהכרח מעודד (נגיד היסטוריה ארמנית, לצורך הדיון) עזוב אותך לגמרי מהרעיון. באמת. רוב הסיכויים שתשובץ "כאילו" בתפקיד מקצועי ולכן יהיה לך מאוד קשה לעבור, ומצד שני תעסוק במשהו שאתה לא אוהב. נכון שגם באזרחות אתה יכול ליפול על עבודה מעפנה, אבל באזרחות תוכל לעבור לחברה אחרת ברגע שתרצה. בצבא - אפשרי אבל קשה קשה. ההבדל המהותי שבאזרחות הרבה יותר קל לחפש חברה שמתאימה לך, כי יש המון מידע באינטרנט ובעיתונים. בצבא רוב המידע על תפקידים שמתאימים לך יהיה חסוי מטעמי בטחון שדה וסתם מטעמי מערכת מאוד לא גמישה. מה בכלל מושך אותך בעתודה דווקא? (שים לב, אני לא פוסלת את האפשרות, אני רוצה לחדד נקודה)
הלימודים על חשבון הצבא? אכן אופציה חביבה מאוד, במיוחד אם מצבך הכלכלי לא משהו. מצד שני, העברתי את כל התואר בלי לבקש שקל מאבא-אמא. איך? מלגות ועבודות סטודנטיאליות בהתחלה, עבודה במקצוע -חצי משרה - בשנה וחצי האחרונות. במקצועות הטכנולוגיים אין בדרך כלל בעיה להשיג משרה סטודנטיאלית של כ-20 שעות בשבוע, במיוחד אם יש לך ראש על הכתפיים. ואם התקבלת לעתודה אני מניחה שאת לא דפ"ר
. (אתה בכלל מכיר את הביטוי הזה? הוא היה בשימוש לפני כעשר שנים בצבא, אי שם בתקופת הדינוזאורים) תעשה את השיקולים שלך. ד"א - כל העתודאים שהכרתי עבדו במהלך התואר, גם אלו שהצבא שילם להם. ל מה? למה לא? אם אפשר לעשות כסף, לצבור נסיון (לפעמים, לא תמיד) ולהוציא קצת את הראש מהמחשב, למה לוותר על זה?
אפשרות לשבת במשרד ממוזג במקום לרוץ על ג'בלאות? לגיטימי לחלוטין. יש לזה הרבה יתרונות. יש אנשים ששירות קרבי לא מתאים להם, וזו אפשרות טובה בשבילם. אם כי זה נמשך 6 שנים במקום 3. אבל מצד שני, אלה 6 שנים שיש להם ערך מעבר לישיבה במשרד ובהייה בקירות/משחקי סוליטר. ועל כך עוד רגע:
לצבור נסיון בצבא? שיקול מצויין, בהנחה שמדובר במקצועות עם הסיכויים גבוהים להשתבץ טוב: מחשבים, הנדסת חשמל, הנדסת תעשיה וניהול, הנדסת אווירונאוטיקה ודומיהם. בוא ואתן לך כמה דוגמאות: ידיד טוב, מהנדס חשמל, אחלה בחור, חכם למדי אבל לא מצטיין. שובץ באיזה פרוייקט משותף עם צבא ארה"ב ובילה שנה וחצי מהחובה שלו ב... סאן דייגו. על אזרחי, עם דירה מגניבה ורכב צמוד. מכיוון שהיה לו גם אש"ל הוא חסך לא רע, טייל המון בסביבה בסופי שבוע, בקיצור, חלום. פשוט היה במקום הנכון בזמן הנכון. היום, אחרי שירת בקבע כראש צוות, השתחרר והוא מהנדס מערכת בכיר בג'נרל אלקטריקס. עוד דוגמא: עוד חבר קרוב, מהנסד אווירונאוטיקה, בחור מבריק עם כמויות מטורפות של אנרגיה. שובץ בהתחלה כמדריך טכנולוגי בקורס טייס. אחר כך עבר תפקיד ונהיה קצין פרויקט בקריה. תוך כדי צבא סיים MBA (בחינם) ותואר שני בהנדסת מערכת (בהנחה משמעותית דרך צה"ל). השתחרר לפני כמה חודשים והיום מנהל פרוייקט עם משכורת מעולה בחברת היי טק מגניבה שעושה כל מיני דברים שקשורים לתעופה. במקרה שלו, העתודה נתנה לו פור של שלוש שנות נסיון על פני חבריו שבחרו להתגייס בגיל 18. עוד אחת: חברה טובה, מהנדסת תעשיה וניהול, חוקרת ביצועים. עושה עבודה מעניינת, אבל במקרה שלה, גם באזרחות היו חוטפים אותה כמו לחמניה חמה . לפני שבוע תקעו לה - קצינה בקבע! - אבט"ש באיזה חור בטיזינבי. סתם לסבר את האוזן - זה אומר לא לישון מ-12 עש 4 לפנות בוקר. נורא כיף. ולא תגיד היא איזו חפ"שית, היא סגנית ראש מדור, סר"ן. טוב, ההודעה הזו כבר באורך הגלות, אז אני אשתדל לסכם. אם אתה לגמרי, ב-100% סגור לגבי הכיוון שלך בחיים, יש לך מרפקים והמסגרת הצבאים לא גורמת לך לרצות להקיא (לי לדוגמא כן. שנאתי את השירות שלי למרות התנאים המעולים והתפקיד הנחשב) - לך על זה. כאמור, בנוסף ללימודים חינם, זה יכול גם לתת לך יתרון של שלוש שנות נסיון לעומת חבריך הלא-עתודאים. אם אתה מגיע לטכניון, קח בחשבון שכולם שם שונאים עתודאים
. הסטודנטים הרגילים רואים אותם כילדים מעצבנים ודופקי פקטורים. (ואם אתה לא יודע מה זה פקטור, שלח לי מסר
) אם אתה לא בטוח במאה אחוז בבחירת המקצוע/לא מת על מסרגת צבאית/סתם לא אוהב לחשוב יותר מ-4 שנים קדימה עזוב אותך. בחיי. לא שווה.

chief21

New member
בחירה בעתודה

אני לומד בב"ס כימיה טכנולוגית ברמה של 5 יח"ל, ביוטכנולוגיה ופיסיקה וכימיה זה הבסיס של רוב המדעים וזה ממש מושך אותי וההתלבטות היחידה שלי זה בין כימיה רגילה לבין הנדסה, אני סגור במאה אחוז על זה שאני רוצה כימיה. ובקשר לצד הפיננסי, מה כמובן שאני יעבוד אם אני יוכל, אך כעיקרון סבתא שלי הקציבה לי סכום מסוים של כסף ואני מעדיף לא לבקש מההורים שלי שקל אחד (הם נותים לזכור את זה) אבל אם לא תהיה ברירה אני יבקש. עוד דבר שאני מתלבט זה איזה אוניברסיטה אני רוצה ללכת (אם זה הנדסה אז מה עדיף ב"ש או הטכניון) אבל כעיקרון אני כבר סגור על מה שאני רוצה ואני שמח מאוד שהתקבלתי, אני לא יודע מה זה אומר "יש לך מרפקים", ואין לי שום דבר (למה שיהיה) נגד המסגרת הצבאית. (ואני גם לא יודע מה זה פקטור) *שולח מסר*

כלומר,

אתה *רוצה* לבלות במסגרת הצבאית 6 שנים? להתחייב לכך מראש ללא אפשרות סבירה להתחרט? לא טוב היות האדם מהנדס בצבא. גם לא כימאי. חבל שאתה לא מפעיל שיקול דעת.

עוד קצת תשובות

ראשית כל אני אתייחס למסגרת הצבאית ול"למה שיהיה" שלך. האם אתה בן אדם שלוקח סמכות בקלות? האם אתה אוהב/לא נובל בסביבה עם כללים מאוד ברורים ודי נוקשים? האם אתה מחפש לתרום? האם אתה מוכן לאפשרות של מפקד אידיוט שאי אפשר להחליף וחייבים להסתדר עם מה שיש לאורך זמן? (זה לא בהכרח יקרה, כמובן, אבל אם כן - אתה תקוע) האם אתה מכוון לתחום שבו יש יותר תעסוקה בתעשיה הצבאית מאשר באזרחות? (לא נראה לי שכימיה זה מקצוע כזה) שנית - אני מנסה לחשוב על שיקולים לבחירת אוניברסיטה. השמועה אומרת שעובדים יותר קשה בטכניון. כיוון שלא למדתי בשום מקום אחר, מצד אחד קשה לי להשוות. מצד שני, ברוב ההנדסות המעסיקים יעדיפו בוגר טכניון על פני בוגר ב"ש, אבל לא בצורה מאוד חזקה. זה לא כמו ההבדל בין בוגר טכניון לבוגר אוניברסיטת חיפה במדעי מחשב. אחרי שתצא מהצבא בכל מקרה כבר יהיה לך נסיון, כך שמוסד הלימוד יהיה פחות רלוונטי מהתפקיד הצבאי שלך. אין לי מושג איזו השפעה יש למוסד לימוד על השיבוץ בצבא, אם בכלל. תנסה לברר. הבצלחה, במה שלא תבחר. תחשוב לבד, ועל תתייחס יותר מדי לחלק המתלהם של התגובות כאן
נ.ב. פקטור זו תוספת נקודות למבחן עם ממוצע נמוך במיוחד. נגיד, אם הממוצע בכיתה היה 43, מוסיפים לכולם 20 נקודות לציון, כדי שלא כולם ייכשלו. זה, כמובן פקטור נדיב במיוחד, ונתתי אותו רק לשם דוגמא. בטכניון הומצאו כל מיני פקטורים הזויים לגמרי. בין היתר פקטור שורש - עושים שורש מהצון שלך ומכפילים ב-10, פקטור שיבר, על שם המרצה שהיה מוסיף לכל מי שנכשל את מספר הנקודות שיביא אותו ל-54 (עובר זה 55). ככה הממוצע בכיתה נראה בסדר והמוסד לא עושה נו-נו-נו למרצה, אבל מצד שני כל מי שנכשל - עדיין נכשל. ואני כבר לא מדבר ת על פונקציות מרוכבות (נשבעת!) לפקטור בכל מיני מקצועות בחשמל. נו, לא היה לי כח לענות למסר

מוזר, בפורום עתודה נאמר לא אחת

ולא פעמיים שהמקצוע הכי פחות כדאי במסלול הוא הנדסת חשמל,וזה לא נאמר על ידי מישהו אחד,2,3,4.... מצד שני,יש את הדוגמה שהבאת: אני לא טוען שאת משקרת, אני כן טוען שצריך להבין מה ה"כלל" ומה ה"יוצא מהכלל". אני לא הולך לקבוע אותם, שהאנשים שזה רלוונטי עבורים-יעשו כן.

Clarification (sorry, no Hebrew at

work) I didn't claim that the army is better then the civilian market for the Electrical Engineers All I meant to say that if you're an Electrical Engineer, you have better chances to work at your profession in the army than if you're, say, a fashion designer. The guy I gave as an example is not the usual case- -in fact quite the opposite. But my point was that if (!) you land in a good position in the army, it does give you a fore of 3 years. Now, there is indeed a big IF And there is a personal preference for the military environment. So there's no one recommendation that siuts everybody.

S h a r k 1 8

New member
../images/Emo127.gif בדיוק. המקצוע היחידי ששווה

לעשות בו עתודה זה מדעי המחשב. בוגרי מדמ"ח משתלבים ביחידות כמו ממר"מ ודומיהם ומפתחים נסיון הלכה למעשה במקצוע שלהם. אל תתפתה ללכת למסלולי הנדסה כי מהנדס בצבא אתה לא תהיה. הצבא לא מפתח בעצמו כמעט שום דבר, הוא קונה הכל מתעשיות ביטחוניות (תע"ש, תעשייה אוירית, רפא"ל וכו' .... ), ועל כן אין לו ממש צורך במהנדסים. בוגרי תואר ראשון בהנדסת חשמל, לדוגמא, ימצאו את עצמם בתפקיד פיקודי בסגנון מפקד גף טכני בחיל האויר, שזה מפקד של טכאים. זהו תפקיד שממלאים גם אנשים שאין להם תואר בהנדסה. דוגמא נוספת: הקצין הקודם שלי היה עתודאי לכלכלה וניהול. מה הוא עשה בצבא? בנה תקציבים ? לא ! הוא היה קצין לוגיסטיקה - תפקיד שכל בוגר קורס קצינים שעבר השתלמות חילית של לוגיסטיקה יכול לבצע. ואכן, עכשיו, הולכת להחליף אותו בתפקיד קצינת לוגיסטיקה שאינה בוגרת תואר ראשון. הצבא בכלל משתמש בכלי הזה של עתודה כדי "למסמר" אליו קצינים בקבע. כנראה יש מחסור במערכת בקצינים בקבע, אז פשוט "מלבישים" את הג'וב הזה על מלש"בים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם. הצבא מממן לעתודאים לימודים - מוציא מכספו כ- 36000 ש"ח על כל עתודאי (אם הוא עתודאי להנדסה), ובהקשעה מינימלית זו "חוטף" אותו לעוד שלוש שנים שלמות. עסקה כזאת היא מאד לא הוגנת כלפי העתודאים.

למעלה