עתודה אקדמאית

chief21

New member
עתודה אקדמאית

שלום רב, אני תלמיד יב’’ שהרגע קיבל "אוקיי" לרישום באוניברסיטאות השונות... אני רוצה ללמוד הנדסה כימית או כימיה באחת מן האוניברסטאות בארץ אך אין לי מושג במה לבחור... בתחילה רציתי מאוד את הטכניון אבל אני קראתי תגובות של אנשים והם מתארים לרוב סבל ולחץ לא ייאמנו. האם זה בכל האוניברסיטאות כך? לאן אתם ממליצים ללכת? וכמו כן אפשרות שלישית היא כלכלה וניהול, היכן כדאי לי לסווג זאת כאופציה ראשונה?

לאן אני ממליץ ללכת?

לצבא, ליחידה טובה במודיעין וכיו"ב. אם אישרו לך[בינתיים] עתודה, כנראה שבגדול יש לך ראש על הכתפיים, לכן אני מניח שתוכל למצוא לך תפקיד חביב לא בעתודה. למה לא עתודה?...אוו וואה, בפורום 159 הסמוך עושים/עשו עבודת קודש בעניין זה. קרא מאמרים בעניין שם. וחוצמזה, אני אישית לא הייתי ממליץ ללמוד כימיה בכלל-לא במסגרת עתודה ולא ב"אזרחות". למה? כן,נו, לפני תחילת התואר בדקתי למה אני נכנס,אבל עד שלא נכנסתי לזה באמת, לא ידעתי "מה זה". הבעיה העיקרית עם זה היא שאין יותר מדי מה לעשות עם זה בחוץ,אלא אם כן אתה תנסה להתאים את עצמך לדרישות של השוק, קרי תתמחה במה שצריך בחוץ[אין דרישה אדירה לכימאים, ואם כבר יש-אז זה לתחומים מאד ספציפיים שרוב הסטודנטים שאיתי ממש לא יגדירו כ"אטרקטיביים" מבחינתם]. חוצמזה, תנאי ההעסקה לא "מדהימים".

dudmel

New member
לא ללכת לעתודה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לך לעתודה

תלמד על חשבון הצבא,תסיים מוקדם תואר,אחרי שלוש שנות שירות תעוף משם. אל תקשיב לאנשים שיגידו לך שאי אפשר לצאת. מי שמסיים תואר בכימיה חייב להיות בעל אינטילגנציה ויכולות תחכום בסיסית-שכן אלה מספיקים על מנת לצאת. אם זה יילך ממש בעייתי,תוכל לעשות מלחמות עולם,ונראה לי שווה להקדיש מלחמת עולם אחת בישביל תואר ראשון בגיל 21 +חסכון של 50 אלף שקל לפחות על תואר(על חשבון צה'ל)+חיי אזרחות מרנינים. ובמקרה הכי גרוע,אתה עוד עלול להיות מרוצה ולצאת אחרי כמה שנים טובות מהצבא עם משכורות ונסיון שלא תקבל בשום מקום אחר.בהצלחה.

dasoona1

New member
קצת פרגון לא יזיק לך מותק

יש פורום עתודאים, אני ממליצה להיכנס לשם. ובהחלט ממליצה על מסלול העתודה, לאנשים שיודעים מה הם רוצים מעצמם ולא צריכים שנתיים או שלוש בשביל זה. שיהיה בהצלחה

אכן, יש פורום כזה

ואכן, כדאי להכנס אליו, רק שהתשובות לא ממש תהיינה שונות מפה. אנשים שיודעים מה הם רוצים מעצמם? כלומר, את יודעת שמה שאת רוצה מעצמך זה עוד 4 שנים בצבא?

dasoona1

New member
נופ

אני לא קשורה לזה בכלל, אני כבר מזמן אחרי צבא, זה פשוט לא כיף לרצות משהו וכל העולם פוסל את המשהו הזה על הסף. חברה שלי עתודאית, שנה שלישית, עושה חיל ונהנית מהחיים ומהלימודים. היא תצא מהצבא עם נסיון של כמה שנים טובים ותוכל להתקבל בערך לכל מקום שתרצה. איך אומרים.."שימותו הקנאים"?

../images/Emo6.gif כן, אני מתה מקנאה

אני לא זכיתי לשרת אפילו יום אחד ואילו היא תזכה ללבוש מדים ולהתחמק משוטרים צבאיים במשך 6 שנים. די, נו, עכשיו אני אוכלת את הלב ואחרי זה לא יהיה לי לב ואנשים יגידו שאני חסרת רגישות. אם החברה שלך עדיין סטודנטית החלק העיקרי שבעתודאיותה טרם בא לידי ביטוי. כשהיא תגיע לצבא תוכל לפגוש בשנית את הקנאים החופשיים לעשות כרצונם.

dasoona1

New member
תקשיבי...

כל אחד - זכותו להביע דעה, נכון ? אז זהו..כל אחד ומה שמתאים לו..חלק יסבלו , חלק ימצו את השנים האלה . זו דעתי. זכותי.

dasoona1

New member
חחח איזה דיון פתחנו

לא כפת ליייייייייייייייייייייייייייי :)

היא נהנית מהלימודים..

גאון אנליטי שכמותך. לא מהשלוש שנים סדיר ושלוש שנים קבע. להתקבל לכל מקום שתרצה? תצאי מהסרט. שתלך לפורום עתודה ותקרא שם קצת, אבל תשאירי לה בנמצא מספר של ער"ן, אולי היא תרצה לפגוע בעצמה אח"כ.

Unicorn98

New member
היא דווקא לא תירגע...

חלק מהמהות של פורום סטודנטים היא לא "להרגע", אלא לדון בכל דבר,להתעמק ולהתווכח - לעתים עד רמות קטנוניות ומגוחכות כמעט - גם אם לדסונה זה נראה חסר משמעות או מעייף. זה עוד פן של החיים האקדמיים.

dasoona1

New member
יש הבדל..

בין להתווכח ולהתעמק לבין להשפיל או לפגוע. יום טוב לכולם.

אמג לא השפלתי אותך.

תצאי מהמושגים של סאדו-מאזו שלך. מילא בנים, עבור בנות ללכת לעתודה זאת ההחלטה הכי מפגרת בעולם (בעיניי).

dasoona1

New member
סאדו מאזו?

לא הבנתי את הקשר. בכל אופן..כל אחד והדעה האישית שלו. לי לא התאים עתודה, לאנשים אחרים כן.

למעלה