עתודה אקדמאית

H20

New member
מה רע בלצבור את הנסיון הזה באזרחות

ואולי גם להרוויח יותר?

H20

New member
ואל תשכחי את המשכורות המעולות

שאין בשום מקום אחר!

היי צ'יף

בתור בחורה בקבע שמשרתת עם הרבה עתודאים- אני ממליצה בחום. קודם כל- כבעל תואר יש לך הרבה יותר אופציות לכל מיני תפקידים בצבא (לי עדיין אין תואר וזה די מגביל..) בנוסף- בהרבה תפקידי עתודאים אתה יכול במקביל ללמוד לתואר שני, ואז אחרי שאתה משתחרר כבר יש לך 2 תארים, וכל זה בזמן שהחברים שלך בקושי סיימו תואר אחד (לפחות אצלנו הרוב התחילו ללמוד מאוחר). לגבי המקצוע- ממליצה לך ללמוד הנדסה כלשהי, כיוון שאז אתה מקבל דירוג מהנדסים בצבא, שזה אומר- הרבה כסף במשכורת. זה הדירוג הכי גבוה היום, ומשפיע ישירות על השכר שאתה מקבל. לגבי מקומות לימוד- הטכניון ואת"א הכי מומלצים כדי להתברג לתפקידים טובים בצבא- לפחות זה מה שקורה ביחידה שלי וביחידה הקודמת ששירתתי בה (אני בחיל האויר). ובלי קשר- לא יהיו לך חיים קלים באף אוניברסיטה..
בהצלחה!

אין ספק

שאם בונים על קריירה צבאית אז עתודה זה אחלה מסלול (בהנחה שמקבלים שיבוצים ראויים, מה שאני בספק אם נכון לרוב ההנדסות ובמיוחד בספק אם נכון לכימיה). אם לא אז לא. מי שרוצה, יכול להיות בעל שני תארים לפני שחבריו למחזור שהלכו לעתודה ישתחררו. בניגוד לעתודאים שגם לימודי התואר השני שלהם תלויים בחסדי המפקד שלהם, לאחד כזה יש בחירה.

Bluestar82

New member
כתבת שלא עשית צבא נכון?

כי אם כן אז מאיפה את מביאה את כל הדברים השלילים האלו על הצבא - את מדברת כאילו יש לך נסיון..... ואת מדברת שטויות, אני שם לב שיש לך נטייה להתווכח וזה בסדר אבל אם את רוצה להתווכח רצוי שיהיו לך דוגמאות שחווית על בשרך ולא איזה סטודנט אחד או שתיים שהיה להם קצת רע. כמובן שלא הכל טוב ויפה אבל העתודה נותנת לך הזדמנות מדהימה ואם יש לך את היכולת והרצון זהו מסלול רצוי ביותר.

איזה הזדמנות?

דווקא עתודה מקס' תתן הזדמנות לטפשים והבינוניים, אבל מי יודע או רוצה להודות שהוא טפש ובינוני בגיל 17?

GuestOfHonor

New member
את שוכחת דבר פצפון

בעוד חלק מהעתודאים באמת עושים תפקידים מיותרים או לא שימושיים במיוחד, שאר העתודאים מופקדים על נושאים בצבא שדורשים קצת יותר מ12 שנות לימוד ועוד קורס צבאי מעאפן. אם אנחנו קובעים שעתודה מיועדת לטיפשים ובינוניים, שלא נתפלא אחרי זה אם אנחנו מצטיירים גרוע במדיה העולמית (כי דובר צה"ל מורכב מבוגרי תקשורת ויחב"ל ממכללת שקר כלשהו), שאין לנו מודיעין על החיזבאללה והאירנים (כי הגופים הטכניים במודיעין מורכבים ממהנדסים טיפשים ובינוניים, כן?) ושהטנקים שלנו מתפרקים מכל מטען צד שהכין ילד פלשתיני בן 16 (כי המהנדס שהיה אמור לבדוק את הנושא של חומרי נפץ הוא דביל שרק מעניין אותו לסיים את הMBA, ולא חס וחלילה לעשות את העבודה שלו). נקודה למחשבה.

תשמע-

צה"ל הכניס את עצמו לבוץ שתיארת לעיל. אם הוא אומר למועמדים "מה אתם דואגים, בעתודה יש רק תותחי על,אנחנו מתים עליכם, וכשתצאו החוצה אתם תהיו מולטי מליונרים אחרי כל המטוסים המדהימים שתפתחו לבד" ואז מגיע למצב של "אוי אוי אוי,המהנדס גילה שהוא גם קצין,ובגלל זה הוא כולו מבואס כי הבין שתכל'ס הוא פקיד שמקשר בין הצבא לתעשייה בסך הכל,ולא מעבר" ולכן למצבים שתיארת לעיל - אין לו על מה להתפלא. אבל עזוב עתודה...אתה רוצה לחפש מחדלים בצה"ל[ובשאר מוסדות לאומיים/ממשלתיים וכיו"ב], לא צריך ללכת רחוק, בטח שלא עד לתכנית העתודה.

GuestOfHonor

New member
My point is

שכדאי מאוד שלפחות החלק מהעתודאים שלא משחקים בקקי אלא עושים עבודה אמיתית יהיו חבר'ה רציניים. כמו כן, אמנם חלקם לא עשו את השיקול הזה, אבל בסופו של דבר כולם חותמים על דף נחמד כזה שאומר שהם מתחייבים לשרת את המדינה שש שנים. זה יותר ממה שאני, את, ורוב האנשים פה בפורום בעצם עשו. אז נכון שההחלטה הזאת לפעמים נעשית משיקולים לא נכונים (וזה מה שאנחנו מנסים למנוע בשרשור הזה ובדומיו, נראה לי) ובהחלט נכון שהצבא הוא גוף שמקדם הרבה פעמים את הבינוני והמנוון (תביאו לי קצין עם פלאפלים מאכ"א שהוא לא כזה, אני אביא לכם שקל) - אבל אני חושב שהבחורה שעניתי לה צריכה להגיד תודה שיש אנשים שכן מוכנים לעשות את ההתחייבות הדרקונית הזאת, ועוד יותר לשמוח שחלקם לא מנוונים, טיפשים ובינוניים כמו שהיא חושבת.

לא מסכימה

לא שאין עתודאים שהם לא בינוניים מינוס, יש לפחות אחד שכותב פה די קבוע שעונה על הקריטריון. אבל תוכנית העתודה, כפי שהיא היום, היא בהחלט לא דבר ראוי עבור כאלה. כמו כן, אני עם אנה. הרושם שלי הוא שרב מספר העתודאים הדבילים על אלה שאינם כאלה (ושוב, לא שאין).

טעות

שולחים את הזימון לבעלי הנתונים הגבוהים ביותר כפי שנקבעו בצו ראשון, כניראה שהשיטה עובדת, כי רבים מהם גם בסופו של דבר מסיימים עם ממוצע בגרויות ופסיכומטרי גבוהיםפ שמתאימים לאוני'. אגב לוקחים את אלו שהם מעל רף הקבלה "האזרחי" לעתודה. בקיצר, זה מסלול נצלני לדעתי שמיועד להפיק את המקסימום מהחייל (בדיוק כמו קצונה יעודית וכל מיני קד"צים מפלצתיים של חמ"ן וכו' על חשבון זמנו הפרטי של החייל , אם זה עוד קיים היום), אבל במסלול האלו יש הגיון ברור - לבחור את הטובים ביותר. לדעתי הטענה שמי שנשאר לנצח בצבא זה הבינוניים, יש בה מן האמת, כי בחוץ יש יותר כסף למי שטוב באמת , אבל צהל לא מפגר והוא כן מנסה למשוך את הטובים ביותר.

כאשר אין מה לומר לגופו של עניין

תוקפים לגופו של אדם? טפשי בדיוק כמו להתחייב בגיל 18 לשהות במסגרת בה לא היית לשניה עד גיל 27/8.

MiloM

New member
טעות בידך

אם את אומרת "לי" נראה טיפשי ללכת לעתודה אז זה לחלוטין תקף לתקוף את האדם הטוען את הטענה (ad hominem), מפאת חוסר ידע/ניסיון וכד'.

למעלה