עתודה אקדמאית

כשאני ואחרים כותבים ב"חד צדדיות"

נגד המסלול, זה "לא אובייקטיבי". אבל כשאתה אומר "הזדמנות מדהימה" ושאר סופרלטיבים,זה בסדר? קיצר, עדיף לא לזרוק סיסמאות באויר ככה סתם. ואני שוב אומר שאני לא טוען ש"עתודה זה ממש גרוע" אלא ש"לרוב, זה לא מומלץ. ".

לא רק קריירה צבאית

רוב העתודאים שאני מכירה הם חבר'ה צעירים שנמצאים בתקופת הקבע הראשונה, או כאלה שאמורים להכנס לקבע בקרוב. אני יודעת שבוגרי הטכניון זכאים ללימודי תואר שני חינם כל עוד הם בשירות חובה ולא נכנסו לקבע. תסכימי שזו הטבה רצינית.. ולגבי "חסדי המפקד"- זה ממש לא כך. כלומר- מן הסתם אם העתודאי נמצא בתפקיד מבצעי כלשהו אז סביר שלא יאשרו לו, אבל בינינו- כמה עתודאים כאלה יש..ומי שמחליט על מכסות לימוד תוך כדי שירות זה בכלל לא המפקד הישיר, אלא רמ"ח הסגל- שהוא אל"מ ובכלל לא מכיר פרטנית את המועמדים ללימודים תוך כדי שירות... לעתודאים יש סה"כ 6 שנים בצבא, ואל תשכחי שהתפקידים שהם עושים מקנים להם ידע וניסיון, שלא לדבר על קשרים עם תעשיות בטחוניות למינהן (רפא"ל, תעשיה אווירית וכו') שמתוקף התפקיד הצבאי יוצא לעבוד מולם לא מעט. יש הרבה תפקידים צבאיים ש"פותחים דלתות" להרבה מקומות אחר כך, ואצל עתודאים זה בולט יותר כיוון שהם לא צריכים לחכות לשחרור כדי להתחיל ללמוד..

לא מסכימה

במקום ה"חינם" הם בסבירות לא רעה (בהנחה שציוניהם לא גרועים) היו יכולים לקבל מלגה+משכורת וקל וחומר פטור משכ"ל. יכול להיות שאצלכם אישורים לתואר שני ניתנים בצורה גורפת, אבל זה לא מעיד על כל הצבא. מה לעשות, עתודאי תלוי בחסדי מפקדו בעניין. העתודאים משתחררים בגיל 27/8 (בהנחה שלא חתמו עוד, כמובן). בגיל הזה, למי שחיכה לשחרור בשביל מיד להתחיל ללמוד בכיף יכולים להיות שני תארים ונסיון (ושוב, יכולים גם לא להיות. באזרחות, בניגוד לצבא, יש בחירה).

זה דוקא כן נכון בצורה גורפת

בכלל הצבא. זה נדיר מאד למצוא עתודאי שלא מאשרים לו לימודי תואר שני. אבל אני מסכים איתך בקשר לאיכות התפקידים בצבא. אין הרבה מקצועות אותם שווה ללמוד בעתודה. ומקצועות ההנדסה לא נמנים עם המקצועות שכדאי ללמוד אותם במסגרת המסלול.

למיטב ידיעתי

דוקא לא כדאי לעתודאי ללמוד הנדסה כלשהי כי התפקידים הם לא משהו. ואם הבחור רוצה ללמוד הנדסה שלא ילך לעתודה, יעשה צבא כרגיל וילמד אחרי השחרור.

Ulquiorra

New member
כנס לפורום עתודה

תקרא שם, תשאל לגבי השיבוצים בתחום שאתה רוצה, תשווה חסרונות מול יתרונות ותדע שאתה לוקח סיכון במסלול עתודה. זו החלטה לא פשוטה שתשפיע על ה9/10 שנים הקרובות של החיים שלך, אל תהיה פזיז ותדע שעל כל שיבוץ טוב (אם קיים בכלל) יש לא מעט שיבוצים גרועים! ככה שאם מישהו אומר לך "כן כן זה טוב, ביחידה שלי ..." זה לא ממש טיעון בעד עתודה כי מה לעשות יש יותר מיחידה אחת בצה"ל, ואף אחד לא מבטיח לך שתגיע ליחידה עם שיבוץ טוב במקצוע.

GuestOfHonor

New member
המגיבים מעלי משוחדים ../images/Emo3.gif

הנה לך תגובה קצת יותר שקולה : עתודה היא התחייבות די רצינית, שלא כדאי לקחת בקלות. אני מציע ללכת על עתודה רק אם : 1) אתה *סגור* כמה שאפשר להיות סגור על מה שאתה רוצה ללמוד בתואר ראשון. יש כאלה שיכולים להגיד את זה בי"ב, ויש כאלה שלא. בכל מקרה אם הצבא לא מאפשר לך ללמוד מה שאתה באמת מעוניין ללמוד, אל תלך לעתודה. פשוט ככה. 2) אתה בטוח שיש מה לעשות עם זה בצבא. ספציפית לגבי כימיה, אני יודע שיש עבודה, אבל היא לא רבה (לכן גם אין הרבה עתודאים לכימיה) ואין לי מושג כמה היא מעניינת לכימאים. אני יודע שיש אנשים שחוקרים בתחום של לוחמה כימית\ביולוגית (מן הסתם), בהנדסת חומרים אי-אורגניים, במעבדות לזיהוי פלילי במשטרה, וגם ידוע לי שיש שיבוץ בקמ"ג. חוץ מהמז"פ, אף אחד לא יוכל להגיד לך בדיוק בדיוק מה העיסוק (מסיבות של בטחון מידע) ולכן אם אתה הולך לעתודה בכימיה כבר אתה לוקח סיכון שאין באמת שיבוצים שיעניינו אותך אחר כך. 3) אתה *כן* מעוניין לשרת בצבא כקצין במשך שש שנים ולקחת חלק בארגון הזה. אנשים שהולכים לעתודה כי הם לא רוצים קרבי או לא מתוך הבנה שהם הולכים להיות חלק אינטגרלי (כקצינים בדרגות סגן וסרן) בתוך הארגון הזה עושים יותר נזק מתועלת. בתור מישהו ששירת עם יותר מדי עתודאים אני יכול לספר לך שמי שנכנס מתוך גישה של 'אני לא קשור לצבא הזה, רק רציתי לסיים את התואר מוקדם \ שלא ישלחו אותי לגולני) בדרך כלל מאוד לא נהנה מהשירות שלו. המלחמות עולם המדוברות או שלא הולכות (ואז העתודאי נדפק כי הוא שש שנים בארגון שהוא לא רוצה להיות בו) או שכן הולכות (ואז זה דופק את מי שמימן לעתודאי את התואר - namely, את האזרח משלם המיסים שצריך לממן את תקציב הבטחון). אם ענית 'לא' על אחת משלוש השאלות, אז אל תכניס את עצמך לזה. אם ענית כן על כולם, תעשה שיקולים של בעד ונגד, תנסה לברר קצת יותר ממה שכתבתי פה על מה אתה יכול לעשות בצבא בתור כימאי, ואם נראה לך סבבה - אז לך על זה
. רק תזכור שאף אחד לא רודף אותך ושלהתחיל ללמוד תואר בגיל 21 זה גם בסדר גמור.

GuestOfHonor

New member
תיקון

Ulquiorra דווקא לא נשמע משוחד, הוא פשוט שלח את ההודעה בזמן שאני עוד תקתקתי את שלי. קבל את התנצלותי על הוצאת הדיבה.

אני לא יודע מה "משוחד" כל כך אצלי,

אבל נו שויין,העיקר שהוא יבין שכך או כך, אין קונצנזוס על כך שהעתודה היא תכנית פשוט מדהימה. [אני בכלל,בחיים לא אבין מה הקטע עם זה שאנשים קופצים על כאלו אחרים שמספרים רעות על מסלול/כיוון מסויים. כאילו, מה, אתם חושבים ש"נביאי הזעם" עושים את זה לטובת עצמם?! שהם מקבלים שקל[או 100 דולר
] על כל אחד שהצליחו לשכנע לא ללכת ל X??.. אני, וכן שאר "נביאי הזעם"[לאו דווקא בעתודה,אלא בכלל...הנה,למשל על מקצוע הכימיה,גם באזרחות, אני לא נוטה לחלק שבחים לאחרונה] אומרים זאת רק מנסיון אישי/של חברים מתוך דאגה לאדון Y,שלא יתאכזב מאותו X. ] וכך או כך,אולי לא הובנתי נכון-אני לא מתווכח עם הנ"ל שאמרו שאפשר להסתדר עם העתודה ואף להנות בה,אבל קודם כל,כמו שאמרת, נדרשים 3 התנאים הבסיסיים הללו. חוצמזה, צריך באמת לזכור את הדבר הכי כואב במסלול זה,ספציפית עבור כימיה/הנדסה כימית: אין יותר מדי שיבוצים בצבא ש"עושים כבוד" לבעלי מקצועות אלו ואם כבר יש,הם ספורים עד כדי כך שהגעה אליהם דורשת המון מזל ו/או ציונים סטרטוספריים. משוחד או לא, אם הנ"ל שקל את כל העניינים האלו ועדיין רוצה ללכת לעתודה אז....לי אישית זה נראה מאד לא חכם,אבל שיבושם לו,אפאחד לא יעצור בעדו.

avshalomat

New member
קורה הרבה פעמים

שאנשים גם בלי להיות צשולמים 100 דולר עדיין משוחדים ומדברים מתוך מררתם הם ולא מתוך ניסיון לראות את התמונה הגדולה, או מדיה של אובביקטיביות.

אני לא מבין מה הסיפור..

הבעתי את דעתי בעניין, חלק מהאנשים תמכו בי וחלק לא,סבבה - אז למה להתחיל עם "משוחד" וכל השטויות האלה? מי שרוצה, שיחשוב כמוני, ומי שלא-לא. אין פשוט מזה.

אז מאיפה היומרה שאתה רואה

באובייקטיביות? נועה סכמה את זה יפה, אם אתה לא מעוניין בקריירה צבאית, אין טעם ללכת לעתודה. אישית, לו הייתי צריכה לקבל אנשים לעבודה, הייתי עושה אפליית עתודאים קלה ולו מהעובדה (אולי שגויה, כן..) שהם לתפישתי אנשים פחדנים ומנוונים יותר.

chief21

New member
תודה לכל העונים, אך עוד שאלה-

בנוגע לעדיפויות אם אני מתקבל לעדיפות ראשונה ולעדיפות שניה, אני יכול להתחרט ולקחת את העדיפות השניה או שנתקעתי? :O ובקשר לכל התג, ממש תודה על התעניינות, אך החלטתי סופית לעתודה עקב חלק מן התגובות כאן... תודה לכולם :)

Nausicaa

New member
אני ממליצה שתקפוץ לפורום עתודה

לפני שאתה מחליט... כי זאת יכולה להיות החלטה שתשפיע בצורה משמעוטית ביותר על חייך. ולדעתי (ולי אין שום קשר אישי למסלול, אבל אני סטודנטית שמכירה הרבה עתודאים) זו טעות ממש. במיוחד אם אתה תרצה להשאר באקדמיה, זה יכול פשוט להרוס לך את הקריירה או להאיט אותה בצורה משמעותית. במקרה שאתה לא מתכנן את זה זה פשוט תתקע אותך לכמה שנים (שלוש אם להיות מדויק).

למעלה