ערכים בהישרדות

ערכים בהישרדות

כל מי שנכנס למשחק הישרדות יודע שהוא נכנס למשחק של תככים ושקרים, ושהוא צריך להסתכל על כל אדם בעין עקומה. כבר מתחילת העונה אנחנו יכולים לראות מספר הדחות שלכאורה באות ממקום של מעבר לשמירת הערכים, גם בתוך משחק כמו הישרדות- כמו שהיה עם נסרין, עם בשבקין והגרוע מכל-עם מעיין. בכל שבוע ראיתי פה תגובות של אנשים שמלכלכים על גל, אריק ואופיר, אומרים שהם חארות של אנשים- ואני גוננתי עליהם. זה המשחק. אם צריך לרדת על מישהו במשחק הזה זה על כל אלה שנופלים ברשת של הנחשים שיודעים לשחק את המשחק בצורה מדהימה- ולא היו דברים כאלה, גם לא עם דן מנו, כזו רמה של משחק אסטרטגי, שמוציא אותם גם גאוני אסטרטגיה וגם נשארים כמלאכים בעיניי חבריהם לשבט. אבל היום אני חושב שחצו את הגבול. חצו את הגבול בין "לשחק את המשחק" ובין להיות רשע מרושע. "טוב לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ולא ילבין פני חברו ברבים", "כל המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים". עלילות שווא-מיילא, אבל שפיכות מים (ודמעות כאלה)- אופיר איבד את הלב שלו, כנראה שאת החלל הזה ממלא המח החכם להער שלו.

n l m

New member
אני לא חושב שאופיר הוא אסטרטג

אני חושב שהוא אמוציונאלי לגמריי ומי שלוקח את המשחק הכי אישית זה הוא מעיין היא הליצנית של החבורה ואמירה כמו "אופיר הוא החזיר של השבט" נראית לי אמירה מתאימה לאיזה סוג של ליצן חבורה שמתלוצץ ולפעמים חוצה את הגבול זה שהעריכה לא הראתה את זה לא אומר שזה לא קרה ולא אומר שאופיר לא הרגיש רע עם זה ועם עוד דברים שהיא אמרה לו אופיר הוא אאוטסיידר וכך תמיד היה , הוא גם אמר זאת בפרקים הראשונים אאוטסיידרים ו"מלכות הכיתה" או "ליצניות הכיתה" פשוט לא מסתדרים זה ההיפך הגמור, אחד סגור, שני פתוח, אחד רועש, שני שקט ואאוטסיידרים גם נעלבים בקלות, מנסיון, אאוטסיידר לשעבר אמירות כמו "מה אתה דפוק? מה עובר עליך" שיתקבלו על ידי אנשים נורמטיבים כהומור וצחוק או סתם כעקיצה יתקבלו על ידי אאוטסיידרים כעלבון של ממש וסוף העולם ומכיוון שאין להם תקשורת בין אישית הם גם לא יבואו לבן אדם עם זה ויגידו שזה מפריע אלה יפתחו אליו שנאה אופיר יכול לזיין לי את השכל שנים שהכל היה מהלך אסטרטגי, אני לא קונה את זה הוא רצה לשמור על מיכל כי הוא רואה בה תמיכה של אאוטסיידרית, היא לא מועילה לו בשום דבר חוץ מלספק לו חברה ותמיכה והוא רוצה להעיף את מעיין כי היא "מלכת הכיתה" שהעליבה אותו (שאני בטוח שלא התכוונה אבל ככה יצא) דווקא מבחינה אסטרטגית והגיונית היה לו יותר פשוט להפנות את האש כלפי יואב שהוא הצלע האחרונה אחריי מיכל המטרות רגשיות ולא אסטרטגיות בכלל האסטרטגיה היחידה זה הביצוע באיך שהוא תכנן את מהלך ההעפה של מעיין, מה שגם לא נראה לי כלכך גאוני אנשים חכמים ולא טפשים כמו השלישייה הזאת היו באים לוודא את העניין עם מעיין, ואדם קצת יותר מלוכלך ממעיין (ולפעמים נקי מדי זה לא ממש טוב, גם בחיים עצמם) היה ישר מברר על מה כל המהומה ועולה על אופיר וחושף את העניין אריק לעומת זאת כן חושב וכן מבצע, לא יודע עם המטרות שלו לטווח הארוך הם נכונות אבל יש לו תכנית והוא לא מסתבך באמוציונאליזם אלא נטו אסטרטגיה ומשחק בניגוד לאופיר שהוא כולו אמוציה שמנסה להתחבא מאחורי משחק בנות השבט מעצבנות אותו בערך כמו שבשבקין היה, אבל הוא יודע שאלייהן הוא צריך להתחבר בינתיים גיא ואיתי עצבניים על הבנות הם מתלוננים, הם מקבלים עליהן קריזה במועצת השבט בזמן שאריק נראה כהתומך בבנות שמציל אותן מכל הבנים המעצבנים ושם אותן בעמדת כח הם תמיד ייראו בו את הנחמד שתומך בבנות, הבת הרביעית אם נקרא לזה כך הוא רוצה להגיע עם הבנות לרוב באיחוד המטרה קודם כל להעיף את כל בארו ולאחר מכן לזכות בחסינויות ולהגיע לגמר ומי יצביאה לאחת הבנות הפרזיטיות? במידה והוא לא יזכה בחסינות הוא גם דואג לכך שהבנות ישמחו עליו מספיק, כל אחת מהן כך שהוא יוכל לשים אותן אחת נגד השניה במקרה הצורך בלי שהן יגלו, כרגע כל אחת מהבנות סומכת על אריק הרבה יותר מאשר סומכת על שאר הבנות וזה מצויין בשבילו. גל זה דבר שונה לגמריי, גל רצה אקשן, אבל לא כלכך עניין אותו המשחק, יש לו כבר מליון, יש לו כבר חיים טובים, זה לא מעניין אותו הוא רצה את האקשן שבמשחק והוא ישב ויצפה, עובדה גם שהוא לא נלחם על להשאר במשחק הוא קיבל את האקשן שלו לכמה ימים, הצליח ללמד את האנשים דבר או שניים על השרדות אני בטוח שעד עכשיו הוא צופה באריק בגאווה בטלוויזיה ואומר שאם הוא (גל) לא היה נרשם לתכנית זה היה הרבה יותר משעמם אבל בזה זה נגמר יש פה שלושה סוגים של אנשים שלושתם סוג של "נחשים" באיזה שהוא מובן או איך שלא תרצו לקרוא לזה אבל כל אחד מהם שונה לגמריי

אופיר אסטרטג ? אם יגיע לגמר הצופים יקטלו אותו

כנראה שהרעב דפק את השכל הישר שלו (שהוא חושב שרק לו יש במשחק הזה) , כי אם הוא יגיע לגמר - הוא לא יזכה , כיוון שהוא שכח שהצופים בבית מכריעים מי המנצח . והצופים ראו מיהו באמת , עלינו אי אפשר לעבוד ולסבן בשקרים . תראו מה קרה לדן מנו , והוא יותר גרוע מדן לדעתי , בהרבה . מה שהוא עשה היה באמת רוע לב .

davidlev0255

New member
משהו כתב שהמחליטים זה לא הצופים,

לא ברור השנה מי מחליט אבל לא עושים דברים כאלו?

או הצופים או המשתתפים , אבל..

אם לא יתנו לצופים לקבוע , כמו שמקובל וראוי במודל האורגינלי של התוכנית, אז לגמרי יצאו פרשים . מה גם שהם יאבדו אחוזי רייטינג בגמר + הכנסות מ- sms , מה שלא כ"כ סביר . עצם העובדה שאופיר עשה מה שעשה , לא מעידה על חשיבה לטווח ארוך\אסטרטגיה טובה . הוא בחר לאמץ "אסטרטגיה" שהיא לא מקובלת על חוקי המוסר , למרות שזה רק משחק תחרותי , ובספק רב אם הצופים\משתתפים יבחרו במועמד ע"פ החלטה נטולת רגשות . דן מנו הוא לא כ"כ דוגמא , כי לפי דעתי הוא הגיע לגמר בזכות ההפקה .

LemonLimeLilach

New member
מה? באוריגינל הצופים לא מצביעים

על מה אתה מדבר? נראה לך שנתת את הניצחון לנעמה במקום לדן מנו? אתה חי בסרט

אם המתמודדים לא יראו את התוכנית לפני ההצבעה

הם לא ידעו כלום. רק מירית בטוח לא תצביע לו. ובמודל האורגינלי, כלומר של הפורמט, המתמודדים מצביעים על האי. ואני רק שמח שלSMSים אין השפעה. אחרת כל התוכניות היו מוגדרות ככוסונים: כבר יש כוסון נולד, כוסון רוקד, והיה עלול להיות אפילו כוסון שורד. והסיבה היחידה שלא זכה כוסון ב"האח ההגדול" זה שהחליטו לרדת אפילו יותר נמוך ושיסעו את העם. מה הדבר הבא? מחלוקת בין נשים וגברים?

הצופים אף פעם לא מחלטים מי זוכה בהישרדות...

בישראל רצו בעונה הראשונה שהצופים יחליטו, אבל ההפקה האמריקאית לא אישרה להם את זה, כי זה הורס את המשחק. חלק גדול מהמשחק זה שהוא צריך גם להדיח אנשים, וגם לדאוג שאלה שהוא הדיח יצביעו לו (אם הם בחבר המושבעים, מעיין לא נחשבת), זה ממש מעניין שהמושבעים קובעים. כל הרעיון זה שהם לא יודעים מה הוא אומר עליהם מאחורי הגב (בעונה הראשונה סתם הרסו את התוכנית), בגלל זה הוא יכול לשקר לאנשים שהוא בצד שלהם ומאחורי הגב להגיד עליהם דברים רעים, ועדיין יכול להיות שהוא יזכה. אם זה לא היה ככה, אז אנשים היו משקרים גם בוידויים מאחורי הגב, ואז זה לא היה אמיתי והיה הורס את התוכנית. אופיר בינתיים עשה מהלך ממש חכם עם מעיין, הוא גם הדיח אותה למרות שהיא בכלל לא הייתה בכיוון להיות מודחת, וגם הפנה את רוב האש בעיקר לאיגור כי הוא זה שבעצם רב איתה. זה שהוא תקף אותה במועצת שבט, זה רק כדי לשכנע את השאר להצביע לה ולא להתחרט ולהצביע למיכל. מה שהוא עשה היה גאוני כדי לשמור על מיכל, הוא באמת הציל אותה מהדחה בטוחה. הדבר היחיד שלא הבנתי, זה למה הוא החליט לשמור לידו דווקא את מיכל... אולי הוא רוצה אותה לאיחוד כי הוא יודע שבמושבעים היא בטוח תצביע לו, ואם היא תהיה איתו בגמר אז יש לו סיכוי טוב לנצח אותה, והוא יודע שבברית עם דיוה, איגור ועידן הוא תמיד יהיה מקום רביעי, ובגלל שלמיכל אין עוד אף אחד, אז אם היא תגיע איתו לאיחוד היא תעשה מה שהוא יגיד לה...

smadga

New member
זאת תיאוריה מאוד יפה

באמת, אבל אתה מבסס אותה על השערה שמעיין העליבה את אופיר. מה שאתה אומר בעצם זה שמה שקרה לו במועצת השבט, שהוא יצא עליה, זה בכלל לא היה אסטרטגיה (גרועה או טובה) אלא משהו אמיתי שיצא מתוכו. זה נשמע לי קצת מוזר שמכל האנשים בבארו, ויש שם אנשים מגעילים ובהמות כמו איגור, שמדברים על מיכל מול הפרצוף שלה, או דיווה שהיא שחצנית מגעילה, שדווקא ממעיין אופיר נעלב. אם כבר להיעלב מכל שטות, נראה לי שהוא כבר היה מפתח טינה כלפי מישהו קצת יותר בוטה ממנה. מה שאומר שאם באמת הבחירה במעין היא אמוציונאלית ולא שכלתנית, הוא כבר היה מנסה להעיף את המישהו הזה. מסכימה אתך שמיכל היא לא בחירה טובה לברית מבחינת האישיות שלה. מצד שני אין ספק שהיא הכי חלשה בשבט, ואם כבר להתחבר עם החלשים, הגיוני שהוא יתחיל בה.

n l m

New member
כל בן אדם נשפט אחרת על פי אנשים מסויימים

וכל אמרה נשפטת אחרת יכול להיות שאיגור הוא בוטה שאומר הרבה דברים ויכול להיות שמעיין אמרה דבר אחד אבל הדברים שאיגור אמר לא נגעו באופיר ומה שמעיין אמרה כנראה כן אולי בגלל שהוא חיבב אותה בהתחלה וחשב שהם יהיו בני ברית קרובים , אולי להיפך ובמראה היא מזכירה לו מישהי שהציקה לו בתיכון ולכן הדברים שלה החזירו לו פלאשבקים, אין לי מושג אני רק יודע שנאום כמו שאופיר דפק בטרייבל אי אפשר לזייף, זה בא מהלב וממקום מאוד פגוע ושומעים את זה תביאו את השחקן הכי טוב בעולם הוא לא יצליח לזייף סצינה כזאת, ואם כן יידרשו לו המון המון חזרות עליה, לשלוף את זה מהשרוול זה לא אפשרי, בטח לא כשהבן אדם שאליו מכוונות הדברים עומד ליידו אתם גם לא יכולים להגיד שאופיר סתם נהנה לשחק בה כי אם זה היה כך גם היו סימנים אחרים, הוא היה צוחק, אומר שמעיין אכלה אותה, מחייך חיוך סטני, כל הדברים האלה, אבל הוא לא היה עושה נאום גדול ושופך את הלב שלו בטרייבל אם היא באמת לא עשתה לו כלום, נאום זה מראה על פגיעות, אי אפשר לזייף את זה

NP16

New member
אוי אנשים קצת שכל

הוא לא באמת נפגע ממעיין הוא המציא סיפור לגמרי כדי להחזיר את האש אליה

droriko

New member
אתה לא שם לב למי אתה מגיב?

" ובמראה היא מזכירה לו מישהי שהציקה לו בתיכון ולכן הדברים שלה החזירו לו פלאשבקים, אין לי מושג" עוד פרחה שממורמרת שהדיחו לה את "מעייני 3>" כל מה שתגיד לה לא יעזור , היא כבר חרצה את הדין .

שירי116

New member
אם כבר n l m בהודעה שלו הגן על אופיר

כי בעצם, אם אופיר אמר אמת ודיבר ממקום פגוע זה היה יותר מוצדק מאשר להמציא עליה דברים ולהגיד אח"כ שהיא נבזית

אוף,התחלנו עם ה"ראוי" הזה עוד פעם

לראשונה אתמול נהניתי מההדחה רק בגלל אופיר. אז זה היה מרושע,קרואכזרי-אז מה?עוד לא ראיתם הישרדות אף פעם..? מתמודדים כמו אופיר(אריק אני לא אוהב)מוכיחים לנו למה אנחנו אוהבים את הישרדות ולמה לא צריך את ההפקה כדי שתבלגן ותתערב.

davidlev0255

New member
ברור שההפקה התערבה במשימת החסינות האישית

לליצנית - משימת קושי [ לבשבקין משימת קומבינה במקום ההפך - להותיר סיכוי לבשבקין וללצנת דבר נוסף (לא ראיתי את כל הפרקים) אבל לא נראה לי שהליצנת תקעה סכינים בגב פשוט אופיר שיקר והליצנית הייתה הקורבן

ואם אופיר היה לוקח את מעיין כבת חסותו

ועושה כזה תרגיל מיכל היית שונא אותו שנאת מוות.

hagar9

New member
איך אופיר הסית את השבט נגד מעין?

אנא, לא ראיתי

למעלה