ערב של דמעות

סליחה

סליחה על חלקי בשיח החרשים הזה. מה שמגיע גם לך וגם לבנך הוא כבוד. אם הוא מבקש כנראה שהוא חש שהוא לא מקבל וזאת הנקודה המרכזית ענת

arana1

New member
"שיח החרשים" מנסה לרדת לסיבת חוסר הכבוד

זה יפה וחשוב לבטא השתתפות ולהגיד שמגיע כבוד למי שמבקש אלא שבלי נסיון להיות קונקרטי ולרדת לסיבות שמקצות שוב ושוב מקום משפיל לאוטיסטים שום דבר לא ישתנה אולי הדיונים כוללים הרבה קצרים ואי הבנות זה נושא מורכב ורגיש לדעתי עדיף לנסות מאשר לשתוק או לצאת באמירות תמיכה סתמיות ולא מחייבות

abashel13

New member
אמנם להגיד שלילד מגיע כבוד

זו אמירה סתמית ולא מחייבת אבל אתה יודע למילה יש ערך וכנראה שזה מענה למחסור שהילד מביע וגם אמו...

arana1

New member
מילה יכולה להיות בעלת ערך ויכולה להיות נטולה

כמו שאני מרגיש את זה אז יותר מדי פעמים הדרך שבה אנשים משתמשים במילים מרוקנת אותם מערכן עד כמה שאני מבין ויודע זו תחושה שמשותפת ללא מעט אוטיסטים לדעתך זה מענה לילד ולאמו ויכול להיות שכך הם מרגישים אני זוכר שכשהייתי ילד והיו מתעללים בי אז לעיתים מישהו היא מחליט שזה כבר מוגזם ומבקש מהילדים להתנצל ולהבטיח שהם לא יעשו את זה שוב וכבר אז הרגשתי עד כמה המילים שלהם חלולות ולצערי לא טעיתי אני מעדיף מילים שמנסות לרדת לחקר הסיבות והנסיבות מאשר מילים שמבטאות השתתפות כזה אני,אוטיסט,ולכן חסר יכולת אמפטית

לדיון

איך תקרא לדיון שבו אחד מהטיעונים הוא ככה אני מרגיש ואתם לא יכולים להתווכח עם זה? וכאשר הצד השני משתמש בטיעון דומה -זאת החוויה שלי - התשובה היא שהדובר אינו מבין את רגשותיו ולכן חש כך. איך תקרא לדיון בו אתה אומר את טוענת א לכן חושבת ב מאמינה ג ועושה לילדיך ד ולכן את מונעת מהם כבוד וזכיות בסיסיות והגשמה עצמית? אתה מכיר אותי? אתה יודע איך אני מתייחסת לילדי? שיח כזה הוא שיח חרשים כי אתה לא מקשיב לי אתה מקשיב רק לעצמך. אני אומרת שאני מגדירה אוטיזם כלקות ובזאת באופן ברור חולקת על דעתך יחד עם זאת בדומה לך אני לא מאמינה אפילו לרגע בנירמול ילדי. הם אוטיסטים לתפארת מדינת ישראל וכאלה ישארו. אני כן מאמינה בלתת להם כלים ויכולות לממש את עצמם. Anat

arana1

New member
גם דיון שחושף פערים הוא חשוב ונחוץ

כשכל צד מסמן מה שנמצא לדעתו מחוץ לוויכוח יש בזה ערך למציאת והגדרת גבולות הסובייקטיבי שגם עליהם כמובן יש טעם לדון ולהתווכח אני לא מבין מה הבעייה אם צד בדיון ינסה לחשוף את המסקנות כמו שהוא מבין ומרגיש אותם מטיעוני האחר הרבה פעמים אנשים אומרים ועושים דברים בלי מודעות להקשרים אחרים ורחבים יותר שלהם גם לשם כך נוצרו דיונים ומחקר כניסיון להאיר דברים שנגזרים מהליכים מחשבתיים ותפישות שלפעמים דרושה התבוננות אחרת בשביל להאיר את הפרדוקס שבהן או את התוצאות הלא רצויות הנובעות מתפישות מקובלות זה לא ממש משנה אם אני מכיר אותך או לא בגלל שההתייחסות שלי הוא למה שאת כותבת ומצהירה כגישתך לנושאים שבהם יש לי את הנסיון וההתנסות האישית ומהתגובה שלך ברור שבכלל לא הבנת לאן הטיעונים שלי חותרים ועל מה הם מבוססים עדיין,כאמור,יש טעם לחשוף את הפער,יש טעם לחשוף את החירשות,לנסות לסמן את מחסום הדממה בין אוטיסטים לאנשים שאינם אוטיסטים דרך ההתעקשות להיות מובן גם מול חוסר הסיכוי והתוחלת שבכך הנקודה שאת ואחרים כאן מחמיצה היא שאני לא מאמין שיש דבר כזה אוטיסטים ואני חושב שהתיוג של אנשים ככאלה נובע מעצלות מחשבתית ומחוסר תשומת לב ופתיחות נחוצה וחשובה לקיום אנושי יותר דינמי ומגוון ושהדרך הנכונה והיעילה לאפשר לאנשים המתוייגים כך מימוש עצמי היא לא באספקת כלים ויכולות שיאפשרות להם להתגבר על לקותם ונכותם אלא בחינה אמיצה וכנה ופתוחה של עצם הנחת הלקות והנכות 2 הפסקות האחרונות שאת מעלה,ועולים כאן כל הזמן מצד הורים אחרים,מבטאים בדיוק את חוסר ההבנה למהות הדברים שאני כותב,וגרוע מזה,טופלים עלי מניעים לא ענייניים שאינם מניעי ולא מהווים חלק ממסרי ואיתם ועליהם אחרי זה מתנצחים לשווא את לא יכולה להגדיר אוטיזם כלקות ולהגיד שאת פועלת וחושבת בדומה לי,זה פשוט לא מסתדר ימים יגידו אם אני צודק זה מה שאני מרגיש וחושב

tamarus1

New member
אין ספק שמגיע לכל אחד כבוד

השאלה היא למה בדיוק הילד התכוון שאמר שלא נותנים לו כבוד.... למילים יש משמעויות שונות אצל אנשים שונים

abashel13

New member
הפרשנות היחידה האפשרית לטעמי היא

שהוא לא קיבל את המובן מאליו המגיע לו... ואפשר כמובן להתדיין למה היתה כוונתו ומצד שני אפשר לתת לו כבוד מבלי להתדיין ואז במקום לפרשן ולהתווכח על הפרשנות לשים לב מה קורה לו כשנותנים לו כבוד.

ריקי 04

New member
המורה לחשבון צעקה עליו למה הוא לא מסתכל

לה בעיניים... יש מורים שלא יעזור כמה יסבירו להם... בשנה שעברה המורה לתאטרון התלוננה שהוא עושה רעש עם הכיסא ואמרה לו: "יופי, תעשה את זה עוד פעם..." , מן הסתם - הוא שוב גרר את הכיסא... (זה מה שהיא אמרה - לא?...). רק אחרי שהסייעת עשתה לה כל סימן אפשרי - היא אמרה לו: "טוב, תשב..."

Navva

New member
כבוד?

לא קל לקבל הביתה ילד אחרי יום לא מוצלח בביה"ס. טוב שהוא משתף. אבל אני היתי מברת מה הוא מתכוון במשפט "לא נותנים לי כבוד". יכול להיות שקשה לא לקבל שלא מבלים את דעותיו או שלא מסכימים לתת לו משהו שהוא מבקש. הבן שלי גם בכיתה ד', אבל אף פעם לא הסברנו לילדים, לא יודעת מה זה היה תורם. אבל יש עבודה על השונה במסגרת מפתח הלב. לגבי סגל ביה"ס, יש אצלינו 5 ילדים משולבים. עם הילדים עובדת מורת שילוב מהמתי"א, שתפקידה כולל עבודה 1X1 עם הילדים, הנחית/שת"פ עם ההמחנכת, הנחיית הסייעת והנחית צוות ביה"ס. עיבוד נושאים בסגנון "לא נותנים לי כבוד", ושאר אינטראקציות חברתיות בביה"ס נעשות ע"י מורת השילוב, בעזרת סיפורים חברתיים, שיחות וכ"ד. התוצר של עיבוד כזה הוא סט הנחיות של עשה/אל תעשה. יש נושאים שנדרש לחזור כל כמה חודשים. לגבי צוות ביה"ס, אם צריך מורת השילוב, המחנכת או עני פונים ומדברים 1X1. אז יש מקום לשיחה והבהרות. צורת ההבנה של כל מורה ומרה שונה, כי כ"א הוא אדם שונה עם תפיסת עולם שונה. חוץ מזה, כיך לקרוא שלבנך 3 חברים טובים ושהם מכינים תפושת משותפת.

למעלה