ערב של דמעות

kagome10

New member
השאלה אם זה על באמת שלילי

מה הבעיה בזה שאת לא יודעת איך קוראים להם? לדעתי זה יכול למנוע הרבה סוגים של אפליות. למשל, בדיוק אותו מבחן שנכתב פעם אחת תחת שם של גבר ופעם אחת תחת שם של אישה יקבל ניקוד גבוהה בחמש נקודות כאשר גבר כתב אותו. אם את לא זוכרת מי כתב מה אז לא תפלי את הסטודנטים שלך. הקושי היומיומי נובע מחברה שדורשת ממלך את היכולת לזכור פרצופים ולא מזה שאת לא מצליחה לזכור אותם. הרי אם לא היית צריכה לזכור אותם זה לא היה מפריע לך, נכון? הקושי הוא לא מאי היכולת לזכור פרוצים, אלא מכך שהחברה דורשת לזכור אותם. כמו שלהומו אין בעיה עם הנטיה המינית שלו, אלא ם חברה שמפלה אותו בגללה. זה הבדל מהותי.

למה אני צריכה לזכור שמות ופרצופים?

כי אני עובדת עם אנשים ולא מספרים וכי אכפת לי מהבעיות של הסטודנטים שלי ומצרכים האישיים שלהם. לתת מענה אישי אי צריכה לדעת עם מי אני עובדת. מעבר לכך כבר קרה לי פעמים רבות שאנשים נפגעו כי לא זיהיתי אותם. כשמדובר באנשים שאני כפופה להם זה לא נעים אבל כשמדובר באנשים הכפופים לי זה עלבון צורב כאילו האדם אינו מספיק חשוב שאזכור. אני צרכיה להמציא דרכים לחבר בין עירמות של דברים שאני יודעת על אדם מסוים ודרושים לי על מנת לסייע לו לשם ופרצוף.. עניין האפליה הוא מגוכח לגמרי מאחר וכל מה שאני יודעת על נבחן בקורס הוא מה מספר הנבחן שלו ומזה אין סיכוי שאוכל לתת ל"דעותי הקדומות" להשפיע על הציון. אבל אם לא אזכור שסטודנט מסוים היה במילואים ולכן מגיע לו פטור אזי בפרוש הפגע בו.

kagome10

New member
ולמה כל זה דורש זכירת שמות ופרצופים?

גם אני למדתי עם אנשים ולא עם מספרים. שם ופרצוף אלו חלקים קטנים מאוד מזהותו של אדם. למה להגדיר אדם על פי שם או פרצוף? למה לא על פיזה, שלמשל, ההוא חבר טוב של דורון, והוא הוא הליצן של הכיתה, ןזאתי אוכל ממש קצת ורזה נורא, ונורא אוהבת צבע חום? אפשר לדעת עם מי את עובדת בלי לזכור שמות ופרצופים. וזה שהם נעלבים - זה בדיוק העניין של חברה. הם נעלבים כי זה נחשב בחברה שלנו לעלבון צורב. אני לא נעלבת אם לא זוכרים איך קוראים לי, ואנשים אחרים לא נעלבים אם אני לא זוכרת איך קוראים להם. אולי אצלך זה מגוחך לגמרי, אבל אני לא בטוחה. האנשים שנתנו לגברים ציון יותר גבוה מאשר לנשים לא עשו זאת בכוונה. פשוט הידיעה שזה גבר ולא אישה השפיעה עליהם בתת מודע. והסטודנט הזה לא יכול פשוט להכיר לך? זה לא יותר פשוט? למצוא פתרונות פרקטיים לבעיות פרקטיות קטנות רבות.

kagome10

New member
איזה פורום זה?

.אני לא יודעת איזה מספר מייצג איזה פורום

הפורום היחיד

בו ניתן למצוא שטויות דוגמאת ה"גברים מקבלים 5 נקודות יותר". פמיניזם.

arana1

New member
זאת דוגמה למידה שבה "לקות" היא תוצאה של סביבה

דווקא הדוגמה שהבאת מראה שלקות אינה דבר מהותי אלא תוצאה של יחסי פרט סביבה את כמובן יכולה לטעות שסביבה אקדמית היא סמל התקינות והטוהר ובלעדיה אין קיום אנושי אבל יש לא מעט קולות,שאגב הולכים ומתרבים,הגורסים שלא רק שאין שום קשר בין מסחרת הציטוטים למחקר אמיתי ומקדם אלא שמדובר בשטויות מבזות שכל עיניינן כיבודים ואם כבר אז תרומתן למחקר היא בעיקר שלילית,אותו הדבר לגבי הערכות וציונים. לי כאוטיסט ייש דרך משלי לזהות אנשים,דרך שלא מתנגשת הם הצורך שלי במגע ומידע אמיתי,היא בנוייה סביב תחושות שיווי משקלם הנפשי - פיזי,האיזון שלהם עם הסביבה,ושאר שטויות,עד היום קיבלתי בעיקר פידבקים טובים ומופתעים על הדרך שלי לקלוט ולתקשר עם אנשים,דרך שלא מערבת זכרון של שמות ופרצופים אלא מתכתבת עם הקצב והטון שלהם,מאוד יתכן שהדרך הזאת הרבה יותר הולמת לאיך שאוטיסטים מרגישים את עצמם ואת האחרים. בסביבה נאורה,הקושי שלך לזכור פנים ושמות לא הייתה מהווה בעייה ולכן הייתה לך הזדמנות לחזק את הדרך המקורית שנכונה לך לדעת אנשים,האקדמיה אינה סביבה נאורה,וגם לא בית הספר וגם לא רוב סביבות העבודה מה שמחזיר אותנו לטענה שלקות אינה דבר מהותי אלא תוצאה של סביבה מופרעת ומפריעה

kagome10

New member

kagome10

New member
אומנם לא חייתי בארץ זרה

אבל את חוסר היכולת לזכור שמות אני מכירה. וכשמדובר בפרצופים אני זוכרת שראיתי אדם מסויים איפשהו וזהו. כבר קרה שאחרי שלוש שנות היכרות עם אדם לא זכרתי איך קוראים לו. ולמען האמת, זה לא כל כך מפריע לי. אני פשוט אומרת שלום למלא אנשים שאני לא זוכרת, ולא פונה עליהם בשמם. זו לא בעיה שמפריעה לי, והיא נראית לי קלה יותר מלא להצליח לתקשר. ואם אותו אדם ישראלי ביפן לא יודע שפות אחרות? בכלל? יש קשיים. אני לא אומרת שאין. אבל הם ברובם נובעים מהחברה ולא מהאוטיזם. כמו שלהיות אישה בחברה מוסלמית זה סיוט. אבל זה לא בעיה הנובעת מעצם המהות הנשית, אלא מחברה שהיחס שלה לנשים מחפיר. האם להיות אישה זו לקות בגלל שלהיות אישה בחברה מוסלמית מלווה בהרבה קשים יומיומיים (למשל, אסור לצאת מהבית בלי ליווי של קרוב משפחה ממין זכר)?

galitkm

New member
יש דתות שמאמיניהן הקיצוניים סבורים

שאשה פגומה (=לקויה) לעומת הגבר. נתקלתי בזה גם ביהדות. וכנראה שמכאן נובע היחס לנשים ואיכות חייהן באותן תרבויות.

abashel13

New member
ביהדות אשה חרש שוטה וקטן

פסולים לעדות וזאת רק דוגמא אחת של הזרם המרכזי ההלכתי ביהדות. לא של קיצונים. ויחד עם הכלל על פי שניים עדים יקום דבר... זה תמיד שניים ולא שתיים... הקיצור אשה פסולה (לא לקויה) להשתתף בכל תהליך בו לעדות שלה יש משמעות מבחינת הדין.

וזה נובע מהבנה של האשה

מצטערת פמנסטיות, אבל יש שוני בן נשים לגברים. אני בהחלט יותר רגשית מבעלי. לוקחת דברים יותר קשה. דמיון הופך מציאותי יותר. מקווה מאוד שלעולם לא אצטרך לתת עדות...

אם תכתבי את זה בפורום פמיניזם

זה לפחות יהיה מצחיק. כאן זה סתם מבזה, במיוחד אותך.

איש באמונתו יחיה

אני חושבת שהמיקום שזה שצרפו את האשה לשניים האחרים הוא בעיתי. אבל לא עצם הצירוף. למה כל הזמן יוצאים נגד העובדה שגברים ונשים שונים. יכולות שונות. הבנות שונות את החיים.

arana1

New member
יוצאים נגד ההצמדה של שונות לנחיתות

שזה בדיוק גם מה שכל כך מתועב ומזיק בהקשר האוטיסטי יוצאים נגד הפסילה של אדם רק בגלל שהוא שונה ונגד הגדרתו כחסר כישורים רק בגלל שהכישורים שלו שונים זה מטומטם וזה מכעיס וזה מכער את העולם ומרדד מהקיום בדיוק את ההיבטים הכי יפים ומרגשים ומקדמים שלו אני אוהב אשה בגלל שהיא שונה,בניגוד לדוסים הפרימיטיבים אני אוהב וזקוק לא רק לגופה אלא גם לנפשה ,דעתה וקולה שישלימו את קיומי אני אוהב אוטיסטים כי הם שונים,ובניגוד לפסיכולוגים הפונדמנטליסטים המכהנים כרבניה החשוכים של הנורמליות,חושב ומרגיש שלדעתם ולקולם ומבטם צריך להיות משקל וערך שווה במקום לפסול אותה מראש רק בגלל שהיא שונה לומר שמי שהבנתו שונה פסול לעדות זה בדיוק מה שהפסיכולוגים הפרימטיבים עושים בהדירם את כל מה שמתקיים מעבר לדעתם הצרה והחשוכה מחוץ לתקן האנושי כשאת אומרת שעצם שונות דעתה של האשה פוסלת אותה לעדות אינך מקבלת את שונותה אלא פוסלת אותה זה בדיוק כמו עם האוטיסטים שכולם נורא נורא נחמדים ומקבלים ומכילים ולכן מוכנים לקבל את האוטיסטים,אלא מה,רק בתנאי שיקבלו על עצמם את דעת הרוב האלים שהם מפגרים ולקויים(PDD זה כשל התפתחותי נרחב ושום מכבסת מילים לא תוכל להסתיר את העובדה שמדובר במילים אחרות לפיגור) את לא מקבלת שונות,את פוסלת שונות כנחותה ופסולה ומכנה את העוול הנורא הזה קבלה(ועוד מתגאה בנאורותך שיכולה להכיל גם אנשים נחותים ממך) וזה בדיוק מה שעושים לאוטיסטים

arana1

New member
להיות רגשי יותר אין פירושו להיות פחות אמיתי

עדות שמבטאת ולוקחת בחשבון היבטים רגשיים וסובייקטיבים אינה פחות אמיתית ממה שנתפש כאובייקטיבי בטעות למרות שלצערנו ביותר מדי מקרים זו עדיין הגישה המדעית והשיפוטית אמת אין פירושה עקרות רגשית

אבל המוח יכול לעשות מזה מטעמים

סיפור אמיתי. לפני שבועיים נכנסנו אני וביתי למטפלת. היתה שם אמא בסערת רגשות. ראיתי אותה להרף עין. כשנתבקשתי לתאר את האמא היא נראתה לי גבוהה, רזה. מתולתלת, לבושה כמו אשת עסקים. ראיתי אותה שבוע אחר כך. לא זיהיתי מרוב השוני מה מה שהמוח שלי השלים באותה הרף עין לבין המציאות. זה שיעשע אותי כי הבנתי מה גרם לי לחשוב כך. אני לא דתיה. אבל מאמינה שיש בתורה חוכמה. ולא צריך לשלול דברים רק בגלל ההקשר שבו נאמרו.

arana1

New member
תתפלא,גם גברים הם נורא סובייקטיבים

ובניגוד לסיפורים שמוכרים לך הם לא פעם הרבה יותר סובייקטיבים מנשים ומכאן גם הערך של קבלה ואהבה אמיתית לשונות שסובייקטיבית מסוג אחד יכולה להאיר מסובייקטיביות אחרת מבט אובייקטיבי המבט האובייקטיבי אינו נחלת מגדר או מגזר כזה או אחר אלא הוא צירוף של כל המבטים הסובייקטיבים,היחודיים והשונים לאמת אחת הקביעה שהעולם הוא גברי,או נ"ט,היא התגלמות הסובייקטיביות הכחנית שאינה מודעת לעצמה שלכן גם כופה על הכלל את שגיונותיהם של האנשים הכי דפוקים רק בגלל שהם מטומטמים ומושחתים מדי בשביל להכיר ולהתחשב ולאהוב את קיומו שלא אחר עובדה שהיית מודעת לתהליך שהביא אותך ליצור תמונה זמנית ולא מדוייקת אין כל רע בסובייקטיביות היא אפילו נחוצה כחלק מתהליכי הנפש והיצירה אלא מה,בתנאי שהיא מודעת לעצמה ויודעת את מקומה כל הרוע והטמטום שבעולם נגרם מסובייקטיביות שמתחזה לאובייקטיביות והיחס הדתי לאשה הוא דוגמה מובהקת לתועבה זו

abashel13

New member
ואם כבר ככה

אז מאין לך שהתמונה השניה שיצר המוח היא מציאותית.... והראשונה לא מציאותית... יש מצב שכל התמונות שהמוח יוצר הן הביטי תפיסה שכלית והמציאות עצמה אינה ברת תפיסה מצד השכל/המוח... או תפיסתו הכוללת... ומה שאנחנו קוראים המוח, או השכל תופס רק את המציאות של עצמו... ומפתח שיטות להנציח את תפיסת עצמו כמציאות...

למעלה