עצמאות ריקודי העם

חוש הכיוון והתקווה לשינוי.

אתמול הייתי בהרקדה אשר במהלך השעה הראשונה רקדו את הריקודים הישנים"נוסטלגיה",התזמורת נגנה,הרוקדים אחזו ידיים,לשמחתי הגעתי לערב ריקודי עם במובן היפה של המילה. בת זוגי (לאתמול בלבד)אשר רוקדת שנתיים אמרה לי שמעולם לא ראתה ריקודים אלה,אך הם פשוטים והשירים נגעו לה ללב.שאלתה היא כמו ששאל/קבע הילד מהאגדה הקסומה"המלך הוא עירום, ! וכאשר נדמה התזמורת וחזרנו ל"מתכונת הרגילה" פתאום לא יותר אחיזות ידיים,לא הייתה אוירת ביחד,באותו אולם,אותם אנשים התנהגו לפתע אחרת,אוירת הניכור מאוד בלטה,כל אחד רקד תוך כדי התמקדות בעצמו. איתן מתאר במילותיו את המציאות ללא כחל ושרק. אני חושב כמו איתן:יש כשלון ואובדן זהות ודרך של מארגני ההרקדות והמרקידים. אני חולק על איתן שהרוקדים משתפים פעולה עם המרקידים בנושא זה. הרוקדים משמיעים את קולם כל שנה לאורך כל השנה,אך קול מחאתם והבקורת הבונה לא "נשמעים"על ידי היוצרים והמרקידים,הרוקדים בשלהם(הבקורת העינינית)וארגון המרקידים ,היוצרים והמרקידים בשלהם,(התעלמות,חוסר מנהיגות ,לא מקדישים חשיבה מעמיקה בכדי להחיות את מה שהיה פעם ריקודי עם והפך לריקודים בעלי שלל כינויים(.

שביט מיוחדי

שיתוף הפעולה של הרוקדים איליו התייחסתי הוא בכך שאינם מוחים כנגד הדברים ע"י המנעות מריקוד ריקודים אלה "און ספוט". יתר על כן יש גם רוקדים המבקשים ריקודים אלה אם בע"פ ואם על גבי לוח הבקשות ובכך מעודדים את המרקידים להשמיעם.

איתן,השרות הוא חזות הכל.

אין חולק על העובדה שיש רוקדים בעלי טעם מגוון. רוקד המבקש ריקוד מסוים על גבי לוח הבקשות,גם אם הריקוד לא מקובל על ידי רב הרוקדים הוא עדיין יקבל את מבוקשו. בכל מוסד מתוקן כאשר יש תלונות מהותיות לגבי קבלת השרות,מיד עם קבלת התלונה הראשונה מתכנסים בכירי אותו מוסד/מפעל/נותן השרות,דנים בעובדות המועלות בתלונה,אם התלונה מוצדקת,מודים מנהלי המפעל למתלונן על הערתו והארתו מתקנים את הטעון תיקון ומפרסמים על כך ברשומות. רק היום נתנה החלטה על ידי בית המשפט העליון על ידי רוב של שמונה מתוך תשעה שופטים,ההחלטה המהווה רעידת אדמה בקשר להודאה של עצור בבית משפט. ואם אחזור לעניין הריקודים,מכתבי תלונה והצעות ייעול נשלחו במאות,אך קול הרוקדים כקול קורא במדבר. אין מנהיגות בעולם הריקודים אשר תקח אחריות ותשנה את המצב הקיים כך שכולנו,הרוקדים נצא נשכרים. אנו מקבלי השרות ממשיכים לרקוד בהנאה מתוך בחירה.אינני רואה שהמנהיגות תקום אצל מקבלי השרות,קרי הרוקדים. אותו רוקד המבקש ריקוד "פחות מקובל"יתכן שלא יזכה לקבל את מבוקשו אם ועדה תקבע כללים כך שהרב יהיו מרוצים. אך עד היום השינוי הוא בזרם הולך וגובר מאוד של ריקודים.

gil1603

New member
../images/Emo104.gifזה אופי מיזוג הגלויות שלנו

לאיתן, יפה שכך אתה דבק בריקודי העם ה"ישראליים", אך בל נשכח שאנו במדינה של מיזוג גלויות, ועם כל תרבות באה המוסיקה שלה והלחנים המיוחדים שמאפיינים את אותה תרבות. אם נסתכל אחורה נראה שגם בשנים הראשונות להקמת המדינה היו שירים עם אופי רוסי ואירופאי, וכך גם הריקודים שנרקדו היו משירי עם רוסיים שתורגמו לעברית וקיבלו ציביון עברי לחלוטין. אז בא נהיה וותרנים גם לגבי שאר התרבויות, עם הזמן גם הם יקבלו אופי ישראלי (או שכבר קיבלו) נהנה ונרקוד כי אנחנו ביחד! בשלום ובשלוה. שיהיה חג שמח ועוד הרבה הרקדות חינם.

על המזוג ( מ - בקמץ)

"והיין המזוג אינו דוקא משומר, כי אם חמוץ" (ברדיצ'בסקי , מאמרים קצא) ואקח דברים אלו לכיוון שיבהיר דעתי. לא בטוחה שנעשה פה מיזוג בעל מינון כמותי נכון שבין המרכיבים על מנת שתצא התרכובת הנכונה. לטעמי, יש אי שוויון כמותי עד כי - החמיץ - ויצאה תערובת עכורה. והרי מיזוג יעודו ליצור תוצר חדש אחיד (ולא אחד-כפי שנהוג לטעות בעניין) המקיים הרמוניה בין מרכיביו. האם זה מה שקיבלנו בתחום?

../images/Emo165.gifרקודים שמתאימים ליום העצמאות

יש לי את התחושה ממה שאיתן כתב שהוא מחפש בהרקדות של יום העצמאות -שירים שמבטאים תקווה ,שמחה שמבטאים קשר למולדת -איזה שהיא זיקה בין הרקודים הנרקדים ליום המיוחד שבו לפני 58 שנים הכריז בן גוריון אחרי 2000 שנות גלות על הקמת מדינת ישראל -בית לעם היהודי . אני חושבת שאם הבנתי נכון את כוונת איתן -זה מה שהוא מחפש . ואם כך אולי צריך לפתוח שרשור שכל אחד יכתוב איזה רקודים הוא חושב מתאימים ליום העצמאות -רקודים שמבטאים זיקה ליום העצמאות .

רשימת הריקודים מאתמול -

בהמשך להצעתך, הנה הרשימה שלי - "התפלק" לי "כמו שאת" שאינו ממש ישראלי... אולי עוד אחד או שנים. לא בטוחה ששמרתי את כל הרשימה, וזה גם לא לפי הסדר כמובן. אילת

רשימת רקודים מדהימה../images/Emo20.gif

הלוואי שגם בהרקדה בה אני נכחתי היה את מגוון הרקודים הנפלא שאת השכלת לשים . אולם חייבת לציין שבהרקדה בה אני נכחתי לעומת שנים קודמות -יש כבר הרבה יותר התיחסות מבחינת הרקודים לכך שההרקדה חלה ביום העצמאות . מקווה שהמרקידים בשנה הבאה ישכילו לשים עוד קצת תשומת לב לעניין . ואני בטוחה שלא רק שיהיו להם פחות רוקדים אלא יהיו הרבה הרבה יותר שישמחו להתחבר למעגל .

תודה לך! וכל הכבוד שהצלחת לקרא...

...את הרשימה בעברית/אנגלית. אני כל כך רגילה לזה כבר שבכלל לא חשבתי על כך שיהיו אנשים שיתקשו/יתעצלו לקרא את זה - אבל הסבו את תשומת לבי שכך הדבר. אילת

כל הכבוד על זה שהצלחתי לקרוא ?

נו , כולה עברית באותיות אנגליות ? מילא היית כותבת באיזה כתב סתרים ....

dico

New member
איילת-זר קוצים X 3 האם אתם רוקדים

את זה במעגל או בזוגות??? ומה זה כפול 3?? (3 פעמים הריקוד??)

אילה?מותר לישון? X2 X3 ??? כמו בלדה

המספרים מעידים כמה פעמים שיר חוזר בריקוד, אם פעמיים או אם שלוש - הריקודים נרקדו פעם אחת. אצלי בחוג רוקדים את כמו בלדה במעגל - אני משתמשת בשיר שכותרתו זר קוצים - זה אותו חיתוך של ריקוד הזוגות ומתאים גם לריקוד המעגל. תודה,אילת

נכון

בתור אחד שהיה אורח כבוד בהרקדה של איילת בארה"ב אני חייב לציין שהרפרטואר - אחד מהטובים שנתקלתי בהם גם בהשוואה לארץ והארוח הלבבי - משו משו ממליץ לכולם לנסות בחם כשתגיעו לחוף המערבי

תודה הורה אילת -ובקשר לארוח הלבבי..

...לא מבטיחה שכל מבקר יישן אצלינו שבועיים אבל נשתדל להיות נחמדים :) {תמונה מהרקדת יום העצמאות}

אה סליחה

אבל לא התכוונתי לשינה התכוונתי לארוח הלבבי בהרקדה עצמה ועל זה אני ממליץ בחם אבקש לא להכניס לי מילים לפה ולא לסבך אותי עם כל רשתות המוטלים באזור

למעלה