על השתלבות במרחב

הצלחה זה דבר יחסי

יהודים שחיו בארצות ערב כמיעוט מבוטל זכו לפעמים ליחס טוב ולפעמים ליחס רע (כמו במקומות אחרים). בכל מקרה, בפרמטרים רבים הם לא היו שונים כל כך מהאוכלוסיה המקומית. מי שהקים את המדינה הזו היו יהודים מאירופה (דווקא ממזרח אירופה, אגב) והם נתנו למדינה את צביונם שהיה בהתחלה מזרח אירופי ואחר כך אימץ את התרבות המערבית, לטוב ולרע. היום המדינה היא מדינה מערבית (כמעט) וזה מתבטא בזה שאנחנו שונים בצורה משמעותית ויסודית מכל המדינות הסובבות אותנו - החל מדברים פורמליים כמו צורת משטר וכלה במאפיינים מנטליים כמו היחס של החברה לנשים, להפלות, להומואים, לזכות הדיבור, לדת וכולי בואי נודה באמת - עדיף לחיות בחברה מערבית על החיים בחברה המזרחית. מליוני מהגרים שמתדפקים על שערי אירופה וצפון אמריקה מוכיחים זאת יום יום. כולנו יודעים שכף יד אחת תספיק כדי לספור את האמריקאים שמחליטים להגר לסוריה או לאיראן אגב, לדעתי הדילמה הגדולה של הפלסטינאים הישראלים היא בדיוק בזה - מצד אחד הם נהנים מאד לחיות בחברה מערבית ואינם רואים עצמם חוזרים לחיות כמו בירדן או בסוריה ומצד שני יש להם תחושות אשם בגלל הנאמנות השבטית למכלול הערבי שמסביבנו.
 

sela v

New member
הסיבה העיקרית

לזה שאנשים מתדפקים על דלתות מדינות המערב היא כספית, ולא חופש או דברים אחרים. ככה שהדוגמאות שלך לא ממש טובות.
 
הממממ..

וכי מישהו מונע מסעודי המעוניין בכך להקים למשל חברה בארה"ב ולנהל אותה מרחוק, תוך שמירה על אורח חייו? (אם לישראלים מותר, ודאי שהחוק האמריקני אינו מונע זאת מאחרים, וכנ"ל לגבי מדינות מערביות אחרות) שלא לדבר על כך שחלק מהמדינות המזרחיות אינן עניות כלל.
 

NorthernStar

New member
אתה טועה

כמו ברוב העולם, גם ב"מדינות המזרחיות" (מה שזה לא אומר) ההון מצוי בידי מיעוט קטן.
 
את רק מחזקת את הטיעון שלי

אם זה כך ברוב העולם, מדוע להגר למדינה מערבית שאורח החיים בה אינו תואם את רצונו של המהגר ה"מזרחי" (מה שזה לא אומר)? אם המטרה היא רק לצבור הון, ניתן ואפילו לא קשה במיוחד לעשות זאת מרחוק. וכיצד תסבירי את העובדה שניתן לספור על אצבע אחת את מספר המהגרים בכיוון ההפוך?
 

NorthernStar

New member
והקשר הוא.... (?)

טוב, לא מצפה ממך להיגיון. כל מה שאמרת בפוסט האחרון נטול היגיון לחלוטין, שלא לדבר על קשר.
 
והקשר הוא.... (!)

גישתך המתנשאת לא תוביל לכלום. אפילו לא לנקודות בויכוח. יכולת פשוט לבקש ממני לנסח מחדש את ההודעה. נו, מילא: אם ברוב המדינות בעולם ההון מוחזק בידי מיעוט קטן, הרי שמהבחינה הזו אין הבדל ממשי בין סעודיה לארה"ב - גם כאן וגם כאן הסיכוי להתעשר תלוי ביכולת של מאן דהו להיכנס לתוך ה"בראנז'ה" של אותו מיעוט קטן שמחזיק בהון. בכל מקרה, סעודי (לדוגמא) שמרוצה עד בלי די מאורח החיים ומהיחס לנשים במדינתו, אך מרגיש שהוא סובל מבעיות כלכליות - אינו חייב להגר לארה"ב כדי לנסות שם את מזלו. הוא יכול להקים חברה או לקנות נכסים בארה"ב ולנהל אותם מרחוק. כך יוכל (אולי) להתעשר מבלי להתאים עצמו לאורח החיים האמריקני השנוא עליו. כנ"ל לגבי אמריקני שסבור שבסעודיה יש הזדמנויות כלכליות נפלאות עבורו, אך מעדיף את אורח החיים המערבי ואינו מוכן לחיות כבן חסות במשטר מלוכני דתי. מדוע כל זה נאמר? אם תקראי את הדיון מתחילתו תראי שנעשה בו נסיון להסביר את ההגירה המוסלמית המסיבית לארצות המערב, לעומת הגירה הפוכה שכמעט ואיננה קיימת. ההודעה שלי באה בתגובה לטיעון שנזרק כאן, כאילו הסיבה היחידה או העיקרית להגירת מוסלמים למערב היא כלכלית - סיבות אחרות כמו אכזבה טוטאלית מהרעיון של שינוי כלשהו לטובה במדינות המוצא, הן זניחות לדעת מי שכתב את הטיעון (אך כמובן לא לדעתי).
 
מעולם

לאורך התקופות האלה שציינת, לא היו היהודים אלא מיעוט מבוטל, תמיד כנוע למרותו של השולט בו. גם באירופה היו תקופות ומקומות בהם יהודים השתלבו בצורה משגשגת ומצליחה בחברה האירופאית, אבל גם על התקופות האלה בא הקץ מהר מידי ולאחריהן בא שפל גדול. מי שלא לומד מההיסטוריה סופו שיחווה אותה שנית, על כן המדינה הזו חייבת לזכור את יסוד הקמתה.
 
למעלה